613
  • Cassell
    Én is még az árustól vett stilettoval tolom level 28-on de kis mage főpawn dob rá fire attackot úgy egész jól adja... amúgy hihetetlen hangulatos remek játék, nem tudom ki írta, hogy normalon semmi kihívás sincs benne, hát hogyne lenne, de jó az is ahogy érzi az ember egyre erősebb már sima nem armored küklopsz ripsz-ropsz meghal, az elején meg mit össze kellett kerülgetni, nyilazgatni mire eldőlt:)

A sárkány azért két fújásból kinyírta az egész partyt, van még hova erősödni, a giantok is elég kétesélyesek főleg miután frenzy lesz, és hanyatt dobja magát mikor a hátán kapaszkodva csépelem!
  • ratgab
    Pedig mindenhol vannak elszórva fegyverek csak jól szét kell nézni.
  • Laza
    27-es szint az ló..sz, mit akarsz még a sárkánynál? :)

Később azért lesznek speckó fegyverek, ahogy néztem, itt a kard lista.

Pl én az Almace fagyos karddal megyek, azt a DLC terület egyik ládájából szedtem, ahová konkrétan gyalogosan elszaladtam még 20-as szint környékén ... nem tudtam, h ott van, véletlen találtam :)

Általában az ilyen fejlesztgetős játékokban kevesebb féle fegyver szokott lenni, mivel nem random generáltak ... más játékban meg az a baj, hogy 1001 féle van, egyik sem jobb, mint a másik, max azt nézed, h erősebb e 1-2 ponttal.

28 óránál vagyok, lvl 35 körül, kettőt upgradeltem eddig ezen a kardon, még csak nemrég mentem be a Duke-hoz, meg a csajos küldit csináltam meg. Baromi sok minden van még itt. Fegyverekben lesz még itt lehetőség, az meg nem hiányzik, hogy félóránként kelljen cserélgetni, főleg mivel fejlesztgetni is kell őket.
  • Jaqen
    Kezd kicsit elmenni a kedvem tőle. Oké, hogy ládákban találok ilyen olyan dolgokat, meg szörnyek is dobnak, de az, hogy a fegyverárustól vett karddal nyomjam végig a játékot ne legyen már bevett szokás. A Dark Souls-nál teljesen érthető volt, hogy nem váltogattad szintenként a fegyvered, ott egy-egy fegyvert egyedivé lehetett tenni. Itt van három csillag azt kész. A DS másmilyen játék. Ez már-már DMC szintű hack n' slash, a DS-hoz képest pedig a nehézség a béka s*gge alatt van normal-on. Egy darab fegyvert nem találtam még a világban. Egyet se.... Nincs motiváció, hogy ezt a területet derítsem fel, itt kincsek lesznek stb...semmi. Megpróbáltam megverni egy sárkányt, hogy legalább a broadsword-om dragonforged legyen, de vagy kinyírt, vagy elment... egyszerűen elszállt a francba. 27-es szinten vagyok am, most kicsit pihentetem, aztán meglátom.
  • Zóanagyvarázsló
    Van NPC, akinél vehetsz teljes átalakítást lehetővé tevő lehetőséget is, de nem olcsó. Nem próbáltam mondjuk még soha.
  • Laza
    A játék zenéi nagyon bejövősek, olyan igazi régi japán RPG hangulatuk van ... pl a karaktergenerálós zene az nagyon jóó ... egész nap ezeket hallgattam :)
  • ratgab
    Gran Sorenben találsz borbélyt.
  • Voltan
    Akkor már egy kérdés. A Main Pawn kinézetét meg lehet valahol változtatni, mert amikor a játék felszólított, hogy csináljam meg, akkor nem voltam még teljesen tisztában a koncepcióval, és ezért úgy néz ki a kis köcsög, mint egy fiúbanda tagja a 90-es évekből. Abból sem a "tökös repper" tag, hanem az érzelmes kis b*zi tag :) Kiválasztottam egy preset-et és go.
    Szóval van ilyen lehetőség?
  • MerlinW
    Én is ebben a felállásban játszottam végig, jó csapat:) Most HM-ben két fighter, 2 mage felállást próbálgatom, az sem rossz így lvl70 körül:)
  • Voltan
    Hm, most kipróbáltam a warrior főkari és strider fő pawn mellé két varázsló pawnt, és jobban ütünk. sokkal. Eddig mindig egy mágus + még egy warriorral toltam, de az utóbbi úgy fest, felesleges volt. Egy healer-protective vari és egy ütős támadó mágus kombóval eléggé hatékony a kis banda, Úgy látszik, tanknak elég vagyok én, nem kell másik. Nájsz.
  • Laza
    Hogy jon ki a 3x3? Egyik, masik ravasz lenyomasaval van 3-3 skill. Alapbol meg van egy sima es egy eros utesed. Ha ezeket is skilleknek nevezzuk, meg akkor is csak 8, bar ugye ezek nem cserelhetoek, alap utesek :)
  • Zozo0122 #242
    Egyre jobban tetszik a játék :D Most értem Gran Sorenbe, sajnos

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mercedes cseszett megkérdezni, hogy készen állok-e, megérkeztem, nekiállt dumázni és indultunk a hegyekbe...alig bírtam megmenteni az ökröt, minimális életcsíkkal érte el a fővárost, de itt vagyunk...

Viszont előtte összefutottam egy második küklopsszal :D Na az jó csata volt, Rookot ki is ütötte végleg, de csak lenyomtuk. A végén egy tengerparti szakadék szélén ment a harc, felmásztam a hátán a fejéig és az utolsó csapást onnan vittem be a nyakára, csakhogy még utoljára felágaskodott, aztán velem együtt bezuhant a tengerbe, miközben ment a győzedelmes zene :D Aztán ugye a tengerparton ébredtem fel, a pawnok meg mondták, hogy szóval túlélted Arisen, meg jó, hogy újra köztünk vagy
  • MerlinW
    A táborban a rift stone-os terem előtt álló csókánál tanulhatsz (learn skills), állíthatsz (set skills) be skilleket. CTRL illetve ALT + egérgombokal használhatod a beállított aktív skilleket.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.01.26. 23:55:48
  • Fókameister
    Már megvan, tényleg én voltam hülye.
  • Fókameister
    Biztosan én vagyok a hülye, de hogy lehet a skilleket berakni? Megvettem az első táborban a broad cut nevű skillt, statusban a kard skilleknél látom, de az enabledbe hogy kell betenni?
  • Zóanagyvarázsló
    Nálam ez először úgy nézett ki, hogy kaszaboltam, véletlenül Ophist is, mert férfi mivoltom miatt rám támadott. Aztán pár nap vagy egy hét múlva respawnolt, és még badge-et is adott, hogy mekkora haverok vagyunk.
  • Jaqen
    Köszöntem a segítséget. Meggyőzést kilőttem, mert nincs dialógus-rendszer a játékban, néma gyereknek pedig anyja sem érti a szavát, így 2-0 a kaszabolás javára. A szinkronhangok alapból pocsékok, nyilván Japán játék, Japán szinkronnal élvezhetőbb lenne. Bár a hatás elég..bizarr lehet :D
  • Zozo0122 #236
    Hát, ez a witchwood nagyon hangulatosra sikeredett :)

Sajnos a kis boszorka szinkronhangja borzasztó...ennyi energiát fektetnek ebbe a helyszínbe, aztán elrontják az illúziót a végén :D
  • MerlinW
    Trükk: A banditák küldetését meg lehet csinálni úgy, hogy semleges maradj. Lényeg, hogy 10 női banditát kell lekaszabolni a környéken, de csak azokat akik rád támadnak. Ophis-t és az erődöt nem kell bántanod hozzá. Annyi, hogy ha már adott amulettet Ophis, ne hordd magadnál amíg nem végzel - az amulettel nem támadnak meg nyugaton,
  • BEAST #234
    Azt magyarázza, hogy csak kétféleképpen szerezheted meg amit akarsz, levágod őket és magad keresed meg, vagy meggyőzöd őt, hogy segítsen neked. Igazából egyiket sem kell választanod, a tome a romos torony tetején van, bármikor elhozhatod onnan. A banditák küldetését meg vagy megcsinálod vagy nem.
  • Jaqen
    "A Troublesome Tome" Itt mi a jó anyám tyúkszemét kell csinálni? A táborban piros felkiáltójeles bandita magyaráz.
  • Evoluti0N
  • Tibbbor
    Nem beszélhetnénk másról...?!
  • Zóanagyvarázsló
    Még jó, hogy nem mágussal kezdted a játékot.
  • sárkánylovag
    Még jó hogy két levélen keresztül magyaráztam az elején hogy PC re 3*2 szkill használható a váltógombokkal az egérről.
    Gamepaddal meg mivel 4 gomb van és egy az OK ezért 3*3 azaz 9 szkill indítható a harcban.
  • Tibbbor

Ez van...és képzeld, normálon elvoltam így is! Mondtam én, hogy nagyon benéztem valamit. A pajzsnál használtam a bal Alt-ot, de az nagyon nem esik kézre. Kösz a megvilágosodásért(pedig olvastam is a Ctrl-ról csak nem elég alaposan), jobb későn, mint soha...
  • Voltan
    Ezek szerint még egyik képességet sem használtad...
    Alapesetben a Ctr lenyomásával válik elérhetővé az elsődleges skillek mozdulatsora - ctr -bal- jobb egér, illetve E.

Eddig végig csak simán bal és jobb klikkelgettél? :D:D
  • Tibbbor
    Ne szúrjatok le, ha így lev.37-nél kérdezek meg egy alapvető dolgot, de eddig elvoltam nélküle. Fighter-rel játszom.Skill osztásnál adhatok ugye képességet a kardra kettőt, a pajzsra is kettőt, de van még egy hely és mellette egy "E" betű. Ide is tettem skillt, de mikor és hogyan lehet ezt aktiválni?! Az "E" alap esetben a használ/aktivál/beszélget gomb, próbáltam harc közben, nálam nem történt semmi. Vagy nem vettem észre valamit?
  • Zóanagyvarázsló
    Amit ír, az még csak nem is küldetés, mindössze egy félperces átvezető, nem befolyásol a világon semmit. Egyébként a duplikált küldetéstárgyak NG+-hoz is jók, felpörgetni a dolgokat, ha él ilyesmivel az ember :)
  • MerlinW
    Rengeteg ilyen lesz:) Számtalan quest van aminek több kimenetele lehet, illetve tettek, amelyek hatással vannak rájuk. Ilyen pl a Soreni forge, ahol bizonyos quest item-eket érdemes duplikálni, mert több quest-hez is kellhetnek. Ez ad a játéknak még egy adag újrajátszási faktort:) Lényeg, hogy ne érezd rosszul magad az esetleges "quest failed" feliratok miatt, mert lesz belőlük pár a játék végéig, ami normális itt.
  • Zóanagyvarázsló
    Néhány mondatról maradtál csak le.
  • Zozo0122 #222
    Kicsit spoileres az elejéről. Az mennyire gond, hogy a küklopsz után rögtön aludtam egyet a táborban (Mercedes kérésére) és ugye jött a Hydra. Na most emlékszem a múltkorról, amikor még csak nézegettem a játékot, hogy a csuklyás tag, aki végignézi a csatát a küklopsszal, az később megvár Cassardisban, de mivel közben megöltem a Hydrát, ezért a csata után egyszerűen kiírta a játék, hogy megnyílt a DLC. Időközben visszaértem Cassardisba, de a csuklyás csávó sehol...sok ilyen lesz? Nem is tudok már vele beszélni? Ki volt ő? Szívesen visszamenteném a hydra előttre...de hát ugye borzalmas a mentési rendszer.
  • Zozo0122 #221
    Hát, ha ezek ennyire erősek akkor nem nyúlok hozzájuk.
  • MerlinW
    Ahogy érzed:) Kicsit easy mod szagú a dolog, lévén 5-10kg-al könnyebb mint egy szett külön, és lvl50-ig nem igazán van párja. Debil és elementális ellenállásban azután sem nagyon. A rózsaszín borzadájnak legalábbis. Én mellőztem:)
  • Zozo0122 #219
    Értem. Nem látom még át annyira, szerintetek érdemes felvennem az ajándék cuccokat? Nem akarok túl erős lenni már az elején...
  • MerlinW
    DLC terület. Cassardis mólóján éjszakánként megjelenik egy csajszi, ő visz át oda. Egy részét ki lehet söpörni lvl30-50 között, de a többi 100 körüli lehet normal-on. Legalábbis volt olyan terület, ahol alig karcoltam az ellenfelet:)
  • MerlinW
    Bitterblack-et tök elfelejtettem, azt majd hard-on. Mondjuk kell is hozzá fejlődni, voltak részek, amiket nem tudtam kipucolni lvl 50 körül (kör alakú terem 4-5 boss-al, onnan futottam:)).

Valóban, a grim-es téma a sárkány után volt.
  • Voltan
    Kúúúl! Köszönöm, eddig egy van, de nem mertem letenni :D Nagyon hasznos lesz!
  • Zozo0122 #215
    Ez a Bitterback Island ez micsoda? Csak mert a depositomban, amibe én eddig még semmit sem tettem, van néhány páncéldarab + valami kövek amik erre a szigetre hivatkoznak. Ezt egy DLC tette oda?
  • Laza
    Max valamilyen assasin classra váltanék, mert így harcosként baromi körülményes a futás ... bár már azzal trükközök, hogy a harcosnak a karddal előrerohanós skilljét nyomogatom, ugyanis gyorsabban és kevesebb staminával megy előre :)