Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Jaja, mindnek van valodi tortenelmi gyokere

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Myselor
pedig ha a BoS mellé állsz akkor egyértelmű hogy a synthekkel nem barátkozhatsz 😄
BEAST
Ezek történelmi dolgok, szóval a környékhez próbálták igazítani a neveket. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Hogy lehetett ilyen hülye neveket összeválogatni 😊 Minutemen, Railway. Vajon sokat gondolkodtak rajta?

BEAST
<#eljen>

Még én sem tudom, hogy ki mellé fogok állni, de valószínűleg nem a BoS mellé. Nem bírom a tömegmészárosokat. A Railway számomra kicsit komolytalan társaság. Az Institute-ról nem sokat tudok még, de a Minutemen célja egyértelmű és könnyű velük szimpatizálni. 😊

A kedvenc társaim (a kutyán kívül) eddig Curie, Cait és MacCready és Valentine, szóval Synth írtásról szó sem lehet. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Myselor
értem.hát én annyira nem akartam velük szimpatizálni mert akkor csak vacilálok igen,alapból nem bírom a syntheket csak 2-t oké vannak kivételek de a többsége nem az. és ebbe nem is bonyolódnék bele😊majd legközelebb megismerkedek jobban a többi fakcióval is ^^ most kihagyom, a társak közül piperrel kerültem össze és megvan a perkje.a többinek még nincs meg, a helyszíneket én is majdnem minden bejártam az ufo és megvna nekem😊
BEAST:
Mindaddig míg egy ki tudja honnan lopott gauss rifle-el ki nem lövi egy kancsal scavenger/raider a karaktered feneke alól. 😄 Az én karakteremet ugrás közben lőtte ki egy ilyen bandita a kérdéses csúzlival ami úgy ment át a az x-01-en mint ha ott sem lett volna, a karakterem meg elszállt mint a győzelmi zászló. De lett már lekapva "légvédelmi" szuper mutáns (fat man-el lövöldöző mutánska) által is a levegőből a manusom. <#nyes>

Az viszont kétségtelen, hogy jump upgade-del a veszélyek jó része kiiktatható/kikerülhető és a hangulat mikor becsapódik a karakter fentről a tömegbe, na az félelmetes. <#eljen>

A töltelék Minutemen feladatokkal meg nem kell foglalkozni ha nem akarsz, nem éri semmi baj a településeket ha nem rohansz oda hozzájuk minden nyavajgásuk miatt (ha éri sem lesz gond, megy majd oda újabb telepes adag). Volt pár támadás nálam a játékban az elmúlt időszakban, de még a védtelen települések is lazán visszaverték a rájuk támadó ellenséget (de hogy ezt hogyan kivitelezték pipe pisztolyokkal 6-8 szuper mutánst leölve arról fogalmam sincs), nem hullott el senki akkor sem, mikor nem volt ott semmi védelem.

Egyébként ez a vezér futkosson mindenhova csip-csup ügyekben egyfajta Bethesda betegség a játékaikban, amit nem hajlandóak kinőni, ámbátor ezt észre lehet venni az utóbbi idők egy másik open world játékán is a DA:I-n.

Myselor:
Azért elég beszédes volt a BoS vezér szónoklata és hozzáállása, így előre lehetett tudni merre fog vezetni az a szál. Érdekes akkor tud lenni igazán a BoS vonal, ha nagyon nagy cimboraságba kerül az ember a játékban lévő Synth illetve velük szimpatizáló társakkal. Na ott lehet aztán vacillálni mi legyen és hogy legyen.

Talán a legkevésbé véres a minutemen vonal a 4 frakció esetében már abból a szempontból, hogy kiket akarnak eltakarítani. Én is most a BoS-os sztorit fogom kivinni, aztán jöhet majd sorban a többi más karakterekkel, más irányultsággal. Tartalom van még itt bőven és bár minden helyszínt megtaláltam már (a csökött UFO cseszik leesni, de amúgy a többi megvan) és a többségükben jártam is, mégis úgy érzem sok minden kimaradt még. Főleg potenciális companion-ok terén (eddig összesen 4 van akikkel jóban vagyok és megkaptam a perk-jeiket, plusz a kutyesz, de ez csak kis része a teljes palettának).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

PiszkosFred
Le kell rakni minden "bazison" - meg ha nem is fejleszted - a hatarra egy fast travel szonyeget, es bumm, problema megoldva 😊

BEAST
Az ilyet imádom énis. Fast travel a probléma helyszínére és egy ellenséges banda kellős közepén találom magam. 😄

Gilmoor
olyan durva super mutáns raiden vagyok túl, hogy 47szer töltöttem újra mire sikerült megvédenem a falut. karakter build ből fakadóan a településfejlesztés nem az erősségem, és 15-ös szinten egy 8 fős super mutáns csapat betámadta szerencsétlen parasztcsaládot tabetha farmon. Írja is, hogy gáz van menjek. Fast travel oda, hát a szupermutik nagyon vendégszerető népek, rögtön megkínáltak egy-egy koktéllal két oldalról, közben hárman folyamatosan lőttek, míg a két koktélos nagy haleffal egyengette a hátamat. Úgy telepumpáltak 38-as lövedékkel, hogy nyekkenni nem volt időm. Egyszer aztán sikerült kimozdulnom a kezdőhelyről, aztán szórtam a gránátot mint a vetőmagot. Cirka 200 lövedéket osztottam szét köztük mire elcsendesedtek. A nagy rohangálásban még a nyomi csótányok is rám támadtak. Nézem, eszi valami a lábam. A fene 😊 Survival nehézség néha mozgalmasabba kelleténél 😊
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.11.24. 17:58:42

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Myselor
az biztos azok nagyon jók 😄 imádom.a jetpack is annyira fasza
BEAST
Amit viszont nagyon eltaláltak, azok a power armorok. Jet pack moddal legyőzhetetlen hadigépezetnek érezhetem magam. 😄

Myselor
az szép én 57 vagyok ezzel 😄 kb 110óra körül lehetek .
BEAST
Igaz, ez már a második karakterem, fogalmam sincs mennyit játszottam az elsővel, de lvl30 körül kezdtem újat mert nem éreztem Survival ready-nek.. A jelenlegi 54-es és még csak vasárnap jutott el Diamond City-be. 😄

Myselor
nem hosszú egyik sem szóval ne is siesd el.bár én nem csináltam mindnek csak a minuteman és a BOS-nek.a többit kihagytam nem szimpatikusak kicsit sem.és ugye nem akarok ölni olyanokat akiket bírok😊
Myselor
jesszus és még azthittem én játszottam sokat 😄 170 óra?az szép és hát megértem a problémádat egyetértek.szar hogy ennyire bénán lett ez megoldva.sok minden elvan bénázva és igazából a fő szál is annyira rövid és jelentétkelen már csak a vége van hátra.persze ovlt egy meglepetés de ezen kívül nem valami nagy dolog.nekem sem tetszik sok megoldás de hát mindegy reméljük kijavítják igen 😊 azért jó még így is ajáték.a hangulata és sok más dolog miatt nagyon le köt még mindig😊 bár jó lesz kicsit pihenni,nagyon keveset aludtam mióta megjelent a játék 😄
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.24. 17:07:44
BEAST
Engem csak az zavar, hogy így ~170 óra után az időm nagyrészében vagy építéssel szenvedek, vagy kötelező jelleggel oldom meg a különféle településeim problémáit, amikor abszolút nem ezekkel szeretnék foglalkozni. Amennyire jó a játék hangulata, technikailag legalább annyira marad el a 2015-ben várt szinttől.

Például ha már a Minutemen a közösség összefogásáról és olyan önkéntesekről szól akik megoldják a saját és egymás problémáit, akkor miért mindig én, a nagyvezír, rohangálok minden apró hülyeség után. Őrülnék, ha fel lehetne állítani egy Minutemen osztagot akiket el lehetne küldeni a települések védelmére, de ez már megint csak a paraszt menedszment hiányossága.

Csak azt sajnálom, hogy mire modokkal helyrehozzák a fejlesztők baromságait, addigra már lehet nem érdekel majd ennyire a dolog.

PTW
Nekem egeszen biztos hogy alsohangon megeccer ennyi lesz... Fosztoriban, illetve a factionok sztorijaban szinte sehol sem tartok.

Myselor
hát igen ez így van 😄 még 100órát beleutdnék ebbe a végigjátszásba rakni.de nemtudom fogok e,lassan végzek.aztán kezdek egy női karaktert 😊
PTW
Arrol nem is beszelve, hogy: najo csak lerakok egy keritest ide.. snitt... 3 oraval kesobb meg mindig a telepulest basztatom...

Myselor
amúgy nemtudom végülis hogy ez bug e.de most meg működik a perk.volt hogy 2-3x nem most megint igen.lehet hogy feature nem bug.na mindegy😊 nembaj most máshogy csinálom legalább a dolgokat.
Story spoiler és kérdés.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem értem miért kell minden részben eljátszani hogy a BOS kiírt mindenkit meg a többiek is,mindig kiakarják pusztítani a többieket,egyszerűen lehetnének kreatívabbak oké a sintitute nagyon ellenszenves banda őket örömmel kiírtom de railroadot meg a többieket annyira nem akartam ki csinálni.kár hogy nincs választás hanem mindig ugyanez a hülyeség van :| ettől független jó minden és tetszik csak ez nem.vagy esetleg van más megoldás is?

Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.24. 15:29:49
Myselor
én is így vagyok vele😊
PTW
Amugy az a vicces, hogy olyan irgalmatlan mennyisegu content van a jatekban, hogy nem erzem 100+ oranak azt a 100 orat.
A terkepet nezve a terulet kb 80%-an jarhattam, de ottis ugy, hogy a felfedezett locationol felebe ha bemehettem, plusz koztes teruleteken tengeteg felfedezni valo var meg.
Deli resz szinte teljesen szuz.

Vicserben ereztem amikor 100 oranal jartam, itt fel se tunik.

PTW
Igen ezt mar enis eszrevettem.
Nem netto jatekidot szamol, hanem a steam overlay futasi idejet, tehat beleszamolja a menuben baszakodasokat, alt tabolast is, mindent.

PiszkosFred
Lehet mas is hasznalja az accodat es o is FO4-zik 😊

Voltan
Kicsit dura a Steam órája is... Szerinte 30 órát játszottam már vele, de a save file mellett csak 17 óra van írva.
Ok, ez a második karakterem, de az elsővel csak valami 3 órát játszottam, szóval sehogy sem stimmel....

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

PTW
MAGIC....

Nem ottthonrol vagyok bejelentkezve az accountomra

kill3r21
Ezen én is megakadtam, lehet törölte 111óra után :d
Nesuten
te az az install minek van még ott nincs feltelepítve ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

oneal1
az kemény ember! 😄

!Forza Ferrari!

RatBaG
szerintem azt sose fogják, ez az engine sajátossága.

Per Aspera Ad Inferi.

PTW
Le sem tagadhatnám, hoyg a Vault 111 lakója vagyok

A patch javította azt a hibát, hogy átesnek az asztalokon a tárgyak? Ez jó hír. És azt, hogy mikor visszatérsz a házadba (nem közvetlenül mentés után, ha nyomsz egy quickloadot akkor minden rendben van még) valahonnan, akkor a kiállított tárgyaidat összevissza borulva találod meg?
Köszi, időközben megcsináltam + utána szórakoztam a sweet fx effectekkel is, de rájöttem, hogy nekem valahogy az alap tetszik a legjobban a játékból :d
Minutemen sztorit ha csinálod, akkor majd te is tudsz olyat építeni. 😊

Myselor
hát ebben lehet valami hogy fogynak és ezért van csak egyszerre 1 .volt már ilyen utána később adott 2-t újra. a perket meg nem értem.visszatöltöttem ma egy olyan mentést ahol még működött.utána jó volt még egyszer hogy elértem az 54es szintet.utána nem jó küldetés leadásnál nem ad több xpt minden másnál működik ha be proccol 5x xpt kapok szóval nemtudom.ez szerintem egyértelműen bug lehet.azt írják ha command-al odaadod újra magadnak akkor újra működik.nem igazán akarok ilyet csinálni szóval lehet hogy hagyom a francba.nemtudok mit csinálni vele és igazán nem is tudok velem mit csinálni de bosszant eléggé.szar hogy ilyen hibák vannak a játékban. :| láttam hogy más perkek is buggolnak olvastam van is 1-2re fix már nexuson.mindegy hát akkor haladok tovább aztán majd lesz fix.nemtudok jobbat 😊
PTW
Haha jejzus ezt azonnal ki kell probalnom

Gilmoor
Eeez megalol 😊 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

kill3r21
What ágyú, az hogy? 😄
RatBaG
Fallout 4 Body Disposal <#idiota>
http://i.imgur.com/eoi0mEl.gifv

Per Aspera Ad Inferi.

kill3r21
Ezt használom, nekem megy, lekell szedni az enb-t és a reshadet is külön...azt berakod, aztán utána a nexusról letöltött cuccot, nekem a scroll lockal kapcsol be...de nem nagy cucc 😊
Ha elég sok minuteman feladatot megcsináltál akkor elfogynak a készíts új települést feladatok és onnantól már csak egyesével jönnek időnként a védd meg mert probléma van feladatok. Ráadásként ha már kipucoltad a legtöbb potenciális veszélyforrás helyet akkor megint csak ritkulni fognak ezek a feladatok. Ha nincs gond akkor minek kérjenek segítséget, nemde? 😊
Várj ki sokáig mielőtt leadod a feladatot akkor talán felgyűlnek. Nekem is volt egy jó ingame egyhetes várakozás mire újra lettek feladatok. Utána már direkt vártam napokig a feladat elkészülte után annak lejelentésével, így 1, olykor 2 feladat jött tőlük. Egyéb feladathoz meg a sztoriban melléjük kell állni.

Nem lehet amúgy, hogy van egy szinthatár/mennyiségi határ (ami nem lett megosztva a perk leírásában) annál a perknél, ami fölött már nem fog működni? Csak ötletelek, nem használom a kérdéses perk-et, így is veszett gyors a fejlődés, nem kell még tetézni is azt. A többi perk esetében sem vettem észre nem működő problémát.

Myselor
egyszerűen megvan a perk eddig működött proccolt megkaptam az xp-t.most meg csak a hülye hangja van és nem történik semmi kapom a normál xp-t.nemtudom hogy tudnak valamit így elbaszni.a minuteman is már csak 1 questet ad egyszerre.kell valami patch így 100óra felett már nem bírja a játék vagy mi van?nem értem mitől kezd meghülyülni. :|
Myselor
igen már sikerült curie-t megszerezni,a dokis rész maradt ki,vele is kellett pofázni még.segíteni neki.majd elmenni aludni utána indult el hogy visszatértem😊 a perk bug pedig sajnos nemtudom mitől van de sokaknál van ilyen :C
Köszönöm! Csak gondolkodnom kellett volna!
Myselor:
Az időtartam a feladat aktiválásához változó.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ne közvetlenül kinn aludj, menj el valahova, csinálj valamit és pár nap múlva nézz vissza, elvégre nem hajt a tatár. A reaktor teremben lévő sráccal ugye beszéltél aki jet-et kér? Mert ha ezt kihagytad, akkor el sem indul a feladat.
Ne menj egyből a dokihoz, hanem figyeld miről dumálnak a népek. Ha elkezdenek szövegelni arról, hogy a kiskölköt megharapta valami, na akkor lehet menni a dokihoz. Aztán indul a feladat egy hosszas vitázás után amibe belevonnak. Csak kövessed a drogost ahogy kéri és feltárul az út az elzárt szekcióhoz (erről már lehetett olvasni a reaktor teremben lévő gépen is, elég genyó dolog áll a háttérben). Ha elvégzed a feladatot és meggyógyítod a srácot, kapsz egy saját lakrészt a vault-ban.

A perk-es problémával még nem találkoztam, működik eddig minden szépen.

Jóózsf István:
Polcra, asztalra, ahová szeretnéd. Majd te manuálisan elhelyezgeted őket. Külön tárolójuk az nincs. Így maradnak a szekrények polcai, a fali polcok és az asztalok. Ledobod, majd grab és felteszed oda ahová szeretnéd. Vagy workshop nézetben emeled meg a ledobott figurát és úgy teszed fel az általad kiszemelt helyére. Amennyiben a patch-et feltetted, már nem fog átesni a tárgy a polcon mint alapból tenné.

Paranoia:
Egy fontos részét sikerült lehagyni a javításokat taglaló leírásnak, miszerint a memória és akadás problémák jó része is javításra került. Csak az nem lett felsorolási konkrét listába beírva, mert nem konkrétum hanem általános, kiterjedt problémát orvosol. Tehát nem csak az a pár dolog lett javítva amit ide bemásoltál. 😊
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.24. 08:36:15

Myselor
nagyon bosszantó dolgot vettem észre.a perkek be buggolhatnak.ami korábban jól működik egy idő után elbaszódhat.olvasom hivatalos fórumon és sok helyen hogy általában a rank 3 és az utolsó verzió a perkekből buggolhat.egyszerűen nem kapod meg az effectet és nem működik.a savant idiot perk buggolt be nállam.eddig tökéletesen működött be proccolt és kaptam 5x-s xpt most már hiába proccol semmit nem kapok érte.másnál is ugyanez van hirtelen nem ad xpt.de több skillre is panaszkodnak.ezt érdemes figyelni.durva nagyon hogy mit megenged magának ez a hülye banda.elvileg console parancsal lehet fixelni hogy újra odaadod a perkeket magadnak. :| szomorú vagyok most emiatt.javíhtatnák.nemtudom mit csináljak
oneal1
Nem értem, bárhova, illetve bármire ra tudod tenni őket.
Pár hozzászólással elobb linkeltem pár képet, az íróasztalon ott látsz egy robot makettet.

Simán kidobod a földre, utána E nyomva tartva, ezzel felveszi es barhova teheted

!Forza Ferrari!

A pocsolyából "lebontod" a radioaktív hordókat, lesz belőle pár adag acél és a sugárzás is megszűnik.
Amelyik tárgynál, építőelemnél megjelenik a "letárol" lehetőség, azt szépen elrakja a raktárba és amikor olyat akarsz építeni, készíteni, kiírja, mennyi van belőle raktáron és amíg van készlet, abból szedi elő. Másik faluban is, ha kiépítetted az ellátási útvonalat közöttük, másképp csak ott, ahol elraktad.

Az összegyűjtögetett robot maketteket hova tudom kirakni, hogy látszódjanak is? A polcra nem tudom rakni, mert nem aktív!
Valami olyasmi kellene mint a bólogatós figuráknak, vagy a magazinoknak van.