95
  • benőmenő
    Más telókat is adnak előfizetéssel "ingyen".
    Egyszerűen belépő hw-en jobban fut, mint a droid és ota frissítésnél külső progi nélkül megmarad az összes app az összes beállítással, sőt még csak factory resetelni sem kell.
    Azt aláírom, ha valaki szeret havonta más launcherrel kísérletezgetni az jobban jár az androiddal, de egy belakott wp is tud normálisan kinézni és rendkívül praktikus.

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2014.12.19. 16:58:06
  • Ender Wiggin #14
    Nem akarok kötekedni, de a Nokia bukása már jóval a Microsoft színrelépése előtt megkezdődött. A korábbi CEO Jormal Ollila erről is ír az önéletrajzi könyvében, és érdekes módon a Microsofttal kapcsolatban egyetlen felróható probléma az, hogy a finnek összes innováció külföldi kézbe került. Semmi már.
  • tomboy013
    Én is használtam 920-at, jelenleg 930-am van. Igen jó cucc ;)

Armagedown: Ha ikonos lenne a felülete ugyanolyan lenne mint a többi. Ez legalább egyedi, a csempék meg sokkal hasznosabbak és mutatósabbak is egy ikonnál. Egyébként én mostanában nem sok embertől hallom, hogy bármilyen androidos telefont is szívesen venne :D Inkább iPhone vagy Nokia amiket hallok(tény, hogy én nem kis hülyegyerekek között mozgok akiknek annyi számít, hogy minden nap a háttérképket baszkuráják a telefonjaikon, hanem olyan emberek között akiknek munkaeszköz a telefon és a megbízhatóság a legfontosabb szempont).
    A kedvenc mobilgyártód meg saját maga tehet arról, hogy el kellett adnia a mobilgyártó részleget. Bár ismerem az átlag ember mentalitását, hogy mindenről más tehet ő saját maga vagy akár a kedvenc vállalata sohasem ;) Újjal mutogatni a legkönyebb, gondolkodni már annál nehezebb. Szerettem a Nokiát, volt sok Nokia telefonom, de ha bénák voltak megérdemlik a bukást, majd az MS gyárt jó telefonokat helyette. Ennyi.
  • theone91
    A Nokia a mai napig fenntarthatott volna egy szuverén céget (nyilván nem olyan szinten, mint a kétezres években), ha nem rohan a Microsoft karjaiba pont a nagy Android-robbanás idején. Mindenki a Microsoftot okolja, holott a Nokia is ugyanannyira elcsépelt döntéseket hozott, például foggal körömmel ragaszkodott a WP-platformhoz még akkor is, amikor semmilyen üzleti megállapodás nem kényszerítette a Nokiát erre.

Ha a teljes bizniszt egy olyan platformra alapozod, ami soha nem lépett egy 7-8 százalékos piaci részesedés fölé, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem fogod megközelíteni az aranykor sikereit.
  • Gladiator
    Mi az, hogy tonkretettek a Nokiat?:D Ha a Microsoft nincs, a Nokia evekkel ezelott lehuzta volna a rolot. Jo, most felvasarolta, de azon kivul, hogy a logot kicsereli a telefonokon, nagy kulonbseg nem lesz.
  • TomecK
    Mindegyik WP-nek lehet a hátterét és színeit változtatni, enyém pl. így néz ki, szerintem kicsit sem csicsás színes gyerekes, hanem igenis komoly megjelenés.

Utoljára szerkesztette: TomecK, 2014.12.19. 14:13:40
  • who am I 7
    vmelyik reklámban láttam nem rég (lehet, nokia 930?), mutatták a telót és ezek az idétlen 425 féle (nyalóka) színű kockák voltak rajta össze-vissza, ezzel a fekete háttérrel, hát a röhögő görcs kapott el :D Még, amelyiknek belehet hátteret állítani az 1 fokkal kulturáltabb, de akkor is idétlen és nagyon fix az egész, nem érzed a szabadságot. Valóban úgy lehetne esélye, hogy valahogy fúzionálnák egy desktoppal ezeket a csempéket, meg ezt az igénytelen nyalókaszínűs flat kocka megoldást kibasznák...de, akkor meg olyan lenne, mint a droid...áhhh :D
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.12.19. 13:16:27
  • Caleb019
    Ez az olcsó dolog f@szság, mert egy közép-felső kategóriás telefonra is tudok olyan előfizetést kötni, amivel ingyen van. Droidot is tudok olcsón venni, csak az olyan is.A különbség az alsó kategóriás droid és WP között, hogy egy olcsó droid még az alap szoftverhez is gyenge, fagy, szaggat, nem működik, ezzel ellentétben a WP hasonló áron kapsz egy egész/viszonylag jó hardvert + egy simán működő rendszert. Volt már több droidom is, de váltottam WP-ra és én pl semmiért nem váltanék vissza.
    Számomra a droid megbízhatatlan volt az újraindulások, összeomlások, fagyások és a megmagyarázhatatlan leállásai miatt, ellenben -jelenleg egy 920-ast nyúzok- sosem fagyott még le, amióta megvan sosem kapcsolt(am) ki, röccenésmentes, megbízható telefon. Előtte egy 520-ast nyúztam, azzal szintúgy semmi gond nem volt soha.
    Többen is írták, hogy nem testreszabható a menü stb, de az én véleményem szerint ez felesleges dolog, a csempék helyét itt is be tudom állítani, méretét, színét, szóval minimális testreszabás van, de több nem is kell, elvégre ki az aki egész nap a menüt nézegeti? Szerintem átlagban egy felhasználó nem tölt többet a menüben mint 2-7 másodperc, amíg megtalálja amit keres. :)
  • Narxis
    Az árérzékeny magyar piacon ez nem meglepetés. Nem azért választják mert jó hanem mert olcsó vagy ingyen ha van ha aláír plusz 2 év hűséget.
  • RAZOR27
    Legtöbbször azt hallom, hogy jó de sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni. A Cortana miatt simán váltanék, de mivel jön asztali windowsra is így szerintem maradok a droidnál ^^
  • theone91
    Ha mindenképp meg szeretnék válni az Android platformtól (ami amúgy 5.0 után esélytelen) maximum akkor vennék WP-t, ha elkezdenének pedálozni egyfajta szélesebb app-diverzitás érdekében. Rengeteg olyan appot használok Androidon, ami nincs WP-re és ezeket nem akarom kukázni, vagy kevésbé megfelelő alternatívákat vadászni. Plusz nem vagyok nagy csempe rajongó sem (de több mint valószínű, hogy meg tudnám szokni).

A Nokiát sajnálom legjobban az egész WP-fiaskóban.
  • Armagedown
    Ha ikonos lenne a felülete, már évekkel ezelőtt vettem volna belőle, de így nem kell, főleg hogy nincs témázási lehetőség, meg amúgy is, ne mondja meg nekem a mobilom, hogy honnan származzanak az appok.
    Sok embert hallottam már, hogy iPhonet vagy Galaxy S5öt akar venni, WP mobilokat viszont senki sem akar venni.
    Azok után pedig, hogy tönkretteték a kedvenc mobilgyártómat, nem fogok mobilt venni tőlük.
  • sola
    A képeken lévő darabok úgy néznek ki mint valami Fischer-Price játéktelefonok. A gyerek kezében biztosan jól nézne ki , de én garantáltan nem szeretnék megjelenni egy ilyennel sehol.
  • culas25hc
    Én most azon gondolkoztam, valahogy a hagyományos ikonos asztalt kéne ötvözni a csempés felülettel. (asztali rendszernél és mobilnál egyaránt) Bár nem úgy, ahogy a win10 tervezi a kiszivárgott képek szerint. Nekem bejönnek a csempék, legalább is azok, amik megjelenítenek valami tartalmat, de pl az ikon szerű statikus csempéknek semmi értelmük. Programokhoz viszont csak ilyenek tartozhatnak.

Lehetne mondjuk az asztal jobb oldalánál egy sor csempe, amit elhúzva előjön a többi. Mobil eszköznél mondjuk fordítva, a csempe lenne az alap (mint androidnál a widget), de lenne egy asztal szerű háttér is, és valahogy azonos síkba kéne elhelyezni őket. Tehát ágy ilyen csúsztatás mozdulattal lehessen váltani, miközben mondjuk a háttér arrébb csúszik.

Persze ez csak az én véleményem, de nekem így tetszene. Aki sok fájlal dolgozik nap mint nap, annak kell az asztal, akár mobilra is, mert átláthatóbb mint a csempék. Valahogy jobban érzi az ember, hogy "na, ott egy file, ide húzom, oda másolom, stb..." a csempe csak egy feliratnak tűnik, nincs térhatása, ami pedig nagyon jól jöhet, ha 8-10 ablak van megnyitva egymás mellett. Ahogy mondtam, ez telefonra, tabletre, és PC-re is érvényes lehet.
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.12.19. 10:27:20
  • benőmenő
    Szerintem nem az.
    A jó árú belépő szintű telók miatt egyre több embernél látok wp-t, csúcskategóriában pedig nemrég dobták ki a 930-at.