• culas25hc
    Én most azon gondolkoztam, valahogy a hagyományos ikonos asztalt kéne ötvözni a csempés felülettel. (asztali rendszernél és mobilnál egyaránt) Bár nem úgy, ahogy a win10 tervezi a kiszivárgott képek szerint. Nekem bejönnek a csempék, legalább is azok, amik megjelenítenek valami tartalmat, de pl az ikon szerű statikus csempéknek semmi értelmük. Programokhoz viszont csak ilyenek tartozhatnak.

Lehetne mondjuk az asztal jobb oldalánál egy sor csempe, amit elhúzva előjön a többi. Mobil eszköznél mondjuk fordítva, a csempe lenne az alap (mint androidnál a widget), de lenne egy asztal szerű háttér is, és valahogy azonos síkba kéne elhelyezni őket. Tehát ágy ilyen csúsztatás mozdulattal lehessen váltani, miközben mondjuk a háttér arrébb csúszik.

Persze ez csak az én véleményem, de nekem így tetszene. Aki sok fájlal dolgozik nap mint nap, annak kell az asztal, akár mobilra is, mert átláthatóbb mint a csempék. Valahogy jobban érzi az ember, hogy "na, ott egy file, ide húzom, oda másolom, stb..." a csempe csak egy feliratnak tűnik, nincs térhatása, ami pedig nagyon jól jöhet, ha 8-10 ablak van megnyitva egymás mellett. Ahogy mondtam, ez telefonra, tabletre, és PC-re is érvényes lehet.
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.12.19. 10:27:20