95
  • recko2234
    820 után 1520-ast használok!

Végig próbáltam az Androidot a megjelenésétől kezdve az iOS-eken keresztül 3G-től kezdve, a Bada, Symbian és más rendszerekkel együtt. Soha nem vennék NEM Windows Phone alapú készüléket.
  • Major
    Megnéztem egy egyel kisebb típussal (Lumia 530) az általad említett problémákat:

1. Nem tudtam reprodukálni.
    2. Nem tudtam reprodukálni.
    3. Nem tudtam reprodukálni.
    4. Bármit beteszel a Ringtones mappába az a beállításokban megjelenik választható csengőhangként. Külső fejlesztő által készített segédprogram pl. Zedge segítségével is rögtön beállítható az adott csengőhang (bemásolja a Ringtones mappába és aktiválja azt).
    5. Régebben voltak egyes esetekben késések az üzenetváltás vagy a hívás közben, de a 4.3.1.0-ás Viber frissítés nálam megoldotta az említett problémát.
    Utoljára szerkesztette: Major, 2014.12.20. 14:11:44
  • vizes
    Olyanok, mint a régi trabantosok.
    Mindegyiknek 3 litert evett a papundekli talicskájuk és emelkedőn fölfelé osztrák mercédeszeket előzgettek 132-vel. :-P

• vizes
    Jól leírtad azokat a dolgokat amiért néhány nap után eladtam a 635-ös Lumiámat.
    Elhatároztam, hogy megveszem első okostelefonomat.
    Elkezdtem olvasgatni a fórumokat,vés csupa jót írtak róla. Utóbb derült ki, hogy aki rosszat mert mondani azt vagy törölték vagy egyszerűen leugatták és kifloodolták az oldalról. (Pro....)
    - a telefon böngészője 50 másodpercenként zárt be, minden ok nélkül
    - a saját kamerával felvett videót nem tudta lejátszani, ismeretlen fájltípusra hivatkozva
    - a zenelejátszó kezelhetetlen, össze-vissza rakosgatja a trackeket, mappát szétdobál
    - csengőhangot csak adatkábellel pc-ről vagy külön appal lehet felrakni vagy beállítani ( ez egyébként milyen ötlet már?)
    - a viber hívás nem jött ki rá, a hívó félnek jelzi, hogy kicseng, a nokia meg se mukkan
    A fórumon lebasztak, hogy ne fikázzam, mert ez egy jó kis készülék.
    Tanácsok a hozzáértőktől:
    - Hard reset! ( egy két napos telefeonon!)
    - ezt így kell megszokni, élj vele együtt!
    - frissíts! ( ismétlem, két napos telefon!)
    - húzzá' má' innét fikázni, nem kell teleszarni a fórumot!
    Tudtommal a fórum arra való, hogy az ember elmondja a véleményét. Akkor is ha rossz.
    Azóta vettem egy használ droidot, teszi a dolgát, nem rootoltam, nem kockultam vele. Beletettem a kártyát oszt' jólvan.
    Ja, az sd-kártyát a nokia nem ismerte fel, a samu igen.
    Nos, ennyi.
  • tomboy013
    Rólad is süt az intelligencia az a lényeg :D De egyben igazad van, tényleg sok itt a hülye, a hülyeség és butaság ott kezdődik, hogy fikázol valamit amit nem ismersz ;)
  • Major
    Az meg van hogy a Google ott gáncsolja a WP-t, ahol csak tudja?
  • Major
    Nyílt nap van az elmegyógyban?
  • Major
    Ahhoz képest, hogy egyes gyártók évente adnak ki 1-1 nagyágyút, az alig 5 hónapja kiadott zászlóshajó a 930 után a WP esetében, rögtön elvárják egyesek, hogy jöjjön az újabb?
  • caius marius
    Végigolvastam a kommenteket és arra a következtetésre jutottam, hogy a demagógia és a bigott szavakat az itt jelen lévő WP fanokra találták ki. Feltételezem, az MS mindenhol a világon nagyon sok pénzt költ arra, hogy a hazugságait kikürtölje (kivéve MO-n itt sok a hivatalból hülye). Ha azon erőlködne inkább, hogy egy használható rendszert dobjon össze, akkor sikeresebb lenne. Így viszont arról beszélni, hogy alternatívája lehet a WP, akár a droidnak, akár az IOS-nek, kicsit olyan mintha arról beszélnénk, hogy ki lehet váltani a Rába Steigert egy Trabanttal.
    CairoJack ezekkel a demagóg faszokkal szóba állni felér az önkínzással. :)
  • wraithLord
    Szerintem csak poén volt, amit ugh írt. Azután, hogy kivesézted az emberek kommentelési és érvelési szokásait, majdnem beszartam a röhögéstől, amikor eljutottam ugh kommentjéig... :D

Én amúgy ismerek embereket, akiknek tetszik a WP, és terjesztik is, hogy jó. Nekem is mondták, amikor bedöglött a sima telóm, és okosat akartam venni, de én androidos lettem.
    Android régebb óta van, "kicsit" elterjedtebb is, most lesz 10 éves a Google accountom - MS-os is van, de valahogy soha nem használtam -, ilyesmi okokból nem vettem WP-s telót. Kollégámnak Lumia 800 valahányas telója van, és engem zavarna, ha folyton csempéket kellene néznem. Amúgy nem ismerem a rendszert, szóval nem tudom, hogy amúgy tetszene-e, de kinézet alapján pl. nem tetszik. Nem csak a csempék, úgy általában... Szerintem túl innovatívak [keverve a szarkazmust a szó tényleges jelentésével] voltak, amikor megálmodták.
  • cateran
    Bullshit..Nokia 520-asom (is) van, a 2. legszarabb telefon, ami valaha a kezembe kerult. Az op. rendszer meg 1 fos...olyan hatasokat dobnak a bongeszok 1 szaros jutyub videotol, hogy orom nezni...(itt az alap IE-rol es az UC browserrol, illetve a decoding errorrol van szo konkretan)Az appok meg vagy elindulnak rajta vagy nem....A droidos telefonom per pill 1 Motorola Moto G es koroket ver ra, pedig arban kb ugyanott vannak. (nem, felesleges bebofogni, hogy droidfan vagyok, kb 4.0 ota olyan lejtmenetben van az is, hogy "orom" nezni...de a wp meg ehhez kepest sincs a kanyarban sem..teszem hozza, ismeretsegi koromben toronymagasan vezet a iPhone, 2. az Android, 3. a WP 1 db telefonnal, ami az enyem..hat kb ennyire sikeres...)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2014.12.20. 01:15:18
  • ostoros
    Az a baj, hogy felesleges kockázat volt. A monokultúra mindig kockázatos.
  • tomboy013
    Kész kabaré megint ez a topik :D Minek szabadul ide mindig aki nem szereti a rendszert és beszél róla össze-vissza. Nem tudom megérteni az ilyen fokú butaságot... de vicces látni, ahogyan erőlködve próbálják elfogadtatni mással a sületlenségeket :D Csak egyet felejtenek el, mi tapasztalatból beszélünk(de a legszebb, hogy WP7 után is képes 1-2 kretén a 8.1-re véleményt írni) ;) Egy szerethető és jól felépített rendszer a WP, eddig aki az én javaslatomra vett WP-s telót mindegyik elégedett vele, örülök neki hogy segíthettem nekik abban, hogy ne kapjanak minden nap 2-szer agyfaszt a világelső, profi és megbízható androidot használó telefonjuktól. Mert ugye az a jó amit mindenki használ, csak egy baj van azzal ha a csorda után megy az ember: szaros füvet legel ;)
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2014.12.20. 00:27:01
  • Gladiator
    Ja, most latom, hogy annyira nem is a Microsoftot hibaztattad. Mindegy, leszarom, keso van, pa:D
  • Gladiator
    Es arrol miert a Microsoft tehet, hogy a Nokia a Windows Phonet valasztotta? Ha marad a Symbiannal, par honap es vege, valaszthatta volna az Androidot es lehetett volna egy a sok kozul, vagy megkockaztathatta a Windows Phonet. A Microsoft tett neki egy ajanlatot, amit elfogadott. Gondolom a Google is megkereste. Ha hulye voltal es a vonat leviszi mind a ket labadat es en csak az egyiket tudom megmenteni, akkor en vagyok a hibas a masik elveszteseert?;)

Egyebkent meg van androidos Nokia is.

• CairoJack
    Oké. Én elmondtam a véleményemet, hogy szerintem mekkora kudarc a WP.
    De vegyünk ki engem az egyenletből, és vegyük "objektívre" a mércét.
    Itt van, hogy az MS mit szeretett volna kihozni belőle. Az eredeti tervek felének a felét SEM sikerült elérni. Ez akkor most siker, vagy kudarc?

Aki akar jót röhögni a WP-n, annak jó olvasást:

http://index.hu/tech/2010/09/13/a_microsoft_eltemette_az_iphone-t/
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 22:29:35
  • CairoJack
    Ez a ti színvonalatok. Értem már, hogy miért felel meg nektek ez a rendszer. Pont olyan min ti.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 22:23:06
  • Narxis
    Téged az életből is bannolni kéne.
  • T2k
    Ezt tökéletesen jól eltaláltad, mintha csak magam írtam volna!
  • T2k
    Igen, őt mindenki jól ismeri. Egy retardált kretén, aki akárhányszor küldik el a halál műszerére az elképesztően idióta baromságai miatt annyiszor fog visszajönni és halálpontosan ugyanazokat a baromságait hazudja be újra meg újra.
    Utoljára szerkesztette: T2k, 2014.12.19. 22:10:57
  • T2k
    Ennél már csak a végtelenül elavult, halálosan unalmas ikonografikus felület amitől nagyobb röhögőgörcsöt lehet kapni manapság.
  • T2k
    Teljes baromság amiket írsz!
    - Témázási lehetőség a kezdetektől fogva van.
    - Ha WP-t senki sem akarna venni akkor miről szól a cikk te lángész?
    - A kedvenc mobilgyártódat nem a WP tette tönkre.

Leülhetsz, elégtelen.
  • T2k
    De ezt nem is konzumidiótáknak készítették akik "megjelennek" ilyen vagy olyan ketyerével.
  • T2k
    Persze hogy nem az. A cikk meg egy baromság, a hüvelyesek sosem mondtak olyat hogy a WP mint OS gyenge lenne, hanem csak azt hogy kicsi a piaci részesedése és nem tudnak belőle pénzt keresni.
  • SirBubu
    "Kudarc a Windows Phone?"

halvány lila gőzöm nincs róla, de nem is érdekel

és ezen hitemet az se ingatná meg, ha összedűlne a világ

(szerk.) értsd: ha van valami ezen a világon, amiben sziklaszilárdan hiszek, az az, hogy abszolút nem érdekel
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.19. 21:40:48
  • CairoJack
    Köszi szépen, hogy most is tágítottad a WP felhasználókról alkotott véleményem. Már hasznos volt a mai napom.
  • SirBubu
    kár itten erőlködni a droidoknak meg a trolloknak is, ugyanis mindenki tudja, hogy F-I-R-E-F-O-X-O-S a jövő a mobilfronton

(szerk.) most rendesen magatok alá szerkesztettetek, mi? :DD
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.19. 21:13:26
  • ugh
    Hiteles a velemenyed?
    Pf bazze mint egy politikuse.
  • ugh
    Figyelj te lamer. A wp a 3. verzional jar es mar hasznalhatobb.
    A droid hanyadiknal is?
    De meg mindig egy instabil lagolo szarhegy.
    0 a hasznalhatosaga?
    Na ebbol latszik, hogy nem hasznaltal meg 8-8.1-et
    Szanalom ahogy hazudozol..
  • ugh
    Te baratom egy akkora retardalt kreten vagy a tobbi habzoszaju segghulye droidbuzival egyutt, hogy azt is csodalom a seggeteket ki tudjatok torolni.
    Amugy ha olyan jo, akkor hasznald es ne itt hazudozzak meg irjal ossze vissza faszsagokat.

Erdekes csak azok haterkednek akiknek lovesuk sics az egeszhez.
    Fura hogy aki droidrol valtott elegedett a wp8-8.1 el.

A cikk meg egy fos egy hozzanemerto tollabol.
    Csak gratulalni tudok hozza.

A tobbi hater seglyuknak.
    Az ms csak a telo reszt vette meg ami a nokia hibajabol a tonk szelere jutott.
    Az ms vette meg a reszleget.
    A nokia letezik.
    Tekefont is gyartani fog es a droidbuzik kiverhetik ra mert megkapjak ra a legotvarabb os-t ami letezik a kis zold kukaval.
    Az ms telo resze meg egyre jobban teljesit azzal 50 millio eladott 8-8.1-es keszulekkel.
    Ti balfaszok.
  • CairoJack
    És egyéb iránt, csak ,hogy teljes legyen, hogy mit érzek az MS iránt:
    Imádtam (és imádom + használom) az XP-t, gyűlöltem a Vistát, ami a 2. legrosszabb MS OS ever, imádtam, és mai napig használom a W7-et, gyűlölöm a W8-at, pedig azt is kénytelen vagyok használni. Imádom a Surface Pro-kat, és gyűlölöm a Surface RT-ket. A WP-t meg tudjátok.
    Tehát esetemben nem lehet MS haterségről beszélni. Én egész egyszerűen 1-1 termék vagy termék családot ítélek meg, mégpedig a használhatósága alapján.
    Ha már a cégek utálatáról van szó a Google-t sokkal jobban utálom, mert az egész cég egy instant kémprogram, mégis használom a termékeit, mert sok esetben nincs jobb, kényelmesebb.
    Tehát esetemben nem a "zsigeri gyűlölet" esete áll fent, és azt hiszem, ez hitelessé is teszi a véleményemet.
    Szeretem (és dícsérem) ami jó, és fikkantom, ami "gyenge". That's all, folks!
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 20:34:31
  • CairoJack
    8.1-et valóban nem használtam, de próbáltam. Aláírom, rengeteget fejlődött a rendszer, legalább 3-szor használhatóbb, mint a korábbi verziók, de a nullát akárhánnyal szorzod, az nulla. Jó, legyünk korrektek. Tényleg sokkal jobb a rendszer, mint volt, de még mindig nagyon gyenge.
    Ez egy.

Kettő. Soha, egyetlen WP fan sem tudta megmagyarázni, hogy miért nem megy a WP szekere, max odáig jutottak, hogy vagy olyan ködösen fogalmaztak, mint te, hogy:
    "Szerintem akinek csak egy lehelletnyi rálátása is van a dologra tudja, hogy mi ennek az oka..."
    Aztán magyarázat meg nincs.
    Vagy a másik lehetőség, hogy a Google-t, meg a Samsungot szidja, mint a "szemét konkurenciát" sőt, a nagy bevásárlóközpontokat, mert ott "lebeszélik az embereket a WP-ről". Ugyan kérem...

Azt meg elmondtam, hogy mért nem fejleszt az OS-en senki. Egy, az MS nem nagyon enged beleszólást, kettő, nem termeli vissza a fejlesztési költségeket. WP-t fejleszteni egyenlő a pénz elégetésével.

Három.
    "Egyet megtanulhatnának már ezek a negatív emberek. Olyan nincs, hogy valami szar vagy jó, hanem felhasználói igények vannak." - ez végső soron tökéletesen igaz. És ehhez hozzá tartozik az is, hogy a WP jelenleg 100-ból 2-3 ember igényeit képes kielégíteni. Erre szoktak alkalmazni egy jelzőt, amit én most nem tennék, még sértő lenne.

Négy.
    "Egyik fórumtársunk foglamazta meg jól, hogy személyes sértődöttség jellemzi ha WP-ről van szó."
    Itt szeretném keményen kiemelni, és ezerszer aláhúzni, hogy ez az állítás, ÚGY IGAZ, ahogy van. Sosem tagadtam, hogy személyes sértődöttségről van szó. A kérdés az, hogy mi okozza ezt a sértődöttséget.
    KETTŐ DOLOG. Az egyik az, hogy ez elsők között váltottam WP-re, és életem leghatalmasabb csalódása volt. Alap dolgokra nem lehetett használni. Aláírom, legalább ezt kinőtte hellyel közzel a rendszer, de a komolyabb felhasználás még ma is fizikai lehetetlenség.

A másik dolog, ami a személyes sértettséghez vezetett, az az a fajta hazugságkampány, amit az MS betolt a rendszer alá. Hogy az összes fórumot ellepik a bérkommentelő, hazug trollok, (lásd a fenti szavazásnak is mennyi köze van a valósághoz) akik átverik az átlagembert, és a világ legjobb OS-ének tüntetik fel a WP-t. Na ez undorító.

És itt kikérnék valami magamnak. Én nem MOCSKOLOM a rendszert, hanem pont hogy az IGAZAT mondom el róla. Azt az igazat, amit az ember sosem tudna meg róla, ha azokat a kamu kommenteket olvasná csak a neten, amiket ki tudja kik, ki tudja milyen okból tolnak. "A WP a legjobb", "Minden más egy sz*r", "micsoda csicska droid a sokd droidos", stb. stb. stb.

És félre értés ne essék. Én el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik a WP, de azért nem kéne róla olyasmiket hazudgálni, aminek köze nincs a valósághoz. Pláne nem tükrözi a realitást az, hogy alig van a való világban elégedett WP felhasználó, a fórumokon meg "Simply the best" címszóval fut 100-ból 80 komment.
    Ez egy egyszerű hazugság hadjárat, és ezt próbálom ellensúlyozni azért, hogy mások ne járjanak úgy pórul mint én, és pár ismerősöm, akik jól megszívtuk WP-vel.
    Nálam semmi másról nem szól. Igen. Ez kérem személyes sértettség, de nem ok nélküli, és ez részemről nem hazugságokban, hanem az igazság kimondásában nyilvánul meg.
    Azt hiszem ezen igazán nincs mit tagadnom, és ezt nincs miért szégyenlem.

Ami a kommented többi részét illeti, az a te privát véleménye, ahhoz nekem közöm nincsen, elfogadom.
    Én sosem akartam senkinek megmondani, hogy mit csináljon, mit vegyen, mit szeressen, egész egyszerűen arra bíztatok mindenkit, hogy mielőtt WP-t vesz, járja kicsit jobban körbe a témát, nehogy pofára essen.
    Talán nem fogják sokan elhinni, de én csak az érem másik oldalát mutatom meg (amiről általában nem szól a fáma), és mindezt csak azért (jó szándékból) hogy az átlagnép ne fusson bele olyan borzalmas élményekbe, mint én. Tulajdonképpen, ha innen nézem, még büszke is vagyok, hogy segítek az embereknek.
    És ha a véleményem ellenére is szeretik a WP-t hát az már az ő dolguk, nekem azzal bajom semmi nincsen.

Viszont akár így, akár úgy, az MS mostani döntése teljesen világosan mutatja, hogy a WP8/8.1-es vonalról már ők maguk is teljesen lemondtak. Üzleti értelemben (és főleg a piaci részesedés tekintetében) teljes csőd a koncepció.

A föntiek ellenére én remélem, hogy azért egyszer majd le fognak tenni egy jó OS-t, mert nem magát az MS-t utálom (sőt, azt kifejezetten szeretem, akkor is ha ezt nekem nem hiszitek el) csak a WP-t, csak egy koncepcióhibás terméküket. Abban a pillanatban, amint ezt a terméket egy sokkal jobbra cserélik, én magam leszek az első, aki elkezdi tolni a szekerüket. (Ha lesz valaha egy jó WP, majd meglátjátok, hogy én leszek a "bigga fan eve").
    Addig meg a fenti véleményem áll.

Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 20:23:30
  • MuldR
    Nem a WPvel van baj. Az gagyi hardveren is jol, gyorsan stabilan fut. A baj, hogy alap appok hianyoznak, es meg csak hajlandosag sincs ra, hogy majd 1x a jovoben lesz. Az meg kulon rohely, hogy semmilyen online stream nem megy rajta! Se audio se video. Lol 21 ik szazad. Van nehany TV kliens, de azokba csak par adas van. Miert nem lehet pl a youtube online streamjat engedelyezni IE be? Ja, mert flash es akkor mar menne a jatek is es nem fizetnenek az emberek az appokert...de akkor miert nincs youtube kliens???? Az MS YT kliens egy db link a YT oldalara IE-be. Nah szal a Microfos a sajat sirjat assa ezzel. Senki sem fog erre addig fejleszteni, addig amig ok nem irnak meg hozza alap dolgokat.
  • mrzed001
    Az az igazság, hogy tényleg kudarc. Volt a Win Mobile 5-6-6.5. Teljesen jó irány volt, az élvonalban volt vele MS.
    Egy jó kis 3D-s launcher felülettel (SPB mobile shell) totál megvolt az akkori csúcs Iphone feeling, magasan.
    OK, a nélkül tényleg gagyi volt a felülete, de csak meg kellett volna vennie a céget MS-nek, és alapból adni hozzá (vagy fejleszteni egy hasonlót ... még az android 2.X-es felületek is bénábbak voltak, mint az).

De ekkor eljött inkább az inkompatibilitás, és a csempék korszaka. A csempék pedig elhozták a szabadon állítható felület halálát ... és így a winphone-ét is.
    Egyedinek egyedi, csak momentán a jónép tesz rá, nem bejövős neki (sehol se).
    Már soksok évvel ezelőtt észre kellett volna, hogy vegyék. Ha így nézzük, a csempék ölték meg a Nokiát (+Acer +....). Meg az MS.
  • tomboy013
    8.1-es rendszerű windows-a nem volt még az tuti. Egyik fórumtársunk foglamazta meg jól, hogy személyes sértődöttség jellemzi ha WP-ről van szó. Minden cikknél jelen van ami WP-ről szól, valamiért késztetést érez rá, hogy mocskolja. Van ilyen :) Aki használja, tudja, hogy egész jó kis rendszer a többiek tapasztalaton nem alapuló hozzászólása meg csak üres fecsegés. Egyet megtanulhatnának már ezek a negatív emberek. Olyan nincs, hogy valami szar vagy jó, hanem felhasználói igények vannak. Abba meg bele se menjünk,hogy miért nem érvényesül a többi gyártó a WP-vel. Szerintem akinek csak egy lehelletnyi rálátása is van a dologra tudja, hogy mi ennek az oka (nem maga a WP az biztos, lásd Huawei aki kiadott 2 nulla készüléket támogatás meg reklám nélkül és csodálkoznak, hogy nem veszik... idióták). A lényeg, hogy egy nagyon jó kis alternatíva a WP egy átlag felhasználónak. Tudja amit tudnia kell stabilan még alsókategóriában is. Testre szabhatóságban már teljesen jó a 8.1 (a 10 még jobb lesz). Alkalmazás kínálattal sincs már különösebb probléma. Vannak benne még hibák, de szerencsére azért az MS folyamatosan javít és MINDEN Lumia megkapja a javításokat. Lényeg a lényeg, mindenki olyat vesz amilyet akar(minden rendszerben van pro és kontra), azzal hogy idejön mocskolni valamit csak feszültséget akar szítani, sajnos vannak ilyen emberek. Tudom,hogy ez most fájni fog nekik de ők azok akik az életben sem érnek el semmit, mert ilyen buta a gondolkodásmódjuk. További szép estét mindenkinek ;)
  • randomly
    Nekem Windows 8 nem 8.1 van az asztali gépemen. Mondjuk van egy desktop megjelenítése parancsikon az indítópultban így a csempét elég rövid ideig látom. Nem is értem hogyan lehet a csempe a segítségemre így egy hét után csináltam ikont. De a háttérkép az még gyári. és semmi mást nem változtattam rajta.

Az Android az egy olyan kesze-kusza rendszer hogy nincs két Google alkalmazás ami egyformán müködne. egy Nexus 5 tulajdonosa vagyok 5.01 verzióval, és így még nagyobb a káosz.

Sajnos az iOs zártsága hogy kedvenc fájljaimat képtelen vagyok egyszerűen egy mappába másolni és onnan megnyitni elbukta hogy legyen újra iOs a használatomban.

Szóval az hogy a csempéket nem lehet testre szabni dehogy hogyan tudnám hatékonyan használni a szokásos asztal-ikonok helyett el nem tudom képzelni így nem veszek. ha letelik a 18 hónapos anrdoid frissítés time akkor megyek a nexus 6 -ért. :-)
  • CairoJack
    Egyszer "vót", elég is "vót", többet meg nem lesz. Minden szavam igaz amúgy, és ezt már maga az MS is belátja.

Szerk: pont hogy csak saját tapasztalatot írok ide (és még nagyon visszafogtam magam, mert ezek a tapasztalatok borzalmasan rémesek, ahhoz képest elég kulturáltan fogalmaztam, hogy mit gondolok a rendszerről), már csak azért is, mert neten szinte kizárólag az olvasni, hogy "A WP a világ legjobb OS-e" és hasonlók. Hagyjál már a hülyeségeiddel!
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 19:03:52
  • Seangaijin
    Neked se volt még WP-d mert amit itt összehordasz az a neten olvasott sok bullshit. Vannak közte igazak de a nagyja hülyeség.
  • Narxis
    Droidból is van olcsó és jó csak keresni kell.

De annak idején a ZTE Blade se azért volt akkora siker mert lépten nyomon fagyott.
    Utoljára szerkesztette: Narxis, 2014.12.19. 18:46:49
  • CairoJack
    Kudarc a Windows Phone? - Ez kérdés??? Persze hogy KUDARC. Óriási kudarc. A Nokia anyagilag beleroppant, ezért adták el a device részleget az MS-nek, aki utána kirúgot 15000 (igen, tizenötezer) volt nokiás alkalmazottat.
    Mi más a kudarc, ha nem az, hogy valami mindenkinek aki hozzáér, kemény veszteséget termel.

Amikor a Huawei elnöke azt mondta, hogy "nem termel nyereséget", akkor finoman fogalmazott, mert a helyzet az, hogy veszteséget termel. Sok fórumon olvastam, hogy a WP fanok ekézték a Huawei-t, hogy "jaj a hülye, igénytelen kínai sz*r mit képzel magáról, nem fejlesztett, nem tett semmit hozzá a platformhoz, ezek után hogy is gondolta, hogy majd profitot fog neki termelni??"
    Nos kérem tessék megnézni, hogy az egyetlen cég, a Nokia, aki kő keményen fejlesztette a WP-t, mire ment vele. Nála keletkeztek a legnagyobb veszteségek, mert nem jöttek vissza a fejlesztési költségek sem. A Nokia évi kb. egy milliár dollárt bukott a WP-nek hála.
    Hát mi a búbánatos rosseb a kudarc, ha nem ez.

És igaza volt a Richard Yu-nak, hogy az egész azon ment el, hogy "gyenge" a szoftver. Ronda, testre szabhatatlan (az, hogy van 3 csempeméret, és lehet velük tetriszezni, sőt most már akár átlátszó csempéket is lehet választani, az nagyon nem testre szabhatóság, az csak malmozás egy kötött világban), az appok mind számukat, mind minőségüket tekintve nagyon nullák, lassú a fejlődés. Igaz, hogy a platform jó 1,5 évvel az android után indult, a baj az, hogy még most sem érte el azt a szintet, ahol a droid mondjuk 1.6-nál járt.
    Sajna az a helyzet, hogy teljesen alap funkciók pár hónapja kerültek be a legutóbbi updat-be. Olyan alap dolgok, amiknek már a WP7 rajtjakor benne kellett volna lennie a rendszerben.

Egyetlen egy előnye van a WP-enk, hogy picit stabilabb az Androidnál. Közel sem annyira, mint amennyire a fan made legendákban mondják, de tény, hogy némileg stabilabb mint a droid. És elismerem, ez hatalmas előny, de ha cserébe minden más fronton csak egy iszonyatos szívás a rendszer (mert az) akkor máris porrá omlik ez az előny. Ahogy pedig nyílik ki a rendszer, és nő a tudása, úgy nő az instabilitása, szóval igazából ha a realitást nézzük, akkor lényegében minden fronton alul marad az andoiddal szemben.
    Nyilván van, akinek ilyen-olyan szubjektív megfontolásból jobban tetszik, mint a droid, de kevesen vannak. 100 emberből 2 egész (de nagy jó indulattal legyen 3) szavaz neki bizalmat.
    Nekem eddig ahány ismerősöm kipróbálta, annyian utálják, és annyian mentek vissza droidra, vagy iPhone-ra. Én csak fórumokon hallottam olyat, hogy "nálunk meg mindenki WP-re vált", meg "aki kipróbálta mindenki imádja", a valóságban hetente 1-2 alkalommal látok élő ember kezében WP-s telót a 4-6-oson. Az is általában a legolcsóbb 520, amin profitja a világon senkinek nincs.

Egyébként az is látszik, hogy az MS milyen gerillamarketinget épített fel mögé. Papíron minden topikban mindenki imádja a WP-t, még én vagyok hülye szemét Samsung-Google-Stb bérenc troll, amiért szidom a WP-t (pontosabban csak elmondom az igazat róla), s lám, itt a szavazáson is jóval többen "vennének" WP-s telefont, mint ahányan nem, ennek ellenére mégis csak az a 2,9%-os piaci részesedés a piaci realitás.

És végül csak annyit, hogy ne gondoljátok, hogy MS hater vagyok. Sőt. Az egyik legősibb felhasználójuk vagyok. Azért is vagyok ilyen kritikus. Nem szeretem, hogy az MS ilyen gyenge termékeket gyárt, és én nem azt akarom, hogy megszűnjön a WP, én azt szeretném, ha JOBB termékké (szoftverré) válna. Sokkal jobb szoftverré.
    Mindenki jobban járna. A felhasználók, mert jobb terméket kapnának, a piac, mert lenne piaci verseny, a fejlesztők, mert többet kereshetnének, és persze az MS is, mert végre lenne profitja a WP-n. Végre hozná a pénzt, nem csak vinné.
    Talán még én is, mert ha lenne egy legalább android szintű, DE stabilabb OS, még én is beváltanék rá. Én sem rajongok az androidért, "kényszerből" használom, mert nincs jobb.

Ha most megnézzük a piacot, jól látszik, hogy igenis ráférne egy komoly versenytárs az androidra, és jelenleg erre szerintem max a WP lenne alkalmas. Igaz, jelenlegi formájában a WP is teljesen esélytelen, és nem ok nélkül. Iszonyatosan komoly változásokra van szükség ahhoz, hogy versenyképes legyen, de ha valaki, hát az MS van annyira tőkeerős, és van annyi tapasztalat a téren, hogy képes legyen egy "JÓ" szoftvert összehozni.

Az, hogy nem lesz új MS csúcsmodell, 2015 őszéig, arra utal, hogy már mag az MS is teljes egészében belátta, hogy a WP8/8.1 totális kudarc, és immáron csak a W(P)10-re koncentrál.
    Az olcsó modellek valószínűleg csak azért kellenek, hogy életben tartsák magát a szoftverkörnyezetet, ökoszisztémát.
    Valószínűleg az új csúcsmodell is a W(P)10-zel fog debütálni.
    Én remélem, hogy a W(P)10 egy nagyon jól átgondolt, nagyon használható, nagyon testre szabható OS lesz, és akkor minden esélye meg lesz az MS-nek és a W(P)10-nek a sikerre. Ellenkező esetben, ha a mostani filozófia mentén mennek tovább, akkor ugyanezen szenvedés második felvonása következik, és maradhatnak kb. ugyanezen a piaci részesedésen. Plusz-mínusz 1-2 %.

Egy szónak is száz a vége, minden 2-3 éves jóslatom tökéletesen beteljesedett, a WP ÓRIÁSI kudarc, epikus bukta, és innen már csak egy radikális szemléletváltással, és egy komolyan átgondolt "reboot"-tal lehet sikerre vinni a dolgot. Így sem lesz könnyű, de csak így lehet, másképpen sehogy.