Kudarc a Windows Phone?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: cateran, 2014.12.20. 01:15:18
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2014.12.20. 00:27:01
Egyebkent meg van androidos Nokia is.
De vegyünk ki engem az egyenletből, és vegyük "objektívre" a mércét.
Itt van, hogy az MS mit szeretett volna kihozni belőle. Az eredeti tervek felének a felét SEM sikerült elérni. Ez akkor most siker, vagy kudarc?
Aki akar jót röhögni a WP-n, annak jó olvasást:
http://index.hu/tech/2010/09/13/a_microsoft_eltemette_az_iphone-t/
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 22:29:35
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 22:23:06
Utoljára szerkesztette: T2k, 2014.12.19. 22:10:57
- Témázási lehetőség a kezdetektől fogva van.
- Ha WP-t senki sem akarna venni akkor miről szól a cikk te lángész?
- A kedvenc mobilgyártódat nem a WP tette tönkre.
Leülhetsz, elégtelen. <#kocsog>#kocsog><#lama>#lama>
halvány lila gőzöm nincs róla, de nem is érdekel
és ezen hitemet az se ingatná meg, ha összedűlne a világ
(szerk.) értsd: ha van valami ezen a világon, amiben sziklaszilárdan hiszek, az az, hogy abszolút nem érdekel
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.19. 21:40:48
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
(szerk.) most rendesen magatok alá szerkesztettetek, mi? 😄D
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.19. 21:13:26
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
Pf bazze mint egy politikuse.
A droid hanyadiknal is?
De meg mindig egy instabil lagolo szarhegy.
0 a hasznalhatosaga?
Na ebbol latszik, hogy nem hasznaltal meg 8-8.1-et
Szanalom ahogy hazudozol..
Amugy ha olyan jo, akkor hasznald es ne itt hazudozzak meg irjal ossze vissza faszsagokat.
Erdekes csak azok haterkednek akiknek lovesuk sics az egeszhez.
Fura hogy aki droidrol valtott elegedett a wp8-8.1 el.
A cikk meg egy fos egy hozzanemerto tollabol.
Csak gratulalni tudok hozza.
A tobbi hater seglyuknak.
Az ms csak a telo reszt vette meg ami a nokia hibajabol a tonk szelere jutott.
Az ms vette meg a reszleget.
A nokia letezik.
Tekefont is gyartani fog es a droidbuzik kiverhetik ra mert megkapjak ra a legotvarabb os-t ami letezik a kis zold kukaval.
Az ms telo resze meg egyre jobban teljesit azzal 50 millio eladott 8-8.1-es keszulekkel.
Ti balfaszok.
Imádtam (és imádom + használom) az XP-t, gyűlöltem a Vistát, ami a 2. legrosszabb MS OS ever, imádtam, és mai napig használom a W7-et, gyűlölöm a W8-at, pedig azt is kénytelen vagyok használni. Imádom a Surface Pro-kat, és gyűlölöm a Surface RT-ket. A WP-t meg tudjátok.
Tehát esetemben nem lehet MS haterségről beszélni. Én egész egyszerűen 1-1 termék vagy termék családot ítélek meg, mégpedig a használhatósága alapján.
Ha már a cégek utálatáról van szó a Google-t sokkal jobban utálom, mert az egész cég egy instant kémprogram, mégis használom a termékeit, mert sok esetben nincs jobb, kényelmesebb.
Tehát esetemben nem a "zsigeri gyűlölet" esete áll fent, és azt hiszem, ez hitelessé is teszi a véleményemet.
Szeretem (és dícsérem) ami jó, és fikkantom, ami "gyenge". That's all, folks!
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 20:34:31
Ez egy.
Kettő. Soha, egyetlen WP fan sem tudta megmagyarázni, hogy miért nem megy a WP szekere, max odáig jutottak, hogy vagy olyan ködösen fogalmaztak, mint te, hogy:
"Szerintem akinek csak egy lehelletnyi rálátása is van a dologra tudja, hogy mi ennek az oka..."
Aztán magyarázat meg nincs.
Vagy a másik lehetőség, hogy a Google-t, meg a Samsungot szidja, mint a "szemét konkurenciát" sőt, a nagy bevásárlóközpontokat, mert ott "lebeszélik az embereket a WP-ről". Ugyan kérem...
Azt meg elmondtam, hogy mért nem fejleszt az OS-en senki. Egy, az MS nem nagyon enged beleszólást, kettő, nem termeli vissza a fejlesztési költségeket. WP-t fejleszteni egyenlő a pénz elégetésével.
Három.
"Egyet megtanulhatnának már ezek a negatív emberek. Olyan nincs, hogy valami szar vagy jó, hanem felhasználói igények vannak." - ez végső soron tökéletesen igaz. És ehhez hozzá tartozik az is, hogy a WP jelenleg 100-ból 2-3 ember igényeit képes kielégíteni. Erre szoktak alkalmazni egy jelzőt, amit én most nem tennék, még sértő lenne.
Négy.
"Egyik fórumtársunk foglamazta meg jól, hogy személyes sértődöttség jellemzi ha WP-ről van szó."
Itt szeretném keményen kiemelni, és ezerszer aláhúzni, hogy ez az állítás, ÚGY IGAZ, ahogy van. Sosem tagadtam, hogy személyes sértődöttségről van szó. A kérdés az, hogy mi okozza ezt a sértődöttséget.
KETTŐ DOLOG. Az egyik az, hogy ez elsők között váltottam WP-re, és életem leghatalmasabb csalódása volt. Alap dolgokra nem lehetett használni. Aláírom, legalább ezt kinőtte hellyel közzel a rendszer, de a komolyabb felhasználás még ma is fizikai lehetetlenség.
A másik dolog, ami a személyes sértettséghez vezetett, az az a fajta hazugságkampány, amit az MS betolt a rendszer alá. Hogy az összes fórumot ellepik a bérkommentelő, hazug trollok, (lásd a fenti szavazásnak is mennyi köze van a valósághoz) akik átverik az átlagembert, és a világ legjobb OS-ének tüntetik fel a WP-t. Na ez undorító.
És itt kikérnék valami magamnak. Én nem MOCSKOLOM a rendszert, hanem pont hogy az IGAZAT mondom el róla. Azt az igazat, amit az ember sosem tudna meg róla, ha azokat a kamu kommenteket olvasná csak a neten, amiket ki tudja kik, ki tudja milyen okból tolnak. "A WP a legjobb", "Minden más egy sz*r", "micsoda csicska droid a sokd droidos", stb. stb. stb.
És félre értés ne essék. Én el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik a WP, de azért nem kéne róla olyasmiket hazudgálni, aminek köze nincs a valósághoz. Pláne nem tükrözi a realitást az, hogy alig van a való világban elégedett WP felhasználó, a fórumokon meg "Simply the best" címszóval fut 100-ból 80 komment.
Ez egy egyszerű hazugság hadjárat, és ezt próbálom ellensúlyozni azért, hogy mások ne járjanak úgy pórul mint én, és pár ismerősöm, akik jól megszívtuk WP-vel.
Nálam semmi másról nem szól. Igen. Ez kérem személyes sértettség, de nem ok nélküli, és ez részemről nem hazugságokban, hanem az igazság kimondásában nyilvánul meg.
Azt hiszem ezen igazán nincs mit tagadnom, és ezt nincs miért szégyenlem.
Ami a kommented többi részét illeti, az a te privát véleménye, ahhoz nekem közöm nincsen, elfogadom.
Én sosem akartam senkinek megmondani, hogy mit csináljon, mit vegyen, mit szeressen, egész egyszerűen arra bíztatok mindenkit, hogy mielőtt WP-t vesz, járja kicsit jobban körbe a témát, nehogy pofára essen.
Talán nem fogják sokan elhinni, de én csak az érem másik oldalát mutatom meg (amiről általában nem szól a fáma), és mindezt csak azért (jó szándékból) hogy az átlagnép ne fusson bele olyan borzalmas élményekbe, mint én. Tulajdonképpen, ha innen nézem, még büszke is vagyok, hogy segítek az embereknek.
És ha a véleményem ellenére is szeretik a WP-t hát az már az ő dolguk, nekem azzal bajom semmi nincsen.
Viszont akár így, akár úgy, az MS mostani döntése teljesen világosan mutatja, hogy a WP8/8.1-es vonalról már ők maguk is teljesen lemondtak. Üzleti értelemben (és főleg a piaci részesedés tekintetében) teljes csőd a koncepció.
A föntiek ellenére én remélem, hogy azért egyszer majd le fognak tenni egy jó OS-t, mert nem magát az MS-t utálom (sőt, azt kifejezetten szeretem, akkor is ha ezt nekem nem hiszitek el) csak a WP-t, csak egy koncepcióhibás terméküket. Abban a pillanatban, amint ezt a terméket egy sokkal jobbra cserélik, én magam leszek az első, aki elkezdi tolni a szekerüket. (Ha lesz valaha egy jó WP, majd meglátjátok, hogy én leszek a "bigga fan eve"😉.
Addig meg a fenti véleményem áll.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 20:23:30
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Egy jó kis 3D-s launcher felülettel (SPB mobile shell) totál megvolt az akkori csúcs Iphone feeling, magasan.
OK, a nélkül tényleg gagyi volt a felülete, de csak meg kellett volna vennie a céget MS-nek, és alapból adni hozzá (vagy fejleszteni egy hasonlót ... még az android 2.X-es felületek is bénábbak voltak, mint az).
De ekkor eljött inkább az inkompatibilitás, és a csempék korszaka. A csempék pedig elhozták a szabadon állítható felület halálát ... és így a winphone-ét is.
Egyedinek egyedi, csak momentán a jónép tesz rá, nem bejövős neki (sehol se).
Már soksok évvel ezelőtt észre kellett volna, hogy vegyék. Ha így nézzük, a csempék ölték meg a Nokiát (+Acer +....). Meg az MS.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Az Android az egy olyan kesze-kusza rendszer hogy nincs két Google alkalmazás ami egyformán müködne. egy Nexus 5 tulajdonosa vagyok 5.01 verzióval, és így még nagyobb a káosz.
Sajnos az iOs zártsága hogy kedvenc fájljaimat képtelen vagyok egyszerűen egy mappába másolni és onnan megnyitni elbukta hogy legyen újra iOs a használatomban.
Szóval az hogy a csempéket nem lehet testre szabni dehogy hogyan tudnám hatékonyan használni a szokásos asztal-ikonok helyett el nem tudom képzelni így nem veszek. ha letelik a 18 hónapos anrdoid frissítés time akkor megyek a nexus 6 -ért. :-)
Szerk: pont hogy csak saját tapasztalatot írok ide (és még nagyon visszafogtam magam, mert ezek a tapasztalatok borzalmasan rémesek, ahhoz képest elég kulturáltan fogalmaztam, hogy mit gondolok a rendszerről), már csak azért is, mert neten szinte kizárólag az olvasni, hogy "A WP a világ legjobb OS-e" és hasonlók. Hagyjál már a hülyeségeiddel!
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.19. 19:03:52
De annak idején a ZTE Blade se azért volt akkora siker mert lépten nyomon fagyott.
Utoljára szerkesztette: Narxis, 2014.12.19. 18:46:49
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mi más a kudarc, ha nem az, hogy valami mindenkinek aki hozzáér, kemény veszteséget termel.
Amikor a Huawei elnöke azt mondta, hogy "nem termel nyereséget", akkor finoman fogalmazott, mert a helyzet az, hogy veszteséget termel. Sok fórumon olvastam, hogy a WP fanok ekézték a Huawei-t, hogy "jaj a hülye, igénytelen kínai sz*r mit képzel magáról, nem fejlesztett, nem tett semmit hozzá a platformhoz, ezek után hogy is gondolta, hogy majd profitot fog neki termelni??"
Nos kérem tessék megnézni, hogy az egyetlen cég, a Nokia, aki kő keményen fejlesztette a WP-t, mire ment vele. Nála keletkeztek a legnagyobb veszteségek, mert nem jöttek vissza a fejlesztési költségek sem. A Nokia évi kb. egy milliár dollárt bukott a WP-nek hála.
Hát mi a búbánatos rosseb a kudarc, ha nem ez.
És igaza volt a Richard Yu-nak, hogy az egész azon ment el, hogy "gyenge" a szoftver. Ronda, testre szabhatatlan (az, hogy van 3 csempeméret, és lehet velük tetriszezni, sőt most már akár átlátszó csempéket is lehet választani, az nagyon nem testre szabhatóság, az csak malmozás egy kötött világban), az appok mind számukat, mind minőségüket tekintve nagyon nullák, lassú a fejlődés. Igaz, hogy a platform jó 1,5 évvel az android után indult, a baj az, hogy még most sem érte el azt a szintet, ahol a droid mondjuk 1.6-nál járt.
Sajna az a helyzet, hogy teljesen alap funkciók pár hónapja kerültek be a legutóbbi updat-be. Olyan alap dolgok, amiknek már a WP7 rajtjakor benne kellett volna lennie a rendszerben.
Egyetlen egy előnye van a WP-enk, hogy picit stabilabb az Androidnál. Közel sem annyira, mint amennyire a fan made legendákban mondják, de tény, hogy némileg stabilabb mint a droid. És elismerem, ez hatalmas előny, de ha cserébe minden más fronton csak egy iszonyatos szívás a rendszer (mert az) akkor máris porrá omlik ez az előny. Ahogy pedig nyílik ki a rendszer, és nő a tudása, úgy nő az instabilitása, szóval igazából ha a realitást nézzük, akkor lényegében minden fronton alul marad az andoiddal szemben.
Nyilván van, akinek ilyen-olyan szubjektív megfontolásból jobban tetszik, mint a droid, de kevesen vannak. 100 emberből 2 egész (de nagy jó indulattal legyen 3) szavaz neki bizalmat.
Nekem eddig ahány ismerősöm kipróbálta, annyian utálják, és annyian mentek vissza droidra, vagy iPhone-ra. Én csak fórumokon hallottam olyat, hogy "nálunk meg mindenki WP-re vált", meg "aki kipróbálta mindenki imádja", a valóságban hetente 1-2 alkalommal látok élő ember kezében WP-s telót a 4-6-oson. Az is általában a legolcsóbb 520, amin profitja a világon senkinek nincs.
Egyébként az is látszik, hogy az MS milyen gerillamarketinget épített fel mögé. Papíron minden topikban mindenki imádja a WP-t, még én vagyok hülye szemét Samsung-Google-Stb bérenc troll, amiért szidom a WP-t (pontosabban csak elmondom az igazat róla), s lám, itt a szavazáson is jóval többen "vennének" WP-s telefont, mint ahányan nem, ennek ellenére mégis csak az a 2,9%-os piaci részesedés a piaci realitás.
És végül csak annyit, hogy ne gondoljátok, hogy MS hater vagyok. Sőt. Az egyik legősibb felhasználójuk vagyok. Azért is vagyok ilyen kritikus. Nem szeretem, hogy az MS ilyen gyenge termékeket gyárt, és én nem azt akarom, hogy megszűnjön a WP, én azt szeretném, ha JOBB termékké (szoftverré) válna. Sokkal jobb szoftverré.
Mindenki jobban járna. A felhasználók, mert jobb terméket kapnának, a piac, mert lenne piaci verseny, a fejlesztők, mert többet kereshetnének, és persze az MS is, mert végre lenne profitja a WP-n. Végre hozná a pénzt, nem csak vinné.
Talán még én is, mert ha lenne egy legalább android szintű, DE stabilabb OS, még én is beváltanék rá. Én sem rajongok az androidért, "kényszerből" használom, mert nincs jobb.
Ha most megnézzük a piacot, jól látszik, hogy igenis ráférne egy komoly versenytárs az androidra, és jelenleg erre szerintem max a WP lenne alkalmas. Igaz, jelenlegi formájában a WP is teljesen esélytelen, és nem ok nélkül. Iszonyatosan komoly változásokra van szükség ahhoz, hogy versenyképes legyen, de ha valaki, hát az MS van annyira tőkeerős, és van annyi tapasztalat a téren, hogy képes legyen egy "JÓ" szoftvert összehozni.
Az, hogy nem lesz új MS csúcsmodell, 2015 őszéig, arra utal, hogy már mag az MS is teljes egészében belátta, hogy a WP8/8.1 totális kudarc, és immáron csak a W(P)10-re koncentrál.
Az olcsó modellek valószínűleg csak azért kellenek, hogy életben tartsák magát a szoftverkörnyezetet, ökoszisztémát.
Valószínűleg az új csúcsmodell is a W(P)10-zel fog debütálni.
Én remélem, hogy a W(P)10 egy nagyon jól átgondolt, nagyon használható, nagyon testre szabható OS lesz, és akkor minden esélye meg lesz az MS-nek és a W(P)10-nek a sikerre. Ellenkező esetben, ha a mostani filozófia mentén mennek tovább, akkor ugyanezen szenvedés második felvonása következik, és maradhatnak kb. ugyanezen a piaci részesedésen. Plusz-mínusz 1-2 %.
Egy szónak is száz a vége, minden 2-3 éves jóslatom tökéletesen beteljesedett, a WP ÓRIÁSI kudarc, epikus bukta, és innen már csak egy radikális szemléletváltással, és egy komolyan átgondolt "reboot"-tal lehet sikerre vinni a dolgot. Így sem lesz könnyű, de csak így lehet, másképpen sehogy.
Egyszerűen belépő hw-en jobban fut, mint a droid és ota frissítésnél külső progi nélkül megmarad az összes app az összes beállítással, sőt még csak factory resetelni sem kell.
Azt aláírom, ha valaki szeret havonta más launcherrel kísérletezgetni az jobban jár az androiddal, de egy belakott wp is tud normálisan kinézni és rendkívül praktikus.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2014.12.19. 16:58:06
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Armagedown: Ha ikonos lenne a felülete ugyanolyan lenne mint a többi. Ez legalább egyedi, a csempék meg sokkal hasznosabbak és mutatósabbak is egy ikonnál. Egyébként én mostanában nem sok embertől hallom, hogy bármilyen androidos telefont is szívesen venne 😄 Inkább iPhone vagy Nokia amiket hallok(tény, hogy én nem kis hülyegyerekek között mozgok akiknek annyi számít, hogy minden nap a háttérképket baszkuráják a telefonjaikon, hanem olyan emberek között akiknek munkaeszköz a telefon és a megbízhatóság a legfontosabb szempont).
A kedvenc mobilgyártód meg saját maga tehet arról, hogy el kellett adnia a mobilgyártó részleget. Bár ismerem az átlag ember mentalitását, hogy mindenről más tehet ő saját maga vagy akár a kedvenc vállalata sohasem 😉 Újjal mutogatni a legkönyebb, gondolkodni már annál nehezebb. Szerettem a Nokiát, volt sok Nokia telefonom, de ha bénák voltak megérdemlik a bukást, majd az MS gyárt jó telefonokat helyette. Ennyi.
Ha a teljes bizniszt egy olyan platformra alapozod, ami soha nem lépett egy 7-8 százalékos piaci részesedés fölé, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem fogod megközelíteni az aranykor sikereit.
Utoljára szerkesztette: TomecK, 2014.12.19. 14:13:40
Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.12.19. 13:16:27
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Számomra a droid megbízhatatlan volt az újraindulások, összeomlások, fagyások és a megmagyarázhatatlan leállásai miatt, ellenben -jelenleg egy 920-ast nyúzok- sosem fagyott még le, amióta megvan sosem kapcsolt(am) ki, röccenésmentes, megbízható telefon. Előtte egy 520-ast nyúztam, azzal szintúgy semmi gond nem volt soha.
Többen is írták, hogy nem testreszabható a menü stb, de az én véleményem szerint ez felesleges dolog, a csempék helyét itt is be tudom állítani, méretét, színét, szóval minimális testreszabás van, de több nem is kell, elvégre ki az aki egész nap a menüt nézegeti? Szerintem átlagban egy felhasználó nem tölt többet a menüben mint 2-7 másodperc, amíg megtalálja amit keres. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
A Nokiát sajnálom legjobban az egész WP-fiaskóban.
Sok embert hallottam már, hogy iPhonet vagy Galaxy S5öt akar venni, WP mobilokat viszont senki sem akar venni.
Azok után pedig, hogy tönkretteték a kedvenc mobilgyártómat, nem fogok mobilt venni tőlük.
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
Lehetne mondjuk az asztal jobb oldalánál egy sor csempe, amit elhúzva előjön a többi. Mobil eszköznél mondjuk fordítva, a csempe lenne az alap (mint androidnál a widget), de lenne egy asztal szerű háttér is, és valahogy azonos síkba kéne elhelyezni őket. Tehát ágy ilyen csúsztatás mozdulattal lehessen váltani, miközben mondjuk a háttér arrébb csúszik.
Persze ez csak az én véleményem, de nekem így tetszene. Aki sok fájlal dolgozik nap mint nap, annak kell az asztal, akár mobilra is, mert átláthatóbb mint a csempék. Valahogy jobban érzi az ember, hogy "na, ott egy file, ide húzom, oda másolom, stb..." a csempe csak egy feliratnak tűnik, nincs térhatása, ami pedig nagyon jól jöhet, ha 8-10 ablak van megnyitva egymás mellett. Ahogy mondtam, ez telefonra, tabletre, és PC-re is érvényes lehet.
Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.12.19. 10:27:20