1352
Hearts of Iron 4
 • Oltred
  #1352
  Sziasztok!

  Nem ide tartozik teljesen, nézzétek el nekem

  Próbálta valaki konvertálni az eu4 mentést viktoria 2-be? Utána olvastam ahol lehetett, legújabb konverter van meg, legfrissebb mind a két játék. Megcsinálok mindent, mod a helyén, indítom és a betöltő képernyőnek a végén kilép egyszerűen a játék. Néhány konvertálási beállítást is kipróbáltam már, de nem megy. Alap indítással simán működik a játék. Valakinek bármilyen tipp?

  Az igazság az, hogy a későbbiekben szeretném majd HOI4-be is tovább vinni, de már az elején elakadtam.

  Köszönöm a segítséget előre is!

  Oltred
 • farferi
  #1351
  Kaiserredux moddal játszottam" végig" először a játékot.Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes e továbbjátszani, ha gyakorlatilag minden terület az antanté már Európában? Magyarokkal sikerült egy szép államot létrehozni, de 1942 tavaszára gyakorlatilag mindenki az antanthoz csatlakozott, a másik nagy szövetségnek, az unionistáknak vége az én hathatós segítségemmel. Jóba vagyok az antanttal, csatlakozhatok is ha akarok de így gyakorlatilag már semmit nem lehet csinálni, még Svájc semleges és ennyi.Szóval jöhet valami szuper event vagy valami ami változtathat a dolgon vagy ez így beállt? Annak tényleg semmi értelme, hogy most egyedül neki essek az antantnak, de idő meg még bőven lenne 45-ig.
 • PetruZ
  #1350
  Izé, na, tudod, hogy értem. :) Elírás, igen, ők veszítettek.
 • jocika
  #1349
  "és abból a fiktív helyzetből indul, hogy az antant megnyerte az I. világháborút"
  Nincs itt valami elírás? Ők nyertek, nem?
 • PetruZ
  #1348
  Kaiserreich mod létezik HoI4-hez is. Teljesen átalakítja a játékot, és abból a fiktív helyzetből indul, hogy az antant megnyerte az I. világháborút, a Monarchia pl. kifejezetten erős benne.
 • farferi
  #1347
  Köszi a hajnali választ, akkor nem rontottam el semmit nagyon, azért nem lovast csináltam mert az meg a manpowerem ette meg( többet elvisz mint a full hadsereg), mondjuk gépeknél meg a felszerelés.Mivel amúgy meg gyakorlatilag nyertünk, a tengelyé minden az usa kivételével, azt hiszem kezdek egy újat és megpróbálom a Monarchiát visszaállítni....esetleg van valamilyen ehhez hasonló típusú játék amit érdemes kipróbálni?
 • Kotomicuki
  #1346
  Amíg még játszottam vele, addig a lovasság + katonai rendőrség, ami fejleszthető és így egyre erősebb lesz, volt a megoldás - a lényeg a minél nagyobb elnyomás (suppression) érték. Voltak miniszterek és egyéb fejlesztések is, amik segítettek letörni a lázongást, de ezek nem a magyaroknál.
  Kevés lakosságú állammal vagy bevállalod a "hordó" minden káros hatását, csakhogy MP-re tegyél szert, vagy bábállamként üzemelteted az adott területeket (ezek azért ne legyenek nagyobbak a kitartójuknál...). Esetleg elengeded és a szövetségi rendszeredben tartod az adott országot - ekkor ne legyen ezen ország területére követelése annak, akivel nem akarsz háborúba keveredni a közeljövőben...
  Ha nem kell háborút vívnod, akkor képezd át a hadsereged rendfenntartóvá és szórd szét őket a kérdéses területen. Amolyan Nyugat-Római mintára: a sereg egyik része megszáll és felvigyáz, míg a másik része az elit csapásmérő és oda megy, ahol a legnagyobb gond van (áll a határon és "visszatart" egy esetleges belekötéstől).
  Végleges tulajdonjogot (ez még nem egyenlő a saját területű státusszal, ahol megszűnnek a lázadások!) a békeszerződések adnak, amíg ez meg nem történik, addig szabadon gazdát cserélhet a terület: éppen kinek a csapatai foglalták el utoljára. Ide tartozik még az adott háborúban való részvételi arány, aminek a mértékétől függően osztja a gép a béketárgyalásokig a résztvevő felek között az elfoglalt földet.
  Ha van az ügynököknek lázadáscsitító képessége, akkor alkalmazd ezt is!
  Érdemes a valóban jó területeket megtartani, míg az értéktelenekről le kell tudni mondani - nem a méret számít, hanem a "minőség" (alapanyag, gyárhely, manpower és az esetleges stratégiai elhelyezkedés) a kisállamoknál, amik nem haraphatnak ki a földgömbből akármekkorát.
 • farferi
  #1345
  Nem nagyon él a topic de azért teszek egy próbát. Nem rég kezdtem el játszani , de néztem sok videót, ezért elég jól ment...eddig.Magyarokkal sikerült elég sok területet szerezni, de az ellenállás kikészít, nem jövök rá, hogy mit kellene csinálni. akármilyen hadosztályt tervezek helyőrségnek, iszonyúan megdobja a szükségleteket.Csináltam gyalogost, 1 szem csapattal meg mp-vel,elvitte a manpowerem .Csináltam light tankosat, megint csak 1 tankkal meg mp-vel, egyből kellet 30 ezer tank.Páncélos kocsi ua. Mit rontok el? Másik a lázadás, ha alacsonyan hagyom az ellenőrzést, akkor jobban megy a terület kihasználása de nő a lázadás.Ha magasra, mondjuk rendőrséggel, akkor alig kapok valamit ezekről a területekről és a lázadás akkor is nő. Mindenhol robbantanak, 3 képernyő lassan a javítás lista. Ha meg fellázad, akkor a szövetségeseim egyből megtámadják, hipp-hopp 30-30 német-olasz hadosztály megjelenik és elfoglalják, de a terület az övék marad, így lett oda pl. Törökország nálam.Miközben az ott állomásozó 8 páncélosom hirtelen a Közép-Oroszországi magyar területre kerül, vicc.Ha valaki még olvasgat itt és adna tanácsot azt megköszönném.
 • MuldR
  #1344
  Katalin romániában férfi név. Szóval román kissebbségi. :)
 • Malarki
  #1343
  Na most ő vagy a legjobb kém a világon vagy a legrosszabb :D
 • Paladin
  #1342
  Szerencsés vagy ;)
 • Akitlosz
  #1341
  Ezt én sem értem a játékban.
  Gyakorlatilag csak a légierő számít, egyedül is sokkal többet, mint minden más együttvéve a pontozásnál.
  Hogy ebben mi lehet a ráció a játék készítői szerint?
 • Akitlosz
  #1340


  Ő a legrondább Katalin, akit valaha láttam.
 • Malarki
  #1339
  Amennyire én tudom a parancsnokok csak harc közben fejlődnek.
 • Paddy
  #1338
  Köszönöm, utána nézek mindegyiknek. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a tábornokaimat csak harc közben tudom tréningelni? A japánokkal vagyok és nekimentem Kínának, de az ő tábornokaik sokkal tapasztaltabbak.
 • Malarki
  #1337
  Ha tetszik az alapjáték erősen ajánlom hogy próbálj ki pár modot is, sokat hozzáadnak a játékhoz. Van egy rakat fun total overhaul mod, de a kisebbek közül is megéri válogatni mert sokat javítanak a játékélményen.
 • Paddy
  #1336
  A játék eddig tetszik, mindössze 3-4 nemzetet próbáltam ki de azt vettem észre, hogy mindegyiknél picit másabb taktikával kell játszani.
 • Malarki
  #1335
  Szerintem egyáltalán nem éri meg hagy felszíni hajókat gyártani. Nagyon sokáig épülnek, sok nyersanyagot igényelnek, a javításuk is lassú. Ami megéri az a tengeralattjáró és a navy bomber. Előbbi a konvojok ellen, utóbbi a felszíni hajók elpusztításában kiváló. Mindkettő olcsón és gyorsan gyártható, szóval a mennyiséggel nem lesz probléma.
 • Paddy
  #1334
  Köszönöm az információt. Kipróbáltam Japánt és hirtelen annyi saját hajó szakadt a nyakamba, hogy azt sem tudtam merre vagyok arccal.:D
 • Kotomicuki
  #1333
  Ez az éppen aktuális verziószámtól is függ, hogy éppen mit nerf-eltek használhatatlanná.
  Nagy általánosságban a minél jobb parancsnok (a politikai ablakban is) és a minél több, kifejlesztett technológia a nyerőbb, ami nagyon megtudja dobni az egységek alapértékeit - ha van külön, speciális kutatóbrigádja, akkor az egységet, lehetőleg mindig a "sajátjával" kutasd ki, hogy ebből is profitálhasson.
  Amúgy, ha van mennyiség, akkor nem nagyon számít a feladat milyensége. A lényeg, hogy az adott feladatra legyen képessége, kapacitása az egységeknek - pl. BB-vel ne akarj tengeralattjárókra vadászni, mert erre ez az egység a legalkalmatlanabb.

  Lehet, hogy nem a mennyiségi verseny lesz a nyerő az adott ellenféllel szemben, ha lehetőség nyílik őt megfosztani a kikötőitől és így semlegesíteni a flottáját - pl. atomtámadás utáni ejtőernyős bevetés.
  Annyi hajód legyen, amennyivel a kitűzött céljaidat el tudod érni, magadat meg tudod védeni, az összes többi pazarlás - most már nagyon sok kapacitást lefoglal az átépítés/modernizálás és a javítás.
  Ha nem nagy a tengeri terület, akkor a légierő gazdaságosabb megoldás lehet egyes feladatokra - hatótávolságra, vagy sebzésre húzott nehézvadászok és tengerészeti repülőgépek, radarral megerősítve.
 • Paddy
  #1332
  Sziasztok! Nem túl régen kezdtem a játékot, de a haditengerészettel nem tudok zöld ágra vergődni (azaz csak nehezen). Azt szeretném kérdezni, hogy van-e arra valami recept, hogy például patrolhoz, convoj raidinghez, strike forcehoz milyen típusú hajókból mennyit kell bepakolni. Néztem youtube videókat is, de majdnem mindenki mást javasol. Előre is köszönöm a válaszokat!
 • Amergin
  #1331
  Kémekkel kollaboráns kormányok létrehozásával lehet javítani a helyzeten.
  Persze ez a kicsi országoknak nem olyan könnyű.
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2020.06.28. 15:43:19
 • Sippie
  #1330
  tekintettel arra, hogy az 1936-os Magyarország a valóságban kb egyik szomszédját sem tudta volna legyőzni, azért nem olyan rossz ez amit kapunk. lehet hogy csak játék, de azért igyekeztek a valóságnak megfelelő erőviszonyokat bele tenni. sőt, még pozitívumnak tekinthető, hogy Magyarországnak sok core területe van, vagy azzá tehető jó néhány szomszédos tartomány, így valóban lehet profitálni a szomszédok elfoglalásával, mert 100%-ot fogsz értük kapni. haditengerészetet meg nem igazán értem minek akarsz magyarral, a fejlesztés is pazarlás rá, a gyártás meg évekbe telik, kb vége a játéknak mire összepakolsz 4-8 CV-t kísérő hajókkal szerintem :D
 • Paladin
  #1329
  Hát, nehéz a megszállók sorsa... valahogy nem olyan lelkes a jómunkásnép :)
 • leskl
  #1328
  Köszönöm a válaszokat. Most már látom mi kerülte el a figyelmemet. Kicsit csalódás a játék mechanikája, hogy 4 hajógyárból csak egyet kapok meg, így elég nehéz kishazánkkal nagy birodalmat építeni.
 • Xsillione #1327
  Korábban is erősen korlátos vvolt, mit kapsz, embereket alig, gyárakat közepesen, nyerasanyagokat nagyobbrészt. Ezt befolyásolja a terület kezelése meg politikusok meg egyéb tényezők.
  Gyárak esetében most 75%-t vesztesz, és ebból 65%*complience amit visszakapsz, azaz 10%-t mindenképp buksz, és persze alacsony complience esetén negyedére is mehet ezen részesedésed.
  Nyeranyagoknál 65%-t buksz, amiből 60%*C, amit viszaszerezhetsz, azaz csak 5% a fixen vesztett, ám akár 35%-on is lehetsz
  Embereknél 75%-k buksz, és 18%*C, amit visszakapsz, azaz 53%, amit mindeképp vesztesz, és innen mész lefele, az mókás, hogy most 25% fixen jön, ez korábban valami 2% volt...
 • Kotomicuki
  #1326
  Az elfoglalt területeken nem 100%-ban hasznosulnak az erőforrások - csak a core területeken - , hanem a megszállás mikéntjénél kiírt mértékben.
 • Sippie
  #1325
  DLC előtt megnézted ezeket? a meghódított területen mindig csak bizonyos százalékot kapsz a gyárakból, talán lehet módosítani a politika résznél, vagy miniszter tudja megtolni emlékeim szerint. De az már az alap játéknál is így volt szeirntem.
 • leskl
  #1324
  Segítség kellene! Steam eredeti verzió minden DLC megvan, magyarítás. A legutóbbi DLC után tűnt fel, hogy a megszerzett vagy elfoglalt területek után nem vagy talán minimálisan kapom meg a gyárakat. A térképen összeszámolt és a gyártósoron lévő mennyiség nem egyezik. Vagy például a meghódított Dalmáciába építettem 4 db hajógyárat, de a tényleges gyártási mennyiséghez sem adja hozzá! Hiba vagy én néztem el valami módosító értéket???? Tud valaki segíteni!
 • Paladin
  #1323
  Van baja. Ha jól rémlik, van egy mod már kb a vanilla óta, ami a peace conference-en javít, de nem tudom, hogy milyen mélységig nyúl bele, meg hogy még mindig működik-e.
 • dalmar
  #1322
  Nem tudom,hogy észrevettétek-e de elég érdekes a játék pontozási rendszere.A játékkal 1955-re végeztem a német oldallal enyém Anglia ,az USA,Kanada és a fél szovjetunió(a másik fele a japóké).A pontozásban a Japánok az elsők mert a légi fölény aránytalanul megnyomja a pontokat.Azért ,hogy 5ször annyi területem + gyáram van nem lehet annyi pontot kapni mint ha repülőt gyártasz.Azért ez nevetséges.Az ,hogy volt talonba 40000 modern tankom azt nem értékeli a játék.Elég gyatra ez a pontozási rendszer...
 • Montanosz
  #1321
  a trollokat miért nem lehet már bannolni?
 • Amergin
  #1320
 • Kissssss0 #1319
  azta ku... mi van itt.
 • yamato41
  #1318
  Mindennapi szórakozás. Vicces túráztatni ezt a szerencsétlent, aki (felteszem) felnőtt létére egy 12 éveseket célzó programot istenít...
 • Paladin
  #1317
  Baszki, végre abbahagytátok az ovit, erre tessék... :)

  Btw tényleg nem nagy szám ez a patch, némi tweak, és ennyi. A két kövi dologról meg nem mondtak semmi értelmeset.
 • yamato41
  #1316
  Ha egy kupac fosra cseppentenek parfümöt, attól az még csak csak egy kupac fos marad.
  (Akinek nem inge...)
 • Amergin
  #1315
  A játékosok országonkénti bontásban (%)

  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2020.06.04. 18:22:49
 • Amergin
  #1314
  Nyúz van!
 • Amergin
  #1313