323
  • a.carkey
    Persze. Regisztrálnod kellett áprilisban, hogy elmehess szavazni, mi? :D
  • rage
    "Délután megjelent a törvényjavaslat, melynek "internetadóztatással" kapcsolatos részét részletesen fel is dolgoztuk. Ezek szerint a szolgáltatónak nem bevételarányosan, hanem adatforgalommal arányosan kell megfizetnie az új különadót. Az adó mértéke gigabyteonként 150 forint.

Ezzel kapcsolatban az első dolog, ami felmerül, hogy a szolgáltatók ezt továbbháríthatják a lakossági, illetve vállalati ügyfelekre és így végső soron az adófizetők fizethetik ezt a különadót is, jelentősen drágítva az internetezést.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter próbálta csitítani az ezzel kapcsolatos aggodalmakat a köztévé kedd esti műsorában. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy abban bízik, hogy a szolgáltatók a verseny miatt nem tudják majd továbbhárítani az új adót a fogyasztókra. Többször azt mondta, hogy bízik abban: elég nagy a verseny, hogy a szolgáltatók ne emeljenek árakat.

Arra a felvetésre, hogy miért az adatforgalom után vetik ki az új sarcot, Varga azt felelte, hogy "valamihez viszonyítani kell az adó mértékét". Ha valamelyik szolgáltatónál magasabb az adatforgalom, akkor az többet is kell fizessen - tette hozzá."

portfolio.hu
  • lamer the true
    Félelmetes a lojalitásod. Remélem hoz valamit a konyhára.

Minden esetre rádöbbentem, hogy innentől fogok szavazni.

A mai nap igen rossz szájízt hagyott bennem. Ráadásul nem akarok többet fizetni valami indokolatlan adó miatt!
  • mrzed001
    Tervezet az, amit benyújtanak a parlament elé, ott megvitatják (lófaxt), módosításokat terjesztenek be hozzá többiek is (eddigi 6 év alatt a fidesz 1 módosítás nem sok, annyit sem szavazott meg, még a helyesírási hiba javítást se) ... majd megszavazzák, és kész.
    Így készül a kolbász ... izé törvény.
  • rage
    Na, akkor most jöhet a caffeteria megduplázódott járulékaira is valami cáfolat.
  • a.carkey
    Tervezet.
  • salsoul
    A tranzakciós adó is kis limittel kezdődött...
    Utoljára szerkesztette: salsoul, 2014.10.21. 23:57:24
  • rage
    Ezt én is olvastam, hasonlóan következtették ki, mint ahogy te.
    De legyen így - 700 Ft-ot kibírnék nyilván.

Csak épp abban a tervezetben még nincs felső korlát
    Ami nem jelenti azt, hogy holnap nem lesz.
  • mrzed001
    Én meg azt mondom #122
    Olvasni csak tudsz már ?
  • Serutekin
    Csönd legyen alja nép! Kell a pénz a halálcsillagra!
  • MasterMason
    Teljesen mindegy, nem szeretnék se 500-al sem 50 ezerrel többet fizetni a netért. Fizetek érte így is több mint 15 ezret havonta. A 240mbitért.
  • mrzed001
    No igen, kissé skizo, amikor a fidesz elhatárolódik a fidesztől
  • a.carkey
    Jó, tudom nem 444 vagy index, de mégis:

Maximum havi 700 Ft az internetadó
  • a.carkey
    Menj el könyvtárba, és nézd át a régi sajtót, hogy a mai nagyöreg újságírók mit gondoltak 1980 előtt pl. Izraelről vagy az USAról, és mit most! :)

De ajánlhatom itt a nem lépünk koalára c. örökbecsű SZDSZes szöveget is 1994 márciusából ...
  • Cat #149
  • Zoli007
  • a.carkey
    "csak magánzsebbe folyik az egész"

Enyémbe biztos nem.
  • rage
    Mondom, Rogán nyilatkozta, hogy még nem tudják, mennyi lesz a felső korlát, valószínű lesz.
    A 700 Ft meg az 5000 a telefonálásra vonatkozik, nem a netre.
  • Cat #145
    Két eset lehetséges.

1. Te tényleg nem érted, hogy - ha maximálva lesz is - MINDENKINEK több száz forinttal magasabb lesz az internet előfizetési díja.

2. Fideszes fizetési listán vagy, ezért próbálod védeni ezt a védhetetlen tervezetet.

Harmadik variáció nincs.
  • a.carkey
    Magánszemélyre max. 700 huf, tehát, rád/miattad nem terhelhetnek rá 15000 huf adót.

• mrzed001
    Ráadásul a duplán adózás elkerülésének elve miatt (már fizetsz 27% ÁFA) nem rád, a szolgáltatódra verik, ezt az amúgy rád tervezett adót.
    Mint a bankoknál. Cseles egy huncut disznó ez az orbán népe ...
  • Zoli007
    Ja igazad van, nem ő a veszélyes, aki tapsol a különadónak, és nem látja, hogy kurvára nincs belőle semmi az országban, csak magánzsebbe folyik az egész. Én meg látom a bankszámlámat, meg hogy mennyit von le az állambácsi. Amúgy leszarom az USA-t, itt élek.
  • rage
    Jajj, ne már :-)

Értem, hogy véded őket, meg próbálod valahogy magyarázni, de azért túlzásba sem kell vinni.
    Meg kell próbálni középúton maradni, mert ha nem, azt csinálnak meg veled, amit akarnak.
  • a.carkey
    Mennyi reklámot nyomott/nyom a UPC a tévében? (A bankok dettó.) Valamiből telik rá, hogy minden blokkban legalább 1x megjelennek. Akkor meg? :D
  • rage
    Nyilvánvaló, ha van egy mondjuk 5000 Ft-os előfizetésem, a szolgáltatóra meg ráterhelnének 15 ezer Ft adót az általam használt forgalom miatt, akkor ő azt nem fogja tudni kifizetni...Így rám terheli.
  • a.carkey
    Max. 20 milliárd.
  • a.carkey
    Ez egy tervezet. Nem tv, tervezet. Egyelőre nem létezik, de te már áthárítod a lakosságra alapból.
  • salsoul
    Nem tudom már követni. De csúnyát mondok: basszák meg. Az antitalentum politikusok és antitalentum újságírók egyaránt. Mindet lesittelni.
    Ha van is, lesz is limit, ezt később még így is bármikor módosíthatják ide oda.
  • rage
    De a 700 Ft-ból meg az 5000-ből se jön ki 20 milliárdos bevétel...
  • Cat #134
    Teljesen mindegy mekkora az adó összege, ha 1 forint is, azt is te fogod megfizetni. Hiába mondják, hogy nem, a bankoknál is emelkedtek a díjak, a telefonálás percdíja is nőtt a távközlési adó hatására, ugyanúgy itt is az egyszerű állampolgárok fogják megfizetni. A végén mindent ők fizetnek meg, hiába terhelik a cégekre az adót. A cégeknek is csak az egyszerű magánszemélyek révén származik bevétele.
  • mrzed001
    2,2 millió net előfizetés van, ha jól láttam egyik cikkben, akkor fejenként 9.000 Ft-ot akar.
    Na az nem 700 ....
  • a.carkey
    Ha angyal nem is ...
  • Zoli007
    Lényegtelen mennyien használták, hányingerkeltő az elv, és maga a köpönyegforgatás is.
    Mennyi adót fizetnek? Nem tudom, leszarom. Vállakozások, én veszek tőlük szolgáltatást olyan áron, ami nekem megfelel, hogy mennyit keresnek rajta, nem érdekel.
    Mit nem értesz azon, hogy, várj, lassan írom, hogy felfogd: á-t-h-á-r-í-t-j-á-k?
  • a.carkey
    Nagyon jól tudom. Ezért is írtam, hogy pl. miért nem lehetséges az, amit állít a 444, index combo, vagyis a 150HUF/GB. Ahogy azt a napi gazdaság IS leírta.
  • rage
    Az 4 millió cég :-)
  • MasterMason
    Tényleg vegyél már vissza, mert a srác téged nem sértegetett. Nem ő az igazán veszélyes, hanem a hozzád hasonlok:

Hol a faszba voltál tüntetni, amikor a világ legnagyobb és legismertebb civil szervezetei, tömeggyilkosságokkal háborús bűncselekményekkel vádolták az usa nagyon demokratikus elnökét és kormányát:

"Az Amnesty International is tett egy kísérletet az amerikai dróntámadások civil áldozatainak az összeszámolására, és arra jutott, hogy az Egyesült Államok háborús bűnöket követhetett el Pakisztánban, és bíróság előtt kell felelnie ezért. A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint az esetek súlyosan sértik a nemzetközi jogot, egyebek közt a nemzetközi humanitárius jognak a civilek védelmére vonatkozó elveit."

Most is annyira adtok a civilek szavára, vagy ilyenkor már a civilek szava annyira mégsem számít?! Mégis mitől olyan nagy demokraták nektek az usa politikusai: A Julian Assange, Edward Snowden, Bradley Manning, az NSA, a civileket gyilkoló dróntámadások, a titkos amerikai börtönök és a Guantanamói kínzások nemzetközi felháborodása ellenére?

Orbán ezekhez képest még egy demokratikus angyal.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.21. 23:37:37
  • a.carkey
    "az pedig havi 1000 Ft/hó családonként"

... amit a SZOLGÁLTATÓ fizet ki ...
  • sanyicks
    "Ne a zemberekkel fizettessék meg!"
  • rage
    Manapság 100, vagy több GB adatot simán lehet forgalmazni legálisan.
    Újabb játékok lazán 40 gigák, amiket ha Steamen veszel meg mondjuk, akkor le is kell tölteni...
  • a.carkey
    Cégenként 5000.