323
-
Csaba161 #123 "Az NGM szerint csak 133 millió gigabyte az éves lakossági adatforgalom, ezért csak 20 milliárd körüli bevételre gondoltak"
Mivel a családok felének van internetelőfizetése és egy család átlagosan 3 fő (és Magyarország lakossága 10 millió), az így nyert internetelőfizetésekkel osztva a 20 milliárd Ft PONTOSAN 12000 Ft/Családot ad ki a számolás, az pedig havi 1000 Ft/hó családonként.
Láthatóan ők fordítva, abból indultak ki, hogy havi 1000 Ft plusz adó családonként az smafu, és ebből jött ki a 133 millió gigabit alapján a 150 Ft/Gbyte adó -
#122 "Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte"
ott pedig:
"149. A Tktv. 4. §-a helyébe a következ ő rendelkezés lép :
„4. § (1) Az adó alapja telefonszolgáltatás esetén a szolgáltató előfizetőjének előfizetéséhez,
előfizetés hiányában a szolgáltatóhoz tartozó hívószámró l
a) indított hívások időtartama;
b) küldött üzenetek - szolgáltatóval kötött szerz ődés szerint számított - száma.
(2) Az adó alapja internet-szolgáltatás esetén az el őfizető vagy az elektronikus hírközlésről
szóló törvény szerinti felhasználó által lebonyolított, gigabyte-ban kifejezett adatforgalom"
Keveri az 5.2-vel az ostobája, ami:
"(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint :
a) magánszemély el őfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám ,
b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén
5000 Ft/hó/hívószám ."
És az ilyen már újságírónak meri nevezni magát. -
#121 "a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből."
Ez ha magánszemélyenként 700 Ft maximum, akkor hány magánszemély kell hozzá?
Számoljuk ki! -
#120 Mennyi ember használt 2008ban netet? 2 milla. Most? 7 milla. Ennyi. Mennyi adót fizetnek érte a SZOLGÁLTATÓK? Ha te azt hitted, hogy warezolsz egy játékot, és ("végre") fizetned kell érte "adatforgalom" témakörben, akkor valamit benéztél. -
#119 Nem gondolják komolyan. -
#118 "Az MTI információi szerint az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint."
Maximum havi 700 Ft az internetadó
2014. október 21. kedd 23:04
http://www.napigazdasag.hu/cikk/26257/ -
Amúgy lehet tényleg ez egy rejtett megfigyelés, és lényegében a netpolgárokat akarják kiszűrni, mint veszélyes elemeket (sok adat, írás-olvasástudó ... veszélyes ember ám)
-
#116 Mit vegyek vissza? Ehhez szólj hozzá kispajtás! Meg a cafeteriához, meg a tranzakciós adóhoz, amit válaszoltam, arról igen kussolsz. Darálóba basznám a fajtádat, és exportálnám Kínába a keleti nyitás jegyében. -
#115 Nem gondolhatják komolyan a 150Ft/GB-ot. Egyszerűen nevetséges. -
#114 Vegyél vissza, ha nem tudsz érdemben nyilatkozni! -
torreadorz #113 A másik két lehetőség esetén itt repül minden vissza a kőkorba. Épeszü szolgáltató ide nem fog hozni semmit, majd szlovákiában vagy romániában lesz a telephelye. -
#112 Ma már leszoptad a vezért és odaengedett a net elé? Felfoghatatlan számomra, hogy tudja valaki védeni a védhetetlent... -
torreadorz #111 Orvos látott már? :DDD Állítólag vannak emberek akik csak az agyuk 10%-at tudják használni. Hát te egy vagy közülük -
kvp #110 Harom lehetoseg van:
-nem gondoljak komolyan (mivel meg nem hivatalos torveny, ezert elofordulhat)
-tenyleg csak elofizetesenkent 700-1000 forintos havi fix ado, ami sok (nekem havi 990 huf-os netem van), de kifizetheto
-merni akarnak valahogy a forgalmat, amire se infrastruktura, se penz nincs sok szolgaltatonak, ez utobbi esetben az osszes magyarorszagi it-s ceg bezarhatna, meg az osszes itt levo multi vpn-es kapcsolattal a kulfoldi kozpont fele
Mivel nem valoszinu, hogy az eppen atadott call center-ek felszamolasa a cel, ezert ha eletbe is lep a torveny, akkor is egy elofizetonkenti kvazi fix ado lesz. Mondjuk nekem szemely szerint ez sem tetszik, de ha a szolgaltatok atharitjak, akkor nagyon konnyen hatosagi arassa vagy nonprofit kozmuszolgaltatassa valhat minden net szolgaltatas, ami alapvetoen nem lenne annyira rossz egy magyar allami telekommunikacios ceg letrehozasahoz, mert az fix, hogy a legtobb szolgaltato bedobna a torulkozot ha technikai megoldastol fuggetlenul fixaras lenne a net. Meglatjuk... -
#109 Ne keverd össze a telefonálásra kirótt adókkal a netre kirótt adót.
Olvasd már el mit nyilatkozott Rogán...lejjebb idéztem
Abból elég egyértelmű, hogy a kettő külön van, lesz felső korlát, de még nem tudják mennyi
A telefonálások esetében már megvan, ahogy írtad is. -
#108 A 444, az index és ők sosem fogják neked beismerni, hogy tévedtek. -
#107 Nem a híradó jött ki vele. Hogy a többi miért szivat? Október 23. jön ... -
MasterMason #106 Az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint. -
#105 Itt részletezve van a dolog, a cikk alján, mint utolsó frissítésben. -
#104 Szerintem közölni fogják, hogy ja igen, van felső korlát, mondjuk havi 2000 Ft vagy ilyesmi. -
MasterMason #103 Híradó is lehozta. A szívbajt hozták minden emberre. Fa**ért így kell ezt csinálni.
http://www.hirado.hu/2014/10/21/gigabajtonkent-150-forint-lesz-az-internetszolgaltatas-adoja/ -
#102 Az minket is érint jövőre. Gyógyszergyában kb mindent megvonnak ami eddig volt se kajajegy se negyed éves tisztasági csomag se 13. havi fizetés se szokásos ajándék bonok csomagok.Szóval szépen odakurnak a nagycégeknek ők pedig rajtunk veszik vissza :(
Erre az internetbaszásra viszont kíváncsi leszek mi lesz ,remélem hamar kiderül és fixálodik ,mer komoly lépéseket kell tenni majd ha jön az apokalipszis.
-
torreadorz #101 Ebben már az is félelmetes hogy egyáltalán ilyen törvénytervezet létrejöhetett. Ha véletlen akkor a totális inkompetencia miatt, ha meg nem akkor azért. -
#100 Magyarországon is van ilyen párt, aki ingyen netet vezetett volna be -ha jól tudom-, a Jobbik.
Aminek egyértelmű lenne a gazdasági és kultúrális haszna... -
#99 S a caffeteriák kb megduplázott járulékaira nincs magyarázat?
Amúgy meg:
"Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az Indexszel azt közölte, hogy a törvényjavaslat még biztosan fog változni, a frakció például javasolni fogja, hogy legyen felső korlát a törvényben "a távközlési adó már bevett szabályaihoz hasonlóan".
Ez rendesen cáfolja, amit írsz. -
#98 Október 23. A milla (utód) Homár Platform Október 23ra tüntetni hív. Odahamisítják a lánchíd és hír tv logókat ismeretlenek a plakátokra. Közben kitiltási botrány. Mindezt úgy, hogy HÁROM választást vesztettek el balról csak idén. Nos igen, nem véletlen. Ugyanazok (444, index) keverik a kakit, mint mindig. De ez már aktuálpolitika, nem mennék bele még mélyebben. -
#97 Nem parázzon senki ez csak egy javaslat és mivel ott is az okosok orrba szájba töltenek mindent (persze ez csak egy mellékes velejárója a netnek) nem fogják elfogadni úgy sem.
-
#96 Tessék:
http://www.tutiblog.com/2014/10/nem-lesz-brutalis-merteku-internetado.html -
Dodo55 #95 Abban bízom én is, hogy félreértés / kiforgatták a dolgot, de akkor a kialakult helyzet (a csapból is ez ömlik) sürgősen (igen, akár így este 11-kor) indokolna egy rendkívüli bejelentést ami tisztázza ezt.
Mert az egy dolog, hogy mi itt keressük az igazságot a részletekben, de közben ezrek, tízezrek, lassan százezrek gondolkodás nélkül kitérnek a hitükből... -
#94 Két helyen szerepel a szövegben, ami külön van az csak a módosítások kiemelése szerintem is, nem önálló törvény. De biztosan reagálnak rá valami értelmeset holnap.
Utoljára szerkesztette: Kornan, 2014.10.21. 23:00:29 -
#93 Most komolyan azt gondoljátok, hogy (pl) van a store vagy a steam. Megveszel valamit 10 ezerért. Letöltöd, dlc, patch, egyéb, és még fizetsz érte 6-7 ezret, mire a gépedre v. konzolodra kerül? Utána meg majd kell a hely. Letörlöd. Aztán ha ismét felrakod, még 6-7 ezret? Vagy MMOzol, ott letöltöd a patchet és az ingyenes MMOért fizetsz még akár 3-4 ezret csak mert felpatchelte a progit?
A tv végig hívásokról beszél, majd hopp, odaböffen egy 150 huf/gb. -
lamer the true #92 Sajnálatos, hogy ilyen ötlet egyáltalán felmerülhetett épelméjű ember fejében.
-
#91 lesz majd 1000Mbites net alul pedig a csillagos rész
*a csomagban foglaltatik 10GB ingyen adatforgalom minden egyéb megkezdett GB 150HUF. Gy.k. ^8mp után qrva gyorsan huzd ki a netkábelt ha nem akarod hogy a hónap végén vigyék a kérót és a kocsit. -
Marteen21 #90 Ha ez így ahogy van(akár még ezred része is) bekerülne akkor repülnének azok az utcakövek rendesen... :D -
#89 Jaja, ezek merültek fel bennem is. Biztos valami bullshit generátorral csinálta valaki. A kormánynak tuti van ilyen programja, csak betáplálnak pár szót és generál egy értelmezhetetlen szöveget. :P -
#88 Az jó, mert én perkálom a tranzakciós adót keményen. -
#87 Erre gondolsz?
http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705.pdf
Mert ezt emeltem én is ki. -
torreadorz #86 F@szság bazmeg tanulj már meg olvasni be van linkelve az egész tervezet. Vagy te csak az oroszul értenéd meg? :DDD -
MasterMason #85 Egy elégedett népet amelyet hagynak élni nem lehet forradalomra felbujtani, akkor sem, ha 100 soros györgy szeretné... -
#84 Nem emlékszem, hogy 600 milliárd HUF bankadót fizettem ki.