Egymillió ember halhat meg ebolában januárig
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
" A tudósok több száz vérmintát elemeztek gunieai páciensektől, próbálják követni, hogyan változik a vírus, és miért terjed egyre könnyebben emberről emberre. "
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
"Elkerülhetetlennek látszik az ebola terjedése Európában, ahonnan sokan utaznak az érintett afrikai országokba és visszafelé is"
de neeeem kell karantén 😞
"Ez meg fog történni, de szerintünk az a legfontosabb dolog, hogy Európában még alacsony a kockázat szintje, és az európai régió nyugati része van a legjobban felkészülve a világon a vérzéses lázbetegségek, köztük az ebola elleni válaszra"
a lényeg a "még"-ben van.Mivel még alacsony a kockázat szintje ezért baromira ráérünk intézkedéseket hozni. Utána már mind1.
"A határozat szerint az eddig rendelkezésre álló tudományos kutatások azt mutatják, hogy a nem fajta tiszta kutyák átadhatják az embereknek a vírust. " - még ez is.
egy ebolás papot kezelt, majd miután a pap meghalt, ő nyaralni ment. Ilyen esetekben az ápolókat miért nem tartják megfigyelés alatt. Ez a mostani járvány igazolja, hogy ők is simán elkaphatják, akármennyire is védekeznek ellene. Namost elég ha nyaralás alatt 2 embert megfertőzött, és azok mire elő jött a tünetük még kettőt. (stb). Tényleg nem értem azt, hogy miért veszik ennyire félválon ezeket a nyavajákat
http://www.zerohedge.com/news/2014-10-07/us-unveil-new-ebola-related-travel-bans-who-admits-more-cases-unavoidable
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/vedoruha-ellenere-kapta-el-az-ebolat-a-spanyol-apolono-2293129
Én továbbra is keresem, hogy milyen normális védelműt lehet kapni megfizethető áron.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
http://index.hu/tudomany/altudomany/2014/10/07/kigyomeregggel_gyogyitanak_az_ebolat/
Amúgy megvolt az első európán belüli megfertőződés (szakember, ápoló, aki azért tudja hogy kell védekezni ellene), statisztikailag 75%-ra teszik, hogy eléri a járvány angliát, 50%-ra hogy franciákat is (marhaság, ahány menekült megy át gibraltárnál, azok fele megy tovább franciába), szóval köszönjük szépen.
ÉS MÉG MINDIG REPÜLNEK A REPÜLŐK a fertőző országokból ki-be.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
- 2 beteget is hazaengedtek:
http://mno.hu/kulfold/ebola-meggyogyult-ket-fertozott-1251426
Tehát amíg kevés beteg van nincs nagy gond, kérdés hol a határ.
Hogy lehet valaki ilyen hülye?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha te bárhol találsz benne időre utaló nyomot, fejtsd kérlek ki hol ?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amiről nincs, az a fertőzés lefolyása, és új fertőzés gyakorisága.
Pl úgy tűnik, mintha a HIV-AIDS fertőzőbb lenne, mert 2x annyi embert fertőz meg 1 fertőzött.
No de, az egy lassú lefolyású betegség, tehát az évek, akár év tized alatt fertőz 4-et, míg az ebolás a tünetek megjelenését követő 2-4 héten belül fertőz meg 2-őt (aki megint kettőt ... ), majd meghal vagy sem.
Szóval egy új fertőzöttek száma / hónap lenne mondjuk a releváns adat (mennyire virulens).

Transzfuzioval nagy nehezen valoban, de ebbol azert nem kell jarvannyal szamolni 😊
Szegény ostoba ember az ilyen, de azért szeretem, mert nevetni azt nagyon jót lehet a kis butusokon 😉
De a legjobban még mindig ezen az érveléseden röhögök
"Van egy kockázata annak, hogy világméretű járvány lesz ebből, amit kétlem, hogy az illetékes hatóságok (mondjuk az ENSZ, nem a helyiek..) sokkal pontosabban fel tudják mérni, mint az SG "tudósok"."
Vannak globális pandémiával foglalkozó illetékes hatóságok ? (helyiek, azok is hát nem a helyzet csúcsán. Felejtsd el nyugodtan a vírus meg a hasonló filmeket)
Meg arról az ENSZ-ről beszélsz, ami már több mint 200x ítélte el Izraelt népirtás és rasszizmus és egyéb emberiség ellenes bűnök miatt ... és hát látjuk, hogy annyit sem értek el, hogy legalább titokban gyilkolásszák a gyerekeket ?!??
Komolyan azt hiszed, hogy az ENSZ egy olyan szervezet, aminek akár egy hangyányi hatalma is van ?
És pont most nem találom a fekveröhög smileyt, ide tennék vagy 20-at belőle.
Ami meg a nagy usa szakembereit illeti, gondolom olvastad a legújabb infókat a helyi első ebolásról és környezetéről?
Hogy a barátja többször járt nála, érintkezhetett testnedvekkel, hányással ... és tudod mit tettek a nagy usa zseniális szakemberei vele ?
SEMMIT.
Az illető önkéntes karanténba vonult a SAJÁT LAKÁSÁBAN (ennyivel volt intelligensebb ő, mint a szakemberek), hogy legalább ő ne fertőzzön tovább, ha esetleg elkapta (hazaküldték kórházból is, hogy nem kell neki karantén).
Majd cselekednek az illetékes hatóságok ... szerintem ez be fog kerülni az utolsó mondatok listába közvetlen a Nem mérges ez a kígyó, meg az Á nincs ez a kábel áram alatt mondatok utánra (a leglassabban mindig a -buta, bürokra- hatóságok cselekednek).
"azért az érdekelne, hogy tévés, hogyan tud megfertőződni... Pláne egy operatőr Simogatja a beteget vagy micsoda?"
nem operatőrködés közben. az illető több éve él ott, millió és egy helyen kerülhetett kapcsolatba a fertőzéssel.
a rettegés megalapozott, de ha ez megnyugtat, a leginkább veszélyeztetettek az EÜ dolgozók, nem a hétköznapi atomot követelő kommentelők. azok, akik vérrel, nyállal találkoznak, miközben a potenciális páciens, aki esetleg más nyavajával megy orvoshoz, lehet, hogy már ebola-fertőzött...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
De remekül ráerősítesz arra amit írtam, különösen az arroganciára, amivel kezdtem, még korábban.
Majd pár hónap múlva meglátjuk kinek lett igaza, csak emlékezz erre a pillanatra.
Tudom, akkorra már élni sem fogunk, blabla..
Mondtam már, hogy szánalomra sem méltóak az olyan emberek, akik még vitatkozni sem képesek ?

Tisztaban vagyok vele, de ebben a kontextusban sem ertelmezheto jobban a "malaria jarvany" fogalma... vagy te mar hallottal ilyenrol?
A dologban a szép, hogy nálad még paranoia is társul mellé.
Hatalom szerencsére nem 😊
Amire kvp szerintem gondolt, ez:
"cseppfertőzéssel természetes körülmények között nem terjed, de laboratóriumban létrehozott 0,8-1,2 mikrométer átmérőjű partikulumként fertőzőképes, így a cseppfertőzés potenciális lehetősége miatt A kategóriás biológiai fegyvernek minősül. Aeroszolként állatkísérletekben a zairei Ebola-vírust is fertőzőnek találták."
Tehát igen, valós a veszélye. Mr9 #31-es hozzászólása is valós veszély, hisz épp nem rég vittek be megint egy ebola gyanúsat itt Bp-en a kórházba.
Továbbra is tartom, ha nem képes sem a helyi, sem a világkormány karantén alá vonni a körzetet, akkor el kell azt a körzetet pusztítani. Atom, olajbomba, napalm ... mindegy, KILL IT ... KILL IT WITH FIRE !!!
Nem racionális, hogy pár millió ember hülyesége miatt omoljon össze a civilizáció (meg halljon meg pár milliárd), és süllyedjünk vissza kb az 1600-1800-as évek szintjére (vagy még tovább).
Ami pedig az ironikus ebben, pont ezt hívják úgy, hogy EVOLÚCIÓ !
Ráadásul:
http://www.biodesign.asu.edu/images/image/515/global_dvs_poster.png
http://www.biodesign.asu.edu/news/malaria-in-the-americas-presents-a-complex-picture-
Utoljára szerkesztette: mr9, 2014.10.03. 15:58:35
Mivel a malariat szunyog terjeszti, melynek behatarolt az elettere, ezert ilyesmi nehezen fordulhat elo 😊
edit: tag
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.03. 15:29:29
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
azért az érdekelne, hogy tévés, hogyan tud megfertőződni... Pláne egy operatőr Simogatja a beteget vagy micsoda? :o
Kimész az utcára, meghalhatsz egy raklap különböző módon. Fejedre esik valami, elütnek, megkéselnek, stbstbstb.
Találkozol valakivel, megfertőzhet, leüthet, stbstb.
Használsz egy készüléket, meghibásodik..
Eszel valamit, mérgező/allergia alakult ki/félrenyelsz...
Mindegyiknek megvan a maga esélye, egy részére figyel is az ember, ezért nézel körül, mielőtt lelépsz a járdáról. De mindegyiknél van egy szintje a kockázatnak, amit elfogadsz, mert nem éri meg több energiát belefektetni a lehetséges probléma megelőzésébe. Ennyi.
Most itt van egy másik kockázat, és te azt mondod, hogy egyből lépjünk ellene olyan magasra szintre, ami indokolatlan.
A belepofázás meg nem azon múlik, hogy meghalhat-e miatta valaki, hanem azon, hogy nem fogadod el (és ez általános itt), hogy ez más emberek dolga, akik tudják és értik amit csinálnak.
Akár ide is jöhetett volna Budapestre, szépen felöltözve, beilleszkedve a tömegbe a 4/6-oson, aztán egyszercsak elhányja magát a villamoson... jobb esetben, különben mondjuk a kapaszkodót fogják meg utána... jelenleg semmi akadálya ennek, mindössze egy papírt kell kitölteni, amiben nyilatkozol arról, hogy semmi bajod...
http://www.dallasnews.com/ebola/headlines/20141002-liberia-to-prosecute-ebola-patient-thomas-eric-duncan-for-lying-on-health-form.ece
"We expect people to do the honorable thing," <#worship>#worship>
ez tényleg így volt. De talán annyi különbség van, hogy a h1n1 és az ebola teljesen másképpen fertőz és más a halálozási arány is. Bár én akkor is karantént csináltam volna a kérdéses helyeken. Már csak azért is mert a h1n1 egyik altörzse a spanyolnátha volt, ami azért nem vitz.
Vannak nyavaják amiket nem szabad félválról venni. Ilyen a h1n1 és jelen esetben az ebola.
"Azt is, hogy milyen kockázatai vannak annak, ha most odamennek és kikényszerítik a karantént"
Mostmár nyilván késő...
"Pl pénzbe kerül."
Szerencsére a hullazsák olcsó:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2756832/State-Department-orders-5-000-BODY-BAGS-160-000-hazmat-suits-African-Ebola-outbreak-Obama-sends-100-CDC-experts.html
"Van egy kockázata annak, hogy világméretű járvány lesz ebből..."
És ha felmérték? Legyen 0,00000001%.
*hatod, ha mégis járvány lesz...
Szerintem nem érted, hogy jelenleg szerencse alapon kezelik az ügyet.
Ha szerencsénk van, nem kapta el senki, aki a repülőn utazott a libériaival...
Ha szerencsénk van, nem került ki a környezetbe ott, ahol feltakarították a hányást...
Ha szerencsénk lesz, megáll a terjedése Afrikában "magától", mivel sokat nem tudnak érte tenni.
Ha szerencsénk lesz, nem fertőzi meg magát egy terrorista sem szándékosan, hogy elterjesszék...
Ha szerencsénk lesz, nem terjed el az arabok között:
http://gulfbusiness.com/2014/08/two-suspected-ebola-patients-flee-hospital-saudi-arabia/#.VC6HRPK5LXk
https://theforeignsubject.wordpress.com/2014/09/21/a-hajj-es-az-eid-al-adha/
Ha szerencsénk lesz, lesz ellenszer...
Mivel szerencsénk van, kevés afrikainak van pénze repülőjegyre...
Azt nem hiszem, én se hogy szándékosan terjesztenék, viszont a CDC-nek jelentős anyagi érdekeltsége is van/lehet:
http://www.whiteoutpress.com/articles/2014/q3/cdc-ebola-patent-could-earn-billions-pandemic/
Utoljára szerkesztette: mr9, 2014.10.03. 13:39:58
Ezen felü, mint láthadot eddig kb. 1-2 emberrel fordult elő és pikk-pakk elzárták őket. Az elmúlt 30-40 évben hány 3. világbeli járvány terjedt át végzetesen a nagyvilágra? Ja, hogy egy sem. Igen, régen kevésbé volt globalizált a világ, viszont 40+ éve volt még himlő is, malária időtlen idők óta oszt mégis hány malária járvány volt a fejlett világban vagy más fertőző betegség?
A higiéniás viszonyok még egy nagyvárosban is fényévekkel az afrikai előtt van, ahogy az ellátás minősége, a lakosok immúnrendszere, stb. Ezen felül nem hanyagolják el a veszélyt. Érdekes módon a H1N1 idején mindenki fikázta a WHO-t és mást is, hogy mennyire komolyan veszik a helyzetet és utólag még röhögtek is rajtuk. Most meg hirtelen mindenki vészmadár lett...?
Sztem aki mást mond az .%3@C#y462!
Persze már késő, túl nagy területet kéne lezárni, illetve az állatok mozgását is korlátozni.
Most egy riporter kapta el, viszik is haza. Tök jó, persze, ott van a jó felszerelés, meg minden...
csak ahogy növekszik az ebolások száma ott,
annál nagyobb rá az esély, hogy valaki hibázik a fertőzöttek kezelése közben!!!!
Mikor vitték a kórházba a libériait, hányt az utcán, így takarították fel:
(gondolom mert nem tudták, mit is takarítanak)
1:00-tól
http://bcove.me/bzd89fg0
<#wilting>#wilting><#wow1>#wow1><#wow3>#wow3><#nemtudom>#nemtudom><#bdead>#bdead>
Utoljára szerkesztette: mr9, 2014.10.03. 12:36:16
A nagy számok törvénye egy szép dolog, de nem annyira jó vele vagdalkozni. Attól még hogy sok hülyeséget sokszor állít valaki, nem nő meg az esélye, hogy bekövetkezik.
Marhasok ember élt már eddig, sokkal több (remélem..), mint amennyi konteó van. Mégse élt örökké egyik sem.
Vagy szerinted ha elég sok ember születik, akkor előbb-utóbb csak úgy véletlenül az egyik örökéletű lesz?
És az hogy van alapja, az igencsak kevés. A legendáknak és hasonló dolgoknak is van, mégse hisszük el minden részét.
Van egy kockázata annak, hogy világméretű járvány lesz ebből, amit kétlem, hogy az illetékes hatóságok (mondjuk az ENSZ, nem a helyiek..) sokkal pontosabban fel tudják mérni, mint az SG "tudósok". Azt is, hogy milyen kockázatai vannak annak, ha most odamennek és kikényszerítik a karantént. Mert ennek is van. Pl pénzbe kerül. Vagy ha mennek rendet tenni, erővel, akkor esetleg legközelebb, mondjuk másik afrikai ország nem fogja bejelenteni, hogy járvány van, mert nem akarják, hogy a fejükre üljön egy külső hatalom. Stb.
Biztosan van egy olyan küszöb, amikortól ez a kockázat elég nagy lesz ahhoz, hogy lépjenek.
Érdekes, hogy mindenki mennyire okosnak gondolja magát, hogy ő aztán innen messziről és rálátás és kellő tudás/tapasztalat nélkül meg tudja mondani, hogy mit kéne csinálni/mi jó/mi hülyeség. Nem csak ennél a cikknél..
De azért fogadjunk, hogy a saját munkádnál nem vennéd jó néven, ha randomPistabácsi belepofázna.
A gondot ott látom, hogy minnél több a fertőzött annál nagyobb a mutációk lehetősége (már így is több mint 300 ebola mutációról tudnak) Elég ha egy alkalmazkodni fog a levegőhöz és képes csepfertőzéssel fertőzni, a szép világunknak annyi.
IGenis lehet karantént felhúzni. Ha kell akkor egész Afrikára vonakozólag. Leállítom a légi és vizi közlekedést a kontinens felé + a szárazföldit is. A bevándorlókat potenciális veszélyforrásként kell kezelni -> karantén. Nem kell sokáig max. 1 hónapig. Ha az után sincs tünet akkor nincs gond. Szóval ha akarják meg tudnák oldani. Egyenlőre mindeki abban az álom világban él, hogy uralják a helyzetet, ami már most sem igaz, lásd ebolás jenki esete.
Utoljára szerkesztette: Attilawap, 2014.10.03. 10:58:10
Beteg: Az használ?
Orvos: Nem, de azt be tudjuk csúsztatni az ajtó alat :-))
Szerintem sem így van. Ha már határellenőrzés sem lesz, akkor oda jut a vírus, ahova képes a fertőzött fizikailag eljutni.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
2, ezzel is
Igen, többek között ezek a "butaságok" képesek irtózatosan bedurvítani az ebola terjedési ütemét. Ott. Amint kikerül onnan, a sűrűn lakott "civilizált" környezetbe, ott pedig pont a zsúfoltság az, ami miatt megállíthatatlan lesz (és akkor még mutációról meg egyéb rémesnél rémesebb forgatókönyvekről szó sem volt).
Valós határok, pedig nem kell, hogy legyenek. A technika már rég túllépett a szögesdrót (vasfüggöny) szükségességén.
És nem a helyi vezetőknek kell a karantént akarni és kivitelezni, hanem pont a nem helyi, hanem a(z összes) többi ország (meg ENSZ) vezetőinek (akár a helyi vezetők tiltakozása ellenére is !).
Máskülönben pontosan úgy járunk, mint az aki a rosszindulatúvá váló szemölcsét nem kezelteti (vágatja ki), azaz szépen elterjed egész testében, áttétes lesz, és a halálához vezet.
1. Az ebolán kívül rengeteg olyan fertőzés van ott, ami nagyságrendileg még nagyobb számban szedi az áldozatait, malária, vérhas, hastífusz, különböző koli fertőzések, "normál" influenza, TBC akármi.
Az emberek egyszerűen azt sem hiszik el, hogy az ebola nem a már ismert betegségek valamelyike. Ezért lázonganak, azt hiszik a kormány át akarja őket verni, gyak a kórházban kinyírják a hozzátartozóikat. Ebből jönnek a lázongások.
Mi lehet, hogy többet tudunk az eboláról átlagemberként, mint ők.
2. Mivel nem ismerik, nincs netük, hagyományosan kezelik a családtagjaikat, vagy is fertőződnek. Aztán az elhunytat szintén hagyományosan, szertartásosan lemossák és eltemetik, csókolgatják, vagy is megint csak fertőződnek.
Ezek a viszonyok szerintem sokszorosára növelik az ebola terjedésének ütemét, a már megfékezhetetlen szintre.
Ja és valójában nincsenek határok, amit le lehetne zárni. Azok jóformán csak a mi földrajzkönyveinkben léteznek. Az ottani országokban a szavanna, dzsungel, sivatag közepén ennek nincs jelentőse, hogy mi, vagy az adott fővárosban élő politikai vezető mit gondol arról, hogy hol az országhatár. És eszköze, katonája sincs annyi, amivel bármilyen lezárást, karantént meg lehetne valósítani.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ami a fertőzés terjedését illeti, félig már cseppfertőzés útján is terjed (közelről, tehát pl tömött BKV buszon eltüsszenti magát egy a lappangást épp letudó ebolás ... és máris van legalább 5-10 új lappangó ebolásunk)
Valamint az a másik érved ha jól értem, hogy itt sokkal fejlettebb emberek élnek, és jobb az egészségügyi ellátás. Az jobb. Egy minimális szint elérésééig, amikor is úgy omlik az egész össze, mint a kártyavár.
Megyénként 1000 beteggel még talán elbírnak ... de 10.000-el már lehet, hogy nem. És akkor mi van, amikor már 100.000 a beteg megyénként ? Hány védőfelszerelés van szerinted 1-1 kórházban ?
Hányan kapnák el a kórház dolgozói közül ? Az afrikába kiment amcsi-francia ... orvosok sem voltak hülyék, sőt éppen hogy területük kiválóságai, mégis elkapták az ebolát. Pedig ők aztán tudták, hogy milyen veszélyes, és hogy kell védekezni ellene.
Valamint idéznék még 1-et: "Sierra Leone vezető virológusa, az Ebola-járvány megfékezésének élharcosa, szintén a halálos áldozatok között van".
Valamint az sem elfelejtendő, hogy a fertőzés legyőzését követően is még egy hosszú ideig (2 hét ha jól emlékszem a számokra) fellelhető a vírus az illető szervezetében (azaz fertőzhet). Nem tudsz olyan karantént felállítani egy pandémiás esetben, ahol a gyógyultakat is még 3 hétig karanténba tartod.
Omega: Ennek sajnos semmi köze a tisztálkodáshoz. Sőt, mivel az a népcsoport sokkal több fertőzésnek van-volt kitéve, ezért az immunrendszere is ennek megfelelően erősebb az egyedeknek, ergo több lenne köztük a túlélők aránya talán egy kicsit. A megbetegedések száma, az viszont lehet, hogy magasabb lenne.
Orvosság pedig nincs. Kísérletek vannak, felemás eredményekkel. És ha sikerülne is, idő (és sok sok pénz) legyártani akkora mennyiséget, hogy a világ teljes népességének jusson.