6762
  • bardocz
    Be lehet állítani, hogy a win10 SOHA többé ne akarjon semmilyen drivert felrakni?
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.05.26. 21:07:48
  • bon
    Windows 8 és 10 ára között nincs jelentős különbség, így egyből Windows 10-et vennék. Ha othonra kell Windows 10 home-ot vennék, az "csak" 30ezer.
  • akyyy
    ha eredeti win 10-et akarok be szerezni, hogy lenne most a legolcsóbb? ha készen frissen veszek egy 10-est ( most néztem, 40ezer, muhaha), vagy esetleg egy sima 8-ast szereznék be aztán lehetne frissíteni?
  • Jim Morrison
    hangkártya driver az. Múltkor azt hittem megoldottam, de úgy néz ki megint előjött... :(
  • Jim Morrison
    mondjuk az frankó, hogy beta biosig eljutottak, aztán hagyták a pi... :/
  • bon
    Úgy látom valami driver gond is van.
  • bon
    Úgy látom beta bios, én nem raknám fel.
  • Jim Morrison
    System file checker vegigment:
    Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.

Memtest most vegzett, nincs hiba.
    Chkdisk most fog menni.

szerk: végigment, sfc is, most "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

Remélem megoldotta a problémát....basszus, előbb is meg akartam csinálni a checkdisket csak megijesztett, a kérdése futtatás előtt :D köszi
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.24. 18:13:31
  • Borg
    A meghajtót vizsgáltad már, amire a windows installálva van?
  • Jim Morrison
    sfc /scannow:
    Kaptam logot, rohadt nagy, nem is tudom mit keressek benne... mikor végzett kaptam egy BSOD ot...

talán nem hw hiba, de lehet elkezdem kivenni a ramokat, aztán kiderül..
  • Jim Morrison
    Hihetetlen mennyi BSOD ot kapok memory_management hibával. Memória elellenőrzés azt írja nincs memóriahiba.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

==================================================
    Dump File : 052416-11546-01.dmp
    Crash Time : 2016. 05. 24. 14:04:35
    Bug Check String : MEMORY_MANAGEMENT
    Bug Check Code : 0x0000001a
    Parameter 1 : 00000000`00041201
    Parameter 2 : fffff680`001b31c0
    Parameter 3 : c6600001`8d641867
    Parameter 4 : ffffe001`6e349530
    Caused By Driver : ntoskrnl.exe
    Caused By Address : ntoskrnl.exe+142780
    File Description :
    Product Name :
    Company :
    File Version :
    Processor : x64
    Crash Address : ntoskrnl.exe+142780
    Stack Address 1 :
    Stack Address 2 :
    Stack Address 3 :
    Computer Name :
    Full Path : C:\Windows\Minidump\052416-11546-01.dmp
    Processors Count : 4
    Major Version : 15
    Minor Version : 10586
    Dump File Size : 191 396
    Dump File Time : 2016. 05. 24. 14:05:31
    ==================================================

BIOS om F6. Nem merem feltenni az U1L-et... vagy kéne?
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.24. 14:21:43
  • piamania
    Köszi szépen.Te is hasonló hibára bukkantál?Már csak, hogy így egyből tudod, hogy AsRockom van.
    Amúgy eltávolítottam azt az ismeretlen eszközt.Majd kiderül.
  • Krityu
    Elvileg az AsRock App Shop-ja a hibás.
  • sadface #3020
    Hello, én is voltam ilyen képzésen, igaz én szakközép alatt +1 év keretében. Hármasra végeztem, teljesen nulla tanulással. Igazából nem érdekelt, egyetem miatt csináltam meg értsek ehhez is. Ha egy pici energiát fektetsz bele és mint lejjebb a kolléga is írta, nem vagy a gépekhez full ostoba, nagyon egyszerűen meg lehet csinálni!
  • piamania
    Van egy olyan, hogy egyéb eszköz.Ismeretlen eszköz mellett van egy felkiáltójel.Nem tudom, mi lehet ez.
  • bon
    Eszközkezelőben van hardver ami felkiáltójeles?
  • bon
    Ha van hivatalos driver mindig jobb feltenni mint az Update-ről települtet használni. Az csak arra van, hogy működjön a hardver és nem használja ki minden képeségét.
  • piamania
    643B65B7-E60B-4BB0-AAC9-FC4D38EE0818 not support this model

Ezt írja ki, bekapcsoláskor.Mi lehet ez?Köszi
  • Bal0924
    A legutóbbi frissítésben, mit csináltak a 10-el?
    Mintha most torrentezés mellett kevesebbszer ugrálnának a dolgok, nálam. Videó/tv/játék-ban.
    Még 1 ilyen javítás kellene, hogy megszűnjön végleg!!

És utána jöhet a többi kis hülyesége.
    -A Startban való keresés, néha nem akar találni semmit.
    -Nem találja a hálózatba kötött nyomtatót. Még szerencse hogy megtaláltam a telepítő cd-jét.
    Pár hónappal ezelőtt, mikor csak be volt kapcsolva a nyomtató, érzékelte és automatikusan feltette. (akkor zavart, de most meg az ellenkezője zavar)
  • DonPedro22
    Köszi a választ :)
  • bajgunar
    Ha már közép/felső szinten értesz a géphez (ami számodra előny), akkor menni fog.
    Mondjuk én elkezdtem... De abba is hagytam.
    Pedig voltak olyanok a tanfolyamon, akik kb ott kezdték, hogy: "Hol kell ezt bekapcsolni???..." Na itt letettem a hajam. Aztán elkezdődtek az órák... Gép összerakás, meg h miből áll (ez naon "dedós" szint volt számomra), de volt aki már itt elakadt, meg vissza-visszakérdezett párszor. Itt kb "aludtam" órán, mert ez mese volt. Windows telepítése és működése órán mondott néha olyat a tanár, hogy ott leesett az állam akkora ökörség volt. A tanár tudását nem akartam megkérdőjelezni, de szerintem ~100x kenterbe verném, mert naon mezei user szinten tolta. Elméleti óra élmény volt mert a tanár úgy magyarázott, hogy az ömlött belém/belénk. Nagyon jófej tanár volt.
    Aztán mikor oda jutottunk, hogy Ubuntu telepítés, beállítás, ez-az. Na azt eszeveszettül gyűlöltem. Számomra az eddig se tetszett, de most mégjobban megútáltam. (lehurroghattok, de nekem akkor se tetszik a linux). Persze virtuális gépen. (közbe ezt úgy, hogy olyanokkal "haladj", akik még ott görcsöltek, hogy hogy kapcsolják be a gépet! PFf..., na nekik a virtuális gép létrehozás már olyan, mintha engem űrhajóba ültetnének, hogy vezessem... Így nehéz volt. :/ De a legszarabb a Cisco volt. Még kisebb hálózatok, rendszerek létrehozása még ok. De hogy létrehozni egy ~fél városnyi rendszert, kisebb hálózatokkal, mindenféle mégkisebb alhálózatokkal, wifikkel, ezzel-azzal... A router-eket, rout-olni, címezni, programozni (ezt parancssorból ám! nem ám win-es felületből! config kábellel!... stb... Na ez már sok volt. Főleg ezt meg tetézve egy faja kis IP számolásokkal!!! Mindezt úgy, hogy heti 3 alkalom, 16-21-ig. S közben (sulikezdés előtt) munkahelyet váltottam (igazságügyi munkakörbe, ahol szintén rengeteg tanulás mellett nem "kicsit" felelősségteljes munkát végezve) már nem nagyon volt agyam se erőm a rendszergazda sulira is tanulni. Gondoltam átmegyek a programozó szakra... De az még ennél is keményebb.
    Akkor jó ha sok időd van otthon is gyakorolni, bűvölni a gépet, a programokat, stb. Vagy hasonló munkakörbe dolgozol, s gép előtt ülsz egész nap. Ha nincs csak esténként meg hétvégén időd gép elé ülni. Akkor nem lesz már rá se lelki se fizikai erőd, hogy megtanuld azt, amit a fiatalok 4 év folyamatos tanulás mellett sajátítanak el. Nem pedig 2 év alatt, heti 3 alkalomban. Rengeteg és tömény az anyag.
    Plusz jön még rá egy jó pár óra munkavédelem anyag is. Ja és én se kezdő vagyok a géphez, nem ma kezdtem. Tudok egyet s mást, de néha ez-az már nekem is sok volt.

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.05.21. 21:06:27
  • wollnerd #3012
    Amit én valószínűnek tartom a minimum szükséges (elő)tudáshoz, az a oprendszerek (Linux (pl. Debian v. Ubuntu) és Windows) és számítógépes hálózatok alapvető ismeretek, Linux-on és Windows Server-eken.
    Pl. a BGE-n a tantervei a 3 tantárgyból: Operációs rendszerek, Számítógépes hálózati architektúrák, Számítógépes hálózati architektúrák 2
    Én pont az elmúlt 2 félévben ezeket a tantárgyakat elvégeztem a BSc-én. :) Izgalmas volt a komplex feladatokat is csinálni. :)

Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.05.21. 19:21:13
  • bardocz
    Jelzett a windows, hogy nem tud valami frissítést felrakni. Megnéztem, és láttam, hogy logitech driver frissítés. Valahogy ki lehet lőni ezt teljesen? Így is enhéz volt működésre bírnom a kormányom, mert nem igazán támogatja a win10, ez biztosan elrontaná.
  • DonPedro22
    Azért teszem fel ide a következő kérdést mert szerintem BON tudsz rá válaszolni :) Rendszergazda tanfolyamot szeretnék kezdeni, szükséges valamilyen előképzettség? vagy elég ha értek közép/felső szinten a gépekhez... mondhatni az évek és a tapasztalat :)
  • bon
    Szerintem az ügyfélszolgálat befogja aktiválni, ha esetleg élő emberrel is kell beszélned, mod, hogy az előző bedöglött és más típust adtak helyette.
  • howarju
    Szia!
    Szerintem a Ügyfélszolgálaton elintézik Neked!
    Azonban, ha az új alaplapodra felteszed a Win 7-et, és regisztrálod az OEM kulcsoddal, utána a Win 10 is elfogadja azt.
  • wantonly
    Van egy Windows 7 OEM kulcsom, ami már 10-re lett frissítve. Alaplapot akarok cserélni, viszont borítékolom, hogy nem fogja elfogadni a kulcsot, mivel az előző laphoz lett kötve... Az is tudom, hogy ilyenkor elméletben elveszik a licensz, azonban telefonon beaktiválja nekem a Microsoft ügyfélszolgálat? Remélem igen, mert tuti nem veszem meg még egyszer.
  • RiCSi1234
    Kicsit radikálisabb megoldást választottam, újra lett a win 10 telepítve. :) Azért köszönöm. :)
  • bon
    Nem a legújabb verziót próbáltad, az tuti megy, én is használom több gépen. Eltávolításhoz a Symantec CleanWipe progit használd, ha szükséges tudok küldeni egyet, sajnos csak bizonyos verzióig használható, a legújabb nincs meg, mert lejárt az előfizetésünk és nem lett megújítva (sajnos).
  • RiCSi1234
    Sziasztok!! Feltettem a Symantec Endpoint protection-t, de nem jó a windows 10-hez. De nem is engedi eltávolítani, folyamatosan fut a háttéerben, valakinek van rá valami megoldása?
  • Jude666
    Igen, el sem hiszem, hogy a probléma a tetves killer network driverrel volt.
    Frissíteni kellett a legújabb verzióra. Úgy tűnik, hogy most már minden okés :)
  • Jim Morrison
    Beirnad a konfigodat? Pont egyik nap olvastam valamelyik alaplaprol, hogy a hibaja, hogy memory leakel, majd megkeresem melyik.
  • Jude666
    Ez egyszerűen már nevetséges ami itt folyik.
    Azt vettem észre, hogy ha idle a gép akkor fokozatosan fogy a szabad memóriám.
    Most is itt hagyom a gépet 1 órára úgy, hogy semmi sem fut, és máris 7600 mega használatban van. (link a screenshothoz http://imgur.com/SrTjudA)
    Megnéztem külföldi mórumokon is. Ott azt tanácsolták, hogy kapcsoljam ki a runtimebroket illetve a superfetch-t.
    Lehet, hogy hardveres a probléma mégiscsak...
  • MerlinW
    Igen, megjegyzi.
  • bon
    Ez egyértelmű, soha se voltak cserélgethetők.
  • ColOnelMajoR
    Amennyiben a Windows 10-et frissen újra akarod húzni, akkor ügyelj arra, hogy ua. verzió legyen, amelyikre a Windows 7-et upgradelted!
  • Jude666
    igen, alapértelmezetten van
  • Laza
    Sziasztok! Haverom cégénél vagy 15-20 gépen frissítenék Win7-et 10-esre ... azok a Win7-ek mind OEM dobozosak.
    Na most ha upgradeltem mind, de később mégis kell egy tiszta install, akkor a Win10-es aktiválás alapján ugyanerre a hw-re be fogja nekem neten aktiválni a Wint, megjegyzi? Próbálta már vki, műkszik?
  • bon
    Virtuális memória be van kapcsolva?
  • Jude666
    ha legközelebb szarakszik vetek rá egy pillantást.
    Egyébként a problémát csak a rendszer újraindítása oldja meg.
    A windowst is újratelepítettem, de hiába, a probléma ugyanúgy fenn áll