6762
  • Jim Morrison
    köszi!
  • Krityu
    Start menü ikonra jobb klikk, Hálózati kapcsolatok. Ha üres a hálózati kapcsolatok akkor nincs felrakva a hálókártya drivere, vagy tiltva van. Ha van eszköz de nincs csatlakozva akkor kábel vagy driver gond, esetleg laptopnál külön engedélyezni kell pl wifi-nél egy gombbal. Ha van kapcsolat, jobb klikk a Hálózat x-re és Állapot majd Részletek. Ha az alapértelmezett átjáró a router ip-je akkor látja szóval rendben van. Ha minden jónak tűnik és mégse megy akkor lehet a win-es alkalmazások nem látják a netet rendesen. Edge helyet néz meg egy másik böngészőt akár az IE is jó. (Ez utóbbi hiba elég érdekes, elvileg a dns beállítás(google dns) meg kellene hogy oldja, gyakorlatilag pedig nem. Annyit sikerült kideríteni hogy régi, gyakran TP-Link routereknél jelentkezik. Van net de az áruházas és beépített alkalmazásoknak nincs.)
    Utoljára szerkesztette: Krityu, 2016.06.16. 13:23:23
  • Jim Morrison
    Hogyan lehetne megtudni, mi lehet a halozati baj okozoja? Minden eszkozon van interneteleres, kiveve a win10es gépen, es kellene valami tampont. Minden volt resetelve, de a win10 es gép tovabbra sem csatlakozni az internethez
  • Bal0924
    Nem garantált, de
    Május előtt hiba.májusban nem és most újra.
    De úgy tűnik csak elkiabáltam.
    Most már kell egy + újra indítás miután feltette a frissítéseket a 10.
    Mert addig összekutyulja, a nem tudom miket tett fel frissítéseket.
  • bon
    Ha mégis a frissítés lenne a hibás akkor se szabad örökre tiltani, mert javítani szokták.
  • bon
    Mi garantálja, hogy frissítés a hibás? Szerintem semmi.
  • Bal0924
    És nem fognak visszajönni?
  • Jim Morrison
    Telepített frissítések

letörlöd a tegnapiakat
  • Bal0924
    Na ennyi a 10 jól működéséről. Tartott 1 hónapig... ;(
    Mit csináltak a mostani frissítésben?
    Újra szar az egész!
    Újra szaggat a TV, 8percenként

Miket tartalmazott a frissítés? Hogyan lehet visszacsinálni?
  • suba53
    De, úgy megy, csak ezt visszalépésnek érzem. Egy kattintás helyett vonszolgatni?
  • bon
    Szerintem online fiókkal aminek a régió beállításai USA-ra vannak belőve próbáld ki.
  • bon
    Megfogod és elhúzod a képernyő bal szélére az egyiket a jobb szélére a másikat, így nem működik?
  • suba53
    Sziasztok!

A Win7-ben amikor az egymás melletti ablakokat választottam a tálcán, akkor szépen berendezte a teljes képernyőre a két ablakot egymás mellé.
    A Win10-ben ennél a funkciónál két keskeny ablakot rak ki egymás mellé, mintha 4:3 monitor arányban tenné, úgy a monitor bal oldali kétharmadán. Jobb oldalon úgy egyharmadnyi helyet hagy.

Be lehet állítani valahol, hogy a teljes képernyő szélességet kihasználja?
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést
  • Rhonin7
    akkor offline :)
  • bon
    Ha email címet adtál meg első bejelentkezéskor a felhasználói fiók nevének akkor online ha nem akkor offline.
  • Rhonin7
    azt hol látom? neten fentvan folymatosan
  • bon
    Egyértelmű kérdés, online vagy offline fiókkal vagy bejelentkezve a gépre.
  • Rhonin7
    őőőőő, what?
  • bon
    Online fiókkal vagy bejelentkezve?
  • Rhonin7
    erre senki nem tud helpet?

"Sziasztok!

angol win10 van a gépemen és érdeklődnék,hogy miért nem lehet beállítani a beszédfelismerőt? "ez a nyelvi beállítás nem támogatott" ezt a hibaüzit kapom..még akkor is ha a régiót meg a default billentyűzetet is angolra teszem........tudna valaki segíteni? köszönöm"
  • aru
    PC-re telepített W10-zel próbálta valaki az áruházban lévő ingyenes mindigTV programot? Működik rendesen, érdemes telepíteni?

A frissítésnél ki lehet szedni a pipát a mellől, hogy frissítse a drivereket. Tehát igen be lehet ezt állítani, nálam működik.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.06.12. 02:53:30
  • Pius
    Nálam az avg akadt be legutóbb pl.
  • Krityu
    Valami program megakasztja a rendszer indulást. Próbáld kilőni a rendszerrel együtt induló programokat és teszteld, ha úgy nem hozza elő kezd el vissza engedélyezni egyszerre csak 1-2 indulóval. És ahol előjön a hiba... :)
    (Feladatkezelőben az indításnál a programok, msconfig-ban a szolgáltatások.)
    Utána akár meg is írhatod nekik hogy gond van az adott programmal hátha kapsz valami jutalmat a hiba megtalálásáért.
  • CroftManor
    Kipróbáltam, úgy látszik ez asztali gépen nem működik. :(
  • Borg
    Muter új dell laptopján is van ilyen... ctrl-alt-del-re bejön a login ilyenkor.
  • CroftManor
    Sziasztok
    Az mitől lehet vajon, hogy néha a win 10 indításakor nem tölt be az a kezdőképernyő, ahol a pin kódot kell beírni? Helyette fekete háttér és csak az egér kurzorját látom középen.
  • Rhonin7
    Sziasztok!

angol win10 van a gépemen és érdeklődnék,hogy miért nem lehet beállítani a beszédfelismerőt? "ez a nyelvi beállítás nem támogatott" ezt a hibaüzit kapom..még akkor is ha a régiót meg a default billentyűzetet is angolra teszem........tudna valaki segíteni? köszönöm
  • darkSectorxxx #3046
    Köszönöm, közbe igen a bios volt a megoldás, egy értelmetlen disabled kapcsoló bolt a bill és az egér mellett a bios-ban, világsemmi értelme, de ki volt kapcsolva (hogy miért kell ezt ki-be kapcsolni fogalmamsenincs) és bekapcsoltam őket.
    Végre megy. :)
  • bon
    Bios USB beállítását nézném meg legacy USB vagy valami hasonlót keresnék.
  • darkSectorxxx #3044
    Üdv srácok.
    Van egy kis gondom.

Nem jó valami, van egy lemezem, vagyis 2 is van amit próbáltam.
    Egy win10 telepítő, meg egy Acronis ghost cd.

Mindkettőnél gond van a billentyűzetemmel, amikor a win bootolna be előtte kéne ugye nyomni egy gombot, ekkor nem reagál a billentyűzet.
    A másik Acronis, meg bebootol, de ott meg a menüben nem tudok lépkedni, és az egérrel sem lehet hadonászni....

Valami tipp esetleg?
  • bon
    Hibátlan több gépen is.
  • kastil
    Hali!

Felment ma a windows 10 update (pár napja már halasztgatom) azóta Mass Effect 3, Fallout 4, Dragon Age Inquisition pontosan 9 fps.

Witcher 2-3, Alien Isolation, ME 1-2 tökéletes.

Frissítettem nvidia drivert, próbáltam régebbit is (ami eddig jó volt), max teljesítményre van állítva vga és windows 10 ben is. Használja rendesen VGA-t és procit is.

Töröltem az updateket amit lehetett, semmi.

Valakinek ötlet?
    Utoljára szerkesztette: kastil, 2016.05.31. 12:31:57
  • Neocortex
    win10 update másnál is szarakodik? nem updatel csak pittyeg folyamatosan hogy updatelni akar, de hiába indítom újra nem csinál semmit
  • bardocz
    Köszi!
  • Jim Morrison
    Ashampoo Antispy
  • bon
    Insider funkció nem azoknak készül akik csak magyar nyelven tudják használni a rendszert. elég kicsi ország vagyunk, hogy kapásból a beta build-ek kapjanak magyar nyelvi támogatást. Sőt örülhetünk, hogy nem az van mint régen, hogy fél évet is várni kellett mire elkészült a magyar változat a végleges megjelenése után. Amúgy Insider vagyok, kilépni nem fogok belölle próba képpen. Mindig is online account-al használtam a gépem, még akkor is mikor nem létezett még az Insider program. Amúgy akkor nem rétem a dolgokat, miért nem csinálsz egy másik rendszergazda account-ot ami offline és ha megvan akkor a korábbi account cuccait eléred ás teljesen átállhatsz hozzá.
  • KranaZoli #3037
    Bon, ha ennyi lenne nem kérdeztem volna.

Szóval. Adott a Win7, rendszergazda fiókkal. Frissíted Win10-re. Majd aktiválod az Insider-t. Nézd meg mi lesz az eredmény virtuális gépen. A Win10-es admin fiókhoz rendeli az MS fiókot. Utána ezzel a rendszergazda fiókkal már nem tudsz belépni. Nem az érdekel, hogyan lehet másik lokális fiók. Hanem a built in admin account without MS account.

Az egésznek semmi közüknek nem szabadna lenni egymáshoz. Próbáltad is?

Ui.: Nem értem, de nem is akarom, hogy miért lehet magyar nyelvű Win10-ben engedélyezni az Insider funkciót ha nincs a magyar nincs a support language között. Nahhh, mind1. Ha nem voltam világos, elnézést nem fogom bővebben leírni, megoldom vhogyan. De amit írtál nem azt kérdeztem. Azonban regényt sem szándékozom írni.

Köszi! Hagyd, majd megoldom...
  • bon
    Kettőnek semmi köze egymáshoz. Amúgy gépház\fiókok\bejelentkezés helyi fiókkal.
  • KranaZoli #3034
    Sziasztok!

Én a felől érdeklődnék, hogy aktiváltam MS fiókommal az insider funkciót. Azonban szeretném elhagyni és visszaállni arra, hogy lokális felhasználóval tudjak belépni. Ez t Google-ztam egész du-n de nem találtam rá megoldást.

Ebben kérnék segítséget, ha tudtok.

Köszi!

Ui.: Windows 7-ről frissítettem...