6762
-
#2993 Process explorer programmal nézted már? -
Jude666 #2992 link a képekhez
http://imgur.com/a/TCIPq
-
Jude666 #2991 Sziasztok!
szóval a problémám a következő lenne: 8gb ramomból random időközönként eltűnik durván 7gb az éterbe.
Hogy miért, arról fogalmam sincs.
Van, hogy egyszerűen munka közben, van, hogy játék közben.
Mellékeltem képeket is. Légy szíves aki már tapasztalt ehhez hasonló az írjon!
Előre is köszi :)
-
#2990 na, mint kiderült a nagy bumm előtt letöröltem a Live Msn-t (...), és az csinált visszaállítási pontot. erre nem gondoltam. huh -
#2989 Rendszerinditas hibaelharitasa sikertelen, csokkentett modu inditas meg ugyanugy nem jott be. -
#2988 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést -
#2987 bocsi, talán már egyszer én is megtaláltam, de most a hogyan indítsuk el csökkentett módba lehetőségre csak újraindítási módikat dob ki. Mit kell nyomni bootnál hogy a csökkentett rész jöjjön be?
(btw most sikerült mountolni szóval mentek, utána nekiesek windowsos usb kulccsal) -
#2986 csökkentett módban próbálnám leírtan, vagy rendszervisszaállítással próbálkoznék. -
#2985 Próbáltam most Ubuntu live cd segítségével kimenteni adatokat....
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows filly (no hibernation or fast restarting), or mount the volume read-only with the 'ro' mount option.
:/
edit: ezzel sikerült mountolnom
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.10. 19:47:05 -
#2984 Anyukám gépen malware bytes virusirtot hasznaltam... restartnal LoginUI.exe hibát dob.
0x0000000...
A memoriateruleten nem vegezheto el a kovetkezo muvelet: written.
A kep meg villodzik.
Nagyon beszoptam? Hirtelen hasonlo hibauzenetu gugli talalatot sem talaltam... -
#2983 Elvileg az alaplap egyedi azonosítóját jegyzi meg. Tehát az nem cserélhető.
A processzor kérdéses lehet, de inkább akkor ha vele együtt több eszköz is cserélődött.
HDD, SSD, videokártya és ram biztosan cserélhető.
-
suba53 #2982 Köszi.
Végigolvastam a gyakori kérdéseket. Ha jól értem, akkor az update általi frissítéskor az MS a gépemről készít egy pedigrét, amit valahol eltárol, és ha később újra telepítem, akkor ez alapján tudja az aktiváltságot ellenőrizni.
Azt lehet tudni, hogy ez milyen adatokat kér? Milyen szintű változásnál látja még ugyanannak a gépet, amire aktiváltnak tekinti a rendszert?
Ha HDD-t, SSD-t cserélek, esetleg videokártyát vagy ramot? Ebben meddig lehet elmenni? Erre van korrekt info?
-
#2981 A frissítés után újratelepíthetem a Windows 10-et a gépre?
Igen. Miután az ingyenes frissítési ajánlat keretében Windows 10-re frissített, az adott eszközre újratelepítheti a rendszert, és tiszta telepítést is végezhet. Ugyanazon a hardveren nem szükséges termékkulcs a Windows 10 ismételt aktiválásához. A Windows 10-es telepítési adathordozó létrehozásával kapcsolatban a Microsoft szoftverletöltési webhelyén talál további információt.
Frissítés Windows 10-re: Gyakori kérdések
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.05.09. 13:09:06 -
suba53 #2980 Sziasztok!
Még nem tértem át az erő sötét oldalára, ezért nincs tapasztalatom.
Ugye a Win10 frissítés ingyenes, ha talál a gépeden win7-win8 rendszert. Sok fórumon olvastam, hogy az így frissített rendszer nem mindenben tökéletes, jobb egy tiszta win10-es telepítés.
Tehát ha a gépemet a Win10 frissítésre alkalmasnak találja, ( Genuine MS oprendszer ) akkor mi a módja, hogy a win10 ingyenessége, aktiváltsága megőrizhető legyen egy tiszta, az MS oldaláról letöltött telepítő csomag telepítése után is?
Az újra telepítéssel ugrik az ingyenesség? És mi lesz az ingyenességi határidő után, ha bármi miatt újra kell telepíteni a gépet?
( Az újra telepítés ugye nem egy ördögtől való gondolat. )
Köszi előre is.
-
howarju #2979 Hi! :-)
Készíts egy új csoportot, amiből a távoli gépet kihagyod! -
Inquisitor #2978 "azt hittem, hogy mivel a Microsoft fiókomba mindig belépek ezzel automatikusan a onedrive-hoz is csatlakozom ..."
Lehet így is volt. De. Nemrég frissített magán a W10 és azóta pl. a Skype se jelentkezik be magától, gondolom a többi MS Accounts dologra is kiterjed, mert nálam a free Visual Studio is anyázott. A gagyi net kapcsolatom (kifelé) és a gagyi tablet miatt meg a visszaigazolás is csak minden másodikra sikerül. -
#2977 Egyrészt köszönöm, másrészt ez sajnos nem használ :/
sztoritime: egy gép volt itt javításra, és aki javította bevette a családi csoportba backup miatt, viszont elfelejtette kiléptetni. Most nem tudjuk megoldani, mert a gép már nincs itt, a mostani tulaj meg hát.. őőőő.. nem egy elektrozseni..
Ezért kellene valami távolról megoldható kiléptetés, esetleg csak egy elrejtés :) -
#2976 https://account.microsoft.com/ -
#2975 Sziasztok! :)
Van lehetőség arra hogy egy régi gépet kivegyek a családi csoportból? Nincs lehetőségem már azon kilépni, így messziről kellene megoldani.. vagy csak elrejteni :)
Köszönöm! :) -
#2974 30+ ezer, valóban...
A microsoft honlapján most néztem, ott az othoni verzióért 41 ezret kérnek -
Probatbicol #2973 Aha, user error :). Képzeld egyetlen egyszer sem figyelmeztetett, most sem figyelmeztet, ugyebár visszaálltam tehát most sem vagyok bejelentkezve (és az előzmények után nyilvánvalóan soha többé nem is leszek). Érdekes a másik gépen ahol nem használjuk a onedrive-ot, ott minden indításnál pofázik, hogy jelentkezzünk be. Egyáltalán mi lelte januárban, hogy addig mindig be tudott jelentkezni automatikusan, és azóta meg egyszer sem?
Google drive-ot is haználok érdekes, hogy ott nincs ilyen probléma...
És arra mi a mentség, még egyszer leírom, nem csak a file-ok régi változatait állította visza a szinkronizálásnál, hanem az azóta keletkezett file-okat simán letörölte, mindezt figyelmeztetés nélkül. Ha egy első éves egyetemista ilyen szinkronizáló programot írna, úgy vágnák ki vele, mint macskát szarni. Felfoghatatlan számomra, hogy egy magát komolynak tartó cég, ilyen ipari hulladék termékkel rendelkezik.
Most tényleg, ha elmész egy hétre netmentes környezetbe, és offline dolgozol, akkor a következő bejelentkezéskor simán letörli??
-
#2972 Gyakorlatilag gépcsere... (videókártya, majd alaplap proci memória)
Most egy folyton látszódó pecsét: AKtiválja a Windowst
Szeretem-e én az ilyet?! -
#2971 User error, időnként meg kell erősíteni, hogy te vagy bejelentkezve a gépre Microsoft fiókkal és erről figyelmeztet a rendszer (engem is szokott figyelmeztetni valamennyi gépen amit használok). így a nem szinkronizálás se fordul elő (mellesleg ha gond van a szinkronizálással arról is értesít a rendszer, de ha a felhő ikonra ráviszed az egér kurzolt ott is írja mi a helyzet).
Fontos adatokról meg illik több mentés is csinálni. Én OneDrive-on, a gépen, külső winyon és pl képeket kiírva is tárolom. -
#2970 Sajnos, bá rén várnék az office365-hoz hasonló előfizetési lehetőséget.
Utoljára szerkesztette: bon, 2016.05.07. 18:20:29 -
Probatbicol #2969 Emberek ez micsoda??? Onedrive-ot használok, hogy biztonságban legyenek a dokumentumaim (haha). Tegnap kaptam egy levelet hogy a onedrive tárhelyemet 15Gb-ról 5 Gb-ra csökkentették, de nincs probléma, mert nem érem el a kisebb korlátot sem.
Most reggel gondoltam, hogy megnézem mégis mennyit foglalok, az intézőben duplán kattintottam a onedrive mappára, erre kiírja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Ezt eleve nem értem hogy lehet, azt hittem, hogy mivel a microsoft fiókomba mindig belépek ezzel automatikusan a onedrive-hoz is csatlakozom (érdekes a google-nak ezt nem probléma megoldani)
Mindegy mondom bejelentkezek. Ez meg is történt, erre kiírja, hogy szinkronizál. Gyanús lett, hogy az összes mappámat kijelölte szinkronizálásra. Mit csinál a barom? MINDENT törölt a gépemről és elkezdte letölteni a szerveren lévő anyagokat. És kiderült, hogy valamikor január 7-én szinkronizált utoljára, ezért január óta minden munkám elveszett !!
Két problémám van:
1. hogy lehet hogy január óta egyszer sem figyelmeztetett, hogy hé te barom, nem vagy ám bejelentkezve a onedrive-ra?
2. Ki meri szinkronizálának nevezni azt, hogy egy régebbi állapottal rákérdezés nélkül felülírja az újabb állapotot ???
Ez így nem hogy használhatatlan, hanem egyenesen életveszélyes.
Az a szerencsém, hogy egy 05.04-i visszaállítási pontból vissza tudtam hozni a cuccot, de ez is csak az isteni gondviselésnek köszönhető, mert egy másik gép vírusfertőzése kapcsán vettem észre, hogy a win 10-ben alapból nincs bekapcsolva a rendszer visszaállítási pontok kezelése, és akkor gyorsan bekapcsoltam az enyémen is. -
#2968 Úgy látszik, mégsem fogja meghosszabbítani a frissítési időszakot.
30 ezer forintja bánhatja, ha nem kattint időben: már csak 3 hónapig van ingyen a Windows -
#2967 ma magától hozzáadott 2 beviteli nyelvet csak úgy a meglévő 2 mellé. Kíváncsi vagyok még mi változott :/ -
#2966 ja vagy úgy. :D -
#2965 Úgy látom az Áruházban hozzá lehet adni másik account-ot is, ha a fiók képedre kattintasz. -
#2964 pl. kijelentkezel és bejelentkezel a másik fiókkal -
#2963 Sziasztok, van egy kis gondom.
van 2 profilom.
Win10-re és Xbox1-re.
Na már most egy win10-es játékom van aktiválva az xbox one-os profilomra, de amikor belépek win10-en az áruházban nem tudom letölteni a játékot.
Át kéne ugye váltanom a másik accountra....ezt hogy tehetem meg? -
#2962 Ja értem köszönöm. -
#2961 Csinál egy új felhasználót bejelentkezés után a régit meg töri. -
#2960 Srácok, ha legelőször ismerősöm megadott egy felhasználót a telepítés elején, akkor ha azt meg szeretné változtatni, csakis ez az elsődleges mellett tud másikat beírni mint vendégprofil, vagy ki lehet a fő profilt is cserélni? -
#2959 Például létezik rendszergazdai parancssorban a következő parancs:
slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
Az X-ek helyén a legális kulccsal.
Ez lecseréli a kulcsot a feltelepített win-ben a megadottra. Természetesen ha a feltelepített win verzió megegyezik a kulcséval. ( home, pro ... )
Aztán ha tényleg jogtiszta és eddig fel nem használt kulcs a megadott, elvileg beaktiválódik.
-
#2958 Akkor , hogy léphet valaki a legalitás utjára, ha tiszta telepitésből nem engedi varezoltnál frissitéssel meg nem kéri a legális serialt vagy nem lesz tartósan aktiválva?
Ezt megiunt sikerült jól megkavarniuk -
#2957 Mikor aktivált win 7-ről frissítesz 10-re, nem a serial-t örökli meg a 10, hanem frissítéskor megnézi a 7 aktiválási állapotát ás ezt hozzáköti a hardverhez ( elsősorban az alaplaphoz ). Ezért egy ilyen módon aktívát win 10 tiszta újratelepítésekor később nem kell - nem is szabad key-t megadni, hanem a 10 "magától" aktiválódik.
A warezolt win 7 aktivációs állapota nem annyira egyértelmű mint amilyennek elsőre tűnik. Az slmgr/xpr -parancs elvileg megmutatja a 7 aktiválási állapotát - tehát ott "tartósan aktiválva" állapotnak kell lenni. Ha mondjuk KMS-sel aktivált 7 van fenn fenn az csak 180 napos, így már bukhat a 10 aktiváltsága is. Vagy egy DAZ-zal beaktivált 7 -nél is lehet gond, mivel az csak pár serialt használ, amik már feketelistán vannak, és ( újabban ) ezt is ellenőrizheti a 10 telepítője, ezért nem sikerül a 10 aktiválódása.
-
#2956 Akkor viszont ezt meg én nem értem, hogyha egy aktivált win7ről frissitek akkor ugymond megörökli a win 10 ezt a serialt, akkor minek kéne nekem külön win10es serial?
Miért és hol hogyan irnám be a serialom, ha már egyszer aktiválva van? -
#2955 Nekem gyanús, hogy frissítési kulcsod van (hibakód alapján), így első alkalommal elkerülhetetlen a Windows 7 frissítése 10-re. -
#2954 Igen van egy eredeti Kódom, de nem fogadja el az aktiváláskor, ez a gondom én is ezt gondoltam, hogy beirom és mindenki happy, de
A 0xc004c003as hibakódot dobja
MS toollal letöltöttem az MS oldaláról az ISo-t és rufussal csináltam belőle egy bootolható USB-t és feltelepedett naprakésszé frissitette magát,csak épp vizjelesen kiirja jobb alulra, hogy aktiváljam.