Berta Sándor

Igényt tart majd a frissítések helyére a Windows 10

A jövőben az operációs rendszert használók kénytelenek lesznek néhány gigabájt helyet feláldozni a javítások tárolására.

A Microsoft bejelentette, hogy a közelgő 19H1-es frissítést követően az operációs rendszer igényt fog tartani az SSD-meghajtón vagy a merevlemezen néhány gigabájtra azért, hogy ott őrizze a frissítések és a rendszerfolyamatok átmeneti fájljait. A redmondi cég szakértőinek álláspontja alapján ez az új megoldás javíthat majd a Windows 10 teljesítményén. Jesse Rajwan, a Microsoft munkatársa blogbejegyzésében azt írta, hogy az operációs rendszer körülbelül 7 gigabájtra fog igényt tartani. E tárhely mérete folyamatosan változhat majd, de ez jelentős mértékben attól is függeni fog, hogy valaki hogyan használja az eszközét.

A menedzser közölte, hogy a céljuk az, hogy a PC-k napi funkcióin javítsanak és így biztosítanák, hogy a kritikus rendszerfunkciók hozzáférhessenek a háttértárolóhoz. A Windows 10 az átmeneti tárolóban őrzi majd meg azokat a fájlokat is, amelyeket a különböző programok használnak. Később az operációs rendszer magától fogja törölni azokat az átmeneti fájlokat, amelyekre már nincs szüksége. Amennyiben egy új frissítés jelenik meg, akkor a Windows 10 törli majd az átmeneti tárolóban lévő adatokat.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a megoldás hogyan működik majd az olyan készülékeken, amelyeket például kifejezetten kis tárolókapacitású SSD-meghajtóval láttak el és azokon a Windows 10 eleve sok helyet foglal el. Az új átmeneti tároló már kipróbálható az előzetes kiadásokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Andrevv #14
  "Miért nem tárolják ezt a saját felhőjükben?"
  Te vagy a felhőjük, azokat a frissítéseket mások tőled is megkaphatják, úgy működik mint a torrent. Hamarosan más titkosított adatokat is fogsz tárolni másoknak, ez óriási biznisz.
 • dyra #13
  KB 20 éve hasonlókat hallgatok. Esélytelen a dolog.
 • x3dgime #12
  Na ez aztán a nagy hír! :D :D :D Bármilyen op.rendszer vagy alkalmazás, amikor frissítése van, és az letöltődik, szerintetek az hova került? A levegőben lebeg? :D :D :D
 • Ellaberin #11
  Az azért érdekes, hogy más oprendszerek vígan elvannak hdd-n. Sőt még a win10 is ellavírozott úgy 1,5 évig, csak azután jött valami korszakalkotó ötlet - mint ez is - és azóta ajánlatos ssd-t használni.
  Olyan árúkapcsolás szaga volt, mint pl. ennek is ilyen bűze lenne.

  on
  Mondja már meg valaki, hogy miért kell telepítő fájlokat tárolnom? Addig míg felmegy, elindul a rendszer és kész. Ha nagyon akarom tárolni, leszeden _én_, letárolom ahova akarom. És nézegetem, ha ebben lelem kedvem. De megint miért az MS mondja meg, hogy én hogy leszek jobban, ráadásul a saját kontómra. Miért nem tárolják ezt a saját felhőjükben? Úgy is napi szinten kopizzák a meghajtóimat, ez már nem lehet akkora plusz. Swap meg szinte mindig is kellett....
 • Andrevv #10
  Nem fog sokáig tartani, én már rég Linuxot (többnyire Mint) szórok az ismerősök gépeire ha rám bízzák a telepítést. Mindenki elégedett, sehol nincsenek problémák, pedig nem szakmabeliek, lelkes amatőrök, többen 50 felett vannak és mégis könnyen kezelik, sőt, mindenki azt mondja jóval egyszerűbb mint a Windows. Ha ez a váltás az én kis "kísérleti" csoportomnál bejött, akkor előbb utóbb a világ is rájön a titokra.
 • takysoft #9
  "vagy a merevlemezen"
  Az a barbár ősember, aki arra oprendszert telepít...
 • dyra #8
  "új megoldás javíthat majd a Windows 10 teljesítményén" lósz*rt. Persze azért fizetik hogy ilyeneket mondjon. A kislányom gépe jó ideig nem tudott frissülni mert egy deka üres hely nem volt a C meghajtón és nem tudta sehova leszedni a 10 GIGA körüli "frissítéseit". Gondolom nem egyedi az eset, így hiába a WIN10 a platform továbbra is töredezett. Monopóliumban vannak azt csinálnak amit akarnak.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.01.13. 19:54:18
 • ugh #7
  A rom- ot meg ne hasznald mivel az a read only memory.
 • ugh #6
  Amugy a system folyamat "akad" be azon belul is a kernel.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.01.13. 10:21:56
 • ugh #5
  Persze hogy gondolt.
  Mar dorzsolik a kezuket mivel minden eladott uj eszkoz nekik licenszdij.
  Mocskos ciganyok.