Igényt tart majd a frissítések helyére a Windows 10

A jövőben az operációs rendszert használók kénytelenek lesznek néhány gigabájt helyet feláldozni a javítások tárolására.

A Microsoft bejelentette, hogy a közelgő 19H1-es frissítést követően az operációs rendszer igényt fog tartani az SSD-meghajtón vagy a merevlemezen néhány gigabájtra azért, hogy ott őrizze a frissítések és a rendszerfolyamatok átmeneti fájljait. A redmondi cég szakértőinek álláspontja alapján ez az új megoldás javíthat majd a Windows 10 teljesítményén. Jesse Rajwan, a Microsoft munkatársa blogbejegyzésében azt írta, hogy az operációs rendszer körülbelül 7 gigabájtra fog igényt tartani. E tárhely mérete folyamatosan változhat majd, de ez jelentős mértékben attól is függeni fog, hogy valaki hogyan használja az eszközét.

A menedzser közölte, hogy a céljuk az, hogy a PC-k napi funkcióin javítsanak és így biztosítanák, hogy a kritikus rendszerfunkciók hozzáférhessenek a háttértárolóhoz. A Windows 10 az átmeneti tárolóban őrzi majd meg azokat a fájlokat is, amelyeket a különböző programok használnak. Később az operációs rendszer magától fogja törölni azokat az átmeneti fájlokat, amelyekre már nincs szüksége. Amennyiben egy új frissítés jelenik meg, akkor a Windows 10 törli majd az átmeneti tárolóban lévő adatokat.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a megoldás hogyan működik majd az olyan készülékeken, amelyeket például kifejezetten kis tárolókapacitású SSD-meghajtóval láttak el és azokon a Windows 10 eleve sok helyet foglal el. Az új átmeneti tároló már kipróbálható az előzetes kiadásokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dyra #13
  KB 20 éve hasonlókat hallgatok. Esélytelen a dolog.
 • x3dgime #12
  Na ez aztán a nagy hír! :D :D :D Bármilyen op.rendszer vagy alkalmazás, amikor frissítése van, és az letöltődik, szerintetek az hova került? A levegőben lebeg? :D :D :D
 • Ellaberin #11
  Az azért érdekes, hogy más oprendszerek vígan elvannak hdd-n. Sőt még a win10 is ellavírozott úgy 1,5 évig, csak azután jött valami korszakalkotó ötlet - mint ez is - és azóta ajánlatos ssd-t használni.
  Olyan árúkapcsolás szaga volt, mint pl. ennek is ilyen bűze lenne.

  on
  Mondja már meg valaki, hogy miért kell telepítő fájlokat tárolnom? Addig míg felmegy, elindul a rendszer és kész. Ha nagyon akarom tárolni, leszeden _én_, letárolom ahova akarom. És nézegetem, ha ebben lelem kedvem. De megint miért az MS mondja meg, hogy én hogy leszek jobban, ráadásul a saját kontómra. Miért nem tárolják ezt a saját felhőjükben? Úgy is napi szinten kopizzák a meghajtóimat, ez már nem lehet akkora plusz. Swap meg szinte mindig is kellett....
 • Andrevv #10
  Nem fog sokáig tartani, én már rég Linuxot (többnyire Mint) szórok az ismerősök gépeire ha rám bízzák a telepítést. Mindenki elégedett, sehol nincsenek problémák, pedig nem szakmabeliek, lelkes amatőrök, többen 50 felett vannak és mégis könnyen kezelik, sőt, mindenki azt mondja jóval egyszerűbb mint a Windows. Ha ez a váltás az én kis "kísérleti" csoportomnál bejött, akkor előbb utóbb a világ is rájön a titokra.
 • takysoft #9
  "vagy a merevlemezen"
  Az a barbár ősember, aki arra oprendszert telepít...
 • dyra #8
  "új megoldás javíthat majd a Windows 10 teljesítményén" lósz*rt. Persze azért fizetik hogy ilyeneket mondjon. A kislányom gépe jó ideig nem tudott frissülni mert egy deka üres hely nem volt a C meghajtón és nem tudta sehova leszedni a 10 GIGA körüli "frissítéseit". Gondolom nem egyedi az eset, így hiába a WIN10 a platform továbbra is töredezett. Monopóliumban vannak azt csinálnak amit akarnak.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.01.13. 19:54:18
 • ugh #7
  A rom- ot meg ne hasznald mivel az a read only memory.
 • ugh #6
  Amugy a system folyamat "akad" be azon belul is a kernel.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.01.13. 10:21:56
 • ugh #5
  Persze hogy gondolt.
  Mar dorzsolik a kezuket mivel minden eladott uj eszkoz nekik licenszdij.
  Mocskos ciganyok.
 • ugh #4
  "A 20%-os tekerésre pedig rég van megoldás, reset-elni kell a Windows tűzfalát (gyári beállítások visszaállítása)."
  Aha.
  Es akkor ez igy rendben is van ugye?
  Mindent automatizalak es akkor ilyennel meg basakodni kell.
  Na latod ettol egy nagy halom szar ez a rendszer. Agepem egy skylake i7, azaz nem ocskavas es ezen is katasztrofa, namost ez egy jobb, de vasamnal gyengebb lapost total hasznalhatatlanna tesz
  Egy laikus meg csak nem is erti mirol beszelsz baszod. (en nem vagyok tok sakal hozza, de meg nekem is uj mivel nem talaltam merre semmi utalast a neten)
  Mit csinal?
  Elviszi egy hardverdebe ahol a tok hulye "szakik" mutatnak neki egy remek uj keszuleket hiszen ez azert lassul mert regi.

  Windows 10 minden szajbabaszott byte-ja ipari hulladek.
  Egy normalis kevesbe agyhalottak altal lakott bolygon a microsoftnak mar reg a birosagon kene magyarazkodnia.

  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.01.13. 10:17:20