94
-
sempronius18 #14 Egészségtelen fos mind a kettő a világ legrosszabb konyhái a némettel kiegészülve. -
Szal a magyar konyha egészségtelen? Akkor menj ki Angliába. Mi sem vagyunk átlagban nyápicak, de az angol csajok mindent visznek (testsúlyban).
XD -
sempronius18 #12 Mondjuk kezdjük ott, hogy az nem igaz, hogy az emberi fogyasztás elterjedése előtt két évszázadig takarmányozásra volt használva a többi mind1.
A magyar meg az angol konyha pedig megküzdhet a világ legrosszabb konyhája címért nyugodtan. -
Mat666 #11 Hát ha nem lenne más akkor meg enném de amúgy felejtős. -
hgaben90 #10 Miért nem írtad az egészet capslock-kal? Úgy még meggyőzőbb lett volna az érvelésed.
Kit érdekel hogy milyen nemesítés? Ha máshonnan nem hozzák be, nincs is mit nemesíteni (nem mintha magában az édespaprika olyan baromi nagy kulináris élmény lenne, de ezt most hagyjuk). Az angoloknak meg könnyű nyakába varrni az "importot", amikor Anglia régen a világ legnagyobb gyarmatbirodalma volt. Mondhatni "belülről importáltak".
Nem arról beszéltem, mit hogy lehet, mert lehet kínai kaját is főzni szürkemarhából, hát aztán... De alapvetően a magyar ételek laktatásra mennek rá. Nem csak az ám a zsír, amit a boltban veszel tömbökben, "Jobb ha tolem tudod". Az ételek magukban is tartalmaznak, és idehaza különösen szeretnek is tartalmazni. Az olajnak még az említését se értem, de ha már itt tartunk: lángos, palacsinta, mindenféle rántott húsok. Nesze neked hungarikum. Akkor már inkább egy nyugati stílusú grill, vagy ha magyar, akkor valami jó kis nyársonsült. Arról már nem is beszélek, hogy a napraforgóolaj és olívaolaj között milyen különbségek vannak.
Akik az angol étkezést párolt zöldség és félig nyers, ízetlen hús alapján képzelik el: Nézzétek meg, hogy néz ki egy igazi angol "Full breakfast", aztán nézzetek rá a szottyadt boltikenyeres parizeres szendvicsre, amit reggelire ettetek.
Mielőtt félreértés esnék: én nem bántom a magyar konyhát, de nem tartom jobbnak, mint akármelyik másikat. (egyedüli járható útnak meg főképp nem) -
ugh #9 Jobb ha tolem tudod hogy ez edes voros paprika magyar nemesites.
Szal igen az angol "konyha" alsobrendu, sot.
SZAAAAAAR
Meg marhasagokat is beszelsz, mert a magyar konyha a fuszerezeserol szol, nem arrol, hogy csopogjon a zsirtol.
A parpika az alapfuszer meg a komeny.
Lehet magyarosat fozni kevesebb soval, zsirral vagy anelkul is.
Amugy az olaj meg sokal durvabbat tesz a gyomorral mint a zsir.
Nezz meg egy edenyt zsirral fozes utan, meg egy olyat amiben olajjal foztel. -
ugh #8 En akkor vallalom az ember evest, de specializalnam magam a rovarevokre... -
Én ettem fűszerezett pirított tücsköt, nekem ízlett. Édeskés csirke ízű a hús, jólesően ropogós a páncél és meglepően laktató (egy kínai levesestálnyi elég volt). Csigát, kagylót bármelyik francia, holland étteremben kapsz (itthon is van pár étterem), azokért nem vagyok oda, bár az is fűszerezés és köret kérdése. Kínában van még egy gilisztafaj is, a nevét nem tudom, de az is finom (ropogósra sütve, fűszerezve). -
hgaben90 #6 Kétlem, hogy a felvilágosodás-kori társadalom hemzsegett a dietetikusoktól, akik a bélbolyhok egészségéért aggódtak :D És azt is, hogy a kitin sokkal egészségesebb lenne hosszú távon. De attól még nekem jöhet(ne) bármelyik. -
A krumpli egészségtelen, nem véletlenül lett a szegény réteg étke. Tartós fogyasztása esetén a bélbolyhoknak, de ami nagyobb baj, hogy a bélfalnak sem tesz jót.
Egyébként KETTŐ nap után gond nélkül zabálnám az ilyesmit... szóval, amíg tele a hasi, addig lehet itt fújjogni, aztán van az a szint amikor már a sült patkány sem téma... -
Mondjuk a magyar konyhánál is lehetne alkalmazni a rovar alapanyagokat. Kellő szakértelemmel, és lehet a végeredmény jobb lenne mint gondolnánk. :D -
hgaben90 #3 Alá-és fölérendelt konyhák? Atyaúristen, hova jutottunk... "az angolok importáltak"... a paprikát talán mi sz*rtuk? Én például -kivéve pár ételt- nem szeretem a magyar konyhát. Általában zsíros, túl van fűszerezve, agyon van sózva (főleg a magyaros sonka és szalonna) egyáltalán: egészségtelen. A személyes kedvencem a görög. De ez az egész teljesen szubjektív, ettől még nem lesz egyik jobb a másiknál. Viszont az biztos, hogy attól nem lesz kevesebb senki, hogy valami újat próbál meg. Attól még vígan megeszem a magam kis túróscsuszáját, hogy esetleg másnap tücsökchips a menü. Egyiktől se nő USA- vagy magyar zászló a hónaljamban. -
Lehet a homar, csiga, beka, kagylo, stb puhatestuek, csuszomaszok, stb manapsag kulinaris elvezet, de erre azt mondom, egye, akinek gusztusa van hozza. Ezt mondom a tucsokre is, lehet trendi lesz, meg sznobkaja, de attol meg ugynaz a visszataszito alja etelkent fogok ratekinteni, es azokra is akik eszik. Lehet kovezni. -
Azt persze hozzá kell tenni, hogy az angolszász konyha gasztronómiában messze alulmarad a magyar konyha melett. Bármi aminek köze van a gasztronómiához, azt az angolok pl. úgy importálták és ma sem tudják rendesen használni mondjuk a hozzávaló fűszereket.
Emellett van a globális jelenség, miszerint ez a "primitív" angolszász kultúra terjed mindenfelé, így Magyarországon is, ahol az emberek és a nemzeti konyha ízvilága degradálódik.
Véleményem szerint, aki tudatosan táplálkozik (egyszer sem harap mellé :-D), térjen vissza a magyar hagyományokhoz; A többieknek nem kell tanács, majd sodródnak a tücsökcsipsz felé.