• hgaben90
    Miért nem írtad az egészet capslock-kal? Úgy még meggyőzőbb lett volna az érvelésed.
    Kit érdekel hogy milyen nemesítés? Ha máshonnan nem hozzák be, nincs is mit nemesíteni (nem mintha magában az édespaprika olyan baromi nagy kulináris élmény lenne, de ezt most hagyjuk). Az angoloknak meg könnyű nyakába varrni az "importot", amikor Anglia régen a világ legnagyobb gyarmatbirodalma volt. Mondhatni "belülről importáltak".
    Nem arról beszéltem, mit hogy lehet, mert lehet kínai kaját is főzni szürkemarhából, hát aztán... De alapvetően a magyar ételek laktatásra mennek rá. Nem csak az ám a zsír, amit a boltban veszel tömbökben, "Jobb ha tolem tudod". Az ételek magukban is tartalmaznak, és idehaza különösen szeretnek is tartalmazni. Az olajnak még az említését se értem, de ha már itt tartunk: lángos, palacsinta, mindenféle rántott húsok. Nesze neked hungarikum. Akkor már inkább egy nyugati stílusú grill, vagy ha magyar, akkor valami jó kis nyársonsült. Arról már nem is beszélek, hogy a napraforgóolaj és olívaolaj között milyen különbségek vannak.
    Akik az angol étkezést párolt zöldség és félig nyers, ízetlen hús alapján képzelik el: Nézzétek meg, hogy néz ki egy igazi angol "Full breakfast", aztán nézzetek rá a szottyadt boltikenyeres parizeres szendvicsre, amit reggelire ettetek.
    Mielőtt félreértés esnék: én nem bántom a magyar konyhát, de nem tartom jobbnak, mint akármelyik másikat. (egyedüli járható útnak meg főképp nem)