2979
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • b-type
    igen, sajnos ez ki tud zökkenteni, pl. a papunk ilyen. :(
  • PhantomAss
    Szerintem meg pont hogy nem nehéz a játék, csak az eleje. Az viszont tényleg szivatós. A gordiuszi csomót úgy tudod átvágni hogy a prológus után rászánod az időt és csinálod a melléküldetéseket ezerrel (vadászat, bandák kiiktatása, harc gyakorlása Bernarddal, stb). Én pl. órákat bóklásztam az erdőkben csak úgy, és lődöztem az állatokat íjjal.
    Így gyorsan fogsz fejlődni és utána mehetsz a főküldinek. Mellette meg nem szabad leállni az elején mindenkivel harcolni.
    Én most vagyok kb. a játék felénél de már egy csomó skillben a maximumon vagyok, tök egyszerű minden harc.
    És most kezdtem el élvezni a harcrendszert is, amit az elején én sem szerettem, de ha már elérsz egy szintet akkor nagyon jól tud működni.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.03.13. 15:41:28
  • pett3rson
    mondjuk Én még ilyennel nem találkoztam, hiszen az elején vagyok, de ez igencsak kirívó hiba. gondolom később ezt tudják peccselni, de lehet nem :(

olyan van, hogy már előre köszönnek Rattay-ban, meg hogy áhá, itt van Henry az a kis mitugrász stb., miújsághenri. ilyet már hallottam.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.13. 15:35:42
  • Malakai
    A házvásárlás az tipik az a dolog, amire szerintem gyorsan lesz majd mod, amint lesz már devkit. :)
  • Malakai
    Többnyire nem működik ez, hogy az események haladnak tovább a játékban, iszonyat balance-olni a dolgot és csak felhúzza a játékosokat, egy-egy kivételes küldetéstől eltekintve még hc rpg-knél sem jellemző.

De ha valakinek nem ez az első játéka (főleg első openworld játéka), akkor azért ennek már a "suspension of disbelief" kategóriába kell tartoznia. :)

Ami már kicsit neccesebb — és teszem azt egy witcher-ben nem nagyon volt ilyen — hogy a karakterek nem emlékeznek ránk. Többször előfordul, hogy újra találkozok valakivel és úgy csinál, mintha először lenne és nem csak a random eseményeknél (bár azoknál a leggázabb, hisz van, hogy akárhányszor ölhetjük meg ugyanazt a szerencsétlent), hanem konkrét küldetésekben, pl mikor két külön küldetés kapcsolódik ugyanahhoz az NPC-hez.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.03.13. 15:11:16
  • pett3rson
    Persze, egészséges egyensúlyt kell találni, nem vitatom, meg alapból jónak tűnik ez, mint mondtam nekem egyszer már szóltak, hogy hol jártam, későn értem ide, nézzem meg mi lett a vége (vérfürdő persze) és hát elég szarul éreztem magam :)

Nem is akarom kritizálni, mert voltak ennél sokkal gagyibb megoldások már a játéktörténelemben (és még csak kis százalékával találkoztam a játékoknak, szóval miről beszélünk :) )

Nekem ezzel van gondom, hogy picit játszhatatlanná teszik az egyszerre többen rám rontó katonákkal és utána a menekülést meg még jobban megnehezítik :(

Tudom, hogy majd a lovak is egyre jobbak, egyre bátrabbak meg van hozzá perk is, hogy még bátrabb legyen, ne dobjon le magáról harc során, ne tudjanak leszedni a ló hátáról olyan könnyen stb, na de ahhoz megint csak fejlődni kell, azt meg leggyorsabban harc során érjük el...hopsz, ez már gordiuszi csomó :)

Egyébként magával ragadó maga a játék, a környezet, beszippant, valamiért mindig visszatér hozzá az ember és ez jó, mert így tud lekötni hosszú időre. Hány olyan volt az utóbbi pár évben, hogy hű mekkora játék és 5 óra után már a francot sem érdekelte, hogy a 25-ödik ugyanolyan csatát lenyomjam...ez itt teljesen más tészta.

Ui: ja, most jut eszembe, spoiler nélkül, volt egy küldi, a papos, amikor gazolni kell, tudjátok, hát kétszer mentem neki szólni, hogy kész a kert, megnézte és azt mondta, hogy ha Te ezt hívod munkának akkor szégyellheted magad, inkább hagyjuk, majd megcsinálom Én :)))
    Ez is életszerű :D
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.13. 14:17:22
  • b-type
    A második verzió valószínűbb, az első az max bérlés szintjén működne sztem...bérelhetsz egy földet amire felhúzhatsz egy kunyhót...persze mindkettőért fizetni kell(ene) :)

pett3rson:
    én barátja lennék a dolognak, de sokan nem, manapság az a játékostömeg aminek a játékot el kell adni, elég rendesen megváltozott...lehet idealizálni, de szvsz önbecsapás. Nagyon kevesen hajlandóak elmerülni egy játékban, és belátni hogy a játékban zajló élet az független a karaktertől.. könnyen játszhatatlan szintre jutnál, azaz adott esetben dutyi, kaloda és bitó. és game over persze.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.13. 14:05:12
  • pett3rson
    Tudom, írtam is, hogy életszerű, báááár akkor már az mennyire az, hogy most mittomén 2 hétig feléjük sem nézek (mármint a fővonal felé) és aztán amikor sikerül megoldani amit kell egy megjegyzés sem esik róla, hogy "hát te meg hol tekeregtél ennyi ideig??"
    vagy ha van ilyen akkor szóljatok, nekem még nem volt. Captain Bernard mondta az egyik misszió elején, hogy hol tekeregtem, az mondjuk igaz :) (ez még az első pár misszió között volt, akkor tanultam Rattay-ban a kardvívást tőle és utána kellett menni valami faluba, ugorjunk a lóra és uzsgyi, de Én nem mentem azonnal oda)
  • Zozo0122 #1603
    De nem lehet házat venni? Legalább egy szutyok kalyibát valami szakadék szélén... :D Valamelyik uraság lehetne majd olyan hálás, hogy legalább egy szobát ad a kastélyában.
  • Hunor1
    ? tényleg? szóval ha kibérelek 1 szobát, 1 éjszakára, akkor azt már nem adja ki másnak? és csak akkor férsz a ládádhoz ha újra kibéreled ugyan azt a szobát ?
    (hmm, akkor már lehet hogy jobb kinyírni valami javasasszonyt, és az ő kunyhóját használni+használhatod az alkimista főzőhelyet is :)
  • BEAST #1601
    Van egy szoba, amit csak te bérelhetsz ki. Amikor éppen nem a tied akkor zárva van és még te sem mehetsz be, mert a zárt sem lehet feltörni. :)
  • Hunor1
    na jó de a fogadóban csak 1 éjszakára bérelsz szobát, ha az abban a szobában lévő ládába pakolsz, akkor onnan nem tűnik el a cucc ? hiszen másnap , akármikor azt a szobát más is kibérli, logikus lenne ha esetleg kivennének belőle .
  • BEAST #1599
    A ládában tuti megmaradnak a dolgok és bármelyik fogadóban bérelt szobában lévő ládában hozzáférhetsz a tartalmához.
  • Zozo0122 #1598
    Ha már a háznál tartunk, ha a molnárnál elrakom a ládámba a cuccokat (korlátlan mennyiségben) akkor az onnan tuti nem tűnik el ugye? Kapok majd ilyen ládákat minden településen?
  • Hunor1
    az a gáz hogy már túl sok a pénzem, 15K, és nem tudom elkölteni értelmes dolgokra. már nincs értelme leszedni a páncélt/fegyvert sem a halottakról mert minek rohangáljak eladni ? amiket használok azokat meg a kovácsnál kijavíttatom pár százasért oszt megint nincs szükségem semmire . legalább lehetne házat venni vagy valamit ...
  • Malakai
    Elfut mindig? Nem kivont kardal mész oda hozzá? :)
  • Malakai
    Általában katonák, főleg cseh katonák (khm) jóval magasabb szintűek.
    Magasabb skill a különböző fegyverekkel gyorsabb reakció, azaz igen, akár ugyanazzal a fegyverrel is lehet az, hogy az ellenfél valahogy mindig közbe tud lépni, amit csinálsz.
    Skillcap, még fejlődni kell.
  • b-type
    Ez az életszerű, ha gyenge a karakter akkor elmegy erősödni és kerüli a konfrontációt, pénzt szerez, ismerősöket...fejlődik.
    Jó fegyverrel, egy jó felszerelve már azért nem olyan könnyű lenyomni...de persze ha több erős ellenfél van akkor okosan kell harcolni.
    Hiába vesz fel a karakter vörös hajpántot és változtatja a nevét John Rambo-ra ..ha 22-s karjai vannak az csak vicces lesz.
    lovaknál meg írja hogy melyik mennyire bátor.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.13. 09:51:42
  • PrasCo
    Esetleg még az is belejátszhat, ha karddal csapkodhat az ember lemezpáncélt. Nagyon nehezen tettem le én is a hosszúkardot (azom van / azt tanultam évekig), de a pajzs & csatacsákány mintha jobb megoldásnak érződne a késői játékmenetben.

Üssetek meg különben, de tudjátok, mi ugrott be magyar vonatkozásban?
    Toldi.
    Parasztból lovag, kapásból három act, nyugodtan lehetne élni némi "írói fantáziával", de egyébként is kesernyés, a kezdetekhez visszahurkolódó befejezés. Őszintén, ahogy Arany megrajzolja, már több mélységét érzem a karakternek, mint Henry-nek hatvan óra játék után.
    ...ja, és csehet (is) csapkodnánk benne! :D
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.03.13. 09:50:31
  • pett3rson
    valószínű kevés még a statod, Én abbahagytam a főszálat, mert már az első bandita tábornál gondjaim voltak a többszörös létszámú ellenséggel. értsd: nekem van van 3-as szintű tudásom kardozásban és rámrontanak 3-an vagy 4-en...hát anyád...

úgyhogy most vadászok, meg csinálom a mellékküldetéseket amiben vélhetően nincs harc és fejlődök meg csak úgy kirándulok :)
    hozzáteszem, így is volt már olyan, hogy bóklásztam a réten, kerestem egy hülye elcsatangolt lovat és valahonnan elkezdtek kiabálni magyarul, hogy mit keresek én ott és hopp, máris 3-an rontottak rám full páncélban...kb esélyem se volt.

Amúgy azt rühellem, hogy ilyenkor nem lehet elfutni - pedig az hasznos - a furcsa harci szisztéma miatt, na meg a lovat se tudom használni, mert az meg ledob a hátáról ilyenkor (ehhez is van egy perk amit utána persze kitanultam...)
    de így olyan fura összevisszaság van..bár ez a realitás talaját erősíti, hiszen egy egyszerű kovácsfiú vagyok, nulla tudással, csak hát így baromi nehéz is. Annyit lehetett volna állítani rajta talán, hogy legalább kevesebb az életerejük vagy nemtom.

majd egyszer végigviszem a sztorit is, de így csak idegbajt lehet kapni...
  • PiszkosFred
    En ugy lattam, hogy osszecsapas/esemeny tipusa valogatja, hogy mennyire nehez. Mas a nehezsege egy fo kuldetesben elofordulo harce, mint a fast travel kozbeni "interdictione", vagy akar a random erdo kozepi bandikkal torteno osszecsapasoke, meg akkor is, ha letszamban es ellenfel fajtajaban is megegyezik.
  • Hunor1
    azért a balansszal van egy kis gond . van hogy 4-5 banditát is leverek könnyen, aztán találkozom az út mentén egy zsoldossal aki kihív párbajra, aztán felaprított baltával se perc alatt, pedig nem gondolnám hogy über statjai lettek volna .
  • Although
    Jó a topic így első nekifutásra. Lemérhető mit tesz az emberekkel a lebutított rendszer, ha találkoznak valamivel ami nem ilyen. Az azért meglepett, hogy nem esik le valakiknek egyből, valaki egy ütéssel lecsap az sokkal magasabb szintű mint az ő karaktere.
  • DevLupius
    Nekem nincs ilyen problémám, még mielőtt a főszálba jobban belekezdtem volna felhúztam a kardozást, nyilazást, osonást, zártörést 15-re és megtanultam a mesterektől mindent a használatukról.
    Az "F"-el lehet rúgni.
    Tetszik, hogy lehet variálni a harc stílusát, beronthatok a táborba lóháton és lekaszabolhatom őket, vagy éppen lóról nyilazok, vagy osonásból lenyilazok mindenkit, vagy éppen fütyüléssel kicsalom őket táborból és backstab.

Van egy írnok Rattyban akivel beszélnem kéne, de egyből elfut ahogy meglát, hogy kedveltethetem meg magam vele?
    Gondoltam felveszek valami női ruhát, de nem engedi a játék :)
  • PhantomAss
    Nekem ő egy suhintás volt, kb 5 másodpercig tartott a harc.
    Mondjuk én eléggé kigyúrt állapotban mentem oda, minden erő/harc statom tizes felett volt, 75-ös sebzésű karddal.
    Ittam egy potiont ami megnöveli az erőt 50%-kal, és ennyi, gyakorlatilag nem volt harc. Elindult felém, amikor odaért én rávágtam egyet és már jött is a bejátszás.
  • Hunor1
    nekem is így volt. valószínűleg longswordot használsz (pajzzsal együtt) , shortsworddal gyorsabban lehet csapkodni. no meg nem mindegy milyen szinten vagy a kardozásban .
  • FartingSquirrel
    Hú, most eléggé felbszott a játék.

Mégis hogy kéne legyőznöm valakit vívásban, mikor egy suhintásom alatt az ellenfél lekardoz, feldarabol, kicsontoz, majd megesz másnap reggelire? Hogy lehet ilyen lassan kardozni? Az ellenfél meg másodpercenként viszi le az életerőm tizedét...

Különösen annál a tagnál, aki
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az elején elvette a kardomat, és meg akart ölni. Most fent vagyok a templom tetején, és próbálom megölni, de... ez szimplán csak nevetséges, ami kettünk között zajlik.

Van ennek valami titka, amire még nem jöttem rá? Vagy csak néhány órányi idegeskedés kérdése az egész?

Ja, meg hogy lehet ellökni a másikat, meg ilyen hasonló trükköket csinálni? Nekem ilyesmi csak 1-2x sikerült, viszont elég idegesítő, hogy minden ellenfél állandóan ezt csinálja.
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2018.03.13. 02:37:03
  • Zozo0122 #1584
    Nyugi srácok, csak feltételezések voltak egy MÁSIK vélhetően jó játékból, már ha létezne ilyen. Én eddig elégedett vagyok ezzel a játékkal, bár csak most megyek Rattayba először, szóval eléggé az elején vagyok.
  • Palinko
    Hát ez tényleg brutális, a witcher topicban meg buzogányokkal akarnak harcolni meg több páncélt akarnak, itt meg szörnyekkel. Miért nem játszanak az elvárásuknak megfelelő játékkal az emberek?
  • Hunor1
    ez a KCD ÉPPEN ATTÓL olyan nagyszerű hogy nincsenek benne witcher szerű szörnyvadászatok :)
  • FartingSquirrel
    Oh, oké, köszi. :/
  • b-type
    A lehetőségek száma óriási, sok név/családfa visszavezethető, nevesített NPC-k, arról a tartományról származó családok.
  • Zozo0122 #1579
    Népmesék...erről meg az jutott eszembe, hogy mennyire durva lenne egy RPG a Grimm mesék világában. Te jó ég...afféle Witcher stílusú szörnyvadászként járnánk az országot.
  • Zozo0122 #1578
    El tudnátok képzelni egy olyat a történelmi Magyaroroszágban, hogy parasztlegényként az udvarba kerültök, de képességeiteknek hála a játékban előrehaladva földet kaptok és megbecsülést, baráti bejárást a nemesurakhoz, majd a legvégén...egy ostromot Nándorfehérvárnál és a reményt :)
  • ShaiHulud
    sírva(örömkönnyek) játszanám végig :) add uram!
  • PiszkosFred
    Legyen! A lengyelek megcsinaltak az ujkori rpgk etalonjat, a csehek nem sokkal elmaradva mogottuk szinten osszehoztak a tutit, mi pedig... ideje lenne mar valami viritani nekunk is, Matyas koraszak erre tokeletes lenne, amugy is szeretjuk a nepmesek altal letrehozott, amugy erosen fiktiv, de okos es jo torteneteket :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.12. 18:36:24
  • ShaiHulud
    Mátyásos fekete sereges kellene, ott még lőfegyver és agyú is lenne bőséggel. Virágkor.
  • Kit--Kat
    Szerintem még nagyon sok lehetőség van a közép-európai középkori időszakában és nem látom okát, hogy Vavra miért választani telejesen más időszakot.
  • JonasSandor
    metal gear soild 5 ssd-n van és ott is ugyanaz volt, leteszteltem fejessel volt hangja a hangfalam döglött be.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2018.03.12. 16:58:12
  • PiszkosFred
    Nyilvan nem kotelezo, ember, jatek es ingerkuszob valogatja :) En speciel evek ota csak SSD-rol jatszok (oke, par apro kis game, amely alig tolt maradhat hddn), mig vinyot csak es kizarolag adattarolasra hasznalok, es altalaban ezt javaslom mindenkinek, aki kerdezi. Hogy aztan megfogadjak e, az mar mas kerdes, nyilvan ez mar egyeni dontes.

Egy biztos, az SSD-k ugyancsak megfizethetoek manapsag, ezert barki kiprobalhatja/beszerezhet egyet.