2979
-
#1651 Nálam így menne ugyanez a recept:
- Kitöltöm az olajat
- (Ha volna őrlendő hozzávaló, azt beletosznám a mozsárba és megcsapkodnám már most, majd tálba vele; ne akkor kelljen húzni vele az időt, amikor már forr a kisüsti)
- ~négyszer meghúzom a fújtatót (kettőnél bugyog, az már esélyesen jó, de látható gőzölgésig csinálom, és kábé négy húzás az egy "turn")
- Beledobom a pipacsot, homokóra fordít, négy húzás
- ezt követően várakozás nélkül, azonnal beledobom a bogáncsot, homokóra fordít, még ráhúzok egy vagy kettőt, hogy a forrás kábé egy körig tartson, de ahogy néztem, ha kicsit megszalad, nem veszi túl rossz néven a játék.*
- hűlés után (tűz kialszik) bele a herb paris-t, ami a gyász tudja, mi magyarul.
- Balról kisüveg, de NEM a hosszúnyakúhoz (az a lepárláshoz kell! Úgy rémlik, a játék arra a "distill" utasítást adja), hanem közvetlenül a bográcshoz.
* Ha pl. olyan recept van, hogy "forrald egy körig, cucc, forrald még egy körig, palackozd", mint pl. úgy emlékszem, a Saviour Schnapps-nál, ott nem szarozok a forrási időhöz a fújtatás kiméricskélésével, négy húzás, hozzávaló, négy húzás, és már palackozom is, mindegy, hogy még forrna magától.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.03.14. 13:19:36 -
pett3rson #1650 na, meg is van:
Lullaby
The Lullaby will help you to sleep and can also be used to do the same to animals. You'll need Oleum (oil), 1 Poppy, 1 Herb Paris and 1 Thistle to create it.
To make Lullaby in Alchemy, first put the Poppy into your Cauldron and boil it for one turn. Then add the Thistle and boil for one more turn. Finally, let it cool off and then add the Herb Paris. Serve!
valaki ezt próbálja már elmagyarázni, de úgy, hogy értsem :)
elmondom Én hogy csináltam: beletettem az olajat a lábasba (bár ezt pont nem írja, de szerintem logikus, hogy abba rakod a többi cuccot, amúgy a játék szerintem írja), tettem bele egy marék Poppy-t, meghúztam kétszer a fújtatót, mert akkor kezd forrni az egész. megvártam míg abbahagyja a bugyogást, beleraktam a Thistle-t, megint felforraltam, aztán itt is megvártam, hogy abbahagyja a bugyogást és beleraktam a Herb Paris-t. itt egy kicsit elakadtam, mert nem tudtam hogy kell kiszedni a lábasból a kész főzetet. aztán balra valami kis edényt vagy mit raktam alá annak a hosszúnyakúnak amibe végül beletöltötte magától a lötyit, de itt megint húzgálni kellett a fújtatót amit nem is értem miért csinált...aztán kiöntötte valami edénybe ezt a löttyöt és azt zsebre vágta a karakter. utána néztem meg az inventory-t, ott írta, hogy unknown.
szóval itt a kiöntésnél lehet valami gubanc, ott ronthattam el. -
#1649 egyébként remélem még a vadászattal is kezdenek valamit, mert túl egyszerű pénzt keresni vele az elején. Jó ne várjuk hogy egy orvvadász betartsa a vadász etikettet, madarat röptében-vadat futtában,..de valami nyomozás indulhatna, vagy jóval nyomottabb áron lehetne eladni a vadhúst aminek az eredete nem tisztázott, vagy nincs papír hogy adhatok el vadhúst. -
pett3rson #1648 Én recept alapján csináltam, de elronthattam a főzés módját, lehet túlfőztem vagy nem vártam meg amíg kihűl, hát mittomén, első lötyi volt még :DDD
de mivel elrontottam ezért lett unknown..gondolom Én :)
mindjárt megkeresem, hogy mi a receptje, neten biztos fent van. -
#1647 :DD
Most ezt kétszer is elolvastam. Tehát elrontottad a főzetet, és ha az életben elrontanád akkor tudod hogy vagy nem megy az alkímia vagy elrontottad a főzetet...
ez teljesen természetes :)
az viszont valószerűtlen hogy a játék nem írja ki mit rontottál el.. :))
-
ShaiHulud #1646 hat ugye ugy van, hogy lehet tanulni recepteket, akkor tudod hogy mit hogy kell mivel keverni, es megkapod a vegtermeket. ha csak osszevissza recept nelkul probalsz valamit letrehozni, akkor nem tudod mit csinaltal, ezert lesz unknown vagyis ismeretlen hatasu italod. az hogy kb milyen hatasu lehet, azt azert az altalad hozzakevert novenyekbol kb tudni lehet, mert a novenyekrol van az alkemia konyvben novenyhatarozos resz is, persze meg kell tanulni hozza olvasni a jatekban :) tehat ha pl gyogyito hatasu novenyeket keversz akkor eselyes hogy nem merget hoztal letre:) mivan akkor amugy ha megiszol egy unknown italt? megismeri a hatasat es tudni fogja mi lett belole? sose probaltam unknownt inni, illetve hogy egyaltalan van-e hatasa a random lottyoknek.
illetve az alchemy szinted nem befolyasolja a keverheto italokat ugy tudom, tehat nem azert lesz unknown mert alacsony lenne a skill.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.03.14. 12:30:16 -
FartingSquirrel #1645 Ja, egyszer én is jártam egy ilyen alchemist bench-nél. Elég érdekesnek tűnt a művelet, ennél részletesebb alkímiarendszert még nem láttam játékban.
Csak éppen nem tudtam semmit csinálni. Még olvasni sem tanultam meg – tetszett, hogy emiatt össze voltak keverve a betűk a könyvben... :D -
pett3rson #1644 érdekes és jónak tartom egyébként ezt a főzöcske dolgot. már csak rá kell jönnöm, hogy mit hogyan kell. izgalmas lesz :)
mindenesetre megiszom, legfeljebb összefosom magam, olaj alapú, nagy bajom nem lehet.
-
FartingSquirrel #1643 Ez speciel pont egy olyan helyzet, amely valószerűtlen a játékban.
Ha én készítek valamit, de nem sikerül (illetve jelen esetben nem ismerem fel, amit készítettem), akkor csak tudom, hogy azért ismeretlen, mert hülye vagyok az alkímiához, vagy azért, mert elrontottam a főzetet. Ez teljesen természetes, és az, hogy ez a játékból nem derül ki, egyszűer ostobaság. -
pett3rson #1642 hehe, ez jó :DDD tetszik ez az írás :) -
#1641 Miért írná oda? :)
..ne legyen már olyan mint a többi, vagy majd biztos lesz rá mod, aztán aki akarja azzal játssza, meg végtelen vaddisznóval :)
Az alapjáték lehetne még keményebb is bőven, semmi baj, viszont meg kell tölteni még tartalommal hogy a játékosban ne legyen hiányérzet, ha elbuktam egy küldetést mert béna voltam elbuktam egy küldetést mert béna voltam azt kész, ha elcsesztem egy kotyvasztást elcsesztem azt kész...ezek nem világtragédiák...sőt egy vaddisznó elvesztése sem, elég nagy az erdő az idő meg végtelen, az ember ledob valami szőrt előveszi a gyógynövényes ponyváját azt olvasgat addig :)) -
#1640 Nézd, ha alkohollal készült, úgy rápróbálhatsz a magyar módszerre. Megiszod, és megvizsgálod, mi történik. :D -
FartingSquirrel #1639 Na, ilyesmire gondoltam, mikor azt mondtam, hogy "annyi minden van, amit a játék nem magyaráz el..."
Igazán odaírhatna egy sort, hogy miért unknown. -
pett3rson #1638 jut eszembe italok..tegnap kotyvasztottam volna lullaby-t...háát, szerintem nem sikerült, mert unknown potion van a táskámban. Ezt akkor írja ki ha nemjó a lötty vagy akkor ha nincs elég Alkémia tudásom, hogy megismerjem mit is csináltam? hú, de nyakatekert... -
hapi #1637 Hát igen elszoktunk tőle hogy használni kell a játék adta lehetőségeket, mint italok, különféle sebzések meg harci taktikák. Minden játék magától is végig játssza magát mostanában, ezért is felüdülés nekem a kingdom come. -
#1636 Sunyiban, riasztás nélkül? :) -
pett3rson #1635 Heh, tök jó, találtam vaddisznó és szarvas "lelőhelyet" :) malacék ott dagonyáztak :D
amúgy elmondom, hogy kb fél óráig üldöztem a rohadt disznóját, mert olyan gyors, hogy pillanatok alatt eltűnik az aljnövényzetben...5-ször töltöttem vissza, mert mindig elvesztettem a nyomát. -
#1634 Ooo lehet, mindig van nalam pajzs :) Na este megnezem, koszi a tippet! -
Hunor1 #1633 huhh, sikerült! megmérgeztem mind a 4 üstöt, és mind a 4 nyílvesszős hordót ! :) -
Hunor1 #1632 főszálban: bejutottam a bandita-kun táborba , de hiába van nálam méreg poti az üstnél nincs opció. azt hittem elég a cook itemnél majd kiválasztanom a mérget, de nem jelenik meg. ezek szerint máshogyan kell ? vagy nem jó üsthöz mentem ? -
FartingSquirrel #1631 Valahogy végre sikerült legyőznöm.
Újrakezdtem a csata közepétől, felszedtem normális páncélzatot, egy baltát, mert gondoltam, blunt damage kell neki. Aztán végül azzal nem mentem semmire, de csodával határos módon sikerül nagynehezen lekardoznom.
Ja, és ittam még egy olyan Bivoj erősítő potit is.
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2018.03.14. 02:09:21 -
FartingSquirrel #1630 Najó, esélyem sincs megsebezni. Még ha sikerül is eltalálnom, meg se kottyan neki. -
FartingSquirrel #1629 Zsír, köszi. Most megint rápróbálok. -
Madi92 #1628 A ló is "faszság". Mivel kb bárhonnan belerakhatsz cuccokat. Én speciel csak akkor rakok bele, ha ott van mellettem. Annyit szoktam csalni, hogy ha beérek egy városba és el akarom adni a dolgokat, akkor nem futkorászok mindig a lóhoz. -
Hunor1 #1627 de ez egy faszság... nem túl realisztikus :( mondjuk nem is játszom úgy) eddig csak a molnárnál van lerakatom. -
ShaiHulud #1626 ja pl most tudtam meg azt is, hogy longswordnel a combok csak akkor mukodnek ha shield nelkul csinalod. nem lehet ez a problema nalad is hogy shield+longsworddel probalod?:) -
ShaiHulud #1625 ahaaa, azt hogy amikor zold shieldnel vedesz es visszatamadsz azt bernard tanitja meg neked, ha mar ugyesebb vagy.
-
#1624 Tudom, akkor is én kezdtem a beszélgetést erről, sőt én is írtam ezeket, de a patch az után jött.. :) Csak közben inkább mentem side questekre, szóval még itt tartok.
És ja, ez lenne a hiba, legalábbis az elég egyértelműen annak tűnik, hogy a küldetést stealth-re hegyezték ki, de ha rejtve csinálsz valamit, akkor is így reagál a játék. -
ShaiHulud #1623 ami nagyon fontos, hogy mindig legyen staminad, tehat ne hack and slashelni probalj hanem 2-3 utes aztan pihenni hogy visszajojjon a stamina, amig van staminad addig kb nem serulsz. master strikenal azonnal nyomni kell ahogy kezd tamadni a Q-t. nem tudom pontosan mitol fugg hogy automatikusan vissza is tamadsz-e, lehet idozitestol vagy skillbeli kulonbsegtol is.
RAttaynal fent a gyakorlo teren tudsz tanulni kesobb barmikor, skillt is novel az ottani gyakorlas tehat erdemes nala begyakorolni mindent. illetve itt egy video ez is hasznos ha tudsz angolul:
-
FartingSquirrel #1622 Ja, volt 1-2 ilyen oktatóharc, de már nem emlékszem rá.
Illetve nem vagyok benne biztos, hogy pontosan hogy működik. Pl. counter attackolni akkor tudsz, ha a célkereszt közepén ott van a kis zöld pajzs, mikor az ellenfél támad, és te azt pont kivéded. Ha jól emlékszem, akkor kéne rögtön támadni is (vagy az után(?)), és akkor tolsz egy countert, de azt még az ellenfél mindig kivétheti, nem? Legalábbis én akárhányszor próbáltam ezt, soha nem működött, mert mire megsuhintom a kardomat, addigra az ellenfél már rég fel van készülve a blokkolásra, sőt, ami sokkal rosszabb, egyből visszatámad 3-4 villámgyors vágással... -
ShaiHulud #1621 ugy van hogy a ladaba ha belepakolsz az bekerul egy olyan helyre amit barmelyik masik ilyen ladabol elersz, tehat nem kell ugyanabban a varosban kiberelni szobat. ha pl rattayban beleraksz vlamit azt elered sassauban is.
-
ShaiHulud #1620 bernard elmagyarazza es meg is mutatja pedig, barmikor mehetsz hozza gyakorolni kulonfele fegyverekkel, meg elmondja a combotamadast is meg a counterattackolast is stbt. -
FartingSquirrel #1619 Na, igen, lehet, hogy akkor működik.
Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy pontosan mikor és hány patch jött az elmúlt napokban, szóval lehet, hogy már csináltam a küldetést, mikor javították... -
FartingSquirrel #1618 Arra gondoltam.
Néhány napja valaki azt mondta, hogy ez ilyen: egy hordónyi nyilat felgyújtasz, és lebuktál; másodszorra valaki leszólít, és lebuktál.
Én azt hiszem, hogy ezt már a patch-csel próbáltam amúgy. Tehát ha ezek számítottak hibának, akkor még nem javították. :D
Illetve akkor gondolom, az is hiba, hogy csak méreggel lehet őket megmérgezni. Mármint gondolom nem véletlenül van elszórva a táborban vagy két tucat gyilkosgalóca... Azokat nem lehetett beledobni a bográcsba. :/
-
#1617 Felderítés nem problémás, csak a szabotálás.
Ha nincs ott senki, akkor is rohannak, hémicsinász... :)
Steamen azt írták készítők, hogy javították, de lehet visszatöltöm addig, mielőtt elindult volna a küldetés, hátha.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.03.13. 16:15:44 -
FartingSquirrel #1616 Azt hiszem, én is pont azt csinálom most. Akkor gondolom, még a felderítés résznél tartasz...(?)
Mi volt abban a hiba? Hogy nem lehet rendesen szabotálni, mert észrevesznek? -
FartingSquirrel #1615 #1586
Igen, asszem pont azt.
Én korábban ittam egy olyan potit, de már elmúlt, és már így is túl vagyok táplálva. :/
Na, nekem a rúgás kardozás közben talán még nem is sikerült. Egyszerűen nme rúg, hiába nyomom az F-et.De még ha rúg is – mondjuk öklözés közben –, azt az ellenfél úgyis kivédi. Meg ők állandóan olyan counteröket tolnak, hogy csak nézek, hogy "Ilyen is lehet? Vagy ilyet csak az ellenfél tud? Meg lehet ezt tanulni?" stb.
Annyi minden van, amit a játék nem magyaráz el, és aztán csak nézek, hogy "Ezmi?". Legalábbis a harcrendszert illetően. Bár bevallom, nem lapoztam még végig az egész kódexet, hogy kikeressem belőle...
Ja, biztosan nem vagyok még elég magas szintű, de igazán lehetne valami cap, vagy szólhatna a játék, hogy "héló, oda még ne menj, mert túl punci vagy hozzá!" Én nem nagyon foglalkoztam eddig mellékküldetésekkel, többnyire csak próbáltam a főszálon haladni.
Amúgy el lehet futni egy harcból, csak nyomni kell a Shiftet. Múltkor pont úgy menekültem meg egyből, hogy elrohantam, ameddig bírtam, aztán füttyentettem a rárónak, és volt időm még felpattanni rá, és elvágtatni. -
#1614 Tényleg, van aki esetleg megállt ott a főszállal (mint én :D) és most az új patchel próbálta aztán a Nest of Vipers küldit? :)
Elméletileg javították, de betöltve egy ottani mentést ugyanazt tapasztaltam, mindig mindent észrevesznek.
Most húzok stealth-en, mert elég alacsony, hátha.. "Benny Hill"-esen nem akaródzok nekivágni. :)
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.03.13. 16:00:59 -
#1613 En csak a kombokkal szivok, egyszeruen sosem akarnak osszejonni :)
Ha 3+ letszamu ellenfelbe futok bele, akkor nalam jon a Benny Hill fele kergetozes, mindaddig, amig le tudom oket ugy razni, hogy 1-2 ellenfel ellen kell csak vivnom, mert a tobbi beakad, vagy kikerul vmit, stb. -
Hunor1 #1612 és milyen szinten vagy akkor is a harcban ? kardozás, íjászat?