2979
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Kurfürst
    A többi játéknál tényleg nem számít annyit, max. jobban fut, nincsenek microlaggok textúrák stb. miatt, gyorsabb a töltés.

Ellenben a KCD 16 Giga RAM és Win 10 mellett majd megsüti a CPU-t, főleg beszélgetésnél a lassú töltés, beszélgetés közben némán álló szereplők folyamatosan előjött, amíg SSD-re át nem pakoltam. Így is alig fér fel a 120 gigás SSD-re a rendszer meg tényleg legalapabb programok mellett. Sajna az SSD-t még mindig elég drágán mérik ahhoz hogy minden arról fusson. :/
  • PhantomAss
    Nagyon sokat számít az ssd, főleg a minimum fps-nél tud jó lenni, de azért az "Idéntől már nem igazán lesznek a HDD-k alkalmasak játékra" kijelentést kicsit erősnek érzem.
    Nekem pl a játékok egy kb 6 éves sata vinyón vannak, a rendszer egy 10 évesen, és nincs semmi problémám.
    Vehetnék ssd-t de nem érzem szükségesnek. Majd ha bedöglik a vinyó.
    Én inkább azt mondanám hogy játékra win 10, és min. 8gb ram. Ez szerintem többet számít.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.03.12. 16:47:04
  • Zozo0122 #1569
    Jaja, mindenki szokjon rá SSD-re. Idéntől már nem igazán lesznek a HDD-k alkalmasak játékra. Én először a Fallout 4-nél éreztem azt, hogy kizárt, hogy én azt HDD-ről toljam, onnantól kezdve majdnem minden (kivéve régi címek) eleve SSD-re megy.

Sajnos mára alapfelszereltség lett a játékokhoz ez is. Még a baráti körömben is sokan vannak úgy, hogy áhh, nem kell még az...pedig ez ugyanaz, mint aki nem akar megtanulni angolul - el lehet nélküle vergődni, de behozhatatlan a hátrány.
  • Kurfürst
    Próbáld SSD-n futtatni, nekem ez meg egy rakás másik hasonló bug addig volt amíg HDD-ről ment.
  • JonasSandor
    Mitől van az hogy a játékokban dumálás közben nincs hangja, háttérzene meg minden más van.
  • PrasCo
    Illetve, míg azért a KCD esetében úgy-ahogy megy a "suspension of disbelief", a klasszikus-szokásos császárkori esetben, ha a jóember belép a légióba, ott azért elég erősen csattan rajta a vasrács, nem fog elrohangálni szájdkvesztezni. :) Persze, elég nagy az a "római kor", hogy lehessen halászni benne, de ilyen esetben pont inkább egy törzsi beállítottságú társadalomból lehetne szabadabb sztorit leművelni.

...de amúgy ja, Vávra épp azért csapódott neki a KCD-nek, hogy a cseh történelemmel foglalkozhasson, és ez azért, mindent egybevetve, egy tiszteletreméltó hozzáállás - ugyanekkor viszont az is tiszta, hogy nem lesz abból semmiféle Róma.
  • Hunor1
    ok, kinek kinek megvan a kedvenc történelmi korszaka. ami a lényeg , hogy ezzel a játékkal REMÉLEM mérföldkőhöz jutott a játék ipar és lesznek még fejlesztők akik majd az igényes darabok készítését tartják szem előtt a TUCAT SZEMÉT helyett ! :)
  • b-type
    Én maradnék még, régebben elég sok történelmi regényt olvastam (ma meg már nem is olvasok :( ), egy ilyen játék visszaröpít, és érdekel is.
    A római téma sem rossz, de ahhoz kevésbé kötődnék.
  • Torzonborz
    A Shogun 2 meg magasan veri Rome 2 eladást szóval akár csinálhatnának "szamurájos" rpg-t is. Az meg a feudális japánban játszódik ami szintén középkor, punktum. :D
    Amúgy igen, KS projekt indításnál azt mondták, h 3 részesre van tervezve a játék. Abban nem vagyok biztos, h a tökfej Henry története folytatódik.

De a lényeg, hogy még a meglévő részt kell kikupálni és a beígért funkciókat betenni utólag akár ingyenes dlc-vel.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.03.12. 10:42:20
  • Hunor1
    én rohadtul tudnék vele azonosulni! a történet játszódhatna akár közép európai provincián -Pannonia- is, legyünk akár küzdve a római elnyomás ellen, vagy akár római polgárként küzdve - légióba belépve - a betörő barbárok ellen ! :)))
  • Kit--Kat
    1552-re ment.
  • Kit--Kat
    Úgy érted közép-európai?
  • Hunor1
    milyen még két rész ? arra gondolsz hogy a Henry-storyja fojtatódik majd?
  • Hunor1
    *kicsit kusza lett bocs :)
  • Hunor1
    világos, még ebben a részben is kurva sok fejlesztés benne van, nem is vitatom . ugyan akkor valamilyen történelemmel foglalkozó kimutatás szerint az embereket legjobban a római kor érdekli a történelemben . de pl. a TW szériában is a rome 2 magasan veri az Attilát eladási számokban .
  • PiszkosFred
    Szerintem mindenki latta, akinek nem a Baratok Kozt jelenti a sorozatnezest :) Egy a lenyeg, hogy a motorbol sok erdekes helyszint es kort ki lehet hozni, nyilvan a lopor feltalalasa elotti korszakbol, de egyelore ezt fejezzek be es aztan majd johet barmi.
  • Zozo0122 #1555
    Ugye a Spartacus, mint sorozat megvolt? :) Az egyik ok, amiért nagyon szeretem, az az, ahogyan a rómaiak vannak benne ábrázolva :D
  • Torzonborz
    Na igen a moddolásban van lehetőség, ahogy írtam korábban egy Total War modder csapat már bejlentette, hogy GoT-ot akarnak belőle faragni.
    Amúgy félreértés ne essék, én is kedvelem az ókort de sajnos nem véletlen az sem, hogy az Hbo-s Rome sorozatot a 2. évad után nem folytatták. Bár azt lehet éppen rosszkor készítették, mostanság talán több évadot is megélne.
  • PiszkosFred
    Ne felejtsuk el, hogy hamarosan erkezik hozza a teljes hozzaferest biztosito szerkeszto, vagyis amig keszul a maradek ket fejezet/resz, addig barki barmikor (nyilvan nem egyedul es nem ket perc alatt) osszedobhat akar egy romai koru total conversiont, ha arra van igeny. :)

Hozzateszem, egy jol megirt es profin osszerakott, a romai korban jatszodo film, sorozat vagy jatek barmikor johet, en vevo vagyok arra a korszakra, csak hat jelenleg az egyetlen plaform, ahol a szukseges dozis beszerezheto, az a TV.
  • Montanosz
    nem hinném hogy romai korral sokan tudnának azonosulni, gondolj bele mennyire patrioták hogy csehországban játszodik.
    meg a kelet-europai eladások épp azért magasak mivel időben nem elképzelhetetlen távolság és még mi magyarok is beleélhetjük magunkat, főleg hogy a táj is mintha magyar táj lenne

szte az lenne a legjobb ha időben nem nagyon csak térben ugranának, mondjuk valami zsoldos aki sok országban megfordul, török elleni hadakozás efféle, kalozkodás

mika waltari sztorit simán beépithetnének
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.03.11. 22:16:35
  • Torzonborz
    Ehhez képest csak eladtak több mint 1 millió példányt, szóval kb lényegtelen hol játszódik, az időszak a lényeg és a megvalósítás.
  • BEAST #1550
    Azért nem olyan nehéz belátni, hogy egy római korban játszodó sztori népszerűbb lenne a cseh királyságnál. :)
  • Torzonborz
    Nem tudom mitől lenne a "római" kor népszerűbb.
    De ezt a részt még előbb be kell fejezni ahogy Fred is írta, aztán ott van még a beígért 2 rész mint folytatás. Szóval egyhamar itt nem lesz más játék.
  • PiszkosFred
    Alig keszult el a jatek egyharmada, elobb ezt fejezzek be :)
  • Hunor1
    ok, majd meglátjuk . de még jobb lenne ha majd neki fognának egy új, római korban játszódó RPG-nek ! :))) mondjuk abból sokkal többet is el tudnának adni, mivel máig a legnépszerűbb kor , (és ugye a fantasy őrület kizárva)
  • PiszkosFred
    "I dont know what to even say about this. Dear @Polygon, @CharlieHall We said a year ago, that dog companion and female characters quests are gonna be delivered as free DLC for backers as well as other stuff. And that is still true."

Csak par kuldetesrol van szo, amelyben no lesz a foszereplo. Ez pedig lehet barmi, egy varosi gyilkossag utani "nyomozas", oromlanyok alca melletti tolvajkodasa, barmi, nem feltetlen harc meg nagy kaland. Sot, az is lehet, hogy Theresat fogjuk iranyitani a kun tamadastol Peshekhez torteni eljutasaig/menekuleseig, stb.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.11. 21:08:46
  • b-type
    :D
    nyilván valami Johanna szerűt kellene belevinni, hogy elkerüljük az otthonfőzést.
    Lehet belevinni fantáziát, hisz a lényeg hogy az adott korban, az ismert nehézségek között miként lehetséges hogy egy nő mégis eljusson olyan szintre hogy végig játszhassa a sztorit. Nem mondom hogy könnyű lenne megoldani, de pont ettől van benne óriási lehetőség szvsz.
    Egy kovács lányának is lehet befolyásos pártfogója (pláne ha balkézről született, és a kovács csak neveli), a vallás is mozoghat kiszámíthatatlanul...nem tudom, nem az én dolgom kitalálni...de érdekes lenne kijátszani.
    ..vagy ha nagyon nem megy, akkor marad a favágó játékfejlesztői megoldás, rövidre vágott haj, és férfinak adja ki magát, aki majd lelepleződik, de addigra már van elég elismertsége.
  • Montanosz
    mondjuk elég unalmas dlc lenne egész nap otthon ülni főzni és rokkát hajtani meg este a részeg férjet elviselni :-D
    nők nem szaladgáltak kardokkal meg buzogányokkal, max alkimiát hegyezhetik ki jobban
  • b-type
    pedig,..pedig ha jobban belegondolok kifejezetten érdekes lenne ebben a korban női karaktert játszani, ..és nem a női formákra gondolok, hanem a társadalmi elhelyezkedésre.
    ..ha a feketék hiánya kiverte a biztosítékot, akkor a női jogok élharcosai felhabzanának ha valósághűen mutatná a játék a nők helyzetét ebben a történelmi korban.
    Igazából sztem óriási lehetőség lenne, ha jól megcsinálják.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.11. 20:24:03
  • Kit--Kat
    Van bármilyen utalás is arra, hogy Terézkét helyeznék fókuszba?

Btw nekem meg pont egy kutya nem hiányzik Henry mellé.
  • Hunor1
    Szerintem a női karakter "bukás" lesz ... nem sok férfi embert érdekelne Terézke története. a kutya viszont mint kísérő még szinezheti a dolgokat .
  • Kit--Kat
    Nem mondanám, hogy óriási hiányosságnak tartom, de az élet többi részére vonatkozó részletességhez képest furcsa, hogy a lovad egyáltalán nem kell menedzselni. És a fauna szegényes, a vadállatok még kicsit aláhúzhatnák az "éjjel az erdőben lófrálni nem vicces" érzést (farkad, medve stb.) Emellett a madarak hiányoznak szemebtűnően úgy, hogy folyamatosan hallani a csicsergésüket.

Teszem, hozzá, hogy ezek nélkül is zseniális lett és valahol meg kellett húzni a határt, elvégre egy kis csapat csinált egy az én szemembe AAA-s játékot. Lehet később ezek is helyet kapnak, most az olvastam kutyán és női karakteren dolgoznak.
  • PhantomAss
    Úgy vettem észre hogy általában üres marad, de futottam már bele respawnolt bandita táborba is, bár nagyon ritkán.
  • kiserik
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Engem is lelepleztek a második hordó vesszőnél, így kénytelen voltam megölni mindenkit
  • Hunor1
    hi . ha ( misszión kívüli) rabló tanyát kipucolok esetleg később újra benépesülnek oda a banditák ? vagy az végleg kiürül ?
  • Zozo0122 #1536
    Jaja, jól beszélt az öreg, csak gondoltam, ha már tett egy ígéretet, mégis ha összefutok pár katonával akik meglátnak pirosban, lehet, hogy Zsigáék majd visszafordulnak :D Ahogy látom eddig eléggé összeérnek az egy helyen élők szálai, mármint történetileg, reagálnak egymásra meg minden. Bár az fura volt, hogy

az úrnőt akkor kezdtem el azzal csesztetni, hogy csempésszen ki valahogy a kapun, amikor épp a kápolnában imádkoztak. Az ura ott állt 2 méterre, de nem szólt semmit :D
  • saabo89
    Köszi a választ! Kicsit lassú vagyok, mire rájöttem, hogy patch után valszeg csinálnak ahhoz illő save file megoldást. Mostanra megtaláltam, leszedtem, úgyhogy szerencsére megint tudok bármikor menteni.
  • b-type
    nagypolitika..a seggét védte azért dumált össze-vissza :))
    Az hogy mibe lófrálsz az csak téged sodorhat bajba, bárhonnan szerezhettél páncélt, kun cuccokban is mászkálhatsz nem robbantasz ki +diplomáciai balhét, max megszólnak érte.
    sok részlet még csiszolásra szorul mert részletesre próbálták csinálni és ez érződik, viszont minden részletességnek is megvan a maga újabb részletessége..stb. Értem ez alatt, ha pl. nem egy sima világmegmentő vagy hanem porszem a valós történelemben, akkor annak a történelemnek stimmelnie kell, ha a vaddisznó leginkább a tölgyesben él, ha egy gyógynövény a mezőt szereti (ahogy erre utalnak is a játékban)...akkor ne legyen nagy számban máshol..stb.
    Én erdésznek tanultam qva régen, sztem pl. nagyjából stimmelnek a fák keveredései az erdőben.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.11. 10:46:15
  • Zozo0122 #1533
    Egyenesen odamentem, csak beszélgettek az őrök és én is megálltam velük 1-2 percre. Amúgy azóta visszatölöttem és rájöttem: elindul nekem is a cutscene, csak azonnal átugorja magától, mintha elnyomnám. Utánakerestem, elvileg másnál is jelentkezik ez a bug random jeleneteknél. Annyiból lehet észrevenni, hogy 2x tölt a játék. Mind1, a naplóbejegyzést megkaptam és folytattam tovább. Éppen:

Megléptem Talmbergből. Beszéltem az úrnővel és ajánlotta, hogy lopjak páncélt. A tőle kapott pénzből vettem egy lockpicket, azzal elloptam a páncélt, ami furcsa módon nem számít lopott árunak elvileg :D Ha viszont lopok pajzsot is, az igen, úgyhogy azt egyelőre ott hagytam. Most ebben a ruhában nézem át a falut, de senki még csak meg sem nyikkant, hogy lett egy új őr a városban :D Hát jó, jobb így védelemmel, szóval most ez lesz. Ha Talmberges színekben lófrálok Rovna meg Skalitz körül, akkor azzal bajba sodorhatom a helyi urat? Mivel ugye most ígérte meg, hogy nem köt bele Zsigmondba. Vagy ennyire azért nem deep a game? Azt viszont remélem, hogy amikor visszajövök kimagyarázhatom valahogy a lopást + már így is tartozok 25 pénzzel az úrnőnek :D
  • b-type
    lehet.
    érdemes mindent logika szerint csinálni, mert nem atombiztosra vannak fejlesztve a folyamatok. Nem várnak rád az esetek többségében.
    Itt most nálad is, elvileg azt diktálja az ésszerűség, hogy ugye megtámadták a faludat, lemészárolták a szüleidet..stb, az vidék ura küldöncként küld el a szomszédos várba. Azaz amikor azzal keltenek hogy a falud menekültjei és velük a földesurad a kapukhoz közeledik, akkor nem dumálgatsz, meg gyűjtöd össze a csalánt a kerítés mellett..stb, hanem sietsz a várfalra.
    Nálam is ez volt a gubanc, ha én delíriumban piros szemű csontokba ötözött rémeket látok akik asszonyokra támadnak, akkor igen, lenyeszabolom őket..visszatölthetem hogy ököllel ájultra verve majd jobb véget érjen a küldetés, de akkor életszerűtlen amit csinálok.
    Érdemes akként cselekedni, ahogy cselekednél akkor is ha valóban veled történne.
    ..lesz még ezen kívül is probléma a játékban amiket patch-l kell javítani, de nem bolondbiztosra van csinálva, kivéve a bevezető részt...elvileg ott is a kovács 'apád' akkora lángost kellene hogy nyomjon, amikor elküld feladattal, te meg haverokkal töltöd az időd, kokettálsz a csajoddal, mezőn szeded a pipacsot majd odaállítasz valami olcsó borral (nyilván ez utóbbi lenne a pofon fő oka :D )