2979
-
Hunor1 #1731 nem volt időm nagyon kutatgatni de nekem az jött le hogy az ezüst bánya vagy királyi tulajdon volt - amit gebinben működtetett a helyi főúr - vagy vitatott volt a tulajdonjoga. No most a skalitz ura valszeg saját szakállára bányászta az ezüstöt, és/vagy ennek bevételével támogatott valamilyen lázadókat, vagy a huszitákat . még az is lehet hogy nem is volt a terület cseh kézben (noha ők éltek ott), vagy valamilyen hűbér birtok volt . -
#1730 Az igaz, hogy a játék démonizálja a megszálló sereget, de bűnbak meg a másik véglet. :) -
#1729 Ööö... szóval, az 1848-ban az osztrákokat használtuk fel "bűnbakként", de az Egri Csillagokban pedig a törököket? -
Hunor1 #1728 jogos ! -
#1727 hiteles persze. de csak egy kis csata volt, maga zsigmond is ott volt
http://kingdom-come-deliverance.wikia.com/wiki/Attack_on_Skalitz -
Bizó08 #1726 A hitelességtől függetlenül, szerintem egy magyarítást megérdemeltek volna a Magyarok is, ha már felhasználtak bennünket mint bűnbakokat a kis játékukhoz.... függetlenül attól hogy az ember megért dolgokat angolul is...erről ennyit! -
Hunor1 #1725 A twitteren ma megemlékezett Vávra arról hogy pont ma, 615 évvel ezelőtt támadtuk meg Skallitzot (Stříbrná Skalice) mi magyarok+Kunok.
fölégettük, elpusztítottuk. Mennyire hiteles ez történelmileg ? -
Bizó08 #1724 Nekem tünik csak úgy, hogy az 1.2.5 ös verzió óta a grafika rovására optimalizálják a játékot? Már az 1.3.1 nél feltünt hogy sokkal sivárabbak lettek a fényhatások, csillogások, és a texturák is homályosabbak közelröl nézve. Nem értem miért kellett elbszni a kinézetet, amikor a sok hiba dacára legalább látványban tudott nyújtani valami pluszt a játék! Ráadásul cseppet sem javult a teljesitmény...sőt! Jelenlegi állapotában a játék tíz lépésenként laggol, a videók gondolkodnak fél percig néha...szóval amit eddig javitgattak egy kalap.... Sokkal inkább játszom az 1.2.5 vel a hibái ellenére, mint az egyre lebutitott kinézetü változatokkal. Ejnye bejnye fejlesztök...
Utoljára szerkesztette: Bizó08, 2018.03.23. 14:34:13 -
#1723 Elsz? Elsz. Mozogni tudsz? Tudsz. Akkor ne aggodd tul a dolgot, csak jatssz :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyebkent igen, kesobb majd vissza tudsz
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.21. 19:20:39 -
Arsenal95 #1722 Valaki tud segiteni?
Talmbergben nem engedtek ugye ki a varbol hogy eltemessem a csaladot, bementem egy tiltott zonaba az őr meg kidobott a varbol..ebbol lehet bajom? Egyaltalan vissza tudok menni kesobb? -
Hunor1 #1721 nincs mit :)) -
hemmis #1720 Rájöttem nem a játékban lehet állítani ,köszi -
hemmis #1719 Sziasztok, azt tudja valaki hogy hogyan lehet xbox-on kikapcsolni a kontroller rezgését mert a beállításokban nem látni ilyet ? -
#1718 van egy nagyon jó tanulmány a középkori magyar levantei kereskedelemről, valahol a neten fent van mert egyszer letöltöttem Magyarország és a levantei kereskedelem a XIV-XVII. században
Pach Zsigmond Pál
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.03.18. 17:19:15 -
#1717 Nem tudjátok, hogy hol érhető el ez a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
... Gothic Sallet Helmet?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.03.18. 15:41:48 -
#1716 Ja, általános kereskedőknél. Ők viszont elég csórók sajnos, de megy felfele lassan a vagyonuk, ami valószínűleg függ attól is, hogy te mennyit jársz náluk. -
Hunor1 #1715 kereskedőknél eladhatod. -
pett3rson #1714 arany, ezüst kelyheket kinél lehet eladni? kell az valamire amúgy vagy mehet a picsába? -
#1713 Nem látom akadályát a hajózásnak, bár én inkább folyami dereglyékben gondolkodnék, mert nagyobb rakományok esetén teljesen megváltozik a a játék képe. -
pett3rson #1712 jó reggelt.
Nagyobb városokban több a pénze a kereskedőknek??
Nem tudom eladni a cuccaimat, mert nincs elég pénzük...
Ezen felül szerintem nekem bebuggolt még a legelején a molnár tolvajos küldetése, a Good Thief, mert nem tudok nála eladni semmi lopott cuccot. A küldetések között ott van, de ha bejelölöm, akkor sem mutatja hova kellene menni, hogy megcsináljam. Valamint beszélni se tudok már vele erről, mert nem adja be a szöveget.
Hova kell menni és mit kell csinálni, hogy ez működjön?
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.18. 06:59:27 -
Hunor1 #1711 hajózni is fasza lenne , hanza stb. -
#1710 Mostanaban eleg sokat foglalkozok a 13-15 szazadi olasz merchant varosok tortenetevel szabadidomben.
Ez a struktura/engine/mufaj adja magat egy kis konvoj kiseressel meg egyebekkel az akkori tumultus politikai idoszakhoz. -
Hunor1 #1709 igen a cuccok átkerülnek, viszont a nyerget újra fel kell rakni rá, mert az inventoryban van az is. -
pett3rson #1708 naja, van mit javítani, de ez talán annyira komoly igényt támasztana a motorral szemben, hogy abba már tényleg belassulna az egész játék (2-4 fps).
apropó, éppen lóra gyűjtök. amikor kukkoltam a lovakat, akkor a nevüket vagy fajtájukat írta, amikor meg a kereskedő kérdezte, akkor meg annyit hogy tier 1-2-3-4 stb. gondolom, hogy a tier 4 a legjobb (ott ahol Én jártam legalábbis), de ez így olyan fura...
A másik, hogy ha megveszem a lovat - vagy kicserélem, mert azt is engedi ugye - akkor a cuccok amik a lovon vannak, mind nyereg, táska, mind a különböző tárgyak, automatikusan átkerülnek és nem vesznek el, ugye?
1.3.3-as patch van fent most.
-
#1707 Igen,..de hozzátartozik hogy teljes fizikát hiányolok az esőből, azaz oké csorogjon az ér a lejtés felé...de nagy esőzés után,..mivel elég sűrűn esik, a mélyebben fekvő részek víz alá kerülhetnének, mocsarasodhatnának, sőt lehetne olyan rész is ahol ilyenkor nem kelhetnél át.
De mielőtt félreértés esnék... ez csak azért fogalmazódik meg bennem, tudom hogy kissé túlzó ilyet számon kérni a játékon, mert egyébként nagyon bejön a környezeti kidolgozás, vágta a mezőn, az erdőben barangolás..a természet kidolgozottsága.
..ehhez képest okoz hiányérzetet.
...és vannak olyan tényleges problémák a természet 'fizikájában', amik valós problémák..ilyen a ló krosszmotorral történő háziasítása, és hogy szügyig érő vízben olyan vágtát lecsap, hogy ihaj. folyóban pár perc alatt elvágtatok ide-oda, oké úszni nem úszik, de közvetlen ezen határ alatt elvágtázik 220felett.. Ezek tényleg zavarnak, míg az előbbi az csak kényeskedés :))
Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.16. 23:20:43 -
#1706 Láttam egy faluban egy lejtős részt ahol esőben a víz csordogált lefelé az úton. Emlékszem hiányoltad, nem tudom patchel jött-e és mindenhol előfordul, vagy csak azon az egy helyen. Azt hiszem Samopehsben volt az eset. -
#1705 jó munka, ... sztem teljesen rendben van a harcrendszer..most már jó sok tapasztalattal, Henry-nél és nálam is :)
olyan bunyókat verünk le, hogy felmerül bennem hogy felveszem...az ökölharcokat kifejezetten kedvelem, zseniális :)) A halásszal reggeltől estig verekedtünk, már szétszakadt rajta a ruha, fülig érő vigyorral kértem tőle újabb és újabb lehetőséget a bunyóra, már teli volt zúzodással és úgy nézett ki mint Rocky az utolsó menetben, de kemény fejű és mindig belement. -
pett3rson #1704 húú, apám, mekkorát buliztunk az öreg pappal :DDD -
Hunor1 #1703 állítólag tölthető a konzolos 1.3 patch. valami 15 giga :)
(mondjuk azt nem vágom hogy a bug javítások miért ilyen nagy méretű ?) -
#1702 Manowar rulez!!!!! -
#1701 Annak kulon orulok, hogy vannak meg emberek, akik Manowart hallgatnak es kreativak :) (spoileres a video itt-ott)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.16. 18:24:06 -
#1700 3. Én kihagytam azokat, így "közepes" mindkét társaságban a karakter. :) -
Madi92 #1699 2. Úgyan olyan bunkó mint volt, megintimidáltam és arra jutottunk hogy hallott egy rejtekhelyről még menekülés közben. Elmondja hol van és így lerotta a tartozást. Még nem tudom mi van ott.
3. Én úgy gondoltam hogy lowborn jobban illik a karakterhez, meg jobban bírom a poornépet mint a nemeseket. De lehet később a másik hasznosabb lesz. -
Zozo0122 #1698 Azért jöhetnek a válaszok :D (Aztán úgyis magam döntök :P) -
Madi92 #1697 Az elsőre nem tudom a választ, a másik kettőre meg ne akarj választ, neked kell eldönteni. :) -
Zozo0122 #1696 Lenne 3 kérdésem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. A Shard nevű rövidkardom van, amit még egy banditától vettem el. 3 agility kell a használatához, de nekem csak 2 van, szóval elvileg nem vagyok olyan hatékony vele még. Miben nyilvánul ez meg? Kisebbet sebzek, vagy lassabb vagyok vagy mi?
2. Összefutottam Rattay utcáján Kunesh-el. Ti belekötöttetek? Gondoltam szenvedett már eleget, pár aranyért nem bántom.
3. Aki már hosszabb ideje játszik, mit gondol, hogy melyik perket lehet érdemesebb pickelni? Lowborn vagy Highborn? -
#1695 Főleg, hogy állítólag anno ezzel a küldetéssel demózták tudtommal a többféle megoldást... -
#1694 El tudom képzelni hogy így van, akkor viszont megint ott vagyunk hogy egyféle módon működik csak, ahogy a fejlesztők kitalálták. És ennek nem teljesen így kellene működnie szerintem. -
Hunor1 #1693 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!láttam olyan megoldást is (gondolom ez a "hivatalos" ) hogy parasztruhában odasétál Henry a tábor előtt egy őrhöz, aki kérdőre vonja.
Henry közli hogy XY külde, és jelentkezni akar a lázadók bandájába. ekkor simán bekisérik a táborba, majd leültetik hogy ott várakozzon valami tisztre . gondolom itt lehet egy kis idő arra hogy becserkéssze az üstöket . amúgy amikor megjelenik a tiszt, akkor kis bejátszás, Henry lebukik valami szöveggel, a tiszt meg kiadja : "kill him" és onnantól csak a menekülés marad . -
#1692 Nálam 18-as stealth szinten is riadóztattak a táborban, cuman ruhában,1.3 peccsel
Én hagyom is a sunnyogást, ez így totálisan értelmetlen.
Van még ezen kívül ia játékban több olyan küldetés ahol sunnyogni kell. Egyiknél kipróbáltam hogy elkaptam egy őrt, elvettem a ruháit, de semmit nem számított, egyből felismertek és elkaptak. Ha nem azt csinálod amit a játék akar akkor nem működik az álca. Pedig jó lenne ha működne az álruha.