Egy elméletileg nem létezõ bolygót találtak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
annyira buta, hogy pl nem tudja, hogy a 2 rendszer jobban hasonlított egymásra, mint különbözött
Mellesleg van egy olyan érzésem hogy magának az oly gyûlölt és hamis evolúciónak a meghatározásával sincs tisztában. Állandóan úgy utal rá mintha a folyamatos és apró változások helyett valami misztikus egy lépcsõs ugrás lenne két faj között... mintha csak egy tyúk tojásából hirtelen sas kelne ki.
A kételkedés önmagában nem bûn, de a bizonyítékok fel nem fogása már az... én konkrétan küldeném az ilyet valami "toleráns" munkatáborba hogy hasznuk is legyen.
minden értelmiségi tuggya, hogy a tudományban csak a hülyék kételkednek ^^
mivel az egy olyan szekta, amit hülyék szerkesztenek még hülyébbek számára
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Késõbb persze kiderült, hogy ez a struktúra sokkal alapvetõbb feladatokat lát el...
A mai hüllõk, az emlõsök, a madarak (és a fejlettebb dinoszauruszok) korai, dinoszaurusznak nevezhetõ csoportokból fejlõdtek ki (azok pedig kétéltûszerû állatokból).
Persze különbözõ idõben és különbözõ csoportokból váltak ki, még egy osztályon belül is.
Amennyire én tudom, az emberi agy több, egymásra épülõ "szintbõl" áll, minél alapvetõbb funkciót kell vezérelni, annál alsóbb szintû réteg vezényli. A legfelsõ, legutóbb kifejlõdött réteg az agykéreg.
A gond az, hogy annyira nem értelmes, hogy elnézzék neki az egyébirányú "prosztósságát", azaz mondhat bármit, legfeljebb kiröhögik. Vagy csak idegesíti a többieket, mert képtelen megérteni, vagy inkább követni a többiek által elfogadott gondolkodási sémákat.
Ezért szoktak arról beszélni, hogy õk "meg nem értett zsenik", pedig egy fenét. nem igazán értelmesek, mert még az alap viselkedési formákat se igen tudták megtanulni. Azt, amit az adott társadalom elvár a tagjaitól.
Sokat nem tehetünk velük, mivel képtelen megtanulni az elvárások szerinti viselkedési formákat, többségnek egyszerûbb kiközösíteni õket. A beilleszkedést talán meg tudná könnyíteni számukra egy pszichológus, de segítséget nem nagyon szoktak kérni. Az "szégyen" számukra.
Ha szerinted nem egyezik pontosan, akkor ezt beszéld meg vele. <#papakacsint>#papakacsint>
Ez épp, hogy nem az evolúcióra utal.
Hiszen, ha a hüllõagy "alkatrész" evolválódott volna, akkor nem lenne már megtalálható, hanem valami más lenne helyette.
Persze ott vannak még az egysejtûek (õsbaktériumok, baktériumok, egysejtû növények, állatok, gombák), esetleg telepes testfelépítésûek, de õk a sokféleségük miatt, mint élõlényországok képesek alkalmazkodni, nem pedig mint gondolkodni, és azt kivitelezni képes önálló faj.
Ebben nem lennék biztos. Túl kevés ismereteim alapján nemigen merek jövõbe látni, de szerintem az emlõsök az emberrel együtt ugyanúgy letûnnek az evolúció színpadáról, mint a dinoszauruszok, habár nem biztos, hogy kisbolygó-becsapódás miatt. Utána a most még eléggé lenézett puhatestûeket látom valószínûnek a felvirágzásra, esetleg szó szerint is értve ezt, ami a "virágállatok" nevû tengeri élõlénycsoportot illeti. El tudom képzelni, hogy a globális felmelegedés miatt elolvadó sarkvidéki jégmezõk által megemelt tengerszint és a szárazföld nagyobb területû elvizenyõsödése kedvezõ lesz ezeknek az állatoknak. Talán még a szárazföldre is kitelepednek a fejlõdésük során. Továbbá a szárazföldi és tengeri csigákat látom még esélyeseknek a továbbfejlõdésre, meg a nyolc- és tízkarú polipokat.
De, minden érdekel, de a jelen és a jövõ jobban, mint a múlt.
Most hallottam egy mûsorban a hüllõagyról, agyunk "legõsibb" területérõl, ami pl. az ismétlõdõ dolgokat tök jól meg tudja tanulni, csak értelmezni nem.
Hüllõagy:Ez a terület pedig az agy legõsibb részében van, abban a részben, amiben az ember és a többi emlõs hajszálra megegyezik hüllõ õseivel.
Ha nincs evolúció, akkor agyunk egy része miért egyezik meg pontosan a hüllõk agyával? Szerintem a hüllõk a v0.76 élõlények, az emberek pedig már az 1.37-es verziónál tartanak, de még fejlõdésben... (hamarosan csak egy óriás agy és farok leszünk :)))
Értem. Ez most irónia akart lenni ugye?
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
nem merem :(
félek, hogy szétcincáljátok a remek érveitekkel
xd
mint pl. hogy én vagyok vérmiki, a toll :((
ez nagyon szép elmélet, de a valóság 1 kicsit más
tény, hogy én nem gondolom, hogy az olyan egyszerû dolgok mint a szék, esetleg autó, vagy mondjuk egy számítógép, vagy netán némileg bonyolultabbak, mint egy bolha, esetleg egy kacsa, vagy egy boszorkány létrejöhet bármiféle tudatosság nélkül egy hatalmas robbanásból, de...:
1. én nem szeretném, hogy a hitemet állami intézményekben magoltassák, és a hozzátok hasonló fanatikusok mocskolják azokat, aki kételkedni merészelnek a szent igazságban
2. ilyen pulpitusra nincs is lehetõségem, hiszen, a tudomány elég összezárt szekta. az új elméleteket mindig elvetik, és ragaszkodnak a régi tanokhoz mindaddig, amíg az nem válik teljesen tarthatatlanná.
de nem csodálkozom, hogy ezt nem tudod, hiszen látszik, hogy lövésed sincs arról, hogy hogy mûködik a tudomány...
csak akkor miért szólsz hozzá?
ti hívõk aztán tudtok érvelni, ha védeni kell az egyetlen igaz hitet **
Oszd az igét egy fa tetejérõl egy szál ágyékkötõben amit puszta kézzel készítettél, mert pont hogy TE vagy az aki mocskolja a tudományt miközben az összes eszközt használod amit a csúnya rossz tudomány elõállít.
De az a baj hogy te barátom agyilag vagy menthetetlen. És megint ott tartunk hogy az ilyen hülyéknek hiába mondanak el bármit is 20x pont olyan hülye marad aztán még hogy õt miért ugatják le... Mert hülye vagy barátom ezért és ez már a menthetetlen kategória.
És mert a tudomány legnagyobb hibája hogy a hülyeség elleni gyógyszert még nem találták fel. Bár a spártaiaknak erre is volt egy módszerük...
miért nem egybõl 8 magos procis gépet tervezett több GB RAMmal?
miért kezdte i8086-al, és 16kbyte???
ez is bizonyítja, hogy a számítógépeket nem tervezik **
egy i8086-os proci semmire nem használható :((
nekem volt egy számítógépem, ami elromlott :((
ezek szerint azt nem teremtették...
ez logikus is, hiszen ki tervezne olyan gépet, ami elromlik??
egyáltalán: látott már valaki számítógép tervezõt??
nem, tehát számítógép tervezõk nem is léteznek...
de ha léteznek is... a számítógép tervezõt ki tervezte??
a véletlen sokkal logikusabb...
az én számítógépem magától jött létre, hogy alkalmazkodjon a környezetéhez...
erre volt több milliárd éve, szóval simán megtörténhetett
aki hitetlenkedik, cáfolja meg!!!4
a tudomány egy olyan vallás, ami folyamatos hazugságok sorozata ^^
csak akkor miért mocskolják a hívei azokat, akik kételkednek az éppen aktuális meséjében?
A fõ világvallások és felekezetek, de még a kevésbé jelentõs szekták tanainak is egyik alapvetõ tényezõje, hogy "A Teremtõ tökéletes!" Errõl meggyõzõdhettem azokban az években, amikor egyéb teendõim mellett idõt szakíthattam arra is, hogy áttanulmányozzam a Bibliát, a Koránt, a Talmudot, a Mormon Könyvét, a Panteista Világnézetet, a Srimad Bhágavatamot és más hinduista iratokat, némi sintoizmust, meg ami még a kezembe került, hogy ne is említsem László Ervin, Balogh Béla, Arthur Koestler, Danniken, L.Ron Hubbard, Voltaire és mások írását, sõt még az oroszból fordítás nyomán magyarul kiadott Filozófiai Lexikont is, csak a kontraszt kedvéért, és módomban állt alaposan elbeszélgetni teológiai fõiskolára járókkal, ahogy mostanában a siklóernyõs tanulóim között nem túl ritkán felbukkanó, különféle vallású papokkal, lelkészekkel, imavezetõkkel, igehirdetõkkel... (Ezért talán már sejtitek is, hogy nem vagyok sem hívõ, sem materialista, sõt: semmilyen "izmus" követõje, mert a legkülönfélébb emberek a repülõs növendékeim, és számomra mindegy kell, hogy legyen, arab-e, vagy izraeli, és a világ mely tájáról jött, mert minden embertársamat részrehajlás és elfogultság nélkül kell oktatnom a Repülés Alapjaira, ha már efféle érdeklõdés vetette õket hozzám!)
A lényeg, ami a fenti megállapításból (mármint abból, hogy "A Teremtõ tökéletes") logikusan következik az, hogy a teremtésnek is tökéletesnek kellett lennie! A következmény tagadása ugyanis kizárná az elõzmény-állítás igazát. No mármost egy Teremtés csak akkor lehet tökéletes, ha egybõl azzá lett, vagyis nem kellett késõbb javító célzattal beavatkozni. Igen ám, de ha jól belegondolunk, abszolút precízen és következetesen vizsgáljuk az ügyet, akkor rá kell jönnünk, hogy akármilyen módszerrel is hajtotta végre a Teremtõ a tettét (számítógépes programírás után egy Enter-re pöttyintéssel, vagy az Örökkévalóságból kinyúlva az ujjainak egy csettintésével, vagy egy heti aprólékos melóval, ahogy a Biblia állítja), tehát bármit tett is, az önmagában is beavatkozás, módosítás volt a Teremtésen. Ezért az egyetlen lehetõség egy Tökéletes Teremtõ számára, ha abszolút tökéleteset akar alkotni, az, ha egyáltalán nem avatkozik bele a folyamatba, vagyis hagyja, hogy a világ magától megteremtõdjön!
Ebben az esetben azonban nemcsak hogy nem tudjuk megkülönböztetni a teremtett vagy a megteremtõdni hagyott, vagy a nem létezõ Teremtõ híján magától létrejött Univerzumot egymástól, hanem abszolút értelmetlen is az idealista/materialista vita errõl az egészrõl, mert akár vitázunk rajta, akár nem, akár tökéletesnek tartjuk, akár nem, a világ ugyanolyan marad, amilyen, és tõlünk teljesen függetlenül alakul olyanná, amilyenné neki sikeredik. Még akkor is, ha jókora beképzeltségünkben azt hisszük, hogy gondolatilag, vagy érzelmeink árasztásával hatással lehetünk az eseményeire. Mi legfeljebb csak ronthatunk rajta, ha ilyesféle vitákkal töltjük az idõt, ahelyett, hogy valami értelmesebbet cselekednénk! És ilyenkor inkább aludnánk, mint ahogy én is teszem azonnal.
A változatosság és Wmiki, valamint Richard Donkies kedvéért "tudományos alapokon" fogom bizonyítani, hogy ez az Univerzum igenis Teremtés terméke!
Mégpedig nem is akármilyen termék, hanem egy számítógépben futó modell, természetesen a Teremtõ gépében, és még az sem lehetetlen, hogy csak az egyik modell a sok közül, talán nem is a legsikeresebb.
A tudományos alapossággal megfigyelt tények, amelyek a világunk teremtett mivoltára utalnak, az alábbiak:
1. Bármilyen gyors is a Teremtõ gépe, határa van a mûveleti sebességének, és ez meghatározza az univerzumunkban zajló események maximális tempóját! Erre utal a fénysebesség, mint átléphetetlen korlát.
2. Ha a semmibõl keletkezés indeterminisztikus mivolta lett volna az igazi kezdet, akkor eleinte semmilyen törvényszerûség nem szabályozta volna, hogy miféle energiák és elemi részecskék alakuljanak ki, ezért sokkal változatosabb lenne a részecskefizika világa, annyira, hogy a témával mindenáron foglalkozni akaró fizikusok egytõl egyig elmegyógyintézetre szorulnának a heveny agyficam miatt. Ehhez képest mindössze néhány alapvetõ részecskére lehet visszavezetni az összes folyamatot. Ilyen kevés típusú, fajtájú, féleségû, megjelenésû (a legmegfelelõbb kifejezés aláhúzható) részecskét csak egy ügyetlen teremtõcske kreálhatott, mert egy mai átlagos informatikus is képes lenne sokkal összetettebb kezdeti feltételekkel indított Életjáték-programot kreálni.
3. Az Univerzumunkban uralkodó erõhatások száma mindössze 4 (esetleg 5, de ez még csak lanyha hipotézis), ami szintén rendkívül kevés, a spontán önmagától keletkezés nyilván sokkal többfélét hozhatott volna létre!
4. Az azonos típusú részecskék teljesen egyformák, abszolút megkülönböztethetetlenek egymástól, mintha csak sorozatban gyártották, klónozták vagy 3D-s fénymásolóban sokszorosították volna azokat. Ez is arra utal, hogy nagyon primitív ez a modell, vagyis csak mesterséges lehet.
Tartok tõle, hogy a Teremtõ épp szabadságra ment, vagy Facebookozni, amikor egyik nagyon kezdõ inasa suttyomban összedobott valamit a gépén, ami elõbb-utóbb kiderül, aztán szépen ki leszünk törölve az extrém exobolygóinkkal és a szétröppenõ galaxishalmazainkkal együtt. Hacsak ez a tágulásnak látszó jelenség, meg a furcsa pályára terelõdött bolygók esete már nem maga a törlõdés kezdete!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A kommunizmusban születtem. Már a szüleim sem jártak templomba. Egyedül a nagyapámat láttam templomba menni, de én nem mentem vele. Az iskolában már elsõ osztályban azt tanították, hogy nincs isten, mert az ember már felment a felhõk fölé és ott nem a mennyország van, hanem a világûr. Isten sehol. Azt csak az õsember találta ki a villámcsapástól való félelmében. El is hittem."
Az IWIW profilod szerint a kedvenc idézeted a "nincs kanál" és a kedvenc hobbid az asztrológia, így feltételeztem, hogy nem keresztény vallásos vagy, hanem valami kusza világképû, ami nem materialista.
Persze lehet álmodozni, hogy mi történhet milliárd évek alatt, csak az nem lesz tudományos bizonyíték.<#papakacsint>#papakacsint>
Nem mindegy? Az evolúciónak akkor is mûködnie kell, ha van egy isten, aki nem akarja, hogy létezzen, de nem nem csinál ellene semmit, és nem gátolja meg folytonos beavatkozással. Ha csak nem akarja, hogy legyen, de nem tesz ellene semmit, akkor kénytelen elviselni az úristen, hogy ez bizony mûködik. Miért is? Mert naz evolúció nem egy jelenség, hanem több tényezõ logikus különbsége. A gének hibás másolódása törvényszerûen változást okoz az utódokban. A törvényszerûen változó utódok pedig törvényszerûen eltérõ tulajdonságokkal fognak rendelkezni. A törvényszerûen eltérõ utódok pedig törvényszerûen eltérõ életlehetõségekkel fognak rendelkezni, és a törvényszerûen eltérõ életlehetõségû utódok törvényszerûen eltérõ példányban fogják rekonstruálni magukat új utódok létrehozásával.
A legegyszerûbb példa az új betegségek feltûnése.
Egy-egy példára rácsimpaszkodhatsz, de attól még ez tény marad.<#papakacsint>#papakacsint>
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mikor állította a tudomány, hogy a Föld lapos, a Nap a Föld körül kering? Mert szerintem az egyház állította ezt, nem a tudomány. Ellenben a hétköznapi hajóskapitányok a Föld görbületével tisztában voltak függetlenül az egyház állításától. Merthogy ezért rakták az árbóckosarat felülre, és nem a hajófedélzetrõl nézegelõdtek másik hajó vagy szárazföld után a matrózok. Mióta számít neked tudósnak egy ostoba csuhás, még ha bíborosi palást van rajta? Pont a tudomány volt, ami elsõ körben szembeszállt a vakhitû csuhásokkal, akik lelkiismeret-furdalás nélkül legyilkoltak embereket, mert nem azt gondolták, amit a kedvenc könyvecskéjükben felvázoltak a világról.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A mostani cikk nem ad pofont egyik elméletnek sem. Akkor te valamit félreolvastál. Az ilyenfajta bolygóra nincs elmélet eddig. Ennyi. De még ha sok fegfigyelés után módosítani is kell vagy újragondolni a bolyókeletkezési modelleket, akkor mi van? Az nem fog beleszólni a világegyetem tágulásának kérdéskörébe.
És egyébként az új megfigyelések fényében a tudomány mindig változtatta az álláspontját, tehát képes tanulni, alkalmazkodni."
Érdekes, eddig még bármi kiderült azt a dogmát, hogy a Föld élõvilága evolúció által jött spontán létre, még egyszer sem kérdõjelezték meg az elmúlt 150 évben. Miféle álláspont változtatásról beszélsz te? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Bizonyítatlan tény? #157
Ez az evolúciós elmélet. <#nyes>#nyes>