121265

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
  • Ulthanito
    Azok a Week 1 sale játékai voltak, most teljesen más promóció fut, sőt, 26-tól megint más fog futni. Akkor lufasz se volt akcióban, most meg van. Ezen mi a faszt nem értesz, de komolyan?! Ha akkor lett volna ACO, BF5, COD akármi, Spider-Man stb. 50% offban, akkor az általad előkotort hsz sem született volna meg.

Egy igazi megkeseredett, vidéki vén bolond benyomását kelted bennem a hozzászólásaiddal.

Aki görcsölni képes az 1500 forintos netflix havidíjon, háááát, az mindent elárul magáról, TOPLEL!

Részemről a téma lezárva, instant skip bármi válasz is születik erről.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.12.24. 15:51:58
  • Ulthanito
    Ez szellemes, ha te találtad ki, akkor pláne! :)
  • j0nNyKa
  • TBTPumpa
  • TDC Geronimo
    Boldog karácsonyt
  • mucsácsó
    Játékban gazdag BOLDOG KARÁCSONYT srácok! :)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.12.24. 12:47:51
  • TBTPumpa
    Hehe! :)

Boldog karácsonyt!
  • n000rbi
    Mert nem csak playstationre lehet pénzt/időt elcseszni :D

• Kandurex
    Boldog karácsonyt :)
  • Droughert
    Most tényleg ezzel mit akarsz bizonyítani? Ha most linkelem, hogy a BFV vagy a AC Odyssey kapott 50%-okkor jobb lesz? Mert most kb. annyiért beszerezhetőek ezek a címek, amik nem olyan régiek.
    Azt is megértjük, hogy kurvára nem igazságos, hogy nálunk ennyi egy játék ára, erre az lehet a válaszod, hogy nem veszed meg, vagy megveszed pár hónappal később, de alacsonyabb áron, amit talán már te is elfogadhatónak tartasz.
    Arra meg, hogy mindenhol egyforma árak legyenek kaptál választ, marhára nincs realitása. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoltad. Gondolom belátod, hogy ha nem akarunk kibaszni az afrikai vásárlókkal, akkor nem kellene drágábban adni a játékokat mint ami most náluk elérhető, ebben az esetben viszont a világ fejlettebb felén élők nagyjából szaréhúgyé vennék a játékokat. Ennek sincs sok realitása.
    Ha rám hallgatsz elfelejted a konzolt, mert ahogy látom, ez nem a te világod, ráadásul így több pénzed marad a pc-s akciókra is.
  • TBTPumpa
    Final Fantasy

De ez megint AZT a bizonyos leányzót juttatja eszembe... :((((((((((((
  • Tikal #91806
    Nem a magyar ilyen, hanem mindenki, te is ugrasz minden sale-re amit látsz, csak 5 dollár alatt legyen...ja és legalább bundle legyen :)
  • Tikal #91805
    Milyen jó akció, valami 20 éves játékot 10-ről 5-re áraztak le... ilyen 50%-os leárazások vannak most PS Store-ban is, csak néhány hónapos játékokra :)
  • Tikal #91804
    ezért zavar ez téged, mert egy megszállott játék gyűjtő vagy, mint a nők, akik nem bírják ki hogy ne vegyenek mindennap egy szar bizsut...
  • darkSectorxxx #91803
    "Már akinek."

Pontosan, szubjektív. :)
    Az hogy KEVESEBBET kell fizetni, az a tény.
  • Tinman #91802
    Igen a 10 Ft is akció... már akinek :-D

Jól ki van ez találva... eleve Day1 is magas az ára a terméknek, így nem lehet őket azzal vádolni, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatnak. Ebből 1-2 hónapon belül "akcióznak"... na ilyenkor látod kb. a normál árát. Nem véletlen az sem, hogy lassan havonta van 1-1 ilyen "akció".

Mutatom, hogy néz ki egy karácsonyi játékszoftver akció:

Így.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.23. 16:16:36
  • darkSectorxxx #91801
    Dehogynem akciós, csak neked szubjektíven más az értékrended, ennyi. De az akció ettől még.

Akkor nem lenne akció, ha létezne egy bolt, ahol ezt nem ennyiért kapnád, hanem ennek az akciós áráért, mert akkor lenne viszonyítás, de mivel ez mindenhol ennyi, ezért olcsób, tehát akció.

Az akció, mint fogalom nem értékhez kötött. Ha 10 ft-ot engednek valamiből az is akciós, az viszont, hogy szubjektíven neked nem az, az egy másik kérdés már. :)

De mivel helyesen fogalmaztad meg és írtad, hogy "neked" nem számít akciós árnak, innentől ezt vitatni nem lehet. Tiszteletben kell tartani.
  • Tinman #91800
    Kb. 4500 játékom van PC-n a többféle konzolomra további 200 körül. Akcióról akkor beszélek, ha látok egy tavalyi játékot 2500 Ft-ért, ami tavaly Day1 9900 Ft- volt. Ez karácsonyi akció, van is rá példa, de főleg az amcsikat illeti meg.

A PC-s akciók valóban jóval komolyabbnak, sőt még a magyaroknak is járnak kiskapuk nélkül! Érdekes ott megy, itt konzolon miért nem megy?

A 25.000 Ft-os játék továbbra sem akciós áron van 15.000 Ft-ért. Persze akció, de akkor én meg adom a VGA kártyát 700.000 Ft-ért szeptemberben, decemberben meg csak 400.000 Ft-ért. Örülünk Vincent? Persze, hogy vannak akik még ennek is képesek örülni, mert a magyar az olyan, hogy ha valami nagyobb árat lát áthúzva, már rá is harapott a csalira. Pathetic.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.23. 16:09:39
  • darkSectorxxx #91799
    De én csak Tikal mondandóját egészítettem, ki, a másik témában nem írtam. Teljesen elfogadom Tinman véleményét és tiszteletben is tartom. Mert neki valóban lehet drágának tűnnek az árak, pc-s árakhoz képest pláne, hacsak nem akciókról beszélünk, mert ott vannak kivételek.

Viszont nekem meg a saját oldalamról ezek jó árak.

Ezt nem lehet megvuitatni úgy hogy egymást meggyűzzük, mert nem tudjuk, mindenkinek megvan a saját véleménye, szubjektív hozzáállása, nincs sajnos tényszerű megállapítás, csak szubjektív.
    Legalábbis az árakat tekintve.

Ami egyedül tény, az az hogy kb 20 éve közel ugyanannyit fizetük a konzolos játékokért, míg azóta a fejlesztési k9ltségek simán a 10x-esére nőttek. Most ne vegyük azt hogy 1-2 évig tudnak lovagolni egy set-en, vagy egy engine-en...

Semmi esetre sme gondolom azt hogy ezen össze kell vezsnetek, mindkettőtüknek szubjektíven igazatok van, azt kivéve, hogy az arányos drágulás, ami most normál ár lenne, az tény, az 100+ dollár átlagban.
    És az is tény, ami vitán fellül áll, hogy ezért vannak darabolva a játékok is.

Mondták nem is 1x, nem is 2x, hogy nem lehet egybe kiadni egy komplett játékot, mert a reál árát nem fizetnék ki a játékosok.

Ez a baj a játékokkal.

Hiába 10x annyi a fejlesztési költség, ugyanazok a területek 10x igényesebben néznek ki.
    Ma is 8-10 órás egy DMC meg 15 éve is 8-10 órás volt egy DMC.... ezek tények.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.23. 16:08:54
  • Tinman #91798
    Mindenre ott volt a válasz, csak felfogni kéne... nem sikerül? Nem lep meg.

Szerencsére itt vagy nekünk te, aki simán képes szembeköpni magát - > #91541
  • Tinman #91797
    Mert egy amcsi digitális szolgáltatásért fizetsz azért. (Ráadásul a PSN se volt jó ideig elérhető idehaza official, de a gépeket mégis árulták, mondván regelj kamu UK accot. Vicc.)

Elképesztő mennyire képtelen vagy értelmezni az írott szöveget, jössz a közgazdasággal, csak éppen közgazdasági érveket nem hozol egyetlen darabot se.

Hogy a matekkal is mi a bajod, azt sem értem:

USA - Basic 7.99$ (2.280 Ft!) = 1329 sorozat, 4339 mozifilm
    HU - Basic 2.490 Ft = 204 sorozat, 570 mozifilm

Betonkemény, hogy ehhez vannak olyan agymosottak akik még asszisztálnak is a pénzükkel. Pont azért lett a hülyék paradicsoma ez a világ, mert a legtöbb ember igényei a padló alatt... a pénzedért sok elvárásod már nincs, okos melós rabszolga csendesen hallgat, tapsol mindenre, jó képet vág mindenhez.
  • Ulthanito
    Nem arról volt itt egyáltalán szó, hogy Gold, Deluxe vagy más kiadás. Arról volt szó, hogy a bádogember elkezdett hőbörögni azon, hogy egy épkézláb akció sincs a sale-ben.

S mivel nem tudott arra mit mondani, hogy a 100 dolláros játék+season pass -40%-ért (50%) miért ne lenne normális akció, elkezdte az ámokfutását a Netflixszel, meg minden mással, és a rage azóta is tart. LOL

Komolyan nem értem, aki a saját hobbiját fillérbassza, az mégis mit vár az élettől? Miért nem keres másikat?
  • Ulthanito

Miért lennék átverve? Ki a redves tökömet érdekel, hogy Amerikában mi van. Ott élek? Nem. Oda fizetek adót? Nem. Onnan van a jövedelmem? Nem. Más kultúra, más történelem és legfőképp más gazdaság? Igen. Akkor szerinted mióta összehasonlítható, hogy ott mi van, meg itt?

Arról már nem is beszélve, hogy bagóért kapok itthon szolgáltatást, mikor egy mozijiegy drágább, amin annyi film és sorozat van, amit ha akarnék sem tudnék végignézni. Nem teljesen mindegy, hogy Amerikában mennyivel több a film és mennyiért?

El vagy te tévedve baszki, de nagyon. A fillérbaszó mentalitásod miatt puffogtatod a súlytalan érveidet, amik ráadásul közgazdaságilag röhejesek.

Komolyan arról beszélünk, hogy szaros 1500 forintért csak 500 filmet és sorozatot kapsz, és te ezért hőbörögsz? Hát barátom, akkor neked tényleg nagyon nem jött be az élet!
  • Ulthanito
    Akkor nem csak töltöttkáposzta volt sok neked, de be is vagy rúgva...

Gold-kiadásról beszéltem.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.12.23. 15:33:45
  • Ulthanito
    Ez Gold-kiadás, ne feledd el. Azaz, season pass-szal együtt.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.12.23. 15:33:54
  • darkSectorxxx #91792
    Még talán azt érdemes megjegyezni, hogy a 60 euro-s vagy dolláros játéknál sem arányosan egy fél játékot kapsz!
    Hanem néhány rossz példát kivéve azért egy korrekt alkotást kapsz, hiányérzet nélkül...

Illetve tisztelet a kivételeknek, pl a RDR 2 vagy Uncharted-ek stb, azok ennélkül is teljes értékőek, hogy lenne dlc vagy bármi. Az más kérdés, hogy konzolon szerintem a PSplus és a xbox gold-ból befolyt összegekkel is valamelyest kompenzálják a kiadésokat, ha más nem de az exclusive-oknál....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.23. 15:06:23
  • darkSectorxxx #91791
    Jaja, semmi gond, csak kiegészítettem, hogy amikor én vagy pár ember a 100-120 dollárros árról beszél (vonatkozik ez a netes elemzésekre is).

Hangsúlyozzák, meg én is, hogy a 100-120 dollár az a Seasson Pass-al együttes árat jelenti, ami sok játéknál nem Deluxe, mert a Deluxe az egy 10 max 20 dollárral drágább kis extra kiadás.

Hanem GOTY, GOLD, COMPLETE....stb, avagy a normál megoldás, pl EA-nál: sima játék 60 euro + SPass 40 vagy 60 euro
  • Tikal #91790
    Nekem aztán mindegy, Tinman hozta be ezt az árat... én mindig alap verziót veszek.
  • Tikal #91789
    Már nem sokra emlékszel belőle...

Az emberek nem várnak, mert most kell nekik és megfizetik, tehát megéri nekik. Ha mindenki kivárna, és senki nem venne új autót na az milyen jó lenne, beállna minden autó ára 3millióra :)

A Netflix tartalma csak nőni fog idehaza is, meg más országokban is ( gondolom itt mindenféle jogi akadályok nehezitik ezt meg ), viszont fizetni nem fogsz érte többet.
  • darkSectorxxx #91788
    Annyit korrigálnék, hogy a 100-120 dolláros játékárak, azok nem skinekkel vannak pluszban, szerintem te a 70-80 dolláros Deluxe-ra gondolsz.

NE KEVERJÜK a Gold meg egyébb kiadásokat, amik esetleg Seasson Pass vagy egyéb normál dlc-ket tartalmaz!!!
    Azt értem, hogy a te szemedben egy kutya, de a rend kedvéért válasszukm azért külön a 2 dolgot, mert a teljes játék, ami 100-120 dollár, az NEM a Deluxe változatok, hanem a Pass-t tartalmazó, az az a a dlc-kkel együtti egész....

Egy Deluxe az soha nem 100 dollár, hacsaknem, fizikailag arannyal futatott díszcsomagolásba kapod.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.23. 14:53:39
  • Tikal #91787
    Nem veszek 100 dolláros játékokat, egy évben két kezemen meg tudom számolni hány játékot veszek, ha véletlen day 1 veszek valamit, akkor lemezen hogy el tudjam adni, kivéve, ha olyan cím, amivel legalább 100-200 órám lesz. Szóval nem, nem nyalok be semmilyen 100 dolláros árat. Egy ismerőst se tudnék mondani, aki deluxe vagy gold meg hasonós szar edition-öket venne két skin miatt.

Mióta az eszem tudom drágák voltak a játékok, SEGA-ra egy cartridge 10-12 ezer volt, szóval az hogy most 18-21ezer egy játék nem hat meg, ezen nem fogok sírni. Az megint más téma, hogy egy egy kiadó mit tesz ebbe bele, mert mint látjuk vannak akik lófaszt se...
  • darkSectorxxx #91786
    Ez pofon egyszerá, ahonnan elvesznek és egy lyuk marad, azt úgy lehet betömbni, ha máshonnan vesznek majd el.... ennyi
  • darkSectorxxx #91785
    Ezért fognak idővel nagy valószínűséggel kimúlni a csak kampűány játékok, mivel képtelenség lesz elkérni annyit érte, amibe kijönne az amit ráköltenek + ajárulékos költségek.

Én 200x-ben fizettem egy ps2 játékért 16xxx ft-ot, hol van egy mai játék fejlesztési költsége attól? 2 generációval feljebb léptünk, és az árak nem követték arányosan a fejlesztési költségeket.
    Ezt valahol vissza kell szedni.

Az mondjuk lehet, hogy lesz egy fejlesztő, aki bedob normál áron 1-2 kampány játékot, de mellé tuti kiad mgé 2 online fizetőset, ami kompenzálni tudja a másik oldal veszteségeit.

Ezt meg sajna nem lehet, hogy egy Uncharted 30-35000 legyen, hiszen van egy lélektani határ, amit még ki lehet csikarni a játékosokból.

Ezért szinte biztos hogy a legtöbb következő generációs játék vagy rövid lesz, spórolnak rajta, vagy multis lesz, meg fizetős, meg microtranzakciós, hogy utána a maradék árat visszaszedjék valahogy.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.23. 14:45:41
  • darkSectorxxx #91784
    Ez a probléma, hogy ilyeneken csak nevetni tudsz.
  • darkSectorxxx #91783
    Elemzők, piaci elemzők 100-120 dollárra mondják, azt az árat, ami normál inflációt tekintve manapság kéne lenni.

Ez valójában megvan most is, ezért darabolják fel a játékokat, és ha megveszed a fullos játékot, DLC-kkel, akkor kapsz egy kerek egész játékot, és leszel 100-120 euro-nál kb. IGEN.

Én egyet mondok neked, ami asszem eléggé beszédes:

kb 12 éve vettem a Tesco-ban a DMC egyik részét asszem 16000ft-ért újonnan. Vagy 17k volt nem tudom már....

Most 18-21000 egy játék.....12 év alatt amit fejlődött a játékfejlesztés meg ipar, nem 2-5 ezer ft-al kéne hogy többe kerüljön egy játék, de akkor valszeg senki nem venné a játékokat... így is kevesen.
    Ezért egy korrekt alapot tesznek le, kb ugyanannyiért hosszú évek óta, és aki egy komplett játékra vágyik, ki kell fizteni a komplett játék mai árát....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.23. 14:39:10
  • Tinman #91782
    Mikro és makroökonómiát tanultam anno fősulin, makroekonómiát soha... ez utóbbival kapcsolatban tudsz ajánlani egy jó könyvet?

Nem ez tényleg nem a kommunizmus, ez a hülyék paradicsoma ;-)
  • mucsácsó
    Én is sokkal inkább lemez párti vagyok... :D lehet, hogy 2-3 ezret "bukok" úgymond, az lehet, de igazából felesleges tárolni, valószínűleg többször úgyse játszom vele - maximum újra megveszem mégolcsóbban később, akár digitben :P
    Digit játékok meg rohadnak csak az accon, nekem az nem nagyon számít (még kollekciónak se mondanám ezáltal), polcon sokkal mutatósabb (lenne)... :)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.12.23. 12:30:20
  • Tinman #91780
    Na pont az ilyenekről beszéltem, akik minden átverős brokit manduláig benyelnek.

Ember. Át vagy verve. Ébresztő. Az amcsiknál totál ugyan azért a szolgáltatásért hatszor ill. nyolcszor többet tartalmat kapsz, miközben a hazai lokalizációt kb. ketté sem fossák... ennyire vagy fontos nekik -> semennyire.
  • Tinman #91779
    Hát akkor ne egyél annyi, de ez itt kit érdekel?

100$ az továbbra is a te fejedben normál ár egy olyan játékért, mely még csak nem is teljes...