121487
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van a témában n+1 kutatási anyag, hogy mit okoz a túl sok üldögélés, ahogy arról is, hogy mit okoz a túl sok futkosás.
Függők vagytok, ezt értem, de nem mindenki az. Nekem annyi hobbim van, ha egyet elveszek belőle, se marad elég időm a többire. Ha unatkozó milliárdos lennék, akkor meg nem foglalkoznék a gaminggel egyáltalán. Szóval, ez nálam pótcselekvés, mert nem tehetek meg mást. -
Guerrilla Games hivatalos Twitter csatijáról:
"It's confirmed! Horizon Zero Dawn Complete Edition is coming to PC. We're excited that more players will be able to meet Aloy and explore the world of Horizon Zero Dawn this summer!"
A játék Steam oldala
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.03.10. 16:14:52 -
na ezért mondom, hogy jelentsék már be ezek a szerencsétlenek, mert már kibebaszottul unalmas ez a sok kínkeservesen szenvedő júzer "szivárogtatása" meg találgatása és pletykának beállítása.. :D
legyen így - de az 500USD-t kétlem egy ilyen speccel, ahol csak maga a egyedül a GPU kerülne ettől többe, de jó, tényleg legyen így, ámen! :) -
500 dollár, erősebb mint az XSX -
-
"az legalább annyira nem jár el jól"
Ki szerint? Szerinted? A szomszédod szerint? Három orvos szerint? 50 000 ember szerint? És ha 50 000 ember mond valamit, az már igaz? A szar sem lesz attól finom, hogy legyek milliói donganak körülötte.
Véleményként rendben van, de univerzális igazságként tekinteni ilyesmit, sőt, akár bármit is, az szerintem balgaság.
Itt szerintem kevés ember van, aki droid üzemmódban él (oké, Darky
), én is sportolok, nyelvet tanulok, dolgozom, van két másik hobbim is, sokat olvasok, júniusban lesz az esküvőm, Norbinak most született gyereke, kevés azért itt a nolifer.
Mégis mindannyian függők vagyunk. :-D
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, a szélsőségek egyértelműen nem jók. Aki szabadidejében kizárólag csak könyvet olvas, vagy kizárólag csak fut, az legalább annyira nem jár el jól, mint aki szabadidejében csak játszik és egyebet nem tesz. A futásról annyit, hogy nem egy kutatás végén már kihozták, hogy az egészséges életmódhoz bőven elég a 2 naponkénti max 10km-es futás (ehhez már edzettnek kell lenni, kezdő ne fusson 10 km-eket), felette kezdődik el az a játék, hogy mi az amit bevállalok kockázatot azért, hogy gyorsabb legyek és messzebbre jussak. A maratonról meg ugye lassan köztudott, hogy mennyire egészségtelen, az ultra az meg konkrétan ellop éveket várható élettartamból. -
Zóanagyvarázsló #102837 Senki nem dönt itt senki helyett. Másrészt itt is kritizáljátok - vagy "nem értitek" - finoman azokat, akik a játékok terén kivárnak, holott más területen nem biztos. Lásd: Tinman sokat sportol, családja van, Mobynak is ott a család, én sokat utazom, olvasom (sport is megy, de mostanában sérülések, influenza és távollét miatt esélytelen volt, mindenesetre 40 kilométert tuti lesétáltam erőltetett menetben a napokban) stb.
De éppen az a lényeg, hogy érdemes több mindennek megtalálni a helyét a fizikai és mentális egészség érdekében. Nem egészséges napi 50 kilométert futni és napi 5 órát játszani sem, de egész nap könyvmolykodni sem, és kerülni az összes embert. Ez már nem vélemény kérdése, hanem józan észé.
Szerk.: Ha valaki 2000 órát játszik egy évben, ott elkerülhetetlen, hogy ez erősen ártalmas legyen. Esetleg ha ezzel letudja a munkát is, de én inkább nem vállalnék ilyen állást.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.03.10. 12:43:55 -
Szerintem nem a játék miatt, hanem bármi miatt. Ha az evezés miatt szorulnak háttérbe, az ugyanúgy baj, mintha az olvasás miatt kerülnek háttérbe, vagy a túlzásba vitt futás miatt.
Bár én azt gondolom, hogy ki hívatott megítélni, hogy kinek, hogyan kell élni az életét? Ha valakinek a futás a mindene, és a nap 24 órájából 15-öt fut, akkor miért nem hagyjuk rá, hogy eldöntse, hogy így akarja-e élni az életét, vagy sem? És ha igen, másnak az miért fáj? Az ő élete, nem másé. -
Várjuk ki, hogy sikerül összeszerelni. :-D Nyugtával dicsérd a napot. Majd írok pár nap után egy kis beszámolót róla. -
Zóanagyvarázsló #102834 Szerintem abban nincs vita, hogy kell az egyéb szórakozási formák mellé emberi kapcsolatok, testmozgás és a kultúra is. A játékok többnyire utóbbinak is annyira sekélyesek, mint fizikai karbantartásra az e-sport.
A probléma akkor van, ha a játék miatt a fent említettek háttérbe szorulnak. Mert az, hogy az idődért, életedért versengenek, az tény, egy nap 24 órából áll. És ha jobban szétosztod köztük az idődet - és a pénzedet -, akkor könnyen lehet az, hogy kevésbé tűnik lényegesnek a day1 történő játék és konzolozás, mert értékrendileg is máshova kerül.
Számomra az Ermitázs bejárása, egy jó vízparti nyaralás sok úszkálással (ment már szét a vállam tőle :) vagy egy jó könyv semmivel nem nyújt kevesebb "játékélményt" (sőt), mint egy Naughty Dog-opus. Szeretek játszani is, fogok is, de nem kell magamat egy cseppet sem kényszeríteni, hogy az előbbieket válasszam önként és dalolva. (Játékban is a co-op dominál manapság, ami tök jó, de azért szociális szempontból nem az a csúcs, és jellemzően nem a legtartalmasabb játékokról van szó.) -
na grat! :D -
Gratula. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Holnap hozzák a tévét!
-
Minden mellett lehet pro-kontra érveket felsorakoztatni. A videojátékozás közben nem ficamodik ki a vállad, nem szakadnak el az izomrostjaid, nem kopnak az ízületeid - ha már az evezés.
Azt gondolom, az életben maximalizálni kell azon órák számát, amiben jól érzed magad. Az, hogy te olvasástól, videojátékozástól vagy evezéstől, az teljesen mindegy. Egyik kutya, másik eb. Meg kell találni egy egészséges balanszot, bármivel is foglalkozol.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!:-DDDD
A könyv úgy hoz pozitív hatásokat (szókincs bővítése, íráskészség fejlesztése, koncentráció képesség, lexikális tudás növelése, kortizol csökkentő hatású, különböző agyi területeket stimulál, etc.), hogy közben a rád gyakorolt negatív hatás max kimerül abban, hogy fárasztod a szemed, ha sokat olvasol.
A játéknál is megvan a koncentráció képesség fejlesztése, de ott már sok esetben a károsabb, osztottabb koncentráció zajlik, amikor a sw elvrája, hogy egyszerre többfelé figyelj. Ez nem előnyös. A szókincsed pár játék képes bővíteni, de a legtöbb nyelvezete tudatosan egyszerű, hiszen a gyerekeknek/tiniknek szól, a történetek nem éppen Tolsztoj mélységűek. Az íráskészségre nem hat, sőt multimóka esetében, a chaten használt nyelvezet inkább csak torzít, egyszerűsít, a minőség helyett a gyorsaság a cél. Kortizol csökkentő hatása csak a nyugodt, békés címeknek van (amiből jó kevés van), a zombiölés inkább csak növeli. A lexikális tudást alig képes növelni, hamar eljön az a pont, amikor már semennyire, hiszen a legtöbb játék célja a szórakoztatás és nem a tanítás, tudás elmélyítés.
A logikai feladványok, a reflexet igénylő játékok, a stratégiai címek nyilván rendelkeznek pozitív hozadékkal, de ez továbbra is csak egy bűnös szórakozás, mely közben ráadásul még egy egészségtelen kék fényt árasztó 65"-os szörnyeteget is bámulsz, ami szárazon rakja a szemed, míg a könyv lapjairól jobb esetben a természetes fény verődik csak vissza (aki este olvas annak meg mesterséges, de akkor sem kék fény!). A játék közben a mélyvénás trombózis esélye szépen ott sunnyog egyre jobban és jobban, minden egyes órával. Az ülőmunka pontosan úgy öl, mint az ülő játék. (Leginkább ezért is váltottam fetrengő módra gaming témában, ugyanis eleget ülök az irodában egész nap.)
Leegyszerűsítve: Azon tevékenység, amiből a szervezeted, elméd profitál az hasznosabb, jobb tevékenység, mint az amelyik csak arról szól, hogy leülsz egy képernyő elő és gombokat nyomkodsz. Így válik az evezés összehasonlíthatatlanul hasznosabb, jobb hobbivá, mint a gaming. A csillagászat folyamatos tanulás, fizikáról, matematikáról, geológiáról, optikáról, majd előbb-utóbb informatikáról. Ráadásul kapásból fényszennyezés mentes, szabad levegőt követel. (Egy bizonyos szint után már sajnos ez is ülőmunka, de az már nem hobbi, az már hivatás.) -
Már hallgatható a teljes Ori and the Will of the Wisps Soundtrack anyag! -
De ki mondja meg, hogy mi az értelmes? Az olvasás értelmesebb hobbi, mint a videojáték? Miért? A könyvekre ugyanúgy nem emlékszel, mint a játékokra, azaz, nem ad maradandóbb élményt. A társadalmi presztízse mégis sokkal magasabb, mint a videojátéknak. Akkor, akiknek az olvasás a hobbija, azok antiszociális emberek?
Mi a mérce? Mi a normális (egy fokozat a mosógépen)? -
Bármennyire is nehezemre esik bevallani, azért van igazság abban, amit írsz. Olyannyira, hogy pont hétvégén kaptam meg az asszonytól azt, hogy hétköznap esténként soha nem vagyok vele. Mert amikor hazajön a munkából (ő ér később haza), akkor kezemben a kontrollerrel talál a kanapén, aztán vacsorázunk, beszélgetünk, vacsora után én automatikusan ülök vissza játszani, ő meg mondjuk sorozatot néz, majd utána közösen mozizunk.
És azt kell mondja, igazam van. Valószínű, ha fordítva lenne, és mondjuk ő hímezne ugyanannyit, amennyit én játszom, valószínű idegbajt kapnék tőle két hét után.
Tényleg ez a jó szó, hogy megtanulta tolerálni a környezet, és az meg méginkább, hogy ez nem hobbi, hanem életvitel. :(
Gyakorlatilag szerintem abnormális mennyiség az, amit mi játszunk, ha ez heti 2 óra lenne, azt mondanám rá, hobbi.
Úgyhogy én el is határoztam, hogy figyelek arra, amit mond, és visszaszorítom a hétköznapi játékidőmet, mert azt kell mondjam, hogy tényleg antiszociálissá tesz.
De mondok más példát, voltatok-e már úgy, hogy játszottatok, és telefonon hívott egy barátotok, és inkább nem vettétek fel, csak mert annyira benne voltatok a játékban, vagy mert a telefonbeszélgetés idejét is inkább játékra fordítottátok? Mert nekem volt ilyen :(
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.03.10. 07:54:56 -
Valami hasonló.
Nekem ugyaanilyen, mint amikor filmet vár valaki mondjuk egy GTA-ból.
Mi jelenti a GTA játékot?
Mitől lesz egy film GTA?
Ahogy a HL játék is mitől lenne most 2020-ban. A mostani játékok közt a régi önnmaga.
Szerintem se véletlen, hogy nem AAA játék jött.
De ezt a VR-t se igazán értem.
A Valve megél már a steamből. Minek ez most. Pláne így lekorlátozva csak pc-re. -
Oks legyen, nekm a demot nézve ez nem jött át, de adom ha így van.
De nem csodálkozom hogy nem erőltették a folytatást mert az alap sorozat is régen abban volt nagy, amit ma sok más fps shooter sokkal jobban is tud.
Az elvárások túl nagyok lettek volna ahogy a Valve is nyilatkozott, meg nincs is szükségük rá anyagi szempontból.
Ez a VR játék is hogy PC-re lehet játszani csak egyelőre, még nem tudom mire akartak ezzel menni. De biztos átgondolták. -
Én azért örülök, hogy Valvenek megjött az esze, és megpiszkálja kicsit a HL-univerzumot - talán egyszer még kapunk egy HL3-at is :D
lehet, hogy eljárt felette az idő, de most minap nézegettem HL2 streameket, és basszus, hiába 15+ éves a játék, még mindig nem lehet azt mondani rá, hogy ronda (nyilván persze az utólagos updatekkel)... és még mindig kurvajó feelingje van, bár nyilván már csak a nosztalgiafaktor is viszi a hátán a dolgot..
Elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnák modernizálni az FPS-műfajt teszemazt egy HL3-mal, de ha egy HL2 mértékű innovációt be tudnának suvasztani, akkor megint történelmet írnának... merthogy a HL2 az fixen egy übermega gaming mérföldkő volt :')
csak igen, bilibe lóg a kéz, mert ez a Valve már nem AZ a Valve, és szerintem jó ha az akkori csapat negyede ott van még a cégnél.. :\ -
Esélyed mindig van. Van ez a magyar módi, hogy megrendelsz valamelyik webshoptól egy komplett szettet pécével, letolod, majd elállsz a vásárlástól. Nem túl elegáns, de legalább jó nagy parasztság :D
Amúgy sem nagyon értem az egészet. A trailer alapján nekem nulla HL hangulata van. Ma már egy HL3 is kb értelmezhetetlen lenne. Ez ma már csak egy ilyen ködös idea. Vagy olyan, mint anno, és akkor elavult, vagy nem olyan, és akkor nem HL. Na ez az alyx is pont ilyen. Milyyen definiálható elvárás lehet ma egy HL játékkal szemben? Szerintem direkt jó, hogy VR lett. Így lett is valami cím, amivel el lehetett adni az indexeket raktárról, de a a nagyrészének meg is marad ilyen ködös vágyként, és kb ott is van ma már a legjobb helyen. Az emlékek között. -
Nézz meg pár videót és rájössz. Pont, hogy a VR interaktivitás+fizika, ami durva benne. -
Én nem értem az egészet, mi annyira különleges ebben?
Régen a grafika + fizika miatt volt nagy szám, most a VR-ban ez mind elvész, manapság ezernyi jobb vr játék van szerintem vagy érdekesebb mint ez. Nem nagyon értem mi a hype oka, szerintem csak a név adja el majd.
Én akkor se játszanék szerintem ezzel ahogy láttam a gameplay-t ha ingyen adnák.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.09. 23:11:14 -
Remélem HL majd jön PS5re meg PSVR2re később, mert másképp esélyem sincs, hogy letoljam. Nem értem ennyi év után miért VR only HL játékot kell csinálni amit a userek 95%a nem tud majd tolni -
Evoluti0N #102818 Nekem is Ori 2, valamint a Half Life: Alyx, ami kevesebb, mint 2 hétre rá jön. Szóval kérdés, h két hét elég lesz-e az Orira. -
Azigen. :) -
Hát ha nem adod el akkor nincs sok értelme, nekem a dizsdobozosok nem kint a polcon vannak hanem zacskókban egy fiókba zárva, csak őrzöm, nem nézegetem naponta azért. :) -
dettó :D nekem is Ori 2 és Doom Eternal a legvárósabb :)
én adnám nagyon az éjféles kezdést, de lehet pont nem leszek itthon gépközelben :( de lehet rá tudok nézni még éjjel...
néztem 1-2 privjút, hát nem lesz szar, az biztos! ;) -
TomStorm #102814 Nekem ingame írja a CoD de azt is hogy early acces.Lehet akinek nincs meg a game annak pár nap múlva lesz elérhető és store-ba is -
Evoluti0N #102813 Egyik legvárósabb játékom idén. Mondjuk van egy pár. Kettő közülük márciusban. :D
Kár, h másnap reggel munkába kell menni.
Mind1. 1-2 kávé meg energiaital és kinek kell alvás :D -
holnap éjféltől meg Ori 2 :)))) -
hát én meg se találtam, rákerestem hogy Call of Duty, 2400 találat, természetesen nem a címeket dobja előre, hanem a sok kis apró skint, fegyvert dlc meg kurvaanyját és nincs szűrő a keresőben. És lépünk az 5. generációba
-
Ez a lemezezés VR-on simán megérne egy meme-t. VÉgre rászánod magad, előpakolod az egész szart, elhelyezed gondosan a kontrollert, hogy vakon is megtaláld magad előtt/mellett, felteszed a headsetet, beállítod nagymunkával, felteszed a füles, bedugod (vakon), majd RÁNYOMSZ AZ IKONRA, ÉS
...kéri a lemezt
-
Ahol közelebb lesz :) de benne vagyok -
Evoluti0N #102808 Én időnként még mindig veszek dobozosat, aztán, amikor csak arra jók, h levegyem őket a polcról, amikor takarítok, majd visszarakjam őket, akkor mindig elgondolkodom rajta, h minek. -
Te is a debreceni KV-ból? Tartunk sg-találkozót? :D -
Én 2014 ótadigit veszek, kivéve ha fémtok kell, vagy bontatlan dísznek. :D
De megértem Kandurex-et mert utána eladható a játék. -
Én vagy Debrecenbe vagy Nyíregyházán személyesen szombat reggel. Hosszú hétvége, kihagyhatatlan.