121490

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • SlickAdam
    130k-s pc-t ne vegyen senki konzol helyett. ilyet Moby se javasolna soha.
  • mucsácsó
    Srácok, a BB DLC hogy van?

Gondolkoztam, hogy berántom, most akciós, kőkemény ~2300 HUF.

Anno átmentem NG+ -ba - és az érdekelne, hogy mikortól jön a DLC content? a plusz pályarész jön hozzá a játék végére, vagy ... vagy hogy kell ezt elképzelni? jó ez így NG+ -ban? :D
    vagy végig van +content az egész játék alatt? Egy kis felhomályosítást tudnátok adni? :3

Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2016.09.26. 11:19:54
  • Ulthane
    A sok hülyeségen kívül még egyetlen egy érvet sem mondtál, hogy miért vegyen 130ks konzol helyett valaki 130ks PC-t. De mindenki hülye, mert konzolon játszik, és nem 500ks PC-n.

• Amiga
    De csak akkor zöldebb a szomszéd fűje, ha látod a kertet.

Én Pc-n pont azt nem szerettem, amikor vissza kellett vennem egy játék grafikájából. Mert azonnal láttam, milyen LEHETNE.

Mint amikor étteremben rendelsz valamit, és amikor a pincér elviszi melletted a kaját a másik asztalhoz, azt mondod, "basszus, miért nem ezt kértem". Na konzolon ez legalább nincs, ott készen kapod, amit a fejlesztők megálmodtak. Ha exkluzív, nincs is miről beszélni, de ha multi, akkor is megteheted, hogy nem nézel utána, "miről maradtál le", mert nincs félmillás pécéd.

A játék egy hobbi, amiben mindenki a pénztársájának és a vásárlási hajlandóságának megfelelő módon és mértékben keresi a számításait. Attól nem lesz *ar egy konzol, hogy egy erős pécés szemszögből nem hoz megfelelő teljesítményt. Sőt, még ekkor is a fejlesztőn múlik, mennyit áldoz fel az fps érdekében. A TLoU remastered hozza a 60 fps-t, bármelyik fejlesztő csinálhatna hasonló színvonalú játékot. De inkább beleteszi a legmodernebb middleware-t, egy tesszalációs rendszert vagy bármit, amivel megzakkantja a gépet. Ezért szídhatom éppen a gépet is, de valljuk be, az átlag pécét ugyanígy megzakkantják az új játékok. A DF-analízisek se a 150 ezres pécét teszik oda a konzol mellé. :-)
  • darkSectorxxx #59640
    Nem tök mindegy, amíg léteznem opciók és különbségek, addig emberek is lesznek, akik ezeket észre veszik. :D
  • Amiga

Emlékszem, amikor hazavittem az ATI HD6790-emet. ICQ3 hűtéssel, két slotot foglalt. Alatta a kétmagos 3 GHz-s intel (használtan vettem) és talán 4 GB RAM. Nyomtam rá egy 3D Markt-ot, vagy mi volt akkor. Nagyon magas volt a pontszámom, online mutatta is, mennyire király vagyok.

Fél évre rá már nem voltam vele annyira király. Aztán eljött a nap, amikor elkezdtem visszaveszegetni a grafikát. A játék telepítése után órákat szórakoztam azzal, hogyan tudom az AA-t, AF-et és fps-t összehangolni. Kell-e nekem a +10 % látótávolság? A +20 objektum, amit kirajzol?
    Egy ponton már úgy éreztem, kezd elmenni ennek az íze. És kellene lassan új videókari. Meg egy proci. Meg egy alaplap.

És akkor!!! kicsit belenéztem az akkor totálisan lenézett konzolos cikkekbe. Uncharted... Heavy Rain... Gran Turismo... The Last of Us.

Megvettem a PS3-at, kitettem a tévére és hányingerem lett a recés 720p-től. Mi ez a szar, mondom? A játékok viszont ANNYIRA jók voltak, hogy úlléptem ezen egy pillanat alatt, illetve hamar rájöttem, hogy a legtöbb játék 720-ban is szuperül néz ki.

És jött a PS4, ami az 1080p-vel már visszaadta azt az élményt is, amiért a PC-t szerettem, azokkal az fps-dropokkal, amik hadd ne mondjam, az esetek 90 %-ában a pc-men is ugyanúgy megvoltak, hacsak nem öltem a pénzt folyamatosan bele, vagy nem butítottam vissza a játékomat önként.

Akkor meg miről beszélünk? Ár/érték arányban a legtöbb játékosnak tökéletesen megéri egy konzol, aki pedig megengedheti magának, nyugodtan tartson mellé (vagy helyette) egy high pc-t. Nem tök mindegy?
  • Moby
    Vagy ez a mumusotok, és rajtam vezetitek le a frusztrációt. Tőlem mehet, eddig sem volt bajom ezzel :P Moby doktor minden nap rendel!
  • Ulthane
    Én éppenséggel vehetnék, mégse veszek. Már elmondtam párszor, miért. Nem ér meg az a pár teszteredmény nekem + 400k-t. Abból veszek inkább bármi mást.
  • Moby
    Én ide pécét nektek maximum komolytalankodni hozok. Azt akarjátok látni, mermittudomén. Kell nektek az érzés, vagy a tökömtudja mér :D
  • Ulthane
    Pl. itt #59514

Meg csomó más alkalommal, verbálisan.

Csak azt nem akarod az istennek megérteni, hogy egy fél millás PC-t értelmes ember nem hasonlít egy 130-as konzolhoz. S nem fröcsög, hogy bezzeg a PC.
  • Moby
    Egy képet tettem be, ami szerencsétlenül pécé érintettségű, de úgy ötször jeleztem is, hogy az nem releváns. Azzal tudok én is főzni ami van.
  • Amiga
    Amúgy akadnak páran, akiknek nem telik félmillás pécére (tudom, hogy emiatt szégyenkeznünk KELL), és nekik marad a kompromisszumos megoldás. Akár még meg is örülnek, hogy vállalható összegért kicsit boost-olhatják a masinát. Sőt, van, aki még ezt sem fogja meglépni, hanem évek múlva is az alap PS4-et tolja majd. Micsoda tragédia, igaz?

Van olyan ismerősöm, aki még PS3-on tolja, és az ő szemszögéből egy PS4-es játék maga a csoda. Megjegyzem, UC4 még a félmillás pécéseknek is az...
  • Moby
    Holis?
  • Ulthane
    Hát aki megállás nélkül toplelezik és PC-s összehasonlító videókat hány a topikba úton-útfélen, az pont te vagy.
  • ppista
    Ettöl féltem. :(
    Akkor egyelöre marad a Sanyi konzol. A PS5 majd megoldja három év múlva, addig kihúzom valahogy. Ha elnézem a jövö évi ex termést, nem is fog unalomban eltelni. :)
  • Amiga
    "Szal nekem kicsit rejtélyes mindig, miről is szólnak ezek a posztok, és hogy miként keveredik ebbe a pécé"

Pontosan! Én sem értem, miért posztolják ide az összehasonlító videókat!
  • Moby
    >Amúgy ha lenne egy több mint félmillás pécém, hogyan tudnám rávenni hogy fussanak rajta a Sony exek 4K/60-ban?

Sehogy. De ami ettől is nagyobb baj: nem tudja kanállal enni a borsólevest sem :( Bár nem világos e kettő milyen relációban van egymással, mer nekem épp van uszkve félmilkás gépem, és a sony exeket sem hagytam ki, és mégsem szopatom magam ott, ahol el tudom kerülni. Szal nekem kicsit rejtélyes mindig, miről is szólnak ezek a posztok, és hogy miként keveredik ebbe a pécé, defőleg az ára.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.09.26. 10:37:53
  • ppista
    Ez a téma hosszabb ideje fut, mint a Barátok között, és kb. annyi értelme is van.
    Amúgy ha lenne egy több mint félmillás pécém, hogyan tudnám rávenni hogy fussanak rajta a Sony exek 4K/60-ban? Ha van rá megfelelö válasz, akkor elgondolkodok egy ilyen taligán. Sajnos addig marad a kazán PS4 1080/30-cal. Vagy még ennél is gyengébben.
  • Amiga
    Ha nem nézel DF-et, soha nem fogod megtudni, hogy beleszaladtál egy pofonba. Még a végén élvezni is fogod, és szar életed lesz.
    Ellentétben a felvilágosultakkal, akik boldogan dühönghetnek.
  • Moby
    Zónak, meg akit érdekelt anno:
    Bár nem vettem meg a ds4 adaptert (szerencsére), de azóta egyértelművé vált a helyzet. Nem hogy nem megy, de még annyira sem megy, mint egy randombármilyen amúgy vele működő BT adapter, mert az inputmappert ds4w-t külön buzizgatni kell hozzá, de nem egyszerű a helyzet, mert a ps szotfverek visszaállítgatják vagy szimplán elkúrja őket a mapper, szal egyelőre a legit és a wines felhasználás parallel szinte nem is lehetséges. Win10 A.U. mellett meg pont úgy nem műkdöik a kizárólagos mód, ahogy semmivel sem, szal a verdikt:
    Messze ívben kerülendő pénzkidobás.
  • darkSectorxxx #59624
    Most hogy a férfiak elmentek, beszélhetünk a hüvelygombáról. XD
  • Moby
    Aham.
    Tehát. A reklám jó játékot ígért, a demot tolták, az nem volt jó, a de a reklám jó játékot ígért, szal mégis inkább megvették, a látottak ellenére.
    Hátpersze :D

/nem lenne logikusabb az a magyarázat, hogy tetszett nekik a demo? Nemtudom, csak kérdezem.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.09.26. 10:15:41
  • Moby
    Igazad van. Nem kell itt a pánikot kelteni, amikor lehet tolni az agynélküli fanboihypeot is is :DDD
  • Totti5
    Drukkolok nekik, de még mindig nem hat át a hangulata. Remélem kiváló lesz és meggyőz majd.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.09.26. 10:11:25
  • arty
    úgy, hogy a reklám egy jó játékot ígért
  • Totti5
    Ha Prón a Mafia 3 a PS4 / Xbox 1 ótókázás száguldozás, robbanás közbeni 28 fps helyett fix 30 lesz akkor már tökéletesen megérte az egész ( random ideképzelhető bármilyen más játék ) Én csak amiatt veszem. Multiplatokat amíg nem jön a Pro nem is fogok venni. Minden majd kiderül, kár ezen lovagolni. Minden másra, többre, jobbra ott a PC...
  • SlickAdam
  • Moby
    Ez simán megtörténhet. Mondjuk nem egy belsős címmel, azt nem gondolom, de ha pont a randommultiplat játéknál szaladsz bele a pofonba, aminek a multijába épp belevernél egy 4-500 órát, akkor nem leszel ilyen vidám :)
  • Ulthane
    Szerintem ezt csak te gondolod túl. Meg a sok techbuzi. A következő lesz:

* játék HDR peccs nélkül - ugyanúgy fut majd, mint a mostani konzolon, max kicsit stabilabban, kevesebb fps droppal, full hdben
    * játék HDR peccsel - szebb fények, színek, világítás, ugyanúgy full hd, esetleg kicsit stabilabb
    * 4K-képes játék meg fut a felskálázott 4K-val

Nem kell itt pánikot kelteni, teljesen értelmetlen.
  • n000rbi
    Pedig biztos elég lenne majd 40k-ért lőni ph-n egy origi ps4-et, hisz' azon úgyis szebb lesz fhdben a Tlou2 is.
  • arty
    "Sony leteszi a gépet az asztalra."

Sony leteszi az értelmetlen gépet az asztalra.
  • Amiga
    :-)
  • Moby
    ha a tizediket nem is, de a második-harmadik esélyes lehet :D
  • Amiga
    Te sima PS4-et is hétszer vettél. :-)

Jár most a szád, de jövő ilyenkorra már a tizedik pro-dat fogod koptatni a TLoU 2 miatt. :-D
  • Moby
    Nem, de ez hogy kapcsolódik ehhez? :D

/én ezektől függetlenül megveszem, megdemózom, megnyalogatom, aztán szintúgy ezektől függetlenül eladom, hiszen nincs rajta semmi, amit belátható időn belül játszanék. Majd talán jövőre valamikor veszek egyet saját használatra. Vagy talán a HZD bundleben, mittudomén.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.09.26. 10:04:50
  • Moby
    Ez egy demó játék volt, amiről a DF is leírta, hogy ahányat teszteltek, az mind eltérően működött.
  • n000rbi
    Akkor lemondtad a preordert? :)
  • Moby
    >Pár hete arról ment az okoskodás, hogy a pro alapból minden ps4 játékot "classic" módban futtat majd

A régit, amihez nincs pro patch. Hogy az újakkal mit fog csinálni fullhd-ben, és mi lesz elérhető opcióból, ez egyelőre nem több, mint a rühes nagy kérdőjel. Egy gigantikus kérdőjel, mert a ködösítésen, és néhány demo cuccon kívül még csak utalás sincs semmire. A sony meg promóképeket meg videókat kizárólag 4k-hdr összefüggésben ad ki, ami egyértelmű jele annak, hogy részükről semmiféle prioritásban nincs a pro-fhd párosítás. Namost én ilyen kérdőjelekre biztos nem tennék fel látatlanban hatvanezret. Pusztán ennyit írtam Amigának.
  • Amiga
    "Ehhez hasonlóan a Rise of the Tomb Raider is több módot kínál, egyenesen hármat. Ahhoz képest, hogy egy mindössze pár hónapos, elképesztő grafikával rendelkező AAA-kategóriás játékról beszélünk, ez is natív 4K-s felbontásban és 30fps-sel fut majd, ha a felhasználó ezt választja. De ezen kívül elérhető lesz még egy 1080p-re és 30fps-re kihegyezett mód, erőteljesen feltekert grafikával, valamint ugyanehhez egy olyan változat, ahol a framerate nincs lezárva. Utóbbi esetben egyébként a jelenlegi build 40-60fps között ingadozik, ahogy az előző Tomb Raider PS4-es verziója is, így valószínűleg ismét CPU-limitbe ütközik a játék."

Ennyit arról a k* tűzről. Melyik verzióból volt? :-D
  • Amiga
    IPON:

A Sony tegnapi sajtókonferenciáján az új hardverek bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy bemutassa, a játékok milyen hasznot fognak húzni a PlayStation 4 Pro extra erejéből. Ennek keretében láttunk példákat arra, hogy milyen előnyökkel jár a PlayStation 4 Pro azok számára is, akik nem rendelkeznek 4K-s megjelenítővel, akik pedig igen, azok nyilván élvezhetik a nagyobb felbontást.

Innentől kezdve tehát mondhatjuk, hogy egy játéknak többféle verziója, pontosabban többféle futtatási módja lesz. Ugyanakkor egy valamit már az elején le kell szögezni: a Sony újra megerősítette, hogy a multiplayer játékok ugyanakkora képfrissítéssel futnak majd a PlayStation 4 alap és Pro verzióin, ugyanis senkinek nem akarnak előnyöket biztosítani, és így szétdarabolni a játékosbázist.

Onnan tudjuk, hogy egy játék alapból (tehát a dobozból kivéve rögtön) valamilyen pozitívumot nyújt majd nekünk a PS4 Pro-n futtatva, hogy a csomagoláson találunk majd egy "PS4 Pro Enhanced" ikont. Ilyenkor tehát számíthatunk arra, hogy az adott cím az erősebbik konzolon szebb grafikával, jobb framerate-tel, HDR10-támogatással, vagy esetleg nagyobb felbontással érkezik. Vagy akár mindez egyszerre.

Az ehhez hasonló előnyöket persze nagyon nehéz online reklámozni a felhasználók felé. Ha a monitorunk nem támogatja a HDR-t, hiába nézünk HDR-es felvételeket az új játékokból, és a 4K-s felbontás nyújtotta jobb képminőség sem feltétlenül jön át YouTube-on. Azonban akik a PlayStation Meeting alkalmával élőben próbálhatták ki a játékokat PS4 Pro-n, egyöntetűen le voltak nyűgözve a végeredménytől.