40521
  • Shep
    Gyalog, mint Balog :D Én ma sikeresen visszaestem 12-re. Zsinórban 5 bukó, egyszerűen semmi nem jött össze.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.03.23. 14:37:03
  • Devv

Mivel vagy?
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2015.03.23. 14:35:54
  • Tinman #13718
    Rank 14-en se voltam még saját kutyulmányommal... fura dolgokat láttam errefelé :-D

1. Gyak. base paklis warlock, full aggro, el is vert 6 kör alatt.
    2. Mage flamestrike nélkül, vagy baromi peches volt...
    3. Elvertem egy gold mechmage-et, iszonyú jó meccs volt, kb. 13 lap volt hátra, amikor sikerült board controlt szereznem, azt hittem innen már nyerni fogok, de amikor a nemstabil portál lehozta NEKEM az Iron Juggernaut-ot, akkor pontosan ilyen képet vágtam:

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.23. 14:16:41
  • Tinman #13717
    Ezen nem lepődtem meg.

Egész jó saját buildem van, lementem vele pár óra alatt 15-ig, úgy, hogy csak a napi questeket toltam le, meg múlt pénteken kicsit jobban ráfigyeltem.

Viszont hiába verem el az olajost, a control warit, 50%-ban mechmage-et, druidokat 60%, ha jön egy pala és kivégez, aztán jön egy hunter akinek velem ellentétben jó a kezdő keze és máris visszabuktam. Baromi nehéz egy olyan dekket kiagyalni, ami minden helyzetben megállja a helyét... de igyekszem. Pár évszak(!) és talán össze is jön saját dekkel a legend :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.23. 08:42:58
  • Devv
    Nekem most adott egy 60-ast a 40-es helyett, úgyhogy ma priestezek: priest or warlock dominance.
  • Shep
    Trumpot is legyűrte a mustárgáz.
  • Shep
    Szerintem ez azóta változott kicsit.
  • Negritis
    te is tudod hogy sose fognak ilyet kihozni :D
    mondjuk én anno ezen lepődtem meg
  • Shep
    Ok, de engem azért érdekelne :)
  • Negritis
    sztem ebből a szempontból nem rosszabb az arány (még) mint bármely másik f2p game, ahol rengeteg a hopper
  • Negritis
    a pay to win mindenkinek mást jelent innentől kezdve sztem halott ez a téma
    +senki nem mondta még újnak hogy pár hónap és jujj te leszel az új kolento
  • Shep
    Én amúgy kíváncsi lennék egy olyan statra is, hogy az új játékosok hány százaléka adta fel 1 hónapon belül a játékot?
  • Zozo0122 #13708
    Nagyszerű, megint magyarázhatom a mondataim jelentését. Ki mondta, hogy szégyen? Nem szégyen, sőt valószínűleg az elején rákényszerül, de nem arról volt szó, hogy ő mivel játszik, hanem hogy ellene mit fognak játszani. Egy kezdő játékost pedig zavar az aggro sikeressége és nehezen védhető (kezdőként) játékstílusa. Én is ilyen voltam, és sokan mások is ilyenek, sőt elmondom, hogy a tapasztalt játékosok jó részét is zavarja, de már megtanultak védekezni ellene - mégis a játék legnagyobb és leggyakoribb frusztrációját az okozza, amikor egy aggro deck 6-8 kör alatt ledarál, mert mondjuk rossz a kezdőkezed. Mondok még jobbat: személyes ismerősöm hunterrel szokott elmenni legendig, mégis ha lenyomja őt egy, akkor nyomja a "szemét hunter" dumát. Nem kell véresen komolyan vennie és megutálnia egy új játékosnak csak azért mert én azt mondtam, csak elmondtam neki egy olyan aspektusát a játéknak amire számítania kell. Gondolom kb. béta óta tolod, épp ezért aki ezt nem élte át és nem tud erről semmit az te vagy. Közmunka? Hmm, ezt talán rosszul értelmeztem, de nekem ez burkolt oltásnak tűnik azokra, akik nem költöttek a játékra, mert mondjuk nem telik nekik rájuk. Én pl. költöttem, pár pack + Naxx+ BM, de igazad van, ha költesz a gamere előrébb jutsz. De akkor végülis nem pay to win? De igen, free to play köntösbe bújtatott pay to win. Mint már sokan megmondták. Ezt kell látni, és akkor nem lesznek az újaknak téveszméik, hogy majd 1-2 hónap alatt feljönnek.
  • 1Darton1
    Persze, nehogy azt érezze, hogy olcsó aggro deckkel szégyen játszani. Most időben mondd meg neki, hogy mi legyen a véleménye.
    Még mindig olyasmiről beszélsz a játék elejével kapcsolatban, amiről semmit nem tudhatsz. Egy free to play új játékos mindig szívott, mert a többség már akkor sem közmunkából élt.
    A lapgyűjtéssel kapcsolatban viszont tényleg frankó tanácsokat adtál.
  • 1Darton1
    Nekem is az időigénye a legnagyobb bajom. Azért is hagytam abba az arénázást elég régen (meg a gold sem olyan fontos már).
    Ranked meccseket is inkább szezon végén játszok.
  • Negritis
    nyilván mert alapvetően kevés időt szántam a játékra :D
    mondjuk ha kijön androidra sztem lesz majd jópár aréna nekem is :D

csak ugye 1-1 aréna kör jó esetben 1,5-2óra
    1-1 deck tanulási fázisa 4-5 játékóra
    azt meg nem szántam rá az tény :D
  • Zozo0122 #13704
    Az én őszinte tanácsom ez: ne engedd, hogy feldühítsen a game és elrontsa a napodat, ez csak egy játék. Jönni fognak a retek hunterek, mechmagek stb a sok rák pakli, és igazságtalannak fogod érezni, azt fogod gondolni, hogy egy rakás szar az egész. Nem az, csak most elkezdeni ezt a gamet...hát merész próbálkozás, mert óriási lemaradásban vagy. Aki béta óta tolja mindig játssza az agyát, hogy jajj nem szemét a game, meg nem pay to win - De, csak ők ezt ilyen mennyiségben nem tapasztalták meg, meg amikor ők kezdték még senki nem volt pro, sem arénában sem egyébként, szépen apránként össze lehetett mindent gyűjteni. Ha jó akarsz lenni, akkor az rengeteg időbe és idegeskedésbe fog kerülni, de szép apránként ki tudod farmolni a lapkészletet. Ha gondolod, érdemes a Naxxot meg esetleg a Blackrock Mountaint megvenni valós pénzből. Először a Naxxot, BM még majd kiderül, hogy mennyire lesz jó. Persze megoldhatod goldból is, de az kb. 1 hónapnyi gold. Az elején nyitogasd a classic packokat és csináld a napi questeket - a 40 goldosakat nyomd el, hátha jön 60-as vagy 100-as. Néha nyomj egy arénát és gyakorolj, az első 2 hónap kínszenvedés lesz, utána már nagyjából lesz 1-2 paklid amivel élvezni fogod (általában) a játékot. Sok sikert, és respect, hogy most bevállaltad, hogy elkezdd, de jobb későn mint soha, ha tetszik a game akkor még mindig jobb most, mintha fél év múlva fognál bele.
  • 1Darton1
    Én néhány alapvető trade-elési hibát is láttam nálad, de a fő gond az volt, hogy mintha keveset játszottál (vagy kevés meccset láttál) volna az adott paklival.
  • Shep
    És ennek én nem is mondtam ellent :)
  • 1Darton1
    Én szinte az összes ügyes streamert láttam már arénázni, és abban is nagyon jók. De mivel ezt a képességüket már rég elsajátították, nem kell újra megtanulniuk, és ranked meccsekkel is karban tudják azt tartani.
    Nyilván nem a rossz arénadeckekkel kell jó eredményt elérni. Ha valaki gyakorlott benne, annak hosszú távon meg is lesz az eredménye.
  • VanDaal
    Igazából mostanában kezdek csak rákapni jobban az arénázásra, mert úgy érzem, most jutott el a játéktudásom arra a szintre, hogy már megérje arénára költenem a goldot packok nyitása helyett :)
    Aztán majd meglátjuk, sikerül-e idővel valami előrelépést felmutatnom :)
  • VanDaal
    Ne is mondd!
    Utolsó 3 arénám:
    -mage: se fireball, se falmestrike, összesen 1 birka
    -mage: dettó
    -pala: nuku consecration, 1 truesilver champion

A mind control tech meg minden egyes alkalommal a legerősebb lényemet húzta át, ahányszor csak kijátszották
    De nem kezdek panaszdélutánba, mert összességében elégedett vagyok, legalább érzem magamon a fejlődést :)
  • 1Darton1
    Remek példát hoztál az állításomra. Még a tanulási fázis sűrűjében vagy, ami persze nem zárja ki, hogy részsikereket érj el.
    Viszont ha rendszeresen arénázol, akkor jó úton jársz.
  • Negritis
    én csak 2-3x mentem 10ig, 12 nem volt, de azért sztem egész jól állok
    mondjuk nyílván ha arénáznék és teljes lenne a lapkészletem akkor tudnék mindig váltani hogy az épp aktuális tutit használjam
    de így is van 3-4 deckem ami tökéletesen életképes
    és sztem vagyunk így páran itt is
  • Shep
    Meg nem árt ha nem kapsz a randomból full szar lapokat és össze tudsz rakni egy értelmes paklit. Lehetsz te akármilyen pro, szar lapokkal nem fogsz tudni még 3-4-et sem nyerni, nem hogy 10+ -t. Az meg megint más kérdés, hogy szerintem az egész aréna dolog túl van misztifikálva. Van nem kevés jó játékos, streamer aki pl sosem arénázik mégis a topban van. Az aréna inkább arra jó, hogy legyen egy kis változatosság a létrázás közben. Nem véletlenül nyomják a nagy stremerek is úgy ,hogy pár óra ranked majd inkább aréna. Részemről meg az aréna a játék legrosszabb része.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.03.22. 21:03:56
  • VanDaal
    "Senki ne reménykedjen különösebb sikerekben ranked meccseken, aki nem tanult meg magas szinten arénázni. Ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem jutott el számos alkalommal 10 win fölé"

Szerintem az relatív, ki mit ért siker alatt :)
    Én kb november óta játszok (eleinte nem is túl sokat, inkább csak a napi questeket), és nekem most az is eredmény, hogy sikerült eljutnom rank 10-ig, arénában meg viszonylag üzembiztosan hozom az 5 wint alkalmanként. De a 10+ az nekem jelenleg valami elképesztően távolinak tűnik. Persze nyilván nem én vagyok a mérvadó, de ahhoz azért már tényleg nagyon jól kellhet játszani... :)
  • 1Darton1
    Azért túlozni sem kell. Sok időt meg lehet azzal spórolni, hogy a szezon végére időzítesz egy nagy rohamot, minél későbbre, annál jobb. Meg persze, ha több különböző paklival is ügyes vagy.
  • Zozo0122 #13693
    + Azt hiszem 1Darton1 is azt írta, hogy többször is sikerült neki.
  • Shep
    Na de játékidőben mennyi volt, mert az ami leginkább kell a legendhez.
  • Zickler
    Első 2-3 hónap, ez tetszett :D Nem akarok nagyképű fasz lenni de tudomásom szerint, innen a fórumról még csak nekem és Pionak sikerült elérni a legendet, és én azért jól megszenvedtem vele. 2 hónapom ment rá miután már egy éve játszottam. Szerintem Pionak is hasonló statisztikái vannak. De feladni nemér, előbb-utóbb összejön bárkinek aki igazán akarja.
  • Malarki
    Áá, örülök ha a 15. szint környékére el tudok majd vergődni :D Most is 24-en úgy elvertek hogy sebezni se tudtam az ellen hősét. Elég nagy égés volt.

De köszönöm a segítséget ismét!
  • 1Darton1
    Ha megveszi a jobb deckeket, sokat tanul az ügyes játékosoktól, és persze kiemelkedő a logikai érzéke, akkor pár hónap alatt van is esélye.
    De valóban, a legtöbben ott rontják el, hogy türelmetlenek. Nem néznek más játékosokat, és nem tanulják meg az alapokat arénázás közben.
    Én azon a véleményen vagyok, hogy senki ne reménykedjen különösebb sikerekben ranked meccseken, aki nem tanult meg magas szinten arénázni. Ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem jutott el számos alkalommal 10 win fölé. Nekem ez olyan, mintha valaki általános iskolai matektudással rögtön a lineáris algebrában szeretne elmélyülni.
    Kezdő játékosnak azért pár hétig nem árt ismerkedni a játékkal, és közben aranyat gyűjteni, mielőtt még arénázásba fogna. És persze a magas fokú türelemhez az is hozzátartozik, hogy bírni kell a vereséget és a sikertelenséget, ami eleinte komoly nyomást jelent.
  • Shep
    Aztán majd rájön, hogy nem úgy van az :)
  • Mephike
    Hidd el sok kezdő gondolja úgy, hogy pár hét múlva már a topban lenne a helye...
  • Shep
    Szerintem a legjobb ha nem is álmodozik senki a legend szintről, csak ha tengernyi ideje és türelme van.
  • Shep
    Ez a legjobb tanács, de tényleg.
  • Shep
    Lifecoachot ajánlom, minden egyes lépést elmagyarázza, talán túlságosan is szájbarágós, de sokat lehet tőle tanulni.
  • Mephike
    Még egy apróság, az első kb 2-3 hónapban ne álmodozz legend szintről. Ne akarj rögtön a topba jutni, mert akkor csak sírni-ríni fogsz, és idővel feladod. Arénázz, állj rá egy deckre, gyűjtögesd hozzá a dustot és ha megvagy, akkor craftolj lapokat. Saját véleményem, hogy csak epic és legendás lapot craftolj, a többit próbáld kinyitni (persze egy kettő lapot craftolhatsz, de csak módjával). Sok sikert!
  • Zozo0122 #13682
    Most mage aréna: 1. kör coin+unstable portal-blingtron. 2. kör: Blingtron - Doomhammer
  • Devv
    De a legjobban teszed, ha el se kezdesz ezzel a fosteleppel játszani!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na jó, csak vicceltem!