40521
  • Zozo0122 #39315
    Na, ez oszt igen :D Jól néz ki a topik! (Muszáj ideírnom: igen, valóban tetszik.)
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.03.13. 22:22:50
  • Zozo0122 #39314
    A prohardver fórum él és virul :D
  • Renegade
    az sosem rossz ötlet. A fő baj, hogy pl nem tudni, hogy van-e utánpótlás itt, mert a legtöbb fiatal már nem fórumozik, hanem más platformokon aktív.
  • TBTPumpa
    Frissíthetjük a listát a még aktív SG-s játékosokkal, ha úgy van. ;)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.03.13. 15:40:45
  • morcosqtya
    Ha kell hg akkor legyen, de inkább infók összegyűjtése / megosztása és aktualitások (HS nyereményjátékok, choose your champion, cikkek, eventek, streamek stb) terén jó ha van egy ember aki koordinál és megoszt, mert moderálásra szerintem annyira nagy szükség itt nincs, elég keveset trollkodunk egymáson, nem savazzuk egymást.
  • 1Darton1
    Szintén támogatlak.
  • 1Darton1
    Pedig tök egyértelmű volt a szarkazmus a hozzászólásodban. Ritka esemény, hogy valaki ennyire látványosan felhívja rá a figyelmet, miközben nem is állt szándékában.
    Szarkazmus nélkül persze még megfejthetetlenebb, hogy mit is értesz kreativitás alatt, és jobb is, ha nem boncolgatjuk.
  • TBTPumpa

Köszönöm a bizalmat!
  • j0nNyKa
  • Devv
    +1 Mehecc :D
  • TBTPumpa
    Ez mindig így van. Bejött az Overwatch is, sokan próbálják meglovagolni azt is. WoW-ból pedig a Garrison-t próbálják másolni néhány MMO-ban.
  • Renegade
    jaja z a Tblint amúgy Bálint? mert akkor lehetne Bálint gazdánk
  • Pio
    Én támogatlak! :)
  • Pio
    Mekkora mázli, hogy a HS sikerén felbuzdulva ilyen sok klón kártyajáték jött létre, különben nem lenne honnan összelopkodni a HSt. Már-már biztos vagyok benne, hogy ez volt Bródliék Mesterterve. :)
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2018.03.12. 22:24:14
  • TBTPumpa
    Szeretnétek házigazdát a topikhoz?
  • Zozo0122 #39300
    Te még élsz? :) Azt hiszem akkor kezdhetem újra megmagyarázni a hsz-eimet :)

- Tetszik, nagyon is, a kreatív része a csapatnak 10 pontos munkát végzett. Ez a boszorkányos sötét erdő tök jó. De:
    - Továbbra is tartom, hogy 1-2 elemben (tehát elenyésző százaléknyit/kieg) összelopkodják mindig az aktuális legjobb dolgokat egy-egy kiegjükhöz, de gondolom tartják a mondást, hogy jótól lopni nem bűn. Az Eternal picit jobban megoldotta az echot, de ez sem rossz. 1-2 lap pedig, még a színezésében is egy az egyben onnan lett behúzva, ugyanis hülyék lennének nem ránézni néha a konkurensekre.
  • 1Darton1
    Most akkor tetszik vagy egyáltalán nem volt kreatív? Esetleg pont az tetszik, hogy nem kreatív?
    Az ötletlopásos érvelés pedig már rég (még mindig) nem állja meg a helyét.
  • Zozo0122 #39298
    Sőt, most így jobban belegondolva :D A 2 új keyword-öt az Eternalból emelték át (ahogy korábban lapokat is egy az egyben), a videó témája egyértelműen a Blair Witch Project, a sötét erdő meg a boszorkányság témája meg rengeteg jól ismert mű alapja. Mehet ebbe minden - vámpír (vannak a WoW-ban?), worgenek, dühös falusiak, megszállt lények, szellemek, stb. A kreatív csapat munkája ismét 10/10, tuti megint szarrákeresik magukat.

Az már más kérdés, hogy a bemutatott neutral legendaryk hulladéknak tűnnek :D

Más: Mit gondoltok a közelgő Artifact-ról? (DOTA card game)
  • Zozo0122 #39297
    Nekem is tetszik. És igen, az Echo-t is másolják, de a kieg koncepciója tök jó :)

+ Újabb örömhír (nekem), hogy azt írták redditen, hogy Legendsben is "very soon" a kiegészítő bejelentése :)
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.03.12. 19:42:19
  • TBTPumpa
    Az új board:

Monster Hunt (Dungeon Run-hoz hasonló) játékmód:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.03.12. 18:45:47
  • Devv
    Megjött az echo ide is.
  • TBTPumpa
    Na ez most kifejezetten tetszik, nem úgy, mint az előző néhány kiegészítő.
  • Pio
    Ez a videó nagyon király, erősen begombáztak a srácok. :D
  • TBTPumpa
    Ééééés bejelentették az új kiegészítőt:

The Witchwood kiegészítő oldala

50 kártyacsomag + 20 bónusz kártyacsomag előrendelés esetén (70 csomag kártya jár 50 euróért cserébe!)
    "In a Dark Wood" kártyahátlap előrendelői ajándék

Rölíz: 2018. április közepe

Néhány új kártya
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.03.12. 18:24:36
  • Tinman #39291
    Az aki ennyire jó mindenben (mert az), annak sajna torzul a személyisége előbb-utóbb, hiszen egy kicsit Superman-effekt. Ha folyamatosan dicsérnek, elismernek, kitüntetett figyelmet kapsz, majd jön egy hót átlag arc és valamiben zsinórban 7x elkalapál, az rombolja a benne kialakult képet arról, hogy ő a világ közepe. Szomorú. Jó ügynök volt :-(
  • Tinman #39290
    Igazából ha vele játszottam, minden 2x annyira figyeltem, mint szoktam és 3x meggondoltam mit lépek. Valahogy másképp játszok akkor, ha tudom az ellenfélről, hogy kicsoda és mennyire géniusz... az ember összekapja magát és próbálja a legjobbat hozni, hogy ne égjen be. Eleve megpróbálok az ő fejével gondolkodni és abban úgy tűnik az van, hogy "kicsaljon" tőlem lapokat, "csapdát" állítson pl. egy beáldozható lénnyel, hogy elmenjen rá egy hasznos spellem etc., de ezt is ki lehet játszani, persze nem könnyű úgy gondolkodni, hogy ő azt hiszi, hogy tudja, hogy én mire mit lépek, de mivel én tudom, hogy ő tudja, hogy mit fogok lépni, ezért próbálom összezavarni azzal, hogy másképp játszom, mint amire ő számít. Eleve igyekszem ellene mindig olyan dekkel menni, ami midrange inkább, és ebben megvan az esély, hogy egy jó tempót elkapva legyorsulom, de ctrl terén se annyira gáz egy ilyen dekk.

Tényleg zsinórban 7x kapott ki, de 3 hónap alatt, tehát közben neki is volt rengeteg meccse, meg nekem is, de másokkal. Vele viszont tényleg zsinórban 7 volt. Párom (aki ráadásul gyerekekkel foglalkozik 1 évtizede, mert ez a szakmája) is ismeri a srácot, mert a 4. meccs után meséltem neki róla, majd a fejleményekről és ő mondta először, hogy pontosan azért fáj annyira veszíteni a srácnak, egy -vállalom-: hülyébb ellen, mert mind a 2 fél tudja, hogy ő az okosabb. Ez pedig rohadtul sérti az önbecsülését, büszkeségét, holott csak egy szaros játék, amiben ráadásul a random nagyon is jelen van.

Annak viszont örülök, hogy nem csak én tapasztalom ezt a nálam fiatalabbakkal... és bevallom tettem ki tavaly a friends listemről egy 22 éves csajt szintén bm miatt. Ezt is elmesélem, bár ez itt már nagyon off, de hátha valakinek hasznos lett.

Dettó ismerem a csajt IRL-t néha még beszélgetni is szoktunk, elég jókat. Ő jelölt be Steam-en én azt sem tudtam, hogy van neki accja. Nagy horror game rajongó, így amikor nekem valamiből dupla-tripla volt, a felesleget úgy gondoltam neki adom, az apjával is jóba vagyok, párszor segítettünk egymáson IRL, szóval gondoltam ebben nincs semmi rossz. Már legelőször is furcsa volt, hogy nem ő köszönte meg, csak használta, és az apja köszönte meg helyette. A 2.-at egyikük se köszönte meg, de láttam, hogy beaktiválta, mivel végig is tolta! Aztán a 3. ilyennél (2 év kellett ehhez), kellett volna egy másik havernak a játék és kérdeztem az online levő csajt, hogy beaktiválja-e amit 1 hete adtam neki, vagy adhatom másnak? Nem jött válasz. Másnap belépett megint, tolta is valamivel, megint ráírtam, nem válaszolt. Vártam 2 napot, majd úgy b. ki a listámról, mint macskát szrni és IRL sem fogok neki még csak köszönni sem.
  • Tinman #39289
    Még mindig találkozom ennyi év után is olyanokkal, akik instant nyomják a well playedet 1 lap kirakása után, amikor meg leszed valamit nyomja a többi kreténséget. Aztán elérkezünk a lethalhoz, vesztésre áll. Akkor elkussol, égeti a kötelet és a többség ilyenkor nem concede-re nyom, hanem a quit-re.

Nem tudom miért kell ezt ennyire komolyan venni, de azt tudom, hogy amit komolyan kellene venni, az a másikkal szembeni alapvető emberi viselkedés.
  • Renegade
    Szerintem ez habitus kérdése is, a srác valószínűleg kompetitív is. Ha meg intelligens, akkor meg kinövi, mert csak érzi idővel, hogy amit csinál az kontraproduktív. Persze ettől még rossz, ha ismerőstől jön a pofon.
  • cesar22
    De ha ekkora géniusz a gyerek, hogy a francba verted el zsinórban hétszer? :) Ez már a randomon is túlmutat. :) Na nem mintha bármilyen logikát igényelne ez a játék.

Nekem rocket league-ben voltak hasonló élményeim. Kb 20-szor volt, és most nem túlzok, tényleg legalább 20-szor fordult elő, hogy mindenféle indok nélkül egy ilyen steam barát, akivel előtte játszottunk, vagy beszéltünk róla hogy játszunk, a következő alkalommal egyszerűen ignorált. Nem tilt le, csak nem válaszol, látom hogy online, játékban van, még azt is látom hogy meccset játszik, de ő nem ír vissza. Ha csak annyit írna hogy bocs most nincs kedvem, teljes oké lenne, de ez a tahó módszer visszataszító. Szóval ja, az online-gaming világ tele van ilyen félreszocializálódott fiatalokkal.
  • Zozo0122 #39286
    Ja, nagyon meg tudja mutatni az emberi természetet, hogy valaki hogyan játszik egy online gamet és ott hogyan bánik az emberekkel. Ezt már én is észrevettem.
  • TBTPumpa
    +1
  • Tinman #39284
    Kifejezetten átlag alatti játékosnak tartom magam, annak ellenére, hogy 3.5 éve tolom. Bevallom őszintén néha nem is nagyon figyelek oda a játékra, hanem közben netezek, vagy mást csinálok... nekem ez a játék nem határoz meg semmit, csak az esetleges üresjáratok kitöltésére jó és ennyi.

Van egy ismerős srác, aki 1 évvel később csatlakozott a HS-hez a javaslatomra és napi szinten tolja, gyakran R10 alatt tanyázik. Korábban rengeteget szoktunk a HS-ről és másról is dumálni. Engem nem feszít a ranked, annyi időm nincs a HS-re... amikor egyszer volt sok időm, 7-ig mentem, azóta se, nincs nekem erre fél napom.

Na a lényeg az, hogy a srác nálam jóval fiatalabb, de okosabb, intelligensebb, még a saját társai közül is kitűnik. Sokra fogja vinni. Tudom.

Szoktunk 80G meccseket tolni, 60-65% wint simán hozott ellenem, aztán történt valami, nem tudom mi. Az biztos, hogy én az évek múlásával csak figyelmetlenebb és hülyébb vagyok, ő meg egyre okosabb, mert még fiatal, egyetemre jár, ott is kitűnő.

Eltelt az elmúlt kb. 3 hónapban 7 db. 80G-s baráti meccs és most már ott tart, hogy nem beszél velem, ha kérdezek tőle valamit ignorál, pedig egyetlen szóval se bántottam meg, sőt, mindig kedves voltam vele, még ingyen játékokat is adtam neki ami a Steam wish-én volt.

1. Meccs -> Elvertem. Közben dumáltunk, hülyültünk. Aztán köszi, köszi, ment mindenki a dolgára.
    2. Meccs -> Elvertem. Dettó, de itt közben már nem beszélgetett velem, csak a végén, de még kedves volt.
    3. Meccs -> Elvertem. Itt már szóvá tette, hogy ez most nem jött neki össze, vagy én húztam jobb lapokat, vagy nem is tudja, mi van, na mindegy, thx-thx.
    4. Meccs -> Elvertem. Közölte, hogy ő most akkor ezt kezdi nem érteni, majd viccesen(!) beszólt, hogy többet nem játszik velem inkább.
    5. Meccs -> Elvertem. Megköszöntem neki a meccset, le sem tojt, még a köszönés is elmaradt. Kérdeztem tőle valamit, de kilépett, később se reagált rá.
    6. Meccs -> Elvertem. Na innentől a Hello - Hello-n kívül más kommunikációt nem sikerült vele folytatni, egyértelműen kiba. felhúzta már magát, nyilván el se köszönt. Nem beszél velem semmiről... 1x próbáltam nem jött össze.
    7. Meccs -> Elvertem. És elértünk a BM-ig! Baráti meccsen. BM-ig. A 4. körben vesztésre állt*... nézegette egy ideig a lapjait, majd direkt hagyta végigégetni a kötelét. Majd a köv. körben is, a köv. meg ment neki a lethal. Azt sem mondta bukjak fel.

(*Vesztésre állt -> Midrange szerű saját palával mentem, mert a komolyabbhoz nincs meg minden lapom, de sikerült a 3. körben elég jól felhúznom egy lényem, pedig rohadt szar kézzel kezdtem.)

Mind a ketten tudjuk, hogy az ő logikai készsége, intelligenciája az enyém felett áll. Mégis egy kibebaszott kártyajátékban, ahol jól tudjuk, hogy a randomnak nem kis szerep jut, a 7. meccs után már trógerkedik egy olyan emberrel szemben, akit IRL is ismer és aki nem 1x segített neki. (Azt is tudni illik, hogy mindig váltogatom friendek ellen a dekkjeim, amúgy is igyekszem mindig a metához alkalmazkodni.)

Megmondom mi van: Valójában ez az ember engem lenéz. Lenéz, mert hülyének tart, hülyébbnek magánál és személyes sértésnek veszi, ha elverem egy szaros játékban, ezért a frusztrációját abban éli ki, hogy már semmibe néz inkább. Nem kötelező velem 1 percet se játszani, de egy újabb kibaxott komoly leckét kaptam az emberi természetből.

Ha másra nem is, erre mocskosul jó a Hearthstone, mert előbb-utóbb megmutatja, hogy ki is vagy!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.03.10. 20:28:30
  • Zozo0122 #39283
    Off: Áhh, még mindig csak 91% core setem van és 92%-os Skyrim setem :D (Van rá ingame statisztika, még még néhány egyéb dologra is.) Közel sincs meg még minden, főleg ugye, hogy itt 50 lapos egy pakli és a Unique Legendarykon kívül mindenből 3 lehet...:D 50 ezer dustom volt jaja, de a sima lapok kicsit olcsóbbak, a goldenek viszont kicsit drágábbak mint a HS-ben :) És hát most craftoltam golden Dawnbreakert és Divayth Fyr papát is :D Ezek ketten így -9600 :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.03.08. 17:33:25
  • Renegade
    ez elég érdekes, mert ha nem lett volna HS, akkor én is a TES-t választom. Nagyon nem tetszik a HS jutalmazó rendszere, de amit a TES csinál az nálam a ló túloldala, egy évvel a játék után megvan minden lapotok + 50 ezer helyi dust, na az sem normális. Meg ugye a tempó, de ez is abszolút ízlés dolga, engem már egy 10 perces játék hosszal kínozni lehet, valakinél meg ott indul be a játék élmény.
    Mindettől függetlenül örülök, hogy van egy lassabb, tényleg ingyenes játék.
  • morcosqtya
    És ezt most bejelentetted. :D
  • TBTPumpa
    Bejelentik, hogy hamarosan bejelentik az új kiegészítőt
  • Pio
  • TBTPumpa
    Sajna nincs 80G-s küldetésem most (ritkán ad nekem olyat), de a teljesítésében tudok estefele segíteni.
  • Tinman #39277
    80G Trade. P.ü.
  • TBTPumpa
    Majd kinövöd.