147
-
#27 Ezért én nem nevezném zseninek. Volt egy jó húzásuk az iPhone és kb ennyi. (nekem vna iPhone3, 5 meg iPad 2őn mielőtt nekemesnétek). Viszont tény és való, hogy az korszakalkotó volt és igenis másolják. Másolja a samsung a google és mindenki.
2-3 éve mivel támadták a telefont? nincs flash, nincs sd bővíthetőség, nem lehet cserélni aksit... Most nézzétek google legújabb telóját.
Amúgy az kevesen tudják, hogy eredetileg az android úgy nézett ki mint valami BB klón aztán mikor kijött az iOS hirtelen teljesen megváltozott. (ki is lopott?)
http://szifon.com/2012/05/06/korai-android-verzio-2007-bol-ilyen-lett-volna-ha-nincs-iphone/
Én elismerem az Androidot szeretem az Apple nem tetszenek az Samsung telókat. Viszont ez az állandó fikázás kikészít. Faszom kivan vele hogy ha előveszem az iPhone 5öt akkor nekem egyből magyarázkodnom kell, meg védekeznem, hogy miért nem Adnroid. -
M2 #26 Bocsi, de most csalódást fogok okozni mert meló van, nincs időm itt warozni. :-) -
caius marius #25 Éés, megjött az élenjáró főmegmondó! Éljen, éljen, éljen! ;) -
M2 #24 Nekem rengeteg ismerősöm van, akiknek fogalmam sincs milyen telefonja van.
Ti tényleg nézitek?
Steve Jobs meg nem volt normális, de ezt eddig is tudtuk. Minden zseninek vannak nagyon hülye dolgai, én például egy percig nem bírtam volna a közelében (és nem csak a bűz miatt). -
caius marius #23 Szerintem minnyá gyönnek! :) -
#22 Az a náci-romantikába hajló SJ idézet elég beszédes a szeretett vezér elmeállapotát illetően.. Mert OK legyen stratégiai cél a konkurencia piaci részesedésének csökkentése, de így megfogalmazni a dolgokat, ilyen érzelmi töltést bele vinni, emellett tök irracionális kijelentésekkel fűszerezni (végleges megsemmisítés, meg semmilyen erőfeszítés nem drága) mindezt tudatosan, nagy nyilvánosság elött, az elég szánalmas.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jelenik med a 3 grácia és kezdik veszettül magyarázni a dolgokat, hogy az nem is úgy van, meg ők tulajdonképpen eddig nem is azt mondták hogy....
;DD -
Nonix #21 Az iphonennak annyi, az embereknek nagy kijelzo kell es az apple nem fog nagyobbat gyartani (valoszinuleg). Nem veletlenul zuhannak a tozsden, jo karacsonyi negyedev ide vagy oda, nem ez szamit. -
Vol Jin #20 Szóval kiderült, hogy a per nem azért van, mert bármi értelme, megalapozottsága lenne, hanem azért, mert Jobs bácsi agyérgörcsöt kapott. Eddig is sejtettük. -
HátEzMegMi #19 Nekem buta telefonom van. Nemrég kénytelen voltam venni egy új másik buta telefont mert Oxfordban az indiai muksó nem bírta függetleníteni a meglévőt és nagyon kellett egy telefon amit ott kint tudok használni. Az új telefonomban már van rádió és zseblámpa is (10 fontba került a telefon). Eddig egyik funkcióra se volt szükségem, de úgy vélem hogy ha kibír 5 évet akkor lehet hogy ez idő alatt, majd talán 1-2 szer használom ezt a tudását is a "gépezetnek". Itthon ha meglátják a kezemben azt hiszik valami nem stimmel, és látom a szemükben a szánakozást, csoda hogy nem rendeznek mindjárt gyűjtést hogy éhen ne haljak. Nekem úgy tűnik, hogy az embereknek itt tök mindegy hogy ios vagy androidos gépet vesz, de valamilyet vennie kell értelmetlenül erőn felül is. Az pedig különösen tragikus, hogy vannak olyan ismerőseim akiknek a havi bére nem több mint annak a telefonnak az ára ami a kezében van. Nyilván pont azok számára nyomasztó a dolog és ott nagyobb a prezentációs kényszer ahol nem nagyon van pénz, de mégis valahogy demonstrálni kell hogy érek valamit és nekem is van olyan. A sznob vagyok és sok pénzem van ezért van iphonom hozzáállást meg nem is értem, ha egyáltalán ilyen létezik, azzal az illetővel súlyos probléma van. Valakinek vagy szüksége van egy ilyen telefonra, mert az olyan funkciókkal szoftverrel bír amit ő napi szinten használ és az nagy segítségére van, vagy nincs rá szüksége. De az elég nagy baj ha valaki egy ilyen telefont használ 20-on x-edik visszaigazolásaként annak hogy neki van pénze. Bennem ilyenkor felmerül a gyanú hogy annyira esetleg mégsincs, vagy nem neki van hanem apucinak és nehezen jut hozzá a léhez ezért ha csurran valami akkor valami ordenáré baromságra költi hogy lássák hogy hoppá nem úgy van az. -
wiIlcox #18 Sok mindent gondolok, de mivel mértékegységet nem írtál, csak mérőszámot, ezért kérdeztem. A másik kérdésemre nem válaszoltál. Használt, vagy új készüléket vettél?
Kizártak? Mikor? -
#17 Hát nem is tudom.. én ismeretségi körömben durván 10 almás van aból 3-4 tényleg nagyon sznoooooob de nem a telefon miatt. Anélkül is azok, kis elkényeztetett gazdag család sarja.. attól nem várok mást ,de ugyanugy láttam már s3 mászkálni ilyen bájgunárokat, és mindenhol kirakják az asztalra hogy lássák :D
wilcox : 60font nem reális ár 60e már inkább, nem gondolod? De látom nem tanultál a dologból és hamarosan megint kizárnak innen. -
Szefmester #16 Mondok egy fura statisztikát.
Az ismeretségi körömben van 3 ipad/iphone tulajdonos, és bizony mind mind lenézi a többieket azért mert nekik nincs. Ellenben minimum 20 olyan emebrt ismerek akinek androidos a rendszere, és meglepő módon ők max az apple termékeket szidják, a nokiásokkal (symbian) és a WP-s telefonokat valamiért nem... Ahogy a symbianosok is csak az apple cuccokat szidják annak ellenére hogy amilyen telefonja van vehetett volna ifónx-et is.
Nekem egy 15ezer forintért vett (használtan) Commtivám van, teljesen elégedett vagyok a tudás/ár mutatójával, és cseppet sem irigykedem az apple tulajokra, vagy a symbianosokra. A többi android/symbian/Wp tulaj nem szól le miatta, az ifónosok meg igen... akkor most nem sznobok? Kérkednek a drágán vásárolt vackukkal! -
wiIlcox #15 "Mennyiért vettem? 60ért kártyafüggetlenül papirokkal Londonban." - 60 miért? 60 kecskéért? Használtan, vagy újonnan? -
#14 Nekem is sok androidos és symbianos(régebben) telefon után almás lettem. 3gs után most 4-el szaladgálok. Szeretem mert mindent könnyen megtudok benne csinálni, nem érzem a korlátozást. Én nem akarom rootolni se jailbreakelni, havonta 1000ft körül költök appokra mert van hogy megtetszik valami,és tudom hogy itt a pénzemért kiforott minöségi alkalmazást kapok, nem pedig az hogy kapkodoka fejem után miért nincs jol optimizálva és mik ezek a hibák. (föleg olcsó androidosok problémája). Ezenkívül kézre esik,és szép egyszerű telefon, semmi csicsa.
Mi a bajom vele? hogy törékeny mint a porcelán.. ha elejtem az elég sokba kerül. Elég idegesitő tud lenni, bár még nem ejtettem el és vigyázok rá ha már ennyibe kerül azért mégis csak figyelni kel rá. Nekem ez a negativum.
Cserélnék e jobbra? Hát nem nagyon, teljesítményben annyira megfelel, ahogy kamera stb hogy nem érzem hogy jobb kéne, alkamazások sose akadnak ,kamera meg pont elég zsebbe, nem vagyok én fotós. Az meg hogy számok szerint milyne teljesítménye hidegen hagy, nem vagyok vérpistike aki azt nézi hogy most mennyi ram és hány magos a proci.. az eredmény számít és optimizálásban alma a nyerő.
Mennyiért vettem? 60ért kártyafüggetlenül papirokkal Londonban. Nem vagyok sznob és nem is vágok fel vele, inkább örülök hogy a sok gyötrelemes bugos telefonok után végre van egy normális telefon a kezemben.
Ha cserélek majd pár év múlva lehet nem alma vonalat viszem tovább. Miért? Mert gyorsan változik a piac, nem vagyok hű egy márkához sem én csak felhasználó vagyok és nekem az a fontos hogy minden müködjön ,és hasonló árban én nem láttam megfelelőt. Mert az android remek, de nem olcsó kategoriában.. -
ProgServ #13 Nem iszok alkoholt. -
ProgServ #12 Speciálisan magyar mentalitás az, hogy semmi se jó.
Az, hogy mindennek a rossz oldalát látjuk.
Nem látjuk a jót.
A múlton merengünk kedves elvtárs, a jövőbe nézünk és félünk tőle, de a jelenben nem élünk.
Erre értettem, hogy magyaros mentalitás, és ha szerinted, ez bunkó hozzászólás volt, akkor vedd annak. -
fecg21 #11 windows 7-et, és ahogy elnézem marad még egy jó darabig, linuxon hellyel közzel lenne alternatíva-de ott kompromisszumokat kellene kötnöm, úgyhogy inkább nem. -
bvalek #10 Nem akarok az SG ügyeletes sápítozója lenni, de ebben mégis mi a speciálisan magyar mentalitás? Ez a bunkó és sértö megjegyzés volt töled, de lépjünk túl rajta, biztos csak a kádári reflex... majd jó proli módjára alkoholba folytod...
Németországban is ilyen véleményeik vannak az embereknek. Szakemberként biztos észrevetted már, hogy a csillogás mögött a szoftveripar technológiai válságban van, ennek a tünete hogy üzembiztos müködésre alig képes, nehézkes, elavult architektúrájú, a múlt hibás döntései miatt torzszülött operációs rendszerekkel kínlódunk. A cégek meg "alapítványok" pedig pofátlanul béta-tesztelönek nézik a felhasználókat, cserébe viszont súlyos pénzeket kaszálnak, mert az IT ipar különösen alkalmas arra, hogy valaki monopol helyzetbe kerüljön. Hála a szabványok semmibe vételének, és a szabadalmi rendszernek.
A vevönek joga van dünnyögni, mert az ö zsebén múlik. Tudom, hogy a legvidámabb barakkban ez nem volt divat... cipöt a cipöboltból... -
ProgServ #9 De akkor mit használsz? -
ProgServ #8 40 000 Ft-os kategóriában igen.
70 000, vagy fölötte, már nem.
De ez olyan dolog, hogy első körben tudja az ember, mi kell neki.
Ha kell egy olyan cucc, ami mindent tud, de cserébe azért nem tökéletes..de olcsó..az android.
Ha olyan kell ami szép..meg jó..de nem a legmodernebb.. az a használt iphone...
Ha meg az ember gazdag, úgyis azt vesz amit akar, és ha kellőképp ostoba, akkor még a korlátait sem fogja látni, meg lesz elégedve egy olyan eszközzel ahol bekorlátozzák a felhasználó tevékenyégi körét, ráadásul extra fizetős kiegészítő szolgáltatásokkal.
De ugye gazdag az alanyunk, megveszi, leszarja hogy 1-2-500 dollár valami..megveszi a szolgáltatást. -
fecg21 #7 Ez minden volt, csak ködoszlató nem-persze részben egyetértek veled. Drága-ez az olcsó ellentéte... Usákoknál se kolbászból van a kerítés, az a 2-3000 dolláros fizetés az ott kint szart se ér...oké, előfizetéssel fillérekért odavágják az amcsikhoz-ez is igaz.
Az alma cuccok igenis túlárazottak, az egyik fórumon merészeltem leírni még azt is hogy nem jó az ár/érték aránya. A windows 8 meg igenis egy zsákutca, egy kalap szar-enyhébben fogalmazva-nem jó irányba mennek MS-ék. Tudom, ez a jövő, köszi én nem kérek belőle. Semmi kedvem olyan rendszert futtatni(használni meg végképp nem) amely érintőképernyőkre lett "kitalálva". De lehet én vagyok maradi mert nincs kedvem szívatni magam a mérföldkőnek számító windóz nyóccal... -
Linkout #6 Elnézést a félreértésért, újonnan valóban nem venném meg, mert nincs rá pénzem, de 40 ezer forintért jobb választás szerintem egy iphone 4, mint egy bármilyen androidos telefon ebben az árban. -
ProgServ #5 No...jöjjön egy köd oszlató hozzászólás...ami a magyar mentalitást, és a gondolkodás hiányát magyarázza.
Én is magyar vagyok, de olyan féle aki néha elgondolkodik az élet dolgain..plusz programozó + rendszermérnök féleség.
És amit már több mint 20 éve tapasztalok, hogy félinformációkból építkezik a magyar nép!
No...mire gondolok.
Első körben arra, hogy az Alma nem adja drágán a termékeit!
Miii...bemegyek a bóótba és 400 000...az dráágaa...nem drága, de drágaaa!
Aha, csak tudjátok, a magyar piac az Almának gyakorlatilag semmi. Ez az egyik dolog, vegyük észre
,hogy nem mi vagyunk a célpiac!
Azt is vegyük észre, hogy mennyi pénz ott ahol előállítják? USA-ban?
Hááát bizony! 20 000ért dobálják az iPhone-okat!
Az almaBook se drágább, mint egy hazai középkategóriás kínai hulladék!
Még ugye tegyük hozzá, hogy ők keresnek 2-3000 dollárt / hó...nanáhogy megveszi, miért ne venné?
Annyibakerül ott mint egy Acer, vagy Lenovo...akkor mégiscsak azt veszi ami legalább fémből van, vagy szép, vagy nem akadozik, és van hozzá support..nem? De.
A másik a mantalitásunk amit már én magam se értek, pedig nem vagyok külföldi.
Példa:
A Microfosozás..fúú szara windows, szara win7 de a win8 mégszarabb...jó oké.
A Linux, na az mekkora szar, hát még játékra se jó, fujj linux.
Na az Apple....meg ki az aki ilyen drága szart vesz..áá...hát ember az ilyen, aki Almát vesz az idióta.
Szóval akkor most mi is van? Minden rossz? -
fecg21 #4 "Sajnos fórumokon is ez megy. Azt vettem észre, hogy (tisztelet a kivételnek) a fikázók 80-90%-a azért fikázza, mert drága a készülék."
Nem, azért fikázzák mert irreálisan túlárazott. Én nem vagyok egyik tábor fanatikusa sem, szánalmasnak tartom az olyan embereket akik cégeket-gyártókat istenítenek/bálványoznak, és akár vérre menő vitába is hajlandóak belemenni, pusztán azért hogy megvédjék a kedvencüket....
-
wiIlcox #3 "Azt vettem észre, hogy (tisztelet a kivételnek) a fikázók 80-90%-a azért fikázza, mert drága a készülék." - az egy dolog, hogy az emberek többsége irigy, de a fikázók többsége nem azért fikázza, mert drága, hanem azért, mert egy közepes tudású, erősen korlátozott lehetőségekkel felruházott készüléket adnak nagyon drágán. Az ár nincs összhangban a tudással.
Az emberek többsége minden olyan terméket leszaroz, ami túlárazott, és ezt jogosan teszik. Egy Bentley-t nem szaroz le senki. Hogy miért? Mert hiába piszok drága, de van komoly tudás, rendkívüli minőség, páratlan egyediség. Ezen jellemzők egyike sem jellemző az általad említett készülékre. -
Linkout #2 Én azt vettem észre, hogy rengeteg ember pusztán divatból ócsárolja a másikat.
Ezt a baráti körömből is leszűrtem. Nem vagyok egy gazdag gyerek, volt egy vodafone smart 2-es telefonom (5k volt előfizu mellé) Jó is szép is, GPS, Skype, Viber, gtalk, Gmail, Gmaps, szinkron meg minden. Teljesen fasza volt.
Nem telepítettem agyon applikációkkal, nem is vártam el tőle nagy teljesítményt. Aki meglátta, egyből azt mondta, minek veszek ilyen szart? Miért nem samsung? Hát egyszerű, nem volt rá pénzem.
Egy idő után belejöttem az okostelefon használatba és szerettem volna egy olyan telefont, ami a fent említett funkciókat ellátja, de emeleltt gyors, stabil és nagyobb a kijelzője picit. Sajnos androidos telefonból használtan sem találtam olyat, ami igazán gördülékenyen működött volna számomra elfogadható áron.
Egy jóbarátom vett iphone 5-öt, és egy 2 éves iphone 4-et eladott nekem baromi jó áron. MINDEN barátom egyből azt kezdte hajtogatni, hogy sznob vagyok, minek vettem ilyen szart, mi ez a buzulás, hogy apple van a kezemben stb. Emellett midnenki elkérte nyomkodni kicsit.
Picit azt érzem, hogy savanyú szőlő effekt van mindegyiknél, mert hiába mondom, hogy 40 ezer forintba került, ugyanúgy szarozzák, mert nincs rá Go launcher... :D mókás.
Sajnos fórumokon is ez megy. Azt vettem észre, hogy (tisztelet a kivételnek) a fikázók 80-90%-a azért fikázza, mert drága a készülék. -
Zoltan21 #1 Nekem nem kell sem iPad, sem iPhone!
Nem ezért van nálam egy Samsung Galaxy okostelefon, hogy egy Apple utánzat legyen a kezemben!
Persze, ilyenre nem is mernek gondolni, hogy valakinek egyszerűen nem kell Apple (illetve Apple klón) termék!