147
  • narumon
    Azért ez elég nagy félremagyarázás rekordeladások mellett :)
  • Papichulo
    Csak nem adod fel a hulyesegeidet...

"A.) Az üzletbe ugye nem tudja közvetlenül beforgatni, pl gyártókapacitást bővíteni, merthogy az nincs neki, újat kiépíteni, meg nem 1 év, és ugye amúgy is kockázatos."

""If you look at the past three years," Cook said, "we've averaged about an acquisition every other month. They're companies where they have really smart people and/or IP. " - http://appleinsider.com/articles/13/02/12/apple-buying-small-companies-every-other-month-but-constantly-evaluating-larger-purchases

"Apple bringing some Mac production back to the US in 2013" - http://www.theverge.com/2012/12/6/3735106/apple-ceo-tim-cook-interview-us-manufacturing-plans-mac-2013

"Apple’s R&D Spending Climbs $1 Billion To $3.4 Billion During FY 2012" - http://techcrunch.com/2012/10/31/apples-rd-spending-climbs-1-billion-to-3-4-billion-during-fy-2012/

De gondolom ez mind olyan jellegu beruhazas, amit NEXUS6 ertelmetlennek itel...

"Csak a jelenlegi tren szerint mondju 2X annyi cash halmozódik nála ez idő alatt is!"

Mert persze NEXUS6 szerint a teljes nyereseget szet kene osztaniuk... de mutass barmi hasonlo ceget, aki ennel joval tobb osztalekot fizet!

"Nemmondod, télleg csökkenti egy olyan termék árát, aminek a piaca világszinten pang. "

Ne trollkodj! Ezt allitottad: "csökkenthetné az árait, hogy TE is jól járj!"

Bebizonyitottam, hogy csokkenti... erre te moving the goalpost?

"Te kis huncut figyelek ám!:)))"

Biztos? Akkor miert nem valaszolsz a #37-re?

"Amúgy mi a véleményed a cikkről, hogy a mágus, milyen egy paranoidandroid volt, isten nyugossza?"

En biztos nagyon rosszban lettem volna vele, mivel vilagfelfogasa nagyon messze all az enyemtol... ezert nem is foglalkoztam a szemelyevel soha. Mindazonaltal a perekkel kapcsolatban bizonyos dolgokban igaza volt.
  • NEXUS6
    Ha jól emléxem az okosteló piac kb 40%-át uralja az Aplle, és ez az arány folyamatosan csökken. Vagy is nem veszik annyian.
    ;)
  • narumon
    nutellás palacsinta tejszínhab nélkül? No az az ocsmány szokás :)
  • M2 #103
    Üzletbe úgy tudja beforgatni, hogy konkrétan üzletbe: Apple Store-okba. :-)

Fog csökkenni az iPhone ára is, ha majd nem veszik meg annyian. Olyan hülye meg senki nincs, hogy puszta jófejségből árat csökkent. Készlet és kereslet függvénye az ár.
  • NEXUS6
    Amúgy kicsit megvakargatva a felszínt:
    A.) Az üzletbe ugye nem tudja közvetlenül beforgatni, pl gyártókapacitást bővíteni, merthogy az nincs neki, újat kiépíteni, meg nem 1 év, és ugye amúgy is kockázatos.
    B) Negyed évente 2,5 Mrd $-ot kioszt. Hát az tényleg nem kevés, mondjuk Mo-t simán kihúzná a gödörből.
    Csak a jelenlegi tren szerint mondju 2X annyi cash halmozódik nála ez idő alatt is!
    C) Nemmondod, télleg csökkenti egy olyan termék árát, aminek a piaca világszinten pang. Derendesnek teccik lenni.

Már megint majdnem hasba akasztottál!
    Te kis huncut figyelek ám!:)))

Amúgy mi a véleményed a cikkről, hogy a mágus, milyen egy paranoidandroid volt, isten nyugossza?
  • NEXUS6
    Linkeld már be azt az ábrácskát, amit a multkor, hogy az Alma hány patent perben érintett, csak hogy ezen a fórumon is kiderüljön, hogy mennyivel jobban keverik a trutyit, mint bárki más!
    ;))))
  • M2 #100
    "Az Apple már jó ideje más cégek perelésébe öl rengeteg energiát"

Minden cég ezt csinálja és nem is most kezdték el. Csak azokról nem tudsz, mert magadtól nem nézel utána, média meg nem tolja az arcodba. Divat lett az Apple témával foglalkozni - ennyi.

"a tényleges hardver már nem a csúcs kategóriáról szól."

Szerintem soha nem arról szólt, inkább a kész megoldások előnyeiről (os+fix hw+ökoszisztéma), megspékelve a kor legjobb designjával. Ezt nem képesek megérteni, akik nem használtak huzamosabb ideig Apple terméket.
  • MsUser
    A FASZBUK és MSN szleng nem teszi igazzá senki mondandóját. Ez TV2-nek szól!
    Az Apple már jó ideje más cégek perelésébe öl rengeteg energiát, nem túl sikeresen mert csak negatív kampány saját maguk ellen.
    A termékeik jelentős részét a propaganda és reklám teszi ki, a tényleges hardver már nem a csúcs kategóriáról szól.
    Arra van elég más gyártó olcsóbban, bár ezek is kénytelenek árat emelni az Apple pereskedései miatt növekvő költségek miatt.
    De nem akarom még egyszer leírni a nyilvánvalót. Nem kell részleteket kiragadni és magasztalni az Almát az is egy gyártó, meg a Samsung, a HTC és még sokan mások van miből választani és jobbat is lehet gazdaságosabban, de nem az alma fáról!
    és hála ég vannak jobb termékek mint az Apple
  • Vol Jin
    Tim Cook szerint baromság volt beperelni a Samsungot. Steve Jobs meg elmeháborodott dührohamaitól késztetve görénykedett egy nagyot. Ennek ürügyén meg folyik itt az értelmetlen vita, hogy kinek milyen telefonja van, meg a másiké miért szar.
  • NEXUS6
    Tejszínhabot palacsintára!?
    Ki hallot már ilyen ocsmány perverz szopást!?
    Izé... szokást, azt akartam írni, szokást!
    :D
  • narumon
    Hohóóó mi itthon fogunk palacsintázni, már megvettem a nutellát meg a tejszínhabot is hozzá :P
  • narumon
    Szerintem ebből mindet csinálja egyébként, de nem gond :)
  • Papichulo
    Koszonom... nekem mar van is foglalasom az estere. Te is vidd el az oreglanyt! :)

• NEXUS6
    Háleluja!:D

Boldog valentin napot!;)
  • Papichulo
    "Tuttommal egyiket sem teszi!"

Sajnos mindenrol ennyire alaposak az ismereteid...

"A) visszaforgathatná az üzletbe"

Ezt mar rengeteg pontban cafoltam a multkor... ha gondolod elokereshetem neked.

"B) kioszthatná a részvényeseknek"

"Over the next three years, Apple has stated that its buyback and dividend plans will distribute $45 billion from its cash pile, with quarterly dividends handing out $2.5 billion per quarter." - http://appleinsider.com/articles/13/02/13/apple-to-give-shareholders-another-25-billion-on-valentines-day

"C) csökkenthetné az árait, hogy TE is jól járj!"
    "Apple cuts MacBook Pro, Air prices as much as 15%" - http://www.computerworld.com/s/article/9236754/Apple_cuts_MacBook_Pro_Air_prices_as_much_as_15_
  • NEXUS6
    "Az erkölcsi részét meg neked már nem is próbálom megmagyarázni... :-)"
    Azt azért sejtem, hogy miért nem próbálod. Ami nem megy ugye azt ne eröltessük.:DDD

És hadkérdezzem meg, te fizetsz rendesen tv/rádió dijat a közszolgálati, meg földi műsorszórásban levő csatornákért, fizetsz a youtube-ért, fizetsz olyan dolgokért, amit ingyen is megkaphatnál, pl direkt követeled, hogy fizethess az ATM használatért az új bankodnál?

Kiscsillag, az, hogy mi mennyibe kerül, az a XXI. szd-ban tök virtuális. És alapból nem TE döntöd el, hogy miért mennyit tejelsz. A kettőnk között az a különbség, hogy te ebbe bele is nyugszol, elfogadsz mindent, amit kapsz a szádba, én ezt szeretem átgondolni.

Na ki a lúzer, kisapa?
  • NEXUS6
    Jó de a Samunál nem keletkezik 100 mrd $-os készpénzfelesleg, mert visszaforgatja az üzletbe, kutatfejleszt, vagy árat csökkent. Ő ugyanis valóban versenyez a többi androidos céggel is. Másrészt azonban szerencsére, amíg az Apple a felsőkategóriás készülékek árát az egekben tartja, addig ő sem fog lemenni nagyon csak a szokásos iP-ár*0,75.:D

Az Apple mit csinál a hatlamas pénzével cihába varrja, meg készül a világvégére, miközben ismétlem magam:
    A) visszaforgathatná az üzletbe
    B) kioszthatná a részvényeseknek
    C) csökkenthetné az árait, hogy TE is jól járj!

Tuttommal egyiket sem teszi!
  • Papichulo
    "Az iphone az 1987-es startrek padd design-jat hasznalja."

Nem, nem! Te pontosan ezt mondtad: " (lekerekitett vekony teglatest, nagy kijelzo vekony keretben, nyomogomb alul kozepen)"

Lassunk akkor egy konkret fotot!

Amugy abban megallapodhatunk, hogy teljesen mas egy szinpadi kelleket elkesziteni es megint mas egy mukodo prototipust. Ezt ugy hivjak, hogy inspiracio.
    Teljesen mas viszont egy mukodo keszuleket tobbe-kevesbe duplikalni. Ezt ugy hivjak, hogy masolas.

" sot jopar evvel megeloztek ebben is az apple-t. "

Bizonyitek, hogy az android "jopar evvel" az iPhone megjelenese elott touchscreenes volt?

"Az iphone megjelenesenek idejen mar az android-os es windows ce-s keszulekek is touch-osak voltak"

Lassunk akkor fotokat vagy egyeb bizonyitekokat errol a jol eldugott android telefonrol!

A WinMo-t meg hagyjuk ki ebbol. Itt egyetlen allitas volt, nevezetesen, hogy az iPhone elott az android az egy BB kinezetu keszulek volt, nem pedig touch alapu. Te ezt probalod cafolni. Ehhez semmi koze az MS termekeinek.

Amugy ismerve az Apple-t ok sem 2007 elejen kezdtek el a touch GUI-t fejleszteni, mar jo regota dolgozhattak azon, foleg ha a Newtont is figyelembe vesszuk. Arrol mar nem is beszelve, hogy az android egyik fo tervezoje, Andy Rubin, az Apple megbizasabol kezdett mobile OS-t fejleszteni meg a 90-es evek elejen, Magic Cap neven es o csinalta kesobb a szerelmedet, a HipTop-ot is, erre a munkara alapozva. Enyhe tulzassal mondhatnank azt is, hogy az android az Apple-nel indult el ;)
  • M2 #88
    Én biztos nem fizetek. Az alma fizet nekem. :-)
  • M2 #87
    Ki beszél itt multik becsületéről, te olvasási nehézségekkel küszködő! :-)

A pénz nagy része egyébként rögtön a fejlesztőknek megy, ilyen szempontból sokkal igazságosabb is a rendszer, mint valaha volt.
  • caius marius
    A fosbuk és a gugli sincs ingyen, de az almának azon kívül is fizetsz, hogy lopkodja az adataid.
  • caius marius
    A kis kedvenced is lopkod folyton és mégis van mit lopkodni. A multik esetében azokat a szavakat még kiejteni is felesleges, hogy becsület, erkölcs. Ne álmodozz!
  • M2 #84
    Igen, toljad csak a facebookot is, az is ingyen van! Nem fizetsz érte semmivel, ááá nem!

A Google is csak azért tejel az Apple-nek évi 1 milliárdot a jótékonysági alapjából, hogy segítsen az iOS felhasználóknak.

Mekkora egy méretes lúzer vagy te, ecsém! :-)))
  • M2 #83
    Hogy a kis ovis buksiddal is meg tudd érteni: ha mindenki olyan cigány módon lopkodná a dolgokat, ahogyan te, akkor holnap már nem lenne mit lopkodni.

Ez a becsület praktikus része.

Az erkölcsi részét meg neked már nem is próbálom megmagyarázni... :-)
  • narumon
    "Nekem mind a ceges, mind a sajat telefonom full qwerty. De en rengeteget gepelek, telefonrol is. Meg kenyelmesebb is ha a teljes felulet lathato marad mikozben eppen irok valamit."

Éljen. Látod én ezt elfogadom. Eszem ágába sem lenne belekötni. Csak akkor a másik oldal miért akar belekötni, hogy nekem meg abban a pillanatban megtetszett az egész koncepció, hogy nem billentyűzet foglalja el a telefon felét, hanem az a kijelző ha akarom billentyű ha akarom akkor ábrák, ha akarom akkor film, stb. És minden szoftvernek lehetősége van saját billentyűket létrehozni. Nekem ez jobban tetszik, mióta elérhető ilyen telefon nem is volt billentyűzetes telefonom. (meg nem is lesz soha többé). Két külön igény, még jó, hogy engem is kiszolgálnak és téged is. Akkor hol itt a gond?
  • narumon
    Azért ez sem igaz így. A csak és kizárólag túrabakancsokat gyártó cég akkor gagyi meg szar, mert nem gyárt papucsot meg futócipőt. A csak és kizárólag futócipőket gyártó cég is szar mert nem gyárt papucsot meg túrabakancsot. Mindezek felett még el is akarják hitetni a vásárlókkal, hogy az ő termékük a legjobb. Meg a Ferrari is milyen szemét már, hogy nem gyárt egyterűt, meg teherautót meg kis családi kocsit. Csőlátás megint.
  • narumon
    A Samsung miért nem csökkenti a termékei árait? Nekik sem kis haszon mazsolázódik össze év végén? Vagy megint csak az egyik gyártónál probléma ez a másiknál nem? Mindig ez a vége - az egyik akármit csinál az gáz, a másik aki pontosan ugyanazt csinálja azzal semmi gond. Ettől a csőlátástól kapok frászt minden alkalommal.
  • narumon
    "És mindezt hogy teszi meg az Apple képviselet "üzletben" ott választhatsz Androidos és Win-es telefonok közül is?"

Ott nem. De a Samsung márkaboltban sem tudsz választani a többi közül. Sőt meglepő módon a Sony márkaboltban is csak sonyból tudsz választani. Nem semmi mi?

"Ezt csak vegyes forgalmazóknál és szervizeknél stb. teheted meg és pont az iPhone tűnik ki a hatalmas választékból??? Mert benyalták az előbb leírt Apple propagandát, ez menő, egyedi :) , különleges ötletből született készülék és a Samsung, HTC, és egyéb tolvaj gyártó terméke nem jó!"

Miért kell sarkosítani? Aki HTC-t vesz az miért pont HTC-t vesz, miért nem Samsungot vagy Sonyt? És aki Sonyt vesz? Az miért pont azt? És aki SGS3-at ami az egyik legdrágább telefon az android kínálatból pedig nem tud többet mint pár olcsóbb példány a konkurenciától? Ott miért nem merül fel, hogy beszopták a propagandát? Nagyon nagy szemellenzővel közelíted meg a dolgot.
  • narumon
    Ez is lerágott csont már. Semmivel sincs kevesebb ingyenes szoftver az iphonera - az meg, hogy azzal jössz, hogy de jó mert lehet lopott zenét lejátszani az elég szánalmas - ráadásul a másik oldalon is megteheted. Összességében nem is értem, hogy mit írsz...
  • narumon
    Ezzel egyetértek ezzel nincs gond. Csak ne gyere (te vagy más) mindig azzal, hogy az iphonet nem választották a delikvensek mert épeszű ember olyat nem választ. Ez már nagyon unalmas.
    Ezért nem zárul le soha ez a vita, mert mindig onnan közelítitek meg, hogy akinek iphoneja van az hülye. Egyetlen egyszer el kellene ismerni, hogy iphone esetén is létezik tudatos vásárló és már kész is. Érdekes módon én még soha nem hülyéztem le senkit csak azért mert másmilyen készüléket vett, pedig jópár olyan készülék van a piacon amit ha dobálnának sem kellene, másnak meg az az álma.
  • kvp
    "Így van én csak böködök. Dehát lehet fizikai billentyűs készüléket kapni (egyre kevesebbet) miért nem olyat veszel. Én tudatosan nem olyat vettem. Te?"

Nekem mind a ceges, mind a sajat telefonom full qwerty. De en rengeteget gepelek, telefonrol is. Meg kenyelmesebb is ha a teljes felulet lathato marad mikozben eppen irok valamit.

""Az iphone ezek kozzul az 1987-es valtozat design-jat kapta. (lekerekitett vekony teglatest, nagy kijelzo vekony keretben, nyomogomb alul kozepen)"
    WTF???"

Az iphone az 1987-es startrek padd design-jat hasznalja. Ez egy erintokijelzos paradigmara tervezett keszulek volt a next generation-ben. Ez a sorozat a 80-as evekben indult es mivel akkor meg nem volt meg a megfelelo technika, ezert Okudaek rengeteget dolgoztak a gui korabeli technikaval torteno szimulalasan. (kb. mint anno az alfa holdbazisban a mobil videotelefonon) A sorozatban az urhajokat es minden gepet, eszkozt touchscreen-rol vezerelnek, full screen-es app-okkal. Ebben a sorozatban a mindenki altal hasznalt padd keszulekek rendelkeztek az elso iphone design-javal. Mind a keret, mind az lcd elhelyezese, mind a touchscreen, mind az alul levo nyomogomb megegyezik, csak az apple helyett a csillagflotta logo-ja van a hatuljukon. Ez egy scifi. Az apple design meg innen jott. A flip-es telefon meg az eredeti szeria elso kommunikatorabol. (a kellek a 60-as evekben meg fakockabol es sajtreszelobol keszult, a pilotban meg ovatosan nyitogatjak es szembol beszelnek rajta, a vege fele mar kb. ugy kezelik mint egy normal flip-es keszuleket)

A masolassal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy az android 5 evvel az iphone elott nem rakott touchscreen-t a keszulekere, mivel akkoriban meg nem nagyon voltak. Az iphone megjelenesenek idejen mar az android-os es windows ce-s keszulekek is touch-osak voltak, sot jopar evvel megeloztek ebben is az apple-t. Bar az igaz, hogy az fn key-ek es a dpad ezeken meg joreszt megvolt. (mondjuk az en ket telefonomon is megvannak, kenyelmesebb a kurzort mozgatni veluk szovegszerkesztes kozben)

"Akkor azt a cuccot miért nem kapkodják százmilliószám? Vagy tényleg elhiszitek, hogy az Apple varázslókat és hipnotizőröket alkalmaz a tömegek meggyőzésére?"

Marketing pszihologusokat, ilyeneket hasznal sok mas sikeres vallalkozas is, pl. a science fiction psyhology egyhaza is (roviden scientology). Mondjuk az ikonikus vezeto nelkul nehezebb dolguk lesz.
  • NEXUS6
    Egyik másik cég sem egyetlen telóról akarja elhitetni, hogy pl az maximálisan ergonomikusan illik a 145 cm magas exkimó háziaszony meg a 210 cm magas afrikai maszály harcos kezébe. A többiek többféle telefont gyártanak. És nem csinálnak belőle hitvitát hanem a vásárlóra bízxák , hogy mit választ.

Kb mintha lenne egy papucsgyár, ami egyetlen méretű pacskert gyárt, azt is jó drágán. Most meg csodálkozik, hogy a Snájki kiszoríccsa a piaról.
  • NEXUS6
    Csak hogy régi híve vagy a cégnek. Meg szimpatizálsz velük (érzelem).
    Te mondtad!
    :D
  • NEXUS6
    Tény hogy ha oda nem illő közhelyeket puffogtatunk, bizonyos emberekben fejében a bölcsesség képzetét kelti.
    ;)
  • NEXUS6
    Az üzlet lényege, hogy valaki nyer és valaki veszít. Ha 2008 után te hiszel abban, hogy bármit, aminek köze van a pénzhez összefüggésbe lehet hozni olyan dolgokkal, mint becsület, tisztesség, kölcsőnösség, akkor te nagyon naiv vagy.
    Ha ráadásul ezt még az Apple üzleti tevékenységébe is beleképzeled, akkor totális lúzer.

Ismétlés a tudás anyja: miért nem olcsóbbak az Apple termékek,ha évente 10 Mrd$ hegyek jönnek össze? Ja persze gyűjtik, az afrikai éhezőknek, meg rákgyógyszerre! Faxom.
    Nőjj már fel!
  • M2 #71
    Komolyan mondom, adjatok már egy linket, ahol egy gyártó nem ugyanúgy magasztalja a saját termékeit a saját bemutatóján, ahogy az Apple is teszi!

Akkor azt a cuccot miért nem kapkodják százmilliószám? Vagy tényleg elhiszitek, hogy az Apple varázslókat és hipnotizőröket alkalmaz a tömegek meggyőzésére?
  • M2 #70
    "Mert benyalták az előbb leírt Apple propagandát, ez menő, egyedi :) , különleges ötletből született készülék"

Honnan veszed ezt a hülye dumát, most találtad ki? Mert minden gyártó, minden termékéről ezeket tolja az arcokba. Te meg elhiszed? Ajjaj! :-)

Vagy értem: csak az Apple-nek kellene azt mondani, hogy az ő terméke szar, másolt, elavult vacak. LOL! :-)
  • M2 #69
    Becsület is létezik a világon, persze ezt neked hiába is mondjuk...
  • M2 #68
    Tény, hogy annak felismerése, hogy ami ingyen van, az a legdrágább - megkíván bizonyos iq szintet. Nem sikerülhet mindenkinek.