147
  • Papichulo
    "Figyelek ám!"

Biztos, hogy eleg jol?

re:
    ""akár Papi valamikor bepróbálkozott itt egy szuperkorrektnek tűnő hozzáállással, amiről aztán kiderült, hogy még sem úgy gondolják."

Idezeteket!"

re:
    "Pláne, hogy más fórumon te vallottad be a céghez fűződő gyengéd érzelmeidet!"

Milyen gyenged erzelmekre gondolsz?

re: #37
  • MsUser
    narumon idézet: Az már eszedbe sem jut, hogy valaki elmegy telefont választani és kiraknak elé 5 féle androidost, kétféle winest meg az iphonet és így választja az ájfont. Miért van az a fixa ideád, hogy az ájfónt csak 1 közül önmaga közül választotta ki. Szerintem nagyon kevesen mennek úgy telefont vásárolni, hogy most akkor választok egy iphonet az iphone közül. Ugyanúgy lehet hogy 10 készülék közül választotta.
    És mindezt hogy teszi meg az Apple képviselet "üzletben" ott választhatsz Androidos és Win-es telefonok közül is?
    Ezt csak vegyes forgalmazóknál és szervizeknél stb. teheted meg és pont az iPhone tűnik ki a hatalmas választékból??? Mert benyalták az előbb leírt Apple propagandát, ez menő, egyedi :) , különleges ötletből született készülék és a Samsung, HTC, és egyéb tolvaj gyártó terméke nem jó!
  • MsUser
    Amuúgy azok a cégek akik mások vádolásával vagy becsmérlésével akarnak előre jutni, vagy magukat mentegetni a vártnál kisebb világ uralom miatt.
    Nem pozitívak!
    És ezek mind rá illenek az Apple-ra évek óta!
    Mintha nem a termék és a vevő lenne az első, hanem a vevő megtévesztés és lehúzás + a konkurensek megvámolása, és mindent ők találnak ki.
    A Google és a Samsung csak a lopásaival fejlődik, nonszensz népbutítás "terelés" az Apple részéről.
  • NEXUS6
    Vigyázz, mert lecsóróznak, meg letolvajoznak, mert nem fizetsz azért, amiért a XXI. szd-ban épésszel senki sem fizet!
  • NEXUS6
    Akinek nem inge ne vegye magára.:D

Én praktikus paraméterek alapján történő döntésről beszéltem, ami bizony marhára nem igaz sem az ájfon, sem más tulajok jelentős részére.

Pláne, hogy más fórumon te vallottad be a céghez fűződő gyengéd érzelmeidet!

Figyelek ám!
  • NEXUS6
    Én meg azt hittem, hogy jó lesz, de nem lett az.
  • NEXUS6
    Annyira bírom, hogy tök olyan példát tudsz hozni, ami az első pillanatra még jól, igaznak is hangzik.

Csakhogy egy tök más logika felé viszed a dolgot. Mégegyszer leírom gyengébbek kedvéért, és kiegészítem azzal amit írsz. Tehát akár androidos, (és akkor a kedvedért) akár WB, akár BB rendszert nézel egy vertikális palettából, vagy akár horizontálisan is nézve több készülékből választhatsz egy generáción belül. Ha az Apple mellett döntesz, akkor egyből.
  • MsUser
    Véletlenül én sem vettem iPhone-t. Csak hogy a cikk címéhez passzoljon. Több Androidos és Symibian-os telefonom volt már és jelenleg a Kínai olcsóbb csúcstechnika jó szintet ért el, a Samsung is jó. De a gyakorlati tapasztalataim azt mutatják hogy iPhone-t nem csak venni de használni "kihasználni" a többletet amit próbál adni az Apple is drága! Nincs szüksége az épelméjű embereknek fizetős zenére vagy programokra vagy szolgáltatásokra ami már csak luxus "divat" és megmutatom az ismerőseimnek, akik Androidos telefonjukon ingyenesen elérnek mindent, és a mindenhol "90%" elérhető ingyenes Wi-Fi hálózatról már több dologhoz hozzájutnak a nem iPhone-jukkal!
  • Papichulo
    " a többi esethez képest rettentően elenyésző az esélye, hogy valaki merő technikai, valóban praktikus megfontolások alapján vesz ájfont."

Na igen, a tobbszaz millio hulye bolygojan elunk... akik az elet minden teruleterol es pontjarol szarmaznak. Az egyetlen kozos bennuk, hogy az sg.hu nehany zsenialis commenteloje szerint barmok, mivel Apple termeket valasztottak :)

"akár Papi valamikor bepróbálkozott itt egy szuperkorrektnek tűnő hozzáállással, amiről aztán kiderült, hogy még sem úgy gondolják."

Idezeteket!
  • narumon
    Így van én csak böködök. Dehát lehet fizikai billentyűs készüléket kapni (egyre kevesebbet) miért nem olyat veszel. Én tudatosan nem olyat vettem. Te?
  • narumon
    "Kicsit általánosan nézve a dolgokat az a helyzet, hogy akármilyen androidos teló közül te kiválasztod, hogy neked melyik a megfelelő, ár, dizájn, tudás akármi alapján.
    Aktuális ájfon modellből azonban csak egy van. Ha ájfont vesz valaki (újat), akkor nem választ, hanem valamiért elfogadja azt az egyet, amit elébe raknak."

Az már eszedbe sem jut, hogy valaki elmegy telefont választani és kiraknak elé 5 féle androidost, kétféle winest meg az iphonet és így választja az ájfont. Miért van az a fixa ideád, hogy az ájfónt csak 1 közül önmaga közül választotta ki. Szerintem nagyon kevesen mennek úgy telefont vásárolni, hogy most akkor választok egy iphonet az iphone közül. Ugyanúgy lehet hogy 10 készülék közül választotta.
  • NEXUS6
    Akármilyen fizikai billentyűzeten azért még mindig könnyebb gépelni, mint ezeken a fél képernyőt elfoglaló virtuális xarokon. Vagy te csak böködni szokol a képekre?
  • narumon
    És valószínűleg még most is PDA szerű meg ilyen Hiptop féle telefonokkal szenvedne mindenki....
  • NEXUS6
    "Nem értem ezt miért nekem írod miközben pont arról beszélek, hogy szerintem sem volt zseni SJ, csak bejött nekik az iPhone. És pontosan is fogalmaztam. Nem azt mondtam, hogy ők találták fel hanem hogy ők lépték meg! Továbbá nem használtam a lopás szót sem, hanem a másolást. Mert igenis lemásolták, de ebben nincs semmi rossz (szerintem). Mert az iPhone után mindenki ebbe az irányba indult. Saját érintőképernyős telefon + store."

"Amúgy az kevesen tudják, hogy eredetileg az android úgy nézett ki mint valami BB klón aztán mikor kijött az iOS hirtelen teljesen megváltozott. (ki is lopott?)

http://szifon.com/2012/05/06/korai-android-verzio-2007-bol-ilyen-lett-volna-ha-nincs-iphone/"

Nézd elismerem, hogy itt 1-2 elvakult A-bot-hoz képest egy valóban racionalitásra törekvő emberke vagy. Azonban te is teszel végletesen szélsőséges és szubjektív kijelentést, és talán magad sem veszed észre de a te hsz-eid is zsongnak az olyan közhelyektől, amiket az A-botok használnak.

Kicsit általánosan nézve a dolgokat az a helyzet, hogy akármilyen androidos teló közül te kiválasztod, hogy neked melyik a megfelelő, ár, dizájn, tudás akármi alapján.
    Aktuális ájfon modellből azonban csak egy van. Ha ájfont vesz valaki (újat), akkor nem választ, hanem valamiért elfogadja azt az egyet, amit elébe raknak.

Azért aki az előző rendszerben élt, az nagyon jól tisztában van annak a pszichológiájával, hogy miért győzi meg magát arról valaki, hogy az az egy neki mennyire jó. (Csakhogy marcangoljuk azt a büszkemagyar történelmi tudatot is.)

Mindettől függetlenül, még mindig elképzelhető, bár a többi esethez képest rettentően elenyésző az esélye, hogy valaki merő technikai, valóban praktikus megfontolások alapján vesz ájfont. Remélem azért, hogy esetedben még is csak ez a helyzet.
    Csak éppen, akár M2, akár Papi valamikor bepróbálkozott itt egy szuperkorrektnek tűnő hozzáállással, amiről aztán kiderült, hogy még sem úgy gondolják. Szívügyük, csak kérdés, hogy kit akarnak hasbaakasztani, minket, vagy ami rosszabb: magukat?

Azért kíváncsi vagyok én még mindig, hogy esetedben hogyan is állunk!?
  • Papichulo
    Te mar megint kezded ezzel a hiptop-pal?

Mar mondtam elotte is es most is mondom, ez nem touchscreen-es volt, ahogy az android sem, amit alabbi linkek bizonyitanak. Miutan kijott az iPhone tertek at a touch paradigmara.

"A belinkelt android prototipus egyebkent az 1968-a dynabook specifikacioit koveti"

Miben? Mennyiben jobban, mint pl. egy WinMo? Meg hogyan jon ez ide?

"Az iphone ezek kozzul az 1987-es valtozat design-jat kapta. (lekerekitett vekony teglatest, nagy kijelzo vekony keretben, nyomogomb alul kozepen)"

WTF???
  • kvp
    Ez semmi, az en sony telefonom is full qwerty billentyuzettel van szerelve, csak osszecsukhato. Sot a menurendszer es a desktopon az ikonok elrendezese is a danger hiptop keszuleket koveti, ami az android elodje volt. Ilyen keszuleket gyartott anno a flextronics a tmobil megbizasabol, de a samsung is adott ki sajat valtozatot. Ez volt a referencia design az android-os keszulekekhez is. Ezert kapott pl. sok korai keszulek trackball-t vagy touchpad-et es ezert kezeli az android olyan jol a fizikai billentyuzetet es a kulso egeret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Danger_Hiptop

A fenti keszulek 2002-ben jelent meg. Hany evvel volt ez az iphone elott? Korulbelul 5 evvel... (arrol, hogy ki masolt mit inkabb nem erdemes vitatkozni, de az android egy az iphone-nal sokkal regebbi termekvonal legujabb valtozata)

A belinkelt android prototipus egyebkent az 1968-a dynabook specifikacioit koveti, amit meg a xerox parc laboratoriumban talaltak ki. Fabol keszult imitaciokat mar az eredeti startrek-ben is hasznaltak kellekkent. Ott padd-nak hivtak oket. Az iphone ezek kozzul az 1987-es valtozat design-jat kapta. (lekerekitett vekony teglatest, nagy kijelzo vekony keretben, nyomogomb alul kozepen)

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynabook
    http://en.memory-alpha.org/wiki/PADD
  • Papichulo
    Itt is mindenki "ajfan"?

http://www.quora.com/Android-OS/What-did-Android-look-like-before-the-iPhone-was-unveiled
    http://www.theverge.com/2012/4/25/2974676/this-was-the-original-google-phone-presented-in-2006
    http://blog.steventroughtonsmith.com/2012/05/2007s-pre-m3-version-of-android-google.html

Sot mindenki az, aki barmi negativat mer mondani az androidrol, ugye? Ez meg ugye mind hazugsag?
  • narumon
    "Usákoknál se kolbászból van a kerítés, az a 2-3000 dolláros fizetés az ott kint szart se ér"

Miért nem? Kaja, ruha olcsóbb mint nálunk. Kocsi és annak fenntartása olcsóbb mint nálunk. A szolgáltató nagy része olcsóbb mint nálunk. Akkor miért nem ér szart se? 3000 USD/hó-ból teljesen jól el lehet élni kint.
  • caius marius
    "Amúgy az kevesen tudják, hogy eredetileg az android úgy nézett ki mint valami BB klón aztán mikor kijött az iOS hirtelen teljesen megváltozott. (ki is lopott?)"
    Nos igen az android az lopott, először a BB-től, aztán meg az epöltől. De a sorrend mindegy is a lényeg, hogy lopott.
    Te pedig nem vagy ájfan!
    Igaz az információid innen vannak:
    http://szifon.com/2012/05/06/korai-android-verzio-2007-bol-ilyen-lett-volna-ha-nincs-iphone/
    Persze ez nem jelent semmit.
    Mitől is lenne az ájfan, aki a szifont olvasgat, van neki több almája és nem utálja ugyan az androidot, de kéne a ..csának. Aham.

• M2 #48
    Ez nem így működik!

NEXUS6 számára az önmegvalósítást az Apple-gyűlöletének manifesztálása jelenti.
    Csak hát ő is érzi, hogy hülyén nézne ki, ha mindenhol önmagával diskurálna, ezért mindig bevár egy ellenpontot, majd onnan kezdve már tolja magától a mantráit.

Vita? Veszekedés? Itt ilyen szavakat olvasva orrbubit fújok a röhögéstől! :-)
  • Papichulo
    Egesz pontosan 96-ban tert vissza Jobs az Apple-hoz es 97-ben lett CEO...
  • Magnum PI
    Ok jogos, ezt így tényleg nem igaz, de ott indult be a szekér ami azóta fut. Amúgy asszem 98-ban kezdet SJ és 98-01ig nevezik úgy hogy az apple visszatérése
  • Papichulo
    "Az apple-t a iPhone mentette meg."

Az Apple-nek azert eleg jol ment az iPhone megjelenese elott is. Te kevered ezt az idoszakot a 90-es evek vegevel.
  • Magnum PI
    És azóta is arra épül a cég. Ezért esik a részvény. Most kell megmutatni a cégnek, hogy tud újat. És remélem meg is fogja.
  • Magnum PI
    így van. Azok az ötletek annyira jöttek be mint más cégnek más ötletei. Semmi különös. Ennyi. Az apple-t a iPhone mentette meg.
  • Papichulo
    "Egy különc volt akinek nagyon bejött egy ötlete sok másik meg nem."

Bejott neki par otlete, de egyik sem termelt annyi hasznot, mint az iPhone.
  • Magnum PI
    Úgy látom itt mindenki végletekben gondolkodik. Senki nem kérdőjelezte meg a teljesítményét vagy a sikereit, de nem volt akkora zseni mint ahogy most a köztudatban él. Egy különc volt akinek nagyon bejött egy ötlete sok másik meg nem. Mint ahogy az Angrybirds bejött a Rovio-nak 30 másik app után (persze azokat senki nem ismeri mert szarok voltak). Bill Gates ugyanúgy átformálta a világot mégsem hallom hogy zseniznék. Na midnegy...
  • Zsoltika 007
    Ha tetszik, ha nem, azért pár dolog nem létezne az ő agymenése nélkül, és rengeteg dolog máshogy nézne ki... (filmipar, zene ipar) Kicsit nézz utána mit tett le az asztalra, mert nem csak a szifont hozta össze többedmagával. Lehet hogy egy elcseszett jellem volt, de pont ezért tudta véghez vinnni ezeket a dolgokat. Aki ezt nem látja be az egy szemellenzős barom..
  • Magnum PI
    Gyerekek, olvassuk már el rendesen, hogy mit ír a másik. Értelmetlen veszekedésre ott az asszony :)
  • Magnum PI
    Nem értem ezt miért nekem írod miközben pont arról beszélek, hogy szerintem sem volt zseni SJ, csak bejött nekik az iPhone. És pontosan is fogalmaztam. Nem azt mondtam, hogy ők találták fel hanem hogy ők lépték meg! Továbbá nem használtam a lopás szót sem, hanem a másolást. Mert igenis lemásolták, de ebben nincs semmi rossz (szerintem). Mert az iPhone után mindenki ebbe az irányba indult. Saját érintőképernyős telefon + store.
  • Papichulo
    "nem biztos, hogy teljesen 100-as, ha szigorúan vesszük a tisztességes üzleti tevékenységre vonatkozó előírásokat, szabályozókat, törvényeket"

Tudnad idezni az altalad emlitett "eloirasokat", "szabalyozokat" (WTF???), "torvenyeket"? Vagy csak megy megint a beszologatas es becsmerles, ahogy altalaban? :)
  • Magnum PI
    Örülök, hogy sikerült értelmezni amit írtam. Egy rossz szót nem szóltam az Android-os felhasználókra. Én bezzeg egyből le lettem ájfanolva mert közöltem, hogy van apple termékem. Ezek után jöhetsz itt a "céget utálják" dologgal, mert nem igaz.

Nem csak a céget szidják hanem akinél a termék van azt is egyből leírják. Akinél iPhone van az biztos hogy elvakult sznob apple buzi.

Itt a bizonyíték: #29 "Te is, mint oly sok ájfan, azt nem érted meg, ..."

És igen, sajnos Magyarország kiemelkedik, az irígység, elégedetlenség, savanyú a szőlő stb dolgokban. Nézd csak meg egy-egy olyan hírt ahol arról beszélnek hogy valaki sikereket ért el. Magyar hozzászólók a sárba alázzák, külföldön meg dícsérik. Saját honfitársaink sikereit nem ismerik el csak a hőbörgés megy. Szét lehet nézni itt az SG-n is.

• NEXUS6
    SJ-nek, mint fő dizájngurunak volt egy álma, egy olyan teló, ami, ahogy írod fullképernyős. De az akkori szinten ennek egy jelentős használhatósági hibányossága volt, maga a touchscreen technológia fejlettlensége. Az Apple ezért elkezdett házalni, olyan céget keresni, akik képesek megcsinálni nekik egy ilyet.
    Nem az volt a gond, hogy még nem volt ilyen képernyő, hanem hogy olyan ótvarul működött, ami miatt egyetlen komoly cég sem foglalkozott ilyen telóval, vagy ha volt is ilyen a piacon az érthető okokból nem fogyott.

Így a többi teló gyártó azért nem eröltette ezt a dolgot, mert ők inkább a gombhoz a kabátot módszerrel dolgoztak, amilyen technológia már rendelkezésre állt, abból dolgoztak.
    Az, hogy adott kor technológiája már elég fejlett volt arra, hogy nem kicsi, de azért még a költségvetési és időkorlátokba azért beleférő extra fejlesztőmunka után lehessen ilyen képernyőt csinálni az egyrészt az Apple-nek és ezen belül SJ-nek olyan szerencséje, amiről ők maguk nem tehetnek, mert nem láthatták előre, csak remélhették. Másrészt mint írtam nem csak az ő érdemük, hanem a fejlesztésben, gyártásban résztvevő más, nem az Apple-hez tartozó embereké cégeké is!!!!

Minekután az Apple ösztönzésére ez a technológia megszületett, és érezhető igény is támadt rá a többi cég is rámozdult. De ezért a többi céget lopással vádolni akora baromság, mint az Aplle-t áldani mint a technológia egyedüli és zseniális kifejlesztőjét.

Applefanok mindkét hibát elkövetik.

Az, hogy az ipod-ok miatt már meglevő itunes hálózatot a telóra is kiterjesztették, akadályozták a más média tartalmak, programok készülékre telepítését az már csak egy nagyon ügyes árukapcsolásos húzás volt, ami azonban nem biztos, hogy teljesen 100-as, ha szigorúan vesszük a tisztességes üzleti tevékenységre vonatkozó előírásokat, szabályozókat, törvényeket. (Lásd még Win-be integrált böngésző, meg mediaplayer esete).
  • NEXUS6
    Egyrészt szerintem senki nem a ájfon telót szídja. Max annyira, hogy a hivatalos ára túl magas (és akinek kiscsöppnyi esze van az rájön a magas ár és a nagy pénzügyi tartalék közötti összefüggésre, vagy is miért is nem olcsóbb a teló, ugye?).

Az már sokkal nagyobb gyökérség, amikor valaki szídja a zandroidtelótmerazxar!
    Melyiket?
    Sony Xperia S, Samsung Galaxy Mini, LG E400, vagy melyik? Csak mert abból van rahedli.

Szal pontosan innen ismerxik meg, hogy ki az Apple héter (nem ájfonhéter, mert a céget, a gyökér multit céget szídják), és ki az androhéter (nem egy telód szíd, vagy egy céget -bár ez néha azért samuhéterséget is jelent) hanem a Zandoidot.

És szerintem az utóbbi emberek azok azt sem tudják, hogy mit is utálnak!

És amúgy utálni valakit, valamit spec magyar szokás lenne, hogy a nemzeti érzésekbe is tapossunk gumicsimmával!
    Én nem hiszem!
  • Papichulo
    "Az ismeretségi körömben van 3 ipad/iphone tulajdonos, és bizony mind mind lenézi a többieket azért mert nekik nincs. Ellenben minimum 20 olyan emebrt ismerek akinek androidos a rendszere, és meglepő módon ők max az apple termékeket szidják, a nokiásokkal (symbian) és a WP-s telefonokat valamiért nem... Ahogy a symbianosok is csak az apple cuccokat szidják annak ellenére hogy amilyen telefonja van vehetett volna ifónx-et is."

Ez melyik kozepiskola? Smartphone Wars High? :)
  • Papichulo
    "Kizártak? Mikor?"

Na de most tenyleg... miert vagtak ki? Sajnos errol lemaradtam...

ps: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1359396872&no=39
  • Magnum PI
    Megy a nagy ájfanozás pedig én inkább azt látom, hogy sokkal több antiájfan van. Magyar mentalitás. A legtöbb ember életében nem fogott apple terméket 5 percnél tovább, de úgy fikázza mint aki 1 éve szopik vele. Hát én szoptam az androiddal mégsem fikázom, semmit bajom vele. Pont az ilyen ájfan fikázókkal van bajom mint te. Van az embernek pár apple cucca és már ájfan. Van Samsung TV-m meg vinyóm. Akkor most Samsung fan is vagyok?
  • Magnum PI
    1 nem vagyok "ájfan". Csak több android teló szopás után kipróbáltam és képzeld el működik és bejött valamint fejlesztek rá:

(Ha érdekel PipeLand Roll)

2. Tőled nem az kérdezik, hogy miért Samsung hanem miért ilyen nagy. Nem ugyanaz. Kibaszott elvakult utálat megy itt mindkét oldalt és miután leájfanoztál te is ilyen vagy.

3. A teljes érintőképernyős telefon-t az apple lépte meg és ez volt a lényeg, ezen nem tudom mit nem lehet elismerni. Továbbá nem a marketing stratégia volt jó (az más cégnek is jó) hanem az üzleti. Appstore, meg midnen más. Szolgáltatást rakta a termék mögé ami miatt nem akartál váltani
  • caius marius
    Te is, mint oly sok ájfan, azt nem érted meg, hogy a büde bácsi nem talált ki semmi újat. A jó húzásuk sem a készülék legyártása volt, hanem a marketingstratégiájuk volt nagyon jó...
    Nekem Note2-em van és néha tőlem is megkérdezik minek ekkora, de ettől én nem borulok ki. :)
  • Magnum PI
    (mi a pékért nem lehet itt hozzászólást editálni? grrr)