Év Játéka 2012
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talán ez nem az AC egyedüli "hibája", hiszen belejátszik, amit fent is említettem. Az UBI jó pár éve áttért az extra egyszerû játékmenetre, a lehetõ legminimalistább irányításra és interakcióra, gyak a játék magától halad, kevés szerep jut a játékosnak, hogy terelgesse elõre az eseményeket.
Tudom, hogy sokan végletekben gondolkodnak. Ha nem tetszik az extra arcade akkor játssz kõ kemény szimulátorokkal vagy régi játékkal stb. Nem errõl van szó!
Na most ha év játéka akkor nálam egyenlõre az XCOM: Enemy Unknown a befutó.
Na igen. Az elõzõ részekben meg tudták oldani, 62 ezer átvezetõ videó nélkül is, most meg minden bokornál 2 van. Az irányítással viszont nem tudom mi a probléma. 6 éve sírnak miatta, de azon kívül hogy "gamepaddal jobb" még semmi értelmes magyarázatot nem olvastam.
arra igen, fõleg ha egy-két idegesítõ dolgot (kretén kamerakezelés) kijavítanak.
"The trees move. Do you not see it?"
http://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Borgia
Machiavelli egészen elismerõen nyilatkozott róla, bár kritizálta is, de nem volt vérre menõ ellentét.
Leonardo Da Vinci konkrétan jó barátja volt Cesare Borgiának.
A még nem létezõ épület az elsõ részben volt, ha jól emlékszem Jeruzsálemben.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Én minden percét élvezem az AC3-nak. Engem szórakoztat. Szép a grafika, egyéniek a karakterek, izgalmas a sztori, a harc meg addig érdekel, míg megcsodálom a már-már mûvészi animációkat, kivégzéseket.
Nagy a terület, van bõven mit csinálni, vannak bõven mellékküldetések. Sandbox-tól ennél többet nem is várhat az ember.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nos: Nem túlzok, ez az én véleményem, nekem nagyon bejött.
Egyébként szerintem a 2012-es játékok között nem lesz olyan, amire 3 év múlva is sokan visszatérnek majd.
Az a játék egy szórakoztatóipari termék, úgy is illene kezelni.
Alapból semmi kihívás nincs benne, még ha akarsz is, nehéz meghalni. Jó, ha valamit 100 százalékra akasz syncelni, akkor nem könnyû, de ott meg olyan realitástól elrugaszkodott feladatok vannak. A Dishonored például jobban megoldotta a játékmechanikát. Ott magas fokozaton tényleg úgy kellett viselkedni, mint egy fejvadász, mert két golyótól feküdtél. Itt ha bekapsz hatot, akkor is vígan nekivágsz a függõleges falaknak, és pár pillanat múlva ismét maxon az életerõ. Engem az is zavart, hogy nem számított, ha megöltem bárkit, bárhol, az élet ugyanúgy ment tovább. Egy középkori, kora újkori nagyvárosban még el lehet hinni, hogy teljesen el lehet vegyülni, de hogy a XIX. századi Amerikában semmi komoly következménye nem volt a tetteimnek, akkor sem, ha a piac közepén öltem meg valakit . . . na neeee.
Szóval azért nem annyira nagy szám. Az AC2az egyik kedvencem, de azóta sok minden nem történt. Jó-jó a játék, de azért ne túlozz.
A tetrissel vagy a super marióval is ezért játszottunk anno? (még ma is)
Kell a jó sztori nem vitás, de ne ez legyen már az elsõdleges. A játékmenet legyen változatos, izgalmas, kihívással teli és ha ez megvan, és e mellé kerítünk egy jó történetet akkor az csillagos ötös. Ha csak simán jó történet kell akkor fogok egy könyvet és leülök olvasni.
Azt kifelejtetted, hogy a brit udvariasság jegyében természetesen még mindig egyesével támadnak meg csak az ellenfelek 😊
vrtg: Fejlõdött azért elég szépen a harcrendszer is, igaz nem kell túl sok mindent csinálni, de látványos a harc és szórakoztató.
AC-kban pedig mindig is a story számított, és nem az, hogy milyen nehezen és cselesen ölöm meg a katonákat. Ez már az elsõ résztõl kezdve látszódott. Különösen várom az átvezetõket, mert rohadt jók. A mondanivaló is a legjobb ami lehet, mert az ufó téma az sokakat érdekel, hogy van-e más is a földön kívül. Viszont bemutatja a történelmünket elég hitelesen, tanulni is lehet belõle. 😊
Na meg a MEGVALÓSÍTÁS és az ANIMÁCIÓK, azok ebbe na játékban a legjobbak. Nem láttam még játékot, ami ilyen hangulatosan és korhûen mutatja be a korokat.
Tehát az AC3 igen is kiemelkedõ, vannak bugok, de azok javíthatóak. Én ilyen minõségû játékra vágyok már évek óta. A Revelations az ami nem mutatott igazi újat, inkább rókabõrnek tûnt. De ez fantasztikus.
Pl. Dishonored nekem azért nem jött be, mert elég uncsi volt a story, semmit se tudott felmutatni, ott a harc és a lehetõségek voltak a jók, de ennyi. Azért hoztam fel ezt a játékot, mert ott a harc volt a fontos.
Az látszik, hogy rohadt sok munkát fektettek bele, ezért nem mondom ótvarfosnak, de ha a játékmenetet nézem átlagostól nem jobb és semmivel sem kiemelkedõbb, mint az elõzõ részeké. Számomra érthetetlen, hogy évrõl évre kiadják ugyanazt és a bólogató tömeg meg bekajálja, ugyanúgy mint a CoD-ot.
"...the worst game in the series."
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
"Nekem a Mass Effect trilógia a kedvenc játéksorozatom és nagyon úgy tûnik, h sokáig az is marad. Nem tökéletes, van bõven hibája, de annyira fantasztikus az egész sorozat mindenestõl, h meg tudom bocsájtani neki. Még egész biztos, h nagyon-nagyon sokszor végig fogom játszani."
Persze mindenkinek más az ízlése és ez így szép és jó. Witcher-nek is meg vannak a maga szépségei, erõsségei és megértem, h egyeseknek jobban bejön.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
míg MP1-2 határozottan benne voltak, harmadik rész már kicsit felcserélt pár elemet, de szerintem így is bõven belefér. (persze errõl lehet vitatkozni, fõleg mert neo-noir sem éppen egy túl pontosan behatárolt stílus)
"The trees move. Do you not see it?"