288
Game of the Year 2012
  • Skyrim
    Megkérdezhetem hogy a Win 7 változtat valamit a játékokon azon kivül hogy elfutnak a Win 7 esek ?
  • wedge31
    Detto, pedig ugy gondoltam, hogy a dishonoredet már nem lehet überelni idén de tévedtem.
  • Maxtreme
    Az fps kategóriában egyértelműen nálam is.
  • AtiRadish
    Nem nez ki jobban sztem.. de a grafika amugysem minden.
  • Skyrim
    A Pcguru szerint 2012 legjóbb grafikája a Max Payne 3.Ti egyet értetek ezzel mert én rohadtul nem.-.- Far Cry 3 sokkal jóbban néz ki.
  • Lord Mortanius
    Számomra egyértelműen Far Cry 3!

1. Far Cry 3
    2. Hitman: Absolution
    3. Silent Hill: Downpour
    4. Dishonored
    5. Max Payne 3

Legnagyobb csalódás: Resident Evil 6
  • Fpocok
    Far Cry3. 9 órája tolom és még tényleg sehol sem vagyok :D
    Ha lehetne még választani, akkor mellé a Borderlands2 és The Secret World.
  • Myselor
    :))
  • Muttley
    [brutálnagy]toronymagasan/brutálnagy]

Far Cry 3
  • Myselor
    Far Cry 3:)
  • zorrobomber
    Ott a gond hogy hihetetlen bugyuta a sztori is.
  • wednes
    AC-vel kapcsolatban én is azt mondom sok mindenben nem kiemelkedő. Szerintem sem játék (ahogy a legtöbb UBI termék már nem az). A történet az atmoszféra és a hangulat elviszi a hátán, abban az tényleg a csúcson van. Lehet is érezni, hogy ebbe hatalmas munkát fektettek és ez a része dicséretes (úgyhogy ez a része meg is menti). Ha tennének alá tényleg megfelelő irányítást, és interakciókat, legalább egy pár gombos harcrendszert, ahol picit kéne csak figyelni, kreatív feladatokat, amiben netalántán picit gondolkodni is kéne, akkor ütne, mint az ipari áram.

Talán ez nem az AC egyedüli "hibája", hiszen belejátszik, amit fent is említettem. Az UBI jó pár éve áttért az extra egyszerű játékmenetre, a lehető legminimalistább irányításra és interakcióra, gyak a játék magától halad, kevés szerep jut a játékosnak, hogy terelgesse előre az eseményeket.

Tudom, hogy sokan végletekben gondolkodnak. Ha nem tetszik az extra arcade akkor játssz kő kemény szimulátorokkal vagy régi játékkal stb. Nem erről van szó!

Na most ha év játéka akkor nálam egyenlőre az XCOM: Enemy Unknown a befutó.
  • Reg5
    "Engem az 5 percenkénti átvezető animációk is rohadtul irritáltak...most komolyan filmnek készült ez vagy játéknak?"

Na igen. Az előző részekben meg tudták oldani, 62 ezer átvezető videó nélkül is, most meg minden bokornál 2 van. Az irányítással viszont nem tudom mi a probléma. 6 éve sírnak miatta, de azon kívül hogy "gamepaddal jobb" még semmi értelmes magyarázatot nem olvastam.
  • zorrobomber
    Ma este kipróbálom! :)
  • Calver
    XCOM: Enemy Unknown?
    arra igen, főleg ha egy-két idegesítő dolgot (kretén kamerakezelés) kijavítanak.
  • Zero 7th
    Azt mondjátok meg, hogy érdemes a köztes részekkel foglalkozni? Gondoltam "gyorsan" bepótlom a lemaradást a harmadik full rész előtt, de hát nem jutott rá időm. AC2t játszottam csak, a Brotherhoodba belekezdtem de nem jutottam messzire, meg mi van még, Relevations? Jók ezek a részek?
  • Zero 7th
    Nem vagyok szakértője a témának, csak mikor a játék kapcsán utánanéztem az időszaknak és az embereknek, azt láttam, hogy a játék fő sztorijának alig-alig van alapja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Borgia

Machiavelli egészen elismerően nyilatkozott róla, bár kritizálta is, de nem volt vérre menő ellentét.

Leonardo Da Vinci konkrétan jó barátja volt Cesare Borgiának.

A még nem létező épület az első részben volt, ha jól emlékszem Jeruzsálemben.
  • ratgab
    Van következménye, mert akkor elkezdenek üldözni és nem tudsz a feladatra koncentrálni, ha folyamatosan zaklatnak.
  • ratgab
    Ha 100%-ra akarod a feladatokat teljesíteni, akkor van kihívás is. Nem kell mindennek bitang nehéznek lenni, hogy szórakoztató legyen.

Én minden percét élvezem az AC3-nak. Engem szórakoztat. Szép a grafika, egyéniek a karakterek, izgalmas a sztori, a harc meg addig érdekel, míg megcsodálom a már-már művészi animációkat, kivégzéseket.

Nagy a terület, van bőven mit csinálni, vannak bőven mellékküldetések. Sandbox-tól ennél többet nem is várhat az ember.
  • ratgab
    Látszik, hogy nem játszottál vele, mert ez nem igaz. Szoktak egyszerre is támadni bajonettel
  • ratgab
  • Newfronter
    Guild Wars 2 esélyes rá. :)
  • Newfronter
    Na ez már sokkal jobban megállja a helyét, mint az első reakciód. Tanulmányt nem várok el, de egy blogposzt nem jönne rosszul.

Nos: Nem túlzok, ez az én véleményem, nekem nagyon bejött.
  • Nos
    Egyébként az év végi értékelés eléggé torzít. Az év elején megjelent játékokat már unjuk, de az év végén megjelenteket csak 2013-ban kezdjük majd megunni.
    Egyébként szerintem a 2012-es játékok között nem lesz olyan, amire 3 év múlva is sokan visszatérnek majd.
  • Zero 7th
    Ja, majd itt összehasonlító tanulmányt fogok neked írni kommentben, mi? Körülbelül annyira pontos történelmileg a játék, mint egy átlag hollywoodi akciófilm. Vannak épületek, amik a játék idejében még nem álltak, a sztori 100% kamu, pl Machiavelli és a Borgiák közti ellenségeskedés erősen eltúlzott.
    Az a játék egy szórakoztatóipari termék, úgy is illene kezelni.
  • Nos
    A játék szép, a mozgások jók, de ennyi. Nálam pár óra után uninstall lett.
    Alapból semmi kihívás nincs benne, még ha akarsz is, nehéz meghalni. Jó, ha valamit 100 százalékra akasz syncelni, akkor nem könnyű, de ott meg olyan realitástól elrugaszkodott feladatok vannak. A Dishonored például jobban megoldotta a játékmechanikát. Ott magas fokozaton tényleg úgy kellett viselkedni, mint egy fejvadász, mert két golyótól feküdtél. Itt ha bekapsz hatot, akkor is vígan nekivágsz a függőleges falaknak, és pár pillanat múlva ismét maxon az életerő. Engem az is zavart, hogy nem számított, ha megöltem bárkit, bárhol, az élet ugyanúgy ment tovább. Egy középkori, kora újkori nagyvárosban még el lehet hinni, hogy teljesen el lehet vegyülni, de hogy a XIX. századi Amerikában semmi komoly következménye nem volt a tetteimnek, akkor sem, ha a piac közepén öltem meg valakit . . . na neeee.
    Szóval azért nem annyira nagy szám. Az AC2az egyik kedvencem, de azóta sok minden nem történt. Jó-jó a játék, de azért ne túlozz.
  • Newfronter
    Ki, hogy látja. Nekem bejön a játékmenet is.
  • Newfronter
    Sokkal hasznosabb, ha leírod azt, hogy mi nem igaz, vagy mi nem úgy van, ahogy a játékban bemutatják, mint hogy "baráti jótanácsokat" osztasz itt nekem.
  • Zero 7th
    Nem láttál még engem trollkodni. Ez egy baráti jótanács volt, rajtad múlik, megfogadod-e.
  • vrtg
    Értem én, hogy a sztori számít, de most őszintén egy játékkal elsősorban azért játszunk mert jó a története?
    A tetrissel vagy a super marióval is ezért játszottunk anno? (még ma is)
    Kell a jó sztori nem vitás, de ne ez legyen már az elsődleges. A játékmenet legyen változatos, izgalmas, kihívással teli és ha ez megvan, és e mellé kerítünk egy jó történetet akkor az csillagos ötös. Ha csak simán jó történet kell akkor fogok egy könyvet és leülök olvasni.
  • Newfronter
    Ne trollkodj!
  • Zero 7th
    Azért művelt társaságban ne nagyon akarj villogni az ACből "tanult" történelem"tudásoddal", mert elég csúnyán ki fognak röhögni.
  • Newfronter
    Már nem egészen, rád is lőhetnek közben, de ha ügyes vagy akkor magad elé rántasz egy embert és őt kapják el a golyók.
  • zorrobomber

Azt kifelejtetted, hogy a brit udvariasság jegyében természetesen még mindig egyesével támadnak meg csak az ellenfelek :)
  • Newfronter
    Én meg magamban. :) Mert ez az én véleményem volt, nem egy magaziné.

vrtg: Fejlődött azért elég szépen a harcrendszer is, igaz nem kell túl sok mindent csinálni, de látványos a harc és szórakoztató.
    AC-kban pedig mindig is a story számított, és nem az, hogy milyen nehezen és cselesen ölöm meg a katonákat. Ez már az első résztől kezdve látszódott. Különösen várom az átvezetőket, mert rohadt jók. A mondanivaló is a legjobb ami lehet, mert az ufó téma az sokakat érdekel, hogy van-e más is a földön kívül. Viszont bemutatja a történelmünket elég hitelesen, tanulni is lehet belőle. :)

Na meg a MEGVALÓSÍTÁS és az ANIMÁCIÓK, azok ebbe na játékban a legjobbak. Nem láttam még játékot, ami ilyen hangulatosan és korhűen mutatja be a korokat.

Tehát az AC3 igen is kiemelkedő, vannak bugok, de azok javíthatóak. Én ilyen minőségű játékra vágyok már évek óta. A Revelations az ami nem mutatott igazi újat, inkább rókabőrnek tűnt. De ez fantasztikus.
    Pl. Dishonored nekem azért nem jött be, mert elég uncsi volt a story, semmit se tudott felmutatni, ott a harc és a lehetőségek voltak a jók, de ennyi. Azért hoztam fel ezt a játékot, mert ott a harc volt a fontos.
  • ratgab
    Hát ha egyszer élvezetes, akkor jóhogy bekajálják.
  • vrtg
    Ha már az AC3 szóba került, őszintén szólva nem értem mit esznek annyian rajta. Játszottam az első két résszel, meg most a harmadikba is belenéztem kb 2 órára, de azt hiszem elég is volt. Harcrendszer 5 év alatt semmit nem változott, védekezés counter, védekezés counter. Ja, meg néha disarm. Tipikus konzoljáték, megnyomsz egy gombot és nyertél, semmi tudás vagy ügyesség nem kell hozzá. De nem csak a harccal van baj, hanem alapvetően az egész játékmenetben semmi innovatív nincs, mindezt már láttuk sokszor csak más köntösben. Most nem csak épületeken kell ugrálni hanem fákon is? Hatalmas újítás..GOTY! Irányítás borzasztó(még mindig), optimalizáció nulla a több éves grafika szint ellenére. Engem az 5 percenkénti átvezető animációk is rohadtul irritáltak...most komolyan filmnek készült ez vagy játéknak?

Az látszik, hogy rohadt sok munkát fektettek bele, ezért nem mondom ótvarfosnak, de ha a játékmenetet nézem átlagostól nem jobb és semmivel sem kiemelkedőbb, mint az előző részeké. Számomra érthetetlen, hogy évről évre kiadják ugyanazt és a bólogató tömeg meg bekajálja, ugyanúgy mint a CoD-ot.
  • zorrobomber
    Nem kötelező hallgatni rájuk, nekem a kedvenc játékos oldalam és bízom az ítéleteikben.
  • Newfronter
    Szerintem meg a legjobb AC az összes közül. Egy szaros magazin ne mondja már meg, hogy mit szeressek. :) De nálam eddig az év játéka továbbra is a GW2.
  • zorrobomber
    Hát akkor már inkább a Hotline Miami :)
    [URL=http://www.rockpapershotgun.com/2012/11/22/assassins-creed-3-pc-review/]"...the worst game in the series."[/URL]