7782
  • SzirmosSzisza
    Erről van valami forrásod? Ma csak a siege jön, Valencia csak hónap végén jön.

Illetve nem TRI, hanem PRI a gyűrű
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.06.17. 14:17:13
  • mikromanus
    Este hétre jön a gigapeccs. Valencia és társai. Pár "extra":
    - a treant costume névrejtése nem működik majd node warokon, siege és red battlefielden. Megy is a sírás a sok gyükérnél a fórumon. Álszent kis gyíkok. :)
    - questből összeszedhető egy TRI MoS erősségű gyűrű.
    - gyengülnek a szörnyek és több XP-t adnak
    - vége a rumszagnak. Nincs több pia drop és a meglévő is felszívódik sajna.

•Max Lv for Breath, Strength, and Health in training(My Information) has been increased from 30 to 50.: lehet megint szaladgálni egy kis extráért
    •Accuracy for all classes’ skill have been changed: ok, de hogy? Épp kiteszteljük, erre belekotornak ejnye
    •Infinite Mastery skill series can be now acquired from 50 to 55 instead from 55 to 60: csökken a szintkorlát. Na kösz. Skill reset jó lenne. az a 700(!) life igen hasznos lehet az alap +5 upgradenél
    •Calculation for Max HP, MP, WP, and SP has been changed from random method to fixed method when leveling up. Those stats will be adjusted accordingly: kiveszik a random élet és manapont kiosztást szintenként. Minden egységesedik. Mondjuk nem értem miért rakták bele, de szerintük (fejlesztők) ez "fun" volt.

- az erősebb skillek castolásakor a castolás alatt superarmort kapsz. Ez azt hiszem annyit jelent, hogy kevesebb sebzést kapsz és CC ellenállást (vagy immunitást). Wizard, whitch és a ranger kap ilyen buffot. Pár kisebb skill casting animációja is rövidül vagy megszűnik.
    - a berserker elég vaskos buffokat kap (másfélszeres sebzés több skillen)
    - megszűnik a "cc-chain". Nincs több indokolatlanul erős cc kombó. Sírjanak csak a kis warriorrok és valkűrök!
    - fehér itemek nem adhatóak el marketplaceben
    - marketplace árszabályozás módosul picit (semmi extra infó eddig)
    - craftolható zafír ékszerek
    - a boss armorok az eddigi kék helyett "sárgák" lesznek, mint az ogre ring. Ez nem tudom mennyiben lesz változás. A sárgák többnyire jobban skálázódnak enchanttal (több sebzés, vagy több enchant specifikus bónusz enchant szintenként)
    - a memory fragmentes javítás módosul. Alapból a fehér-zöld-kék-sárga itemeken egy fragment 10-5-2-1%-ot javít. Memory of Master itemmel (jó eséllyel ez a loyalty shopos artisan memoryval azonos) ez a javítás 30-15-6-3%
    - cash shopba jönnek új costume itemek és "extra nagy" itemek. Pl +200lt weight limit és +16 slot item
    - pvp Dueling lehetőség 1v1 és party vs party harcra (nincs semmi veszteség ebben a módban ha alulmaradsz)
    - több ellen lesz a sausan garrison mellett
    - a processingnak megszűnik az energiaköltsége. Újabb AFK tevékenység. ha erre gyúrtál, akkor most sz*psz.

• Zeshin
    Üdvözlet!

Az AngelFury névre hallgató guildünk tagfelvételt hirdet az Alustin szerveren. A guildünkben nagyobb létszámban találhatóak felnőtt játékosok, de ez ne félemlítse meg a fiatalabbakat sem, őket is szívesen várják tapasztalt játékosaink. Mindenkinek van családja, munkája, és más elfoglaltsága, ami fontosabb mint a játék, ezt mi megértjük, szóval nem probléma ha nem vagy képes 7/7 napot játszani.

Klánunk főbb célja, hogy egy erős összetartó magyar közösséget építsünk ki, amit úgy valósítunk meg, hogy a szerver többi magyar klánjával is állandó kapcsolatban állunk valamilyen szinten.

Követelmények nincsenek, kezdő-veterán játékosokat is szívesen látjuk, amit elvárunk az a guild questeken való aktív részvétel, lehetőségeidhez mérten, természetesen.

Érdeklődés:
    Facebook: AngelFury BDO Guild ( https://www.facebook.com/groups/859672337486059/ )
    TeamSpeak 3: gold.voic.in:6300 (félreértések elkerülése végett nem kötelező használni, de hasznos lehet számodra)
    Játékban is megpróbálhatod megkeresni tagjainkat, de ez a nehezebb módja.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Utoljára szerkesztette: Zeshin, 2016.06.16. 01:02:10
  • SzirmosSzisza
    ingyen 7 napos ruci: https://www.blackdesertonline.com/news/view/142
  • SzirmosSzisza
    http://www.dualshockers.com/2016/06/11/want-to-try-black-desert-online-for-free-here-are-1300-seven-day-guest-codes-for-you/ kulcsok

#2136: hát ja, 100+ millióért elég jó üzlet lett volna, de 38-ért tuti nem adom el ;;
  • BEAST #2136
    Szörnyű nézni ahogy a játék lenyúl 35%-ot :<
  • SzirmosSzisza
    Szerintem meg is állok, ezután failnél már elvileg csökkenhetnek is a dolgok. Lett egy ilyen is, de ez eléggé szopó, hogy fehér és rough :s

szerk.: úgy néz ki még mindig fasza a piac, mégse ér olyan sokat...
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.06.10. 23:29:43
  • mikromanus
    Mivel nem statikus a skillpont, így nem is igazán tervezhető. Kapsz skillhasználat után is combat xp-t, meg időnként combat skill pontot is. Vannak questek is, amik adnak statikusan/fixen 1-3 pontot. Tervezni meg 50 alatt nem érdemes. Ott kapsz egy reward teljes skill resetet (7 napos lejáratos, tehát ha kiváltod egy heted van elhasználni a resetet). Igazából max sorrendet tervezel, mert elég sok belefér alapból is, de nem minden jó dolog. Később meg ugyanolyan szépen potyognak a pontok, így tudsz fejlesztgetni. Van aki majdnem minden skillt kimaxolhatott annyi sokat kockult szörnyirtással és annyi sok skill pontja van. :)
  • Vicodine
    Azt nem kell tudni szerintem, 50 alatt nem erdemes tervezgetni buildet.
  • Pupuci
    Srácok.
    Nézem ezt a szkill kalkulátort.
    Tök jó meg hasznos, mert lehet tervezni vele, de...
    Azt honnan tudom, tudhatom vagy honnan kellene tudnom, hogy mondjuk egy lv30-as karinak mennyi szkill pontja lehet?
  • SzirmosSzisza
    http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/92143-siege-warfare-manual/
  • SzirmosSzisza
    Koreai patch:

Stats that increase upon character level up has changed from random to static.
    Stats affected: Max HP / Max MP / Max WP / Max SP
    Max HP / Max MP / Max WP / Max SP of characters have been increased due to the changes.
    More Fruit from farming
    You now get more trade XP if you are selling items further away.
    Added way to automatically get water from river (there will be checkbox if you want to AFK collect water)
  • SzirmosSzisza
    Clown's Bloodot szoktam csinálni. Spirit Leaf szokott lenni piacon, farkas vért meg gyűjtök hozzá. Nagyon változó mennyi ad, 100 energyből kb 1-3 körül ad.
  • BEAST #2128
    honnan szeded a sok shining powdert? Én hiába gyártok különféle véreket meg olajokat, alig kapok hasznos mellékterméket. :<
  • SzirmosSzisza
    Bemakkoltam egy ilyet, kb 10-12-ből 2 volt sikeres, az első adta az evasiont, a második meg a HP-t és a Rough-ot egyszerre. Mondjuk azután, hogy az első kő besült még készítés során rám is fért egy kis szerencse :)
  • Mirayse
    Szívemből szóltál...én is megtanultam hogy soha sem érdemes másra teljes mértékben hallgatni ha kaszt választásról van szó.Teljesen félrevezetőek.Inkább azt kell választani aminek a "stílusa" a legjobban megtanulható és kezelhető számodra.
  • SzirmosSzisza
    http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/91840-june-8-2016-daum-qa-hosted-by-pvtwiggles-ended-answers-from-pm_belsazar/ ősszesítő, hónap végén valencia, 2 héttel előtte siege gyakorlás, ninjához adnak xp eventet, awakening lesz majd, de nem várják meg witch/wizardot, szal ők jól beszopták.
  • Vicodine
    Kijovetele elott meg 2015os koreai kritikak. Illetev az teljesen mind1, koreai vagy nem koreai irta azt, hogy melyik class erosebb, nagyon sok mmoval jatszottam mar, de amire legtobben irtak, hogy nagyon op, az altalaban sosem volt annyira op(pl Aion gunner,bard..stb..), amire meg azt irtak, hogy gyenge fos, forumok masrol sem szoltak, csak h mekkora hasznalhatatlan fos egy adott class, akkor is az ellenkezoje volt az igaz, csak sok a csicska..:XD
    Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2016.06.08. 16:36:48
  • SzirmosSzisza
    BDO negatív kritika? Itt egy ideje az első helyen csücsül :)

A classt meg tényleg mindenki eldönti magának, de egyelőre a koreaiaknál más jobban nem ért hozzá, bár lehet a Kuno awakeningje jobb lesz, akkor meg megint borul az egész.
  • Vicodine
    Figy, en egyszer elkovettem azt a hibat, hogy masok iromanyara hagyatkozva felultem az "ellen hype" vonatra, es bealltam a birkak soraba es szidtam BDO-t, csak azert, mert mindenhol negativ kritikak jottek ki. Ehhez kepeset a valosag ennek total ellenkezoje, es ezert a classoknal is arra nem fogok hagyatkozni, ki mit ir, kinek milyen tapasztalatai vannak stb...,de ami a biztos, hogy alapvetoen a skilljeik 90%-a megegyezik, 5-6 skilljuk ter csak el, viszont a kunoichinek van blockja, ami onmagaban nagyon tapossa teszi a classt, akarcsak az osszes tobbi blockal rendelkezo classt is jelenleg...Aztan persze, majd "eloben" kiderul, de azert aki tudja, hogy okosan hasznalva a blockot, elegge tulelove lehet tenni BDOban egy classt, akkor azert nem nehez kikovetkeztetni, kunonal hogyan fog mukodni :P Maga a dpsuk, mozgasuk meg nem sokban fog elterni, ahogy azt a par skillt neztem videokban, mindketto ugyanolyan mozgekony es jo dpsel rendelkezo lesz.
  • mikromanus
    Q&A második körben a Daummal Pvt Wiggles tálalásában ma 14:00-tól a twitchen. Később lesz recap youtube-on is, meg gondolom páran jegyzetelnek is.
    Itt a reddit bejegyzése. Lusta vagyok twitch linket is mellékelni, de ott van az is.
  • SzirmosSzisza
    Ezt olvasgattam, srác azt írja 1-2 helyen, hogy Ninja sokkal jobb.
  • Vicodine
    Kunora azt mondjak h useless? Sokkal taposabb mint a Ninja, amit meg dicsernek?:D Hat most ezt nem vagom..:D
  • Jockey
    giant ftw:-p
  • BEAST #2117
    Wizard után ég és föld a musa, nagyon tetszik ez a pörgős akcióval teli játék, csak kicsit túlságosan pve orientált karakternek érzem. :d
  • SzirmosSzisza
    Én most azt próbálgattam, hogy előre kitöltöm a captchát és várom, hogy eltűnjön a B betű, de így se jött még be.

Ninja az jó népszerű lesz, Koreában dicsérik eléggé + a kunora azt mondják, hogy useless, szal sztem sokan váltanak majd (nekem is tervben van, Witch után kell valami gyorsan mozgó class :D)
  • BEAST #2115
    Nem, pedig volt már hogy hajnali fél 3kor vittek el előlem egy +15ös livertot ami 30 millióért volt bent :D Már azon gondolkozom, hogy veszek egy sima 15ös yuriat vagy esetleg egy kreat és kész. Vagy megvárom milyen lesz a ninja mielőtt végleg kisemmizem magam. :D
  • SzirmosSzisza
    Sikerült már Livertot szerezni? Én addig nem merek megválni tőle :D
  • BEAST #2113
    jah az ultimate yuriamat is el kellene passzolnom még amíg megtehetem :<
  • SzirmosSzisza
    Ja megvenni mindig jobb, de az elején ritkán van annyi pénze az embernek. Bár most pont a +16 miatt tele van a piac +15-ös cuccokkal :)
  • mikromanus
    +50k silver 10%-onként azt hiszem a ráfizetés javításnál. Ha kijön 100 buktából, akkor az mennyi is? 9 milla extra költség? Egyszerűbb akkor már megvenni 15-20 milláért. Vagy tényleg egy zöldet is kezdhetsz amíg utol nem éred ezt, majd lecserélheted rá és ezt eladhatod, vagy betörheted hogy visszaszerezd a beleölt kövek egy részét.
  • SzirmosSzisza
    Ha nem sikerül a +1 akkor 5-öt veszít mindig, egészen 20-ig, onnantól pedig nem tudod tovább próbálgatni amíg a max durabilityt nem növeled. Érdemes zöldként felhúzni +15-re, mert úgy olcsóbb a javítás (szerintem még gyors váltsd le, +7-ig "ingyen" fel lehet húzni, csak utána kezdődik az rng).
  • Pupuci
    Má' megint én :D

Srácok. van egy ilyenem.
    Azt nem értem, hogy a 100% durability miért 90? Nem tört vagy mit tudom én... És jól látom, hogy kell egy yuria shortsword ahhoz, hogy a kovács pajti megtudja reparálni?
    De a fő kérdés, hogy mitől lett egy 90?

• mikromanus
    Jaja. Meg olyat is mondanak, hogy jobb eséllyel hoz össze valami murisabb itemet. Például ultimate verziós armort vagy weapont. Persze ennek az infónak sincs komolyabban kitesztelt háttere.
  • SzirmosSzisza
    Gathering dropot az befolyásolja, ha magában a gathering nodeba fektetsz. A városba fektetést meg egyedül Pearl Abyss tudja, de Ő se osztja meg, én olyat hallottam, hogy a munkás előléptetést segíti, de senki se tesztelte le, imho felesleges városba energiát rakni.
  • mikromanus
    Városoknál nem egyértelmű mi a hatása a befektetett energiának. Egyesek szerint jobb az esélyed vagy többet ad az amity game, mások szerint semmi hatása. Alapból a dropokat javítja szörnyirtásnál (több item), de az városokban nem nagyon van. Béár pár tüntetőt épp lecsaphatsz. Esetleg valamennyire befolyásolja a gathering dropokat is, de ez is kérdéses téma.

A munkás tud termelni a node-ok farmjain. Vagy fát vágni, vagy bányászni. Ezek a standard feladatai a nyílt terepen. (emellett a városokban craftolhat is persze). Saját farmjaidon/kertjeidben begyűjteni nem tud, de rá tudod állítani egy-egy farmra a munkásokat és akkor helyetted irtja a kártevőket és metszegeti a növényeket. A mag és termény betakarítás mindig manuális feladat. csak a karaktered csinálhatja.

Áthelyezni nem tudod a munkásokat, de dolgoztathatod őket bárhol. Ha máshol dolgoznak, akkor hosszabb lesz a munka ideje, mert oda kell mennie és a munka végén visszatér a szülővárosába. Ha más város munkását dolgoztatod valahol, akkor a munkás kiinduló állomásának storage-ban kell meglennie az anyagoknak és ott kell helyet biztosítani a készterméknek.
  • Titan
    Skacok!
    -Ha egy városba 10-esével tolom a controbution pontot az mire jó, ha "szintet" lép?
    -Azt nem lehet megoldani, hogy a farmon gyűjtögesse a melós a cuccot, amit majd én elviszek?
    -A melósókat nem lehet egyik városból a másikba áthelyezni?
  • SzirmosSzisza
    Össze kell haverkodni a lovásszal (amity minigame) vagy egyszerűen megvenni AH-ban.
  • Pupuci
    Bocsássatátok meg, hogy megint kérdezek... de miért nem tudok venni egy szaros nyerget a büdös lovamraaaaa???? :D
    De semmi más lúúúszerszámot. Mééé??? :D
  • t0xikus
    Calpheon A1 - DrunkOpossum. de mi kicsik vagyunk:)