253
-
#213 Ugyanaz mondta, csak más szavakkal, logikailag kicsit sután. Az "azért" rész értelmezése nem sikült nektek egymás közt. -
Bannedusermail #212 "Na ezért tart itt az emberiség, mert a felfogásotok annyira korlátolt, hogy mindent ami igaz elutasítotok, ha már nem úgy van ahogy a tanító bácsika megtanította nektek az iskolában, azt a sok mocsodék szenny hazugságot, no meg ami a médiából árad, gratula, na viszlát"
Aha, tehát szerinted az iskolai tananyag az mocsadék...
Nem, kisfiam, csak hülye voltál, vagy egy kezelhetetlen kis pöcs, és ezért ment neked szarul a suli. Gondolom, így könnyebb elfogadnod. -
frensys #211 ! VAN ÉLET A MARSON ! -
mrzool #210 Elbeszéltek egymás mellett, pedig mindkettőtöknek van igaza - legalább egymást ne csináljátok már ki, amúgy is ritka az értékesebb hozzászólás az ilyen fórumokon.:)
Bannedusermail ÉLŐ HD streamről beszélt, ami nyilván nem lehetséges, mert tényleg nincs rá sávszél. Te arról beszélsz, hogy át lehet küldeni kvázi bármekkora méretű képet, ami megintcsak igaz, csak IDŐ kérdése.
Direkt MSL - Föld kapcsolatban 32 kbit/s írnak, valamelyik orbiteren átjátszva pedig 256kbps - 2Mbps sebességet lehet elérni arra a pár percre, amíg a horizonton van a műhöld. -
Bannedusermail #209 Te most tényleg egzisztenciális kérésként éled meg, hogy valakinek a hülye felvetésére nem a helyes cáfolatot adtad? Miért mennek le kutyába ilyenkor az emberek? Egyszerűbb lett volna kinyögni, hogy ja, tényleg, erre nem is gondoltam, vagy esetleg kijavítani engem, mert mondjuk elviekben tévedhettem én is... -
#208 Jajj... Magyarázd már el nekem, hogy mire is kellene élőkép egy a Mars felszínén lévő rover-ről? Nem jostick-kal irányítják a NASA-sok, hanem van rajta számítógép, ami az innen küldött adatokat feldolgozza és a programja szerint cselekszik. Egyébként sem jöhetne élőkép ha lenne sávszél, mert nincs 0-24ben rálátás. A Curiosity felküldi az MRO-ra az adatokat, az betömöríti, majd akármennyi idő alatt átküldi. Fájdalmasan közöd nincs a témához. Szerinted akkor a Spirit és az Opportunity hogyan küldött át akkora panorámaképeket, ha szerinted nincs hozzá sávszél??? Vagy azóta a válság miatt visszavették a NASA internetelőfizetését? -
frensys #207 Na ezért tart itt az emberiség, mert a felfogásotok annyira korlátolt, hogy mindent ami igaz elutasítotok, ha már nem úgy van ahogy a tanító bácsika megtanította nektek az iskolában, azt a sok mocsodék szenny hazugságot, no meg ami a médiából árad, gratula, na viszlát -
frensys #206 Van élet a Marson -
Bannedusermail #205 Ez egy blődli szarság... -
frensys #204 mars -
frensys #203 Tessék -
Bannedusermail #202 Miért nem használod a link beszúrása opciót? -
#201 Értem. Máskor ne adj más szájába szavakat. pápá -
Bannedusermail #200 Had ne nekem csinálj problémát a sajátodból! -
frensys #199 http://www.vopus.org/hu/gnozis/erdekes-cikkek/van-elet-a-marson.html -
Bannedusermail #198 Gondold már végig, hogy milyen sávszélesség kell egy HD videohoz! Na az nincs a Föld és a Mars között. Ezért egy HD video átküldése tovább tart, mint maga a video. Ezért, ha valós idejű képeket akarnak, eltekintve a távolság miatti késleltetési időtől, lekonvertált felbontásban kell elküldeni. -
G22 #197 Csak nehogy a lézerrel ketté vágjanak egy élőlényt :))) -
#196 De nem válasz. Hol látsz ott kijelentő mondatot egyet kivéve, ami az előzőre utal?. -
dzsagon #195 ez csak egy makett -
Tau Tang Wou #194 De a hőpajzs meg nagyobb sebességgel csapódott be és valószínűleg élével. -
#193 Azt nem mondtam, hogy elég volt, csak azt, hogy már tudjuk a talaj összetételét. A Spirit és az Opportunity pedig vizet keresett, a Curiosity pedig az élet nyomait fogja. Nem ugyanaz a cél. -
G22 #192 Látod még sem volt elég, azért küldtek most még komolyan eszközt a vizsgálathoz.
-
Bannedusermail #191 Nekem meg a sörreklám. Leszál egy ilyen curiosity szerű marsjáró, kinyílik a burkolat, és egy sörcsapoló van benne, ami automatán kirak egy korsót, és teletölti sörrel. Mindenki ledöbben a vetérlőben, mert nem ezt a járművet akarták küldeni, és kérdezgetik, hogy akkor most mi lesz. Mire megszólal egy fiatal technikus, hogy most várunk. -
#190 ROFL!
Az M1 hiradoban azt mondja az arc, hogy "kurioziti"! Epic!:)) -
#189 Ezért gyengék a képek!
Komolyan bakker. A képek minősége nem függ a sávszéltől! Ekkora hülyeséget. Át fog jönni ott a 10000x8000x16 millió színű panorámakép is, ahogy átjött a Spirit-ről és az Opportunity-ről is, de ha egyelőre nem azt a kamerát kapcsolták be, amivel ez lehetséges, akkor hogy a frászba jönne???
Egyébként meg miért is nem kellene kibírnia a gépnek a sok g-s gyorsulást és a kozmikus sugárzást, meg az extrém hőingadozást? Megnézném, hogy a kompakt kis géped hogyan működne -50 vagy +150 fokon... -
ugh #188 Te mit szedsz ?
En is kerek -
Bannedusermail #187 "A kerekeknek a tengelynél szinte érintkezni kell, hogy a rover mérete ne legyen túl hosszú, helikopter propeller is kell, a rugalmasan gyors helyzetváltoztatáshoz,"
A helikopternek rotorja van, nem propellerje. Mellesleg a Marson a légköri nyomás egy százaléka a földinek. Egyébként meg nem az Ezékiel könyvét kellene olvasnod, ha a Marsról van szó, hanem a fizikai és a csillagászati könyveket. :-) -
mrzool #186 Tudom, de miért nekem mondod?:) -
Bannedusermail #185 A sávszélesség miatt gyengék a képek, nem azért, mert akárhány g-t kellene kibírnia, mint írtad. Valós időben (plusz a megtételhez szükséges út) csak lekonvertált képek jöhetnek át. Ha nagyobb a felbontás, akkor egy képkocka tovább jön át, mint amennyi időt feldolgoz. Továbbá az oda-vissza ellenőrző csomagok sem valós idejűek. Tehát a pixelhibák javításához oda-vissza kell küldeni az adatcsomagokat. Na ez is vagy háromnegyed óra. Tehát az igazi nagyfelbontású videókat úgy lehet ide elküldeni, hogy mondjuk egy perces videó átküldése órákig is eltarthat. Nagyjából olyan, mintha egy modemmel akarnál letölteni egy DVD-t. Kicsit időigényes. Így egy élő közvetítés csak szar minőségben küldhető át a sok százmillió kilométeren. Te erre nem is gondoltál, és a kétkedőnek, aki szerint a NASA jobban járt volna egy 100 dolláros kamerával falls választ adtál. Hogy bírja a sok G-t, az alacsony nyomás, a hideget vagy mittomén miket írtál. Rossz válasz egy hülye kérdésre. -
vlaci881 #184 Sziasztok honfitársaim! Szerintem örülni kellene annak, hogy a tudomány és az amerikaiak eljutottak a Marsa - ez az emberiség sikere - azoké akik tényleg ezen fáradoztak. /Köszönet nekik!/ Amerika-i politikusok szándéka lehetett valóban a minél gyorsabb fejlődés, de akkor is a jó helytállás volt a tudósok részéről. Valóban többet kell tudni részletesebben, hogy mi van a Marson - azáltal mehetnek emberek a Marsra. (megfelelő munkaruházat... stb.) Hogy volt-e v. van élet a Marson?: lehet férgek apróbb alacsonyabb rendű sejtű állatok élhetnek a Marson de lehet hogy azok is kipusztultak. Azonban ha volt valamikor is élet a Marson és fejlett volt, akkor lehet, hogy találnak valami platina darab v. piramis félét ami túlélhette a kihalást a Marson.
Sajnos miutánunk emberek után ill. magyarok után nem tudnak kutatni semmit sem egy másik élőlény egy másik bolygóról. (Mert egyszerűen elégünk a napban.)
Egy fejlett földönkívüli élőlény azért nem jöhet ide a bolygónkra (sztem) mert lehet hogy űrtávcsővel figyelnek bennünket, de az utazási kockázat meg egy bolygóért (0,01%)ugyan, miért jönnének ide? anyagért- mikor már lassan elfogy a nem megújuló források, megújuló forrásokért - de hát az van nekik is...nem? (általában a gyarmatosítás a földben lévő anyagért fojt - az embereknek is ez a céljuk egy másik bolygón) Azért ha halott a Mars nincsenek férgek... akkor bányászat bolygó lesz előbb utóbb, ha van mit bányászni rajta... Az emberiségnek meg az az egyik célja hogy más bolygónk is legyen azért hogy fennmaradhasson az emberi civilizáció, de ha nem csinálunk semmit nem utazunk ide vagy oda, ha nem menekülünk az árvíz elől, ha bennmaradunk a házban akkor elsodor minket az ár! De ha egy másik házba menekülünk ahol nincsen veszély (de lehet, hogy van!) akkor nagyobb az esélyünk a túlélésre. -
MacropusRufus #183 a Holdra az amcsik nem vittek sztereo kamerákat. A Szovijet Lunahod holdporgram keretében leszált Luna holdjárművön viszont azok volt.
bővebb infő: Technika krónikája -
#182 Daru, bakker, hogy 2012ben nincs szerkesztés gomb. -
#181 A dari nagyobbat szólt. Ott lehet nagyobb mennyiségű föld lett megmozgatva. Ööö... izé... mars. -
Tau Tang Wou #180 Azt írják a hőpajzs 1,5 kilométerre van a járgánytól.
Nem is sok...
Biztos megnézik majd, frissen ásott gödör. -
#179 Talán azért, mert már jópárszor megvizsgálták a talaj összetételét, több küldetés során is?
Olvass már utána, mielőtt hülyeségeket írsz...
http://en.wikipedia.org/wiki/Exploration_of_Mars -
ugh #178 Nem veszelyes ha nem barmokra van bizva.
Nem artana elkondolkodni azon hany atomermu van es hany szalt el.
Fukusima egy otvar technologia, hulyek is voltak, plusz egy picike termeszeti katasztrofa is volt(asszem rezonalt a talaj egy kicsit). Ha jol tudom....
Sotetzold... -
Tau Tang Wou #177 -
torreadorz #176 Nem fog ott senki semmit termeszteni egyenlőre, csak van sajnos egy csomó hülye aki azt hiszi hogy a Marson kék az ég meg hatalmas oceánok vannak szőke hosszú combú lányokkal és a gazdag emberek ott nyaralnak koktéllal a kezükben, csak beadták a pórnépnek hogy a Mars olyan amilyen... -
G22 #175 Ja,de úgy szeretem ezt, honnan tudják, hogy sós vagy savas,vagy milyen a talaj, meg a környezet, sose jártak ott!Komolyabb laboratórium eszközt most először küldtek oda.
Okoskodnak, aztán rácsodálkoztak, hogy Metán is honnan a fenéből van a Marson :D
Talán növényekből?;))) -
ugh #174 Nem feltelen vannak egysejuek amik ha nem megfelelo korulmenyek koze kerulnek "kikapcsolnak".
Aztan, ha ugy alakul reboot.
Siman lehet egy fotozintetizalo eloleny is hasonlo.
Sot vannak olyanok amik szimbiozisban elnek egy nem novennyel.
Szal meg mik lehetnek mikor loszart sem tudunk nagyjabol...
Mindazonaltal a mars doglott .
Az tuti.
Nincs mukodo magja, ezert nincs is magneses tere.