Méhész Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Parancsolj. 😄
..kár, hogy hõkamerával nem mutatják a méhes támadását.. :/ Pedig én olyan részletet láttam, de olyan videót ne találtam.. :/
Akkor nem használtak ilyen spray-ket, és a kemotosztól ne is várja senki, hogy a darazsak kipusztuljanak.
Van speckó darázsirtó spray.. Szó szerint pár másodperc kell, és mintha egy embert megráztak volna egy sokkolóval, ezek a darazsak ugyanígy elkezdenek idegrángatni, és kimúlnak.
Használtunk már darázs elleni sprayt, kültéri térvilágító lámpákba szoktak befészkelni,(ezeket sûrûn karbantartjuk) és egyéb helyekre, ezért megbízunk ezekben a szerekben, mert jó, ha készenlétben van nálunk darázs elleni spray, mikor közvetlen közelrõl, csavarhúzóval kinyitunk egy ilyen dobozt.. Ezeknek a spray-nek a szórófejeit direkt úgy tervezik meg, hogy 2-3-4 méterrõl lehessen velük "lõni".
Auchanban van két fajta is.
Ezt a méhek is tudják, az volt a filmben, hogy a méhek erre az egy szem darázsra rárontanak, is megsütik a darázst, mutatták hõkamerával, hogy szinte felizzították a darazsat, mivel a méhek valamivel magasabb hõmérsékletet képesek elviselni, mint a darazsak.
Ha a felderítõ darázs nem tér vissza, akkor nincs tömeges darázstámadás.
Vajon ez Magyarországon is így mûködik?
Egyébként én is nagy méz rajongó vagyok, nem vagyok se termelõ, se méhész, de ha tehetem, inkább én is mézzel iszom télen a teát, mint cukorral.
KoЯn
Amit még nem értek, hogy a múlt héten miért volt tele néhány keret here-fialtatással, amikor korábban kelnek ki a herék <#conf>#conf>
KoЯn
Egyébként összesen nem létezik százféle vitamin, de még ötven sem. Csak tizenhárom.
KoЯn
Az igaz, hogy külsõleg is használható?
KoЯn
Új állás egy ideig nem várható, addig meg segédkezem 😊
KoЯn
Amúgy ha még tanulsz javallom méhészvizsgát tedd le nagyon sok jó embert ismerhetsz meg és sokat segít én nagyon jól jártam vele😊
KoЯn
KoЯn
A permetezés sajnos mindig nagy gond nálunk. Még ha nem is hajlandóak méhkímélõ szereket használni; tudtommal jelenteni kell elõtte, akár több nappal is, hogy aznap reggel be lehessen zárni a kaptárakat.
KoЯn
KoЯn
Sokan azt mondják a darázs elleni spray-k nem elég hatékonyak. Ezért a vegyipar istene nekünk adá' a Chemotox-ot :-D
Annak nem nagyon állnak ellent, hullanak mint a... öööö... mint a darazsak :-D
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

KoЯn
A színen látszik (pergetés után), milyen mézrõl van szó. Az akác nagyon világos, a napraforgó viszont egész sötét.
A tapasztaltabb szakemberek a méhek potrohán is látják, milyen port gyûjtöttek. A napraforgó pollen pl. sárgásfehér, de volt, amelyiknek piros pollen volt a lábán. Tehát egy kis virág (mondjuk pipacs?) is került bele.
A poszméhet a bio-kertészek használják, mert nagyon jók a beporzásra. Nekem speciel nagyon tetszenek kinézetre, még simogatni is lehet õket <#smile>#smile>
Belopják magukat a vakondtúrásokba, nagyon ritkán bújnak elõ, de õk inkább csak nektárt gyûjtenek. Mézbõl minimálisat termelnek. Nem hiszem, hogy lehetne pergetni abból, amit készítettek. Viszont a potrohuk sokkal nagyobb, mint a házi méheké. Akinek arra kell, hogy jó legyen a termés, teljesen megfelel. Nem kell rá sokat költeni, megoldják maguknak a fialtatást, nem szúrnak ész nélkül. De hasznuk igazán a növénytermesztésben van.
KoЯn
Egyébként honnan tudod hogy milyen mézet gyûjtöttek a méhek? És poszméheket is használnak ilyen mézgyûjtésre?
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Egy élõsködõ, semmirekellõ darázs képes 1000 méhet kinyírni.
KoЯn
A költséget nehéz kiszámolni, mert soktényezõs dolog. Ha utaztatni kell a méheket, akkor bele kell számolni a teherautót, vagy az utánfutó bérlését. Meg ugye a pergetõ is egy külön fejezet. Lehet 80.000-es kézi pergetõt használni, meg 400.000-es motoros, önforgatós csúcsmasinát.
Az sem utolsó szempont, hogy milyen virágport gyûjtöttek a méhek. A legolcsóbb a vegyes virágméz.
KoЯn
Egyébként mennyibe van 1 kg méz elöállitási költsége?
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Ezzel szemben a kertünktõl nem túl távol egymást gyilkolják a román és az ukrán méhészek. Majdnem szó szerint. Esténként szétzúzzák mások kaptárait, összeverekednek egymással, stb. Ha eddig a határon egy kaptár se jöhetett át, most hogy tudnak tucatjaival áthozni?
KoЯn
KoЯn
PSN ID.: Beegabor
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerintem méhpempõ lehetett benne. Az is egy csodaszer, de elviselhetetlen íze van.
KoЯn
6-7 éves lehettem, két házzal arréb volt egy méhész(ma már nem él),akinek az unokáival sokat lógtam. Aztán egy nap megkínált az öreg egy adag "lépesmézzel"
Persze akkor még fogalmam sem volt hogyan is kéne kinéznie
Trükkösen, mézben jól megforgatott -nem tudom szaknyelven hogyan hívják- lárvasejt tömb volt az ,lakókkal együtt 😄
Akkor még talán ízlett is, amíg nem tudtam,hogy min rágódom 😄
Jót nevettek mikor prüszkölve okádtam kifelé az anyagot 😄
PSN ID.: Beegabor
De még mindig a jobbik eset, mint a darazsak csípése. Azok sokkal jobban fájnak, és gyakrabban is duzzad fel. Nekem egyszer belerepült egy kis szarházi a hajamba, és megcsípte az ujjamat, amikor ki akartam szedni. Befehéredett a helye, és több napik fájt.
A méh nem csíp így, és azt hiszem, a poszméh sem.
KoЯn
Legjobb termelõktõl érdeklõdni. Vannak, akik adnak el családokat.
Sõt, van, aki az adósságtól így menekül az idei rossz termés miatt <#shakehead>#shakehead>
KoЯn
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.