24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
N3mus #21802 Továbbra is megváltnék tőle ( 13000ft ) 0 karakter van rajta + adom hozzá a vásárlást igazoló emailket / seria számokat ( GMG-ről van ) . -
Nephin #21801 Alithlegion.com, olyan learning runjaink vannak, hogy bepisilsz a nevetéstől, de megtanulod, amit meg kell az adott raiden. :)
Pont a LOTRO-ban volt az a DKP-s stb., nagy raidelős korszakom (úristen, már tíz éve), mint Frednek a WoW-ban - az nekem kimaradt -. szerverförszt balrog a Callidus égisze alatt yaaaaay, csodálatos volt, imádtam azt a négy évet. De az MMO-k azóta tényleg változtak, valószínűleg a játékosok másfajta igényeinek hatására; nekem sincs sem időm, sem IRL környezetem a sokórás játékra, legtöbbször bizony szóló üzemmódban megy a dolog, mert nem lesz olyan csapat, ahol elfogadják a tagok, hogy "bocsi, 5 perc afk, mert éhes a macska", "brb, munka van", aztán 15 perc múlva "rögtön jövök, csak vacsi kell a gyereknek" stb. Nagy szervezés szükséges egy raidrészvételhez manapság. :D Szerencsére az Alithban ez például egyáltalán nem gond, szóval számomra tökéletes klán az ESO-ban és a FFXIV-ben is.
Utoljára szerkesztette: Nephin, 2017.08.20. 18:19:39 -
bunny #21800 Én sem ragaszkodom a magyar csapathoz, LOTRO-ban a PVP-t (ott PVMP - free people vs monster people) Monster oldalon én is külföldi klánban nyomtam, azt hiszem török volt talán a leader, de kb. minden EU országból voltunk. Mondjuk oda is csak a raidek miatt mentem, 1v1-re szerintem csak akkor került sor, ha véletlen összeakadtam valakivel és belémkötött, és asszem soha nem támadtam meg senkit. Valahogy aljasságnak érzem, raid az más, de utáltam én is, amikor questelés közben még rámront valaki.
Szóval külföld nem gond, ennyire bőven megy az angol :) Egyébként benne vagyok egy külföldi klánban, de ott sincs csapatolás, úgyhogy amint kell a hely ki fogok lépni. Mivel még fű vagyok az ESO-ban, tök jó lett volna először megtanulni az alapokat egy casual közegben, és nem úgy menni egy progess klánba, hogy igazából azt se tudod milyen rotát használj. Ennél többre becsülöm egyrészt a magam hírnevét, másrészt meg mások idejét. Nekem ezek a könnyű-közepes runok hiányoznak, ahol nem másodperc pontos skillezés kell, ahol azért van lehetőség gyakorolni de nem is group dungeon ahol kb. random pár ember akkár full dps is simán végigdarál. Kelljen tank meg heal legalább a dps mellé :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.08.20. 08:44:37 -
bunny #21799 Az biztos, hogy többet elvett az életből anno, bár nálunk ennyire nem volt komoly, mint pl. az element Zero-s csapatnál és hasonló magyar csapatnál, ahol ha beléptél és kellett ember akkor kvázi kötelezően menned kellett, különben kidobtak. Nálunk volt mondjuk átlag heti 3 raid (új contentnél persze volt hogy minden nap try), arra lehetett jelentkezni, ha televolt a csapat akkor várólista vagy class alapján behívás, a dkp meg ugye arra volt jó, hogy aki aktív volt, vagy kiemelten kellett a raidhez pl. az hamarabb hozzájutott a cucchoz - nyilván íratlan szabály, hogy a jobb cuccal segítette a többieket is a hozzájutáshoz. Szóval én azt igazságosabbnak tartottam mint a random dropot, persze az ellen is volt nyavajgás a casual-ok oldalán, hogy neki nincs annyi pontja, csak azt felejtette el, hogy nem a télapó hozta, a másik megdolgozott érte. Mindegy, jó volt, és azért nem vette el az IRL életemet, bár tény, hogy a hét sok napján volt, hogy este 8-tól nem lehetett hozzámszólni, mert "raid van" :D
Azt nem tudtam egyébként, hogy ez a casual elmozdulás a progress irányból minden MMO-ban megjelent, azt hittem pl. a WOW-ban még azért megvan. Akkor úgy tűnik ez is már csak a "régi szép idők" jellegű beszélgetések része marad? :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.08.20. 08:33:42 -
#21798 Ami a gyujtoguildet illeti, le lett irva es el is lett mondva, hogy nem mas, mint a minden mmoban letrehozhato, de az ESO-bol kihanyzo, kvazi /hun csatorna, csevegni, kerdezni. Nem progress, nem kereskedelmi, nem lfg, csak egy kommunikacios felulet. Ha progresst akarsz, vagy folyamatosan szervezodo csapatokat az instakra vagy raidekre, akkor nagyon rossz helyen varod, mert a gyujtoguild nem errol szo.
Egyebkent igazad van. En lehuztam - bevallani is szegyen mennyire - sok evet a WoW-ban, a 2004-es closed amcsi betatol egeszen 2016-ig. Voltam world top100-as progress guildben heti 5 kotelezo raiddel, voltam class leader, amikor meg volt ertelme ennek a kifejezesnek, vegigcsinaltam minden progresst az elso 3-4 evben, alltam en is IF es Orgri foteren a tier 2-es full szetemben olyan idoben, amikor Razorgoret ugy ismertek, mint a "guild breaker" - nem veletlenul -, vegigeltem a DKP/EKGP/egyeb rendszerek felbukkanasat majd kihalasat, es meg lehetne sorolni. Imadtam ezt az idoszakot, de.... ma mar azt mondom, hogy SOHA TOBBET :)
Akkoriban csak a wowrol szolt minden, szinte semmi masra nem jutott ido, neha meg az IRL (melo, csalad) dolgok tekinteteben is necces volt a dolog. Viszont ez az idoszak elmult. Nem csak nalam, a vilag is megvaltozott. Anno az mmo progress guildekrol es vezetoikrol meg akkor is olvastal, ha raid kozben anyaztak egyet. Ma mar nincs ilyen. Nincs verseny, nincs hirerteke, minden casual, minden szolozhato, ilyenne valt az mmok vilaga. Megmaradt persze tovabbra is a lehetoseg, hogy csapatban jatssz, de mar korant sem kotelezo annyira, mint anno.
Es ahogy Nephin is irta, ha csapatjatekos vagy es azt szeretned "tolni", akkor arra is megvannak a guildek, a kihivasok az egyes mmoban, csak meg kell keresned oket. Mert ok nem fognak, ez mar nem az vilag, ahol komolyabb teszten es interjun kellett atesned egy-egy class recruit soran, mint egy kozepvezetoi allasnal a bankszektorban... :) -
Nephin #21797 Egyébként ha kifejezetten csapatolós MMO-t keresel, gyere Final Fantasy XIV-ezni, annyi csapatmeló van, hogy nem is győzöd majd. :D Nem egy Elder Scrolls, de határozottan szórakoztató és jól összerakott játék, csaknem teljesen mentesen az idegesítő keleti izéktől, annak ellenére, hogy japán. Még a sztoriban sem tudsz haladni, ha nem csapatolsz. :D Hátránya, hogy havidíjas, már akinek ez hátrány, személy szerint ezt preferálom a tapasztalataim alapján.
Utoljára szerkesztette: Nephin, 2017.08.19. 16:48:56 -
Nephin #21796 Nem akarok veled vitatkozni, simán lehet olyan a pug, mint mondod, ahogy említettem, nem szoktam használni a lehetőséget. :) A magyar klánokat sem említettem, kifejezetten nemzetközi guildről volt szó. :) Nálunk szinte minden nap van valami, instázás tuti, hogy többször is, ha más nem, a napi instákra mennek csapatok. Meg tudod nézni a naptárt elvileg reg nélkül is, bár itt csak a raidek szerepelnek. A magyar játékosok inaktivitása ezt egyáltalán nem érinti szerencsére, én már rég eljutottam oda, hogy ha a fő magyar klánom kilép valamiből, vagy el se kezdi, csont nélkül megyek nemzetközi klánba és még sosem bántam meg, rengeteg remek emberrel "találkoztam" már így a világ minden tájáról.
Utoljára szerkesztette: Nephin, 2017.08.19. 16:40:06 -
bunny #21795 A lotro-ban imádtam amíg ment a csapatos csapatás, alapvetően ezért kezdtem az online MMO-t. Kihívás, csapatjáték, jutalom, DKP rendszer, élvezet volt. Volt értelme dolgozni a DKP-nek köszönhetően, a top cuccokért megdolgoztál és bizony amikor az ember megállt az aktuális top térkép főterén egy színváltós lóval, akkor mindenki tudta, az a csóka ott megcsinálta hard módon a top raid összes részét, le a kalappal, nem ingyen mázlival jó kézzel nyitotta egy ládából. Vagy mória kecsével régebben, az is komoly meló volt, összes raid, insta stb maxolása után kaptad metadeed-ként. De évekkel ezelőtt, kb Isengardig, amikor max lv75 volt. Utána sajnos elindult casual irányba és véletlen vagy direkt "bug"-oknak köszönhetően értéktelenné vált minden top felszerelés, főleg miután bevezették a random dropolást, na onnantól elment a kedvem az egésztől. Akkor volt a legjobb cuccod, ha mázlista volták, és még csak dolgozni se kellett érte, 5 perces runokat farmoltad látástól mikulásig, amíg ki nem esett. Egy darabig még megszokásból húztam, de aztán jött egy holland és egy szép nagy összeget fizetett az accountomért.
Az ESO-tól is azt vártam, itt akkor újra lesz rendes csapatjáték, de látva a kihaltságot már nem is vágyom rá talán. Tényleg nem bántás, ott a magyar szövetség, benne vagyok magam is, egyetlen csapattag keresést nem látni, még sima open multi dungeonra sem. Amikor indítottam még volt pár farm run, ahova be tudtam csatlakozni de nagyon régóta az sem. Persze lehet csak nyár van, és ősszel felpörög megint, így legyen. Nem HC raid-ekről beszélek, ha lenne csapatjáték igény az látszódna itt is. Mert az nem igaz, hogy mindenki klánon belül játszik, ilyen a mesében sincs. Egy aktív csapatjátékos online játék chat-jén ez meg is látszódik, hidd el.
Running: Ez a nerf, balance minden MMORPG sajátossága, iszonyú nehéz ám kiegyensúlyozni ennyiféle lehetőséget. Ha van egy űberclass az nyilván sérelmezi, hogy nerfelik, de úgy nem lehet hagyni mert akkor meg mindenki csak azzal akar játszani, hiszen annak van értelme. Vagy ha pl. minden harc kihívástalan, mert sosem fogy el a magika/stamina pl. akkor nyilván növelni kell a fogyasztást, hogy márpedig legyen benne kihívás. Stb. Persze egy jó játéknak pont ez az ismérve, hogy egyensúlyban van, ha én varázslóval nekimegyek egy meelee harcosnak, ne a kő-papír-olló döntsön, hanem legyen mindkettőnek válasza a másikra, és az döntsön, melyik mögött ül ügyesebb ember. Nyilván ezt jó lenne az elején rendberakni, és utána nem ba**tatni, de én nem hallottam még ilyenről, ahogy új osztály kerül be, új képesség, vagy csak egy új boss, az mind megkavarhat mindent. Nehéz ügy, de persze értem amit mondasz, én is hagytam már ott karaktert mert úgy szétcseszték egy-egy nerfeléssel, módosítással hogy elment az ember kedve az egésztől. -
Nephin #21794 Hmm, egy 400+ fős klán minek hirdessen a globchaten, ha általában van ember klánon belül? :) A pug helyzetét nem tudom, sosem volt részem benne ebben a játékban. -
gseldon #21793 Én már hónapok óta csak solo pvp-t játszok, a battlegrounds hozott egy kis felfrissülést, de az meg nem cp-s. Dungeon-t, trialt én csak felszerelésért mennék, de az RNG kinyír minden ilyen motivációmat. Ez van. Megértem az embereket, ha ezt nem tolerálják tovább, én sem értem magamat, hogy én miért. -
#21792 Az elmúlt 1 évben az endgame kontentezők nagy része abbahagyta ezt a játékot, a hc pvp-sek nagy része is egyébként, legtöbbjüknek a Morrowindes nerfhullám betette a kaput. A maradékot a mostani is eltünteti. Sajnos utánpótlás is kevés van, mert a legtöbben akik endgame kontent közelébe kerülnek és berántja őket is a Zenimax féle "balansz" fogaskerék, pár hónap után sírva menekülnek innen. A játékosok 90%-a egyébként sem képzel el többet, mint pár küldi, pár egyszerűbb dungeon és jónapot.
Morrowind előtt egy sima normál trial hirdetésre 1 perc alatt 10-en írtak rám dps-ek, Morrowind után volt, hogy egy sima normal Lorkhajra 3 zónában nem találtunk dps-t csúcsidőben. Ha nem látom el sem hiszem. A mostani DLC pedig még tovább ront mindenen. Ez van. Én sajnálom, hogy ez lett, de elsírni nem fogom magam emiatt, mindig van más, meg lesz is, amivel el lehet tölteni egy-két szabad órácskát. -
bunny #21791 Nézd, ha lenne igazi csapatjáték, akkor annak nyoma lenne a globális csatornákon is. -
Nephin #21790 Be kell lépni egy nemzetközi klánba, ahol van élet. :) -
bunny #21789 Solo játéknak még jó, a dungikban meg mindig össze lehet futni pár idegennek akikkel egyszerűbb az élet. Én őszintén szólva abszolute nem láttam az elmúlt pár hónapban, hogy bármiféle igazi csapatjáték lenne az ESO-ban. A LOTRO-ban esténként a world channelek mindig tele voltak csapattag kereséssel, de én ennek nyomát se látom az ESO-ban se a global se a guild szinten, ami elég elszomorító mert pl. azért indítottam templart, mert healerre (meg tank de abba beleuntam a LOTRO-ban) mindig nagy az igény a csapatokban, mert a többség DPS karikkal játszik. Szerencsére nem került sokba a játék, a morrowindre meg nem fogok költeni pont emiatt, így aztán pont nem érint mit és hogyan nerf-elnek :D -
VladimirD #21788 Nekem pedig van egy eladó The Elder Scrolls® Online: Tamriel Unlimited™ Digital Imperial Edition accountom, amitől szívesen megválnék. -
N3mus #21787 Sziasztok! Ha valakit érdekel nekem van egy eso gold + morrowind + még 30 nap az accounton eladó. Sajna elszámoltam magam mennyi időm is lesz játékra ... -
#21786 Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ha a tippelnem kéne a fél trialos csapat abba fogja hagyni, ez egy vicc, amit a Zenimax művel.
Utoljára szerkesztette: Running, 2017.08.15. 13:02:57 -
gseldon #21785 Miért? Az utolsó pillanatos patch nerf-ek miatt? -
#21784 A tegnapi patch után végleg kiszálltam a játékból, emiatt itt is leadtam a házigazda jogomat. Köszönöm szépen a kulturált és értelmes beszélgetéseket. Aki még bírja lelkileg a Zenimax majomkodásait, annak meg kitartást és jó játékot. -
#21783 Hat, eloszor is fugg attol, hogy mennyi penzt szansz ra, es hogy mennyit szeretsz kockaztatni.
- Ha a Tamriel Unlimited kiadassal kezdesz, az olcso es azzal meg tudod nezni, tetszik e a jatek egyaltalan. Ha nem tetszik, akkor nem buktal nagyot. Ez csak alapjatek. Csak alatt ertsd, 15 zona+Coldharbour, 300+ oranyi pve es X oranyi (embertol fuggo) massziv Cyrodiili pvp tartalom.
- Ha a Tamriel Unlimited Gold kiadassal kezdesz, akkor az alapjatek melle kapsz 4 DLC-t (Orsinium, Imperial City, Tolvajok Cehe es Sotet Testveriseg), amivel kvazi a teljes jatekelmenyt a Morrowindig bezarolag megkapod, es ami megdobja az elozo 300 orat meg vagy 100-zal. Viszont ha ez nyilvan picit dragabb.
- Ha egybol az ESO: Morrowind kiadast veszed meg, akkor megkapod az alapjatekot (DLC-k nelkul) es a teljes Morrowind kiegesztot (+ pvp battlegroundok elerhetoseget). Viszont ez esetben a DLC-ket neked kell majd megvenned Crownert. Ha kell es ha maradsz.
- Ha megveszed az elobb felsorolt Tamriel Unlimited alapjatekot vagy a GOLD (alapjatek+dlc) kiadast, akkor arra mar csak Morrowind UPGRADE verziot tudsz venni a kesobbiekben.
Hogy hol eri meg? Mult heten rengeteg akcio volt, linkeltunk is a facebook oldalon es csoportban sokat belulok, mostansag nem tudom, ERREFELE nezz szet, annak fuggvenyeben, hogy melyik verziot akarod beszerezni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.08.11. 11:59:31 -
howey74 #21782 Sziasztok! Ha esetleg úgy döntenék,hogy belekezdek a játékba, hogy járnék jobban? Tamriel Unlimited pack+ Morrowind kieg, vagy egyből a Morrowind pack-al, illetve honnan tudom, vagy érdemes beszerezni? Előre is köszönöm! -
#21781 Ment meghivo. -
Gucsek #21780 Sziasztok, csatlakoznék magyar Guildba. @artsus -
bunny #21779 Itt is felteszem a kérdés, ha valaki szeretne szakmát húzni, keressen meg @bunnyhu , minden szakmát húzok és ha egymás által gyártott cuccot szedünk szét az több xp-t ad, mint a saját szétbontása, így érdemes cserélgetni. Na erre keresek cserepartnert. -
#21778 Aki esetleg lemaradt volna az akciorol: a mai napon a Coldharbour Luxus cikk arusnal (Cicero vegyeskereskedesben a sarokban) ingyen beszerezheto a Daedric Throne berendezesi targy. Nem bug, nem glitch, a jelenleg is zajlo Midyear Mayhem akcioja.
Hja, es 200-as stackben tarolhato, csak szolok...
-
#21777 Szia, engem igen :) -
#21776 Sziasztok!
Van egy kódom a Doom Wolf Mount-hoz. Érdekel valakit? -
#21775 Ja, és morrowind kivételével az összes DLC-vel. -
#21774 Eladóvá vált accountom, egy cp370-es nightblade full legendary gearben, 400k goldal. Érdeklődni privátban. -
#21773 eso facebook csoportban keress embereket -
#21772 Közben már rájöttem, de azért köszi! Itt am. van aki PS4-en tolja? Mert az Imperial City dlc-t nagyon kemény egyedül tolni.... -
#21771 Nem fog elveszni, mivel pve tartalom. -
#21770 Ha meg kilépek az adott kampányból akkor elvszik az előrehaladásom az Imperialban, mi? Mert át kellene lépnem az under level 50-esbe, mert széjjel hasítanak... -
#21769 Köszi, így megnyugodtam. -
#21768 Igen, a kampány lejárta, csak a pvp részre vonatkozik, vagyis a ap utáni jutalomosztásra. PVE tartalmat nem érint. -
#21767 Sziasztok! Tudnátok kis infót adni az Imperial City DLC-hez? Hogy elkezdjem mindenképp be kell lépnem egy Campaign-be, igaz? De azok csak egy bizonyos ideig tartanak. Ha letelik és nem végeztem a story questekkel akkor kezdhetem újra? -
#21766 Van benne valami. Biztos nehéz lenne megoldani a gyalázatos rng-t, lehet 2 hónapnál tovább is lenne kedve foglalkozni endgame-el a játékosoknak. -
#21765 Egyébként én ma rájöttem, hogy miért ilyen szar a vMA drop rate, meg miért laggol a játék. Ennek az az oka, hogy a sok szopás után jól esik a crown storeban cratet/mountot venni, és gyakorlatilag a szar RNG miatt keresnek sok pénzt. -
#21764 Csak simán le kéne korlátozni, hogy hány embert enged be a szerver, WoW-ban is így van, pedig az havidíjas (és persze az előfizetőket sorban állás nélkül beengedhetné). -
bunny #21763 ESO nekem eddig tök lagmentes egyébként, de lv40 körül vagyok, se PVP terület se endgame, de dolmeneknél, városokban, public dungikban nincs gondom. Na pl. a LOTRO amit ott hagytam már szinte mindenhol lagolt, kivéve a nagyon kis szintű területeket ahol 1-2 ember lézengett. A PVP-ről én még nem hallottam olyant, hogy ne szidnák, a lag pedig általános, ami érthető amikor több száz játékos egyidőben egy helyen. LOTRO-ban simán állt a game amikor két 24-es PVP raid találkozott, vakon nyomtam a skilleket és reméltem valamikor el is mennek.
GW2 nekem kimaradt, majd egyszer megnézem :)
De sajnos ez ilyen, és talán a WOW-osokat nem hallottam még nagyon anyázni a lag miatt, de lehet csak nem figyeltem :D