The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Nem tudom a megoldast, hala a jo Istennek nem vagyok jatekfejleszto, igy nem is kell gondolkodnom rajta 😄

De az biztos, hogy manapsag nem tudnak olyat csinalni a fejlesztok, amellyel fel tudjak tartani folyamatosan az erdeklodeset egy mmoban ugy, hogy kozben szorakozol is, nem csak agyatlanul grindelsz, mint keleten. Akarmilyen tartalmat is kapsz, egyszeruen ugyesebb, tapasztaltabb, tajekozottabb vagy mint voltal 10 evvel ezelott, igy ami kontent anno 2-3 honapig kitartott, az most 2-3 nap, max egy het es vege.

Megmondom oszinten, en emiatt speciel pont a parhuzamos fejlesztesek hive vagyok, mert az ilyen lopas, orvgyilkolas, housing, sims es farmville jellegu "faszsagok" azok, amelyeket ha jol csinalnak, akkor jo sok plusz orat tudnak nyujtani a jatekosoknak. Csak legyen funkcioja, es sajnos sok housing itt bukik el, es attol tartok, hogy fun lesz a Homestead itt is, de isten igazabol semmivel sem lesz masabb, mint egy uj kozmetikai elem a karakteren, vagy egy nesze semmi fogd meg jol title a karaktered feje felett.

En attol tartok, hogy a hazzal is ugy jar mindenki, hogy a megjelenes koveto 2 hetben meglesz minden, ami beszerezheto es kesz, ennyi. ENnyi ido alatt ossze lehet szedni minden achie/drop/stb. forrasbol osszeszedheto berendezest es kesz, ott allsz majd egy berendezett keroban, es kesz. Meghivhatsz embereket oda, semmi olyan extrat nem fog nyujtani, mint a fent mar emlitett paroka vagy title. Szerdai streamben es a januari PTS-en majd kiderul, milyen lesz, de ketlem, hogy tevednek.

Nagyon, de nagyon szeretnem, ha vegre valahara osszemosna egy bator fejleszto a standard mmo elemeket es a manapsag divatos survival jatekok elemeit. Kajat akarsz csinalni az ESO-ban? Akkor szerezz magadnak egy hazat es epits bele egy fozohelyet/tabortuzet, alap kajakra jo. Jobbat akarsz? Akkor hajra, epits bele jobb sutot. Vagy ha craftolni akarsz, akkor ne tudj minden utcasarkon talalhato munkapadon, hanem a jobb es minosegibb cuccokert epits magadnak olyan muhelyt a hazadban, ahol tudsz ilyet. Elromlott/elkopott a felszerelesed, mert sokszor haltal, vagy sokat utottek? Miert ne lehetne csak nyersanyagbol javitani, miert lehet az utolso vak felkezu koldusnal is a "repair all" gombra kattintani? Es meg lehetne sorolni.

Na most a fentiekre nagyon sokan azt mondanak, hogy "lofaszt a seggedbe, dehogy fogok en melozni az mmoban is, napi 8 ora melo es 2 ora haztartas mellett/utan", es meg csak nagyon nem is tudnek vitatkozni ezzel az allasponttal. 😊 Sot, egy ido utan ez a fajta megoldasok is unalmassa es monotonna valnanak, es biztos, hogy rovid idon belul meglenne mindenkinek mindene, amely utan megint ott allnank, ahol most vagyunk. A vicc az, hogy volt ilyen vagy ehhez hasonlo mmo anno, amelyre mindenki konnyes szemmel emlekezik vissza.

Nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldas. Az biztos, hogy en ugralok egyik mmorol a masikra, ahogy a hangulatom tartja. Mindegyikben megvan mi az, ami tetszik es ami miatt visszahuz a szivem. De mar egyikben sem tudok eltolteni folyamatosan annyi idot, mint anno. Lasd az ESO esetet, amelyrol tovabbra is tartom, hogy nagyon jo, tartalmas es szorakoztato, de jelen allapotaban nem fog lekotni folyamatosan, muszaj mellette massal is jatszani es a kezdei 2-3 honapig tarto lendulet utan felevente visszaterni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.12.13. 11:44:13

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Azzal nem értek egyet Fred, hogy nem lehet reális elvárás a hosszabb ideig tartó kontent: pedig DE. Mi más lenne reális elvárás?
Ez egy játék, amit azért játszunk mert szórakoztat és ha valakik 10x gyorsabban a végére érnek mint mi, akkor valamit ki kellene találni a fejlesztőknek. Csak hogy világos legyen: NEM házakat, mert ezeket az embereket ez nem köti le. Ettől függetlenül jó dolog, de ez most itt irreleváns, mert amit behoznak az nem end game content és megint csak vegetálás van utánna. Ha fenn akarják tartania a játék iránti "lelkesedést" ez édeskevés lesz (nekem legalábbis).
PiszkosFred
Hat, nekik panaszkodj, ne nekem! 😊

Annyi es olyan sebesseggel sosem fog kontent erkezni, ahogy esetleg en, te, ti es/vagy ahogy a hc jatekosok fogyasztanak, ez egyik mmoban sem kivitelezheto es nem is realis elvaras 😊 Pedig de jo lenne, mert igy azok szamara, akik 24/7-ben jatszanak - kis tulzassal persze - tenyleg unalmassa valik a homokozo, de mondom, ez az elvaras most sem, itt sem realis. Ahhoz minimum tobb kreativan random generalt tartalom kellene, de az ESO-ban semmi sem az, minden kezzel keszitett scriptelt dolog, meg a loot is siman elore eltervezheto es jatszi konnyedseggel beszerezheto.

Sajnos az elmult idoszak arrol szolt, hogyan hozzak rendbe azt, amit a premier elott fel evvel elcsesztek, lasd open world gameplay es veteran rangok kukazasa, evszakhoz kotetheto ideiglenes eventek bevezetese, stb. Ha anno nem hulyek es nem hozzak meg ezen rossz donteseket, akkor az elmult egy ev nem tuzoltas jegyeben zajlott volna, hanem erkeznenek az ujabb es ujabb tartalmak. De anno elbasztak, nem kicsit...

Emlekszem a nyilatkozatra, hogy "Tamrielben nincsen karacsony, nem lesz az ESO-ban sem", mikozben minden mmoban fun es jatekost par napra/hetre visszaranto esemeny az ev vegi kapcsolodo eventek, a tobbi jeles unneprol es annak az adott mmoban torteno megjeleneserol nem is beszelve - erre tessek, mar volt Halloween es most jon ma/holnap az uj evi/karacsony banzaj az ESO-ban is)

No de mindez nem ujdonsag, ezzel te is tisztaban vagy.

Hogy a kerdesre is legyen nemi valasz: ami az Update 13-at illeti, skill balance/ravamp es housing "part 1" lesz benne, ingyen, mindenkinek. Persze, lesz nemi technikai ujdonsag is, de uj tartalom csak a Housinghoz kapcsolodoan erkezik (hazakhoz/zonakhoz kapcsolodo "bekoltozos" kvesztek) Januarban jon a PTS-re, akkor majd meglatjuk, mi lesz meg benne, de tippre csak ennyi.

Viszont a Q2, Q3 es Q4 idoszakban erkezo update 2017-es esztendoben mar mind fizetos lesz, es vegre erkeznek uj zonak, uj kuldetesek, dungeonok, stb. Ezt Kai irta par napja (nemet CM), de konkretumokba ertelemszeruen nem ment bele.

"Update 13/Housing wird wie Update 12/One Tamriel keine kostenpflichtigen Inhalte haben. Die nächsten drei Updates in 2017 (Q2, Q3 und Q4) bringen aber wieder neue Gebiete, Verliese, Quests, Gegenstände und so weiter."

(mikozben irtam a kommentet kb. 5 telefont inteztem, ha esetleg nehol ertelmetlen - mert atszerkeszteni lusta vagyok - tudd be ennek 😄)

Nem értem amit írsz ebben az évben legalább 2 dlc volt. Gondolom most, hogy már nem havidíjas visszavesznek az iramból. De nem tudom, hogy hoztad ki a 2 évet. Anno az aoc-nál fele ilyen hozzállással is elégedett lettem volna. Nem értem az embereket.

Running
Egy gyors kérdés, mert nem követem annyira a híreket mostanában. A következő update-ben csak a housing lesz és ennyi? Remélem nem, mert azért kicsit érdekes, hogy megint lassan 1 év telik el content nélkül. Kicsit nevetségesnek találom, hogy a 3 éves support alatt, konkrétan 2 év telt el kontent hozzáadása nélkül.

Terawatt
Hétfő az általában ilyen szopós-karbantartós nap. Alattam lévő hozzászólással egyet értek: jó kis dlc-k lettek.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Én a helyedben beszerezném a thieves Guild és a Dark Brother Hood DLC-t is. Nagyot dob a szerepjátékos hangulaton, meg hát nélkülük nem igazi az elder scrolls 😊

Itt a leírás a dlc-k tartalmáról:
Thieves Guild
Dark Brother Hood
Akkor lényegében elég azt megvenni, vagy a teljes élvezhetőséghez muszáj a többit is? Amúgy pont ma vagyok szabadnapos erre egész nap karbantartás van...
Utoljára szerkesztette: sztar007, 2016.12.12. 15:34:11

Intel Core-i5 4690 3,5Ghz, R9 280x 3gb, 16GB RAM

A legtartalmasabb egyértelműen az Orsinium DLC. Ebben egy egész hatalmas terület van, külön questekkel, szetekkel. Benne van még a Maelstorm Arena is, ami lényegében egy solo aréna NPC-k ellen, nagyon nehéz (tényleg nagyon, a játékosok nagyobb százaléka még sosem csinálta meg). Endgame-nek tökéletes.
1v1 PVP aréna nincs, de duel-ezni bárhol lehet már, szoktak is a népek rendesen. Ez az alapjátékban benne van, nem kell hozzá DLC.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

CS@
Ezt azért várom 😊

Az lenne a kérdésem hogy melyk DLC a legtartalmasabb, melyket éri meg megvenni. Régóta játszom, megszakításokkal, 43-as vagyok szóval nem tudom hogy az endgame mennyire tartalmas. Nem tudom 1vs1 aréna van-e, jó lenne ha lenne. Illetve valami ami fennt tartja az érdeklődést 50 után is.

Intel Core-i5 4690 3,5Ghz, R9 280x 3gb, 16GB RAM

Running
jah mielott szoltok hogy ott a google tudom kerestem de csak high elf buildek vannak. nekem meg dark elf kell. 😛
a heal staff mindenkepp lessz 15 utan, a flame staffot meg dps-nek szanom, de gondolkodom meg a dualon is a flame staff helyett. szoval epkezlab build kerestetik 😛

tboypimpi ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D tboypimpi#2319

hali.
most kezdtem bele, a karim egy dark elf sorci lett. erre tudnatok valami epkezlab buildet? staff . ha meglessz 15 akor flame - heal staffok.
koszi

tboypimpi ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D tboypimpi#2319

PiszkosFred
Hat, arra az idore engem igen, amig tart az ujdonsag varazsa (es a beszerzes, berendezes folyamata), regota hianyoltam mar a housingot. 😊

Running
Hiánypótló, de csak ez nem fog visszacsalogatni a játékba.

Terawatt
Remélem a sziget amiről beszélt nem 5000 crown lesz 😄

PiszkosFred
Hat ESO-ban "Update X" a hivatalos nevuk, van amelyik ingyenes, van amelyik nem az, van amelyiket DLC-nek nevezik maguk a fejlesztok is, van amelyiket nem 😊 Mindenesetre ez a housing annyira alap gameplay tartozek manapsag mar egy mmoban, hogy ha ezert penzt kertek volna, az oriasi botrany lett volna.

Jóez! Akkor most free update lesz ahogy olvasom,mégse DLC?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

PiszkosFred
Kosz, ezt most nem lattam, pedig szoktam figyelni Bill ESO cikkeit. MIndenesetre frissitettem a cikket par mondattal, ty.

Terawatt
Interview. Sokat nem mond, de valami 😊

Nagyon várom. 😊

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

PiszkosFred
Bar hivatalosan is doglott az SG ESO topikja, azert hatha erdekel valakit a february housing - Homestead - elso kedvcsinalo videoja.

Van cikk is.

Nekem rohadtul tetszik hogy az Oblivion zártörését használták fel,és nem a Skyrim módszerét.Ez utóbbi egy katasztrófa lett,nekem az Oblivion féle nagyon tetszett,bonyolultabb záraknál majdnem kiugrott a szivem,mikor az utolsó mp-ben sikerült kinyitnom<#idiota>

Egyébként azt végig is toltam,az összes kiegészítőjével együtt,mindent,az összes sirkamrát,küldetést,mindent megcsináltam benne,fantasztikus hangulata volt.A Morrowindet azt csak félig játszottam.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.20. 15:03:01

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kösz!

PiszkosFred
Rossz ismertetot olvastal. 😊
Csak Cyrodiil es a fovaros (IC) a pvp zona, a tobbi 15-20 nem az, szigoruan PVE. Arrol nem si beszelve, hogy a PVE zonak tartalmanak 95%-a egyedul szolozhato, a maradek 5% az outdoor boss, vagy delve, vagy dark anchor, ahova nem art ha van a kozelben 2-3 vadidegen/ismeros, aki segit.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.20. 13:34:56

Köszi az infókat!!<#awink>
Gondolom egyedül nem sok esélyem lesz a többi régióban.Ahogy olvastam a főváros pvp zóna,ezek szerint bárki megtámadhat,jellemző vagy nem a játékra?

PiszkosFred
Dehogynem. Van bankod, boven eleg ferohellyel, ingyen. Aztan ha kinovod - mert ki fogod -, akkor vehetsz goldert ujabb boviteseket.

Plusz emelett ha fejleszted a "lovadat" akkor az is ad naponta 250 aranyert +1 uj ferohelyet, osszesen/maximum 60 ferohelyig.

Hasznald - vedd fel - a szolga alruhat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.20. 13:21:52

De, a bankban meg az inventory-ban. Mindkettő bővíthető.
Jah majd elfelejtettem: a lónak is van inventory-ja, az is bővíthető és a sajátodat növeli.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.11.20. 13:20:22
Akkor nincs is lehetőség a cuccok tárolására?

Nem kell tovább állnod, egyszerűen csak szerezned kell egy ruhát és máris Úgy fogsz kinézni. Én is szívtam anno azzal a küldivel, mert nem értettem, hogy mások miért tudnak bemenni én meg nem.
A bankban van/lesz plussz helyed, pénzért ezt lehet bővíteni.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.11.20. 13:10:56
Akkor úgylátszik tovább kell állni,szolga hogy lehetek? A saját cuccaimat be tudom pakolni valahova biztonságos helyre?

Nem csesztél el semmit. Oda csak szolgálók léphetnek be, te pedig nem Nézel ki szolgálónak.
A lovat pedig a H betű hivja elő. Ezt érdemes már az elején fejlesztened egy stable master-nél.
Jó,csak nem tudom hogy kell megjeleniteni a lovat,igaz az ikonja ott van a collectin listában.Másik meg az hogy megcsináltam minden küldetést jóformán az első helyszinen,márcsak be kéne jutnom Bhusek palotájába,de zárva mindkét oldalon az ajtó,láttam más se tudott bemenni.Mit csesztem el? 25 küldetésből már csak ez az egy maradt
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.20. 00:55:42

PiszkosFred
Collection menupontra kattints, ott van minden hobbi allatka, mount, kosztum,s tb.

Ez mmos rész és csak utazásra szolgál. Azt hiszem a H hívja elő ha kiveted a táskából vagy miből.

Nekem ugye van egy lovam,palonimo vagy mi a neve,a gold-al jött,irja is hogy valami crate-ből lehet kivenni,de az hol a fenébe van?

Amennyire emlékszem mágusként idézni is tudsz az megy veled és szint felett erősebb is lehet. 😊 Aki megy veled. De biztos pénzért is lehet meg talán máshogy is. Nem gondolom ingyen lenne. Az SWTOR talán erősebb ezen a téren de ez se rossz.

Ennyire összetett játékot.Én mondjuk ki sem mozdultam még az első városból,ott is vannak küldetések,a goblin. bánya elég kemény,de kezdőknek nem rossz.Látom elég sok emberkének van kisérő állata,azt hogy lehet beszerezni? Azt is aranyért vásárolták? Másik kérdés,a housing dlc ingyenes lesz?

PiszkosFred
Vannak helyszinek, ahova a sztori miatt kell menned, azok ilyenkor nem elerhetoek meg, vagy ha igen, nincs ott a szukseges npc. Illetve van par epulet, amely egyelore a helyet foglalja a jovo ev elejen erkezo Housing DLC-hez. Ezeken kivul mindenhova be lehet menni. Nyomj egy screent ha tudsz, hogy melyikre gondolsz.

Na majd lesz kérdésem azért.Nem akarok visszaolvasni,mert elmegy rá a drága időm.DD
Kezdetben van ez a városka a sivatagban ahonnan indulunk, Stros Mkai,azon belül néhány helszinre nem enged bemenni,ez miért van?

PiszkosFred
Allitsd be a emailed webes feluleten, hogy tovabbitsa a leveleket mondjuk egy gmail/yahoo emailre, majd kerj uj kodot, es az igy kapott (es tovabbitott) levelben mar latni fogod a kodot. Nemely mail szolgtato szopatja igy a nepeket sajnos.

Hali, valaki találkozott már olyannal hogy nem tud belépni, mert ismeretlen gépröl akar és akkor elvileg kapok egy mailt kóddal, ami meg is történt, csakhogy a mail üres, harmadszor próbálom és semmi
PiszkosFred
Persze, hiszen a DLC-k tartalma ugyanugy megjelenik a te kliensedben is (lasd felszerelesek, egyeb targyak, stb.), csak epp nem tudod oket elerni. Ez majdnem minden MMO-nal igy van. (es meg egyszerubb is egy klienst fenntartani, mint DLC-kent egyet-egyet).

Hetfon kiderul, de en a helyedben a Gold fele verziot inditanam es arra fokuszalnek. (Anno az Elite Dangerous-nal jartunk mar igy, hogy a Frontier atnevezte a jatekot, a season passt, aztan osszevonta, meg megsem, meg megis... 😊, es a vege az lett, hogy ujra kellett szedni a klienst - ami nem gond, mert manapsag mar van savszel mindenkinel, csak hat bosszanto tud lenni, ha jatszanal, de meg var rad 50 giga letoltes es install...)

Nem kellett semmit újratelepiteni,mikor elinditottam megint a játékot,elkezdte sorban kiirni a dlc neveit hogy érzékelte őket.Ezek szerint feltelepül mindenkinek az összes dlc is,csak nem aktiválódik,ha nem a gold van megvéve.

PiszkosFred
Igen, valoszinuleg a felso el fog "tunni" a free weekend utan. Szerintem a GOLD-t telepitsd, mert az biztos, hogy megmarad (vagy csak atmasolod es hagyod, hogy a launcher megtalalja a letoltott adatokat es kesz is, megsporolsz egy rakas felesleges letoltest).

Battle5Star
Sziasztok, most kezdtem a jatekot, korabban csak Skyrim-al jatszottam. Akad esetleg itt aktiv, magyar xbox clan felnottebb kiadasban? 😊 Csatlakoztam 2 UK clanhoz, de nem az en korosztalyom. Koszi

xbox - GT: Battle5Star

Nekem megkérdezi a launcher,hogy akarom-e összekötni a steam fiókot az ESO fiókkal? Összekötöm,és jól ment.De mindjárt belépek

Igen, azt már letöltöttem... de steam-es accal nem enged játszani. Hiába van a másik. De ha felmérgesít, akkor csinálok egy másikat max. 😄
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2016.11.18. 02:21:14

https://www.twitch.tv/sp1gu

Micsoda? Steamen is ott van a letöltés,hétfőig él csak az ingyenes kipróbálás,de én megvettem a gold-ot közben