Megvan a tökéletes SETI célpont?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az erõsebb gyõz, kiszorítja a gyengébbeket az élettérbõl és õ éli túl."
"Mert, ha a mezõn élne egy két fûféle, az erdõben egy két fafajta, lenne egy növényevõ állat meg egy ragadozó, akkor OK, elhinném az evolúciót. "

A probléma az hogy rosszul gondolod, nem pusztítják ki egymást.

A növényevõ megeszi a füvet -> Kevesebb fû lesz.
Amíg van elég fû egyre több növényevõ lesz -> egyre kevesebb a fû.
Egyre kevesebb a fû viszont egyre több a növényevõ -> egyre több a ragadozó.
Minél több a ragadozó annál kevesebb a növényevõ -> annál több a fû.

A hibát ott véted hogy te ezt egy egyirányú folyamatnak gondolod pedig ez egy egyensúlyi rendszer és táplálékláncnak hívják. A ragadozók csak annyira szaporodnak el amit fedezni tudnak a növényevõk populációjából különben éheznek (meghalnak, elvándorolnak) emiatt a növényevõk populációja is többé kevésbé stabil és a füveket sem irtják ki.

És itt jön képbe az ember mint legsikeresebb állat aki technológiával megoldotta hogy a fent említett körforgásnak õ ne a része legyen hanem felette álljon. Kiírtja a ragadozókat mert azok megeszik a bárányokat emiatt elszaporodnak a növényevõk és kiirtják a növényzetet majd az ember a növényevõket is kiirtja mert bemerészkednek a kertekbe és megeszik a termést.

Kelta
bocs, de értelmetlen dolgokat szajkózol..a gepárd zsákutca? 25 millió éve éldegél itt ez a zsákutca...vicces vagy 😊😊

Aha, dinok szarok voltak, vagy 300millió évig..jaaa...tudod te, az mennyi?? 300millió év??? fel tudod fogni milyen hatalmas idõ?? és szarok, ja...komoly érveid vannak...de tényleg.

kicsit olvass utána ennek a dino/emlõs kérdésnek, asszem meg fogsz lepõdni.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Pontosabban az emlõsök kis mérete az aszteroida után helyzeti elõnnyé vált. Kevés kaja kis test míg a dínók esetében kevés kaja böhöm nagy test.

Elmondom, hogy én min akadtam fenn elõször az evolúció elméletével.

"Az erõsebb gyõz, kiszorítja a gyengébbeket az élettérbõl és õ éli túl."

Ezt a mindenki által jól ismert tanítást nem tudtam összeegyeztetni magamban a fajok mérhetetlen változatosságával.

Mert, ha a mezõn élne egy két fûféle, az erdõben egy két fafajta, lenne egy növényevõ állat meg egy ragadozó, akkor OK, elhinném az evolúciót.

De így?
Képtelenség.

Ezért nagyon örültem, amikor egyes tudósok elkezdték vitatni az elméletet.
Elolvastam az érveiket és logikusabbnak találtam, mint ezt a toldozott foltozott evolúcióelméletet, amivel szemben még nekem is felmerült a gyanúm, akkor még csak alig több, mint középiskolai tudással rendelkezve.

Nem vagy képes megérteni, hogy a dínók szarok voltak, mert nem élték túl az aszteroidát, az emlõsök meg jók, mert igen?

Ilyen egyszerû pedig. Változott a környezet, és bebukták.

Elég sok állatfaj kihalt, jóval az ember elõtt. És mindenféle katasztrófa sem kellett hozzá. Miért olyan nehéz elképzelni, hogy a gepárd egy zsákutca lett?

Nézzd meg, hány utódot tud felnevelni egy átlagos nõstény gepárd. És ehhez semmi köze az élõhelyszûkülésnek. Egyszerûen éhenhalnak, vagy az oroszlánok ölik meg õket. Zsákmány lenne bõven, csak kevésszer jár sikerrel, illetve a kölykök védtelenek, amíg vadászik. Sõt valójában amúgy is, mert semmit nem tud egy falka oroszlán ellen tenni.

Nem mondom, biztos árt nekik az emberi tevékenység, de ettõl függetlenül egy zsákutca.
Kelta
A gepárd kb 25 millió éve éldegél...és nem halt ki...csak mostanában van veszélyben..hát persze, semmi közünk hozzá, meg a vadászatnak, környezetszennyezésnek, kiirtásnak..élettér beszükülésnek..tudod ezeknek 20 millió évig nyomuk se volt...következtetés??? 😊😊

Nem tudod?? akkor mi az érved? hogy nem tudod?? nem nekem kell bizonyítanom hogy nem élt rövidnyaku zsiráf, hanem neked hogy volt....ennyi erõvel a hétfejü sárkány bizonyítását is kérhetnéd 😊 vagy a nessiét😊

Aha, hát nem szárnyalták, ne a mostani állapotot nézd, hanem amikor a dinok nyomták....akkor az emlösök sehol nem voltak, kis patkányok voltunk az odukban 😊
helyzeti elõny? pont olyan feltételeik voltak, és pont olyan körülmények közt éltek az akkori emlõsök, mint a dinok...rossz az érved

😊
TCs-000000000001
TCs-000000000002
TCs-000000000003
(...)
TCs-297485745668
😊

Név szerint? 😊
hopsz.XDD tanulság: Ha több mint egy napja olvastad a cikket akkor legalább az elsõ mondatot olvasd újra.XD

<#vigyor2>
297485745668db 😊

hopsz 😄 a tanulság: elõször olvasd el a cikket 😄
a wikin azt írják 200-400 milliárd csillag van a tejútban. most akkor melyik igaz???
És ha így lenne zavarna? Én egész jól elszórakozom az evolúciótagadókon.XD (és azokon akik felhúzzák magukat rajtuk)
SG fight! Sg fight! 😊

a kollégák még mindig szóba állnak ezzel a bohóccal, ez ment itt 100 hozzászólással és 24 órával ezelõtt is , nekem gyanus hogy az SG valamelyik munkatársa szórakozik igy emelve a kommentszámot....<#smile>
"bocs, de ez hülyeség, a gepárd az emberek környezetromboló hatása, és az élettér beszükülése, és a vadászat, kiirtásuk miatt vannak veszélyben,(és ez nem evolució, hanem emberi hülyeség)
ha nem volna ember afrikában..vígan szaporodnának..."

Nem szaporodnának vígan. Egyszerûen a gepárdok túlélési stratégiája nem túl potens, és ez a döntõ tényezõ, hogy erõsen visszaszorultak.

"Nem találtak 😊"

Nem tudom. De egy érdekes dolog eszembe jutott: bizonyítsd be hogy nem találtak 😊 Nem vicc, az evolúció kritikusai kb ezt várják el az evolúcióval kapcsolatban.

"dinosaurusokat nem szárnyalták túl az emlösök..."

De túlszárnyalták. Az emlõsök intelligenciája komplexitásában nagyobb, mint a hüllõké. Annyival okosabbak az emlõsök a hüllõknél, mint az ember az emlõsöknél.

"évtizmilliókig éltek együtt a dinok meg az emlösök, és az emlõs fasorba se volt...csak azért lettünk janik, mert jött a aszterioda😊"

Nem jól látod! A hüllõknek kezdetben helyzeti elõnyük volt. Bõséges táplálék miatt nagyra nõhettek, emlõsök még nem tudták kamatoztatni fejlettebb intelligenciájukat. Ugye egy T-Rex-et IQ-ból nehéz lenyomni 😊 Az aszteroida egyenlõvé tette a feltételeket, amelynek következtében az emlõsök letarolták elõször a szárazföldet, majd a vízben és a levegõben is erõsen jelen vannak már. Aztán megjelent az ember és az tarolt le mindent. Ha a dinók legalább olyan fejlettek lettek volna, mint az emlõsök, akkor az aszteroida után is megmaradt volna az elterjedtségük.
õ egy biológus, és a definíció is biológiai környezetben értendõ. Az, hogy társadalmak vagy mobiltelefonok is képesek erre a fejlõdésre, az nem kell bennelegyen biológiai definícióba. Szóval azért ez a nem egyetértés nem egészen ugyanaz, mintha azt mondanám, hogy ez egy hülyeség. Csak annyi, hogy én, mint nem biológus, kiterjeszteném a fogalmat nem biológiai esetekre is.

A másik pedig az, hogy sokkal kisebb változásra is rámondanám, hogy ez egy evolúciós változás volt. Lehet hogy egy biológus 2 mondattal meggyõzne arról, hogy ebben tévedek. Mivel ha a kutyámnak megtanítom hogy hozza vissza a labdát, az aligha evolúciós változás. De ez megint csak egy apró nézetkülönbség, és ez zs valószínûleg abból ered, hogy nem akartak 2 oldalas, minden eshetõségre pontod definíciót. Biztos tudnának olyat, csak marha kellemetlen lenne megtanítani az egyetemistáknak 😊

De a lényegi részével még mindig egyetértek, és hiszem/tudom, hogy létezõ dolog.
Nem értelek.
Valami logikai bukfenc lehet, vagy nem vetted észre az idézõjeleket.

Mi pedig véééééégig ezt állítottuk, te pedig ezt ellenezted.

"Most komolyan mondod, hogy nem értesz egyet egy evolúciós tudóssal?
Hát mivé lesz így a világ? 😊 " 😊
"Az elejével mondjuk nem értek egyet, mert szerintem evolúcióról beszélünk új faj létrejötte nélkül is"

Most komolyan mondod, hogy nem értesz egyet egy evolúciós tudóssal?
Hát mivé lesz így a világ? 😊

"Az evolúció definíciója :
Új fajok természetes úton való kialakulása,
melynek irányát a faj genetikai jellemzõi
által meghatározott tulajdonságok, valamint
az élõ és élettelen környezet változásai és
ezek szakadatlan egymásra hatása
befolyásol."
Dr. habil. Kõhidai László SE, Genetikai, Sejt és Immunbiológiai Intézet Budapest.

Anno volt egy nagyon jó játék ebben a témában, a SimEarth és a SimLife, mind a kettõvel szívesen játszottam, és már ott elég jól mûködõen le volt modellezve ez az egész téma. Vajon a két "evolúciótagadó" ismeri ezeket?

Ahogy mondod is a környezettõl függ nagyon sok minden, akár az is elképzelhetõ hogy a polipok úgy fejlõdtek hogy képesek voltak kijönni a szárazföldre (ha úgy volt jobb a túlélés esélye, vagy alkothatott a víz alatt saját civilizációt mivel meglepõen ügyesek a csápjaikkal... a vége meg hogy kifejlõdött belõlük a nagy Cthulhu. 😊
Gugli, elsõ találat:
http://www.chemotaxis.usn.hu/CHTXhpg/CHTXeaPHARM/EvolEND05.pdf

Az elejével mondjuk nem értek egyet, mert szerintem evolúcióról beszélünk új faj létrejötte nélkül is, illetve nem csak biológiai értelemben van evolúció.
De ami most fontos az a vége.
Ott van a környezetváltozás.
És ha továbbolvasod az oldalt, egyértelmûvé válik, hogy a környezetváltozásban benne vannak a katasztrófák is.

"A biológiában evolúció alatt folyamatos változások olyan sorozatát értjük, melynek során bizonyos populációk öröklõdõ jellegei nemzedékrõl nemzedékre változnak. Más megközelítésben az evolúció alatt a populációknak a változó környezeti feltételekhez való alkalmazkodását értjük, mely alkalmazkodást génállományuk, ezen keresztül tulajdonságaik megváltoztatásával érik el."

Nos.. ha úgy vesszük az a bizonyos aszteroida hozott pár olyan változást a környezetben ami miatt az evolúció egy bizonyos irányba tartott.. aki meg nem tudott alkalmazkodni az kihalt.

"
elmondanám élnek a legmelegebb trópusokon is hidegvérüek, és a norvég fagyos fjordoknál is melegvérüek, így az érvelésed itt meg is bukott." idézz kérlek... idézd azt hogy hol írtam azt hogy a gyíkok a fjordokon élnek a trópusokon meg csak melegvérûek! Mintha pont fordítva írtam volna.

"Miért nem tért át minden létforma a hidegvérrõl a melegre? Hmm.. Lehet hogy az egyenlítõ környékén mocsok meleg volt és kár lett volna tetézni a meleget azzal hogy õk is megemelik a testhõjüket, ellenben a csóri gyikuszok a Norvég fjordok közelében már mocskosul fázhattak.. és a pikkelyek elsõnek megnõttek, majd szõrszerûséggé alakultak végül bundásak lettek, mindeközben a belsõ szerveik is a melegvérû létformákéhoz kezdtek alakulni." by Szefmester #238
Ha feltesszük, hogy nem valami általunk tökéletesen ismeretlen típus(mert ha az, akkor nincs értelme az egész továbbinak), akkor is még mindig nagyban függ attól, hogy milyen a bolygó.
Mennyi a víz, és mennyi a szárazföld? Mennyire meleg? Mennyire élhetõ a szárazföld?
Ha van kellõ napsütés, akkor lehetnek melegvérû hüllõk, mint ahogy nálunk is voltak.
A tojással szaporodás már egy elég fejlett módszer, ha gondoskodnak a tojásokról, akkor alig rosszabb, mint az elevenszülés. Így hirtelen csak az immunrendszer jut eszembe hátrányként, amit az emlõsök elvileg az anyatejjel erõsítenek.

Ha ez megvan, akkor szerintem két dolgon múlik, hogy kialakul-e egy civilizációra képes faj: életmódjuk társas együttlét-e, vagy csak 1-2 egyed él együtt. Illetve van-e olyan testrészük, ami alkalmas tárgyhasználatra.

Elõbbi simán lehet, akár ragadozóknál is, növényevõknél különösen.
Utóbbi kérdésesebb, de szerintem nálunk is voltak olyanok, akiknél ez megvolt (T-rex). Itt azért még fontos az is hogy nem csak alkalmas legyen tárgyhasználatra, hanem a túlélése érdekében ez fejlõdjön is.
Majmoknál az ujjak ereje és ügyessége elõnyt jelentett a menekülésnél és a táplálékszerzésnél, így ez fejlõdött. A T-Rex melsõ végtagját talán sosem használta, így az nem fejlõdött.

Ez elég kevés tényezõ, és külön-külön nem is ritkák, így szerintem csak idõ kérdése. Ha nem pusztulnak ki, szerintem nálunk is elõbb-utóbb lett volna olyan faj, ami alkalmas technikai civilizáció létrehozására. De szerintem ezen az úton sokkal tovább tartott volna. A megüresedett élettér miatt elég sok idõt sporoltunk.
Kelta
Asszem nem vagy tisztában az evolució fogalmával, ha szerinted egy aszteroida az evolució része.

én ne eröltessem az emlösök/dinok témát??? te hoztad fel érvként, és mikor kiderül rossz az érvelésed, akkor magaslorol elhessentesz (ne erõltessem) pffff..

elmondanám élnek a legmelegebb trópusokon is hidegvérüek, és a norvég fagyos fjordoknál is melegvérüek, így az érvelésed itt meg is bukott.

Aztán a DNS hány százaléka kódolja azt a különbséget, ami a chivava és a farkas között van?
Komolyan ezzel akarod bizonyítani az evolúciót.
Állításod szerint te komoly biológus vagy, ha jól emlékszem.

Rossz link... éljen a vágólap.. 😄

Amúgy lassan elkezdhetnénk visszatérni a cikkre is, ahelyett hogy egy retardáltnak és egy "hitetlennek" próbálnánk meg bizonyítani úgy az igazunk hogy õk csak annyit mondanak hogy az nem úgy van mert...

Vajon ha ott is kialakult az élet akkor milyen faj lehet a domináns? Már ha nem jött egynél több aszteroida ami miatt majdnem újra kezdõdött volna a versenyfutás a túlélésért. Teszem azt 2 holdja volt ami összességében több meteort volt képes felfogni mint a föld holdja, ami miatt már az elsõ létformák többet éltek mint itt a dínók. Ha a fejlõdés hasonló utat járt be mint itt a földön, de nem pusztultak ki, akkor most hüllõszerû humanoidok lennének a domninások? Mint pl ez:
Az aszteroida is az evolúció része... megváltozott miatta a környezet ezért azon egyedek, törzsek, fajok amik rossz helyen voltak rossz idõben és nem tudtak alkalmazkodni feldobták a talpukat. Jelenleg az ember képviseli az állat és növényvilágban azt a bizonyos aszterodiát. Ugyanazt tesszük mi is a környezettel mint az tette. Megváltoztatjuk, csak míg az aszterodia egy akarat nélküli kõdarab volt ami ahova esik ott rombol, addig az ember mindezt célzottan teszi. Pár tulajdonságunkat kihasználtuk anno, és emiatt kiemelkedtünk az állatvilágból ahonnan máskülönben már lehet kipusztultunk volna. Ha valaki nem kóstolja meg a sült szarvast egy erdõtûz után mert annyira éhes volt már, akkor nem jön rá hogy a sült szarvast könnyebben meg tudja enni és rágni, és nem érezte volna kellemesebben magát a sült szarvas elfogyasztása után. Ami ráadásul tovább adott energiát neki, (késõbb lett újra éhes mert hatékonyabban emésztette)így több ideje lett. A végén meg véletlen rájött hogy ha az éles követ ráeszkábálja a szomszéd maris hajával egy hosszú botra akkor nem kell a nagy miau harapós feléhez közel mennie ahhoz hogy megölje és megehesse a csülkeit (jó kis oroszláncsülkös bableves.. fincsi).

A dínók 400 millió évig uralkodtak, az emlõsök jelenleg 60 milliónál tartanak. Majd térjünk vissza az életképességükre 340millió év múlva. Addig ezt a témát ne erõltesd.

Miért nem tért át minden létforma a hidegvérrõl a melegre? Hmm.. Lehet hogy az egyenlítõ környékén mocsok meleg volt és kár lett volna tetézni a meleget azzal hogy õk is megemelik a testhõjüket, ellenben a csóri gyikuszok a Norvég fjordok közelében már mocskosul fázhattak.. és a pikkelyek elsõnek megnõttek, majd szõrszerûséggé alakultak végül bundásak lettek, mindeközben a belsõ szerveik is a melegvérû létformákéhoz kezdtek alakulni.

Túl sok a véletlen mutáció? Generációként az emberben van 2-300 mint lentebb írták. Mit gondolsz? Ha ebbõl a 2-300 random mutációból becsúszik 2-3 hasznos ami tovább is lesz örökítve (ahogy azon hibásak is amik nem okoznak hátrányt az egyednek a populációjában) akkor mi történik 100 generáció után? akkor már lesz a 100 generációval azelõttihez képest 2-300 olyan tulajdonsága ami mássá teszi. Ennyi eltérés meg azért már bõven új fajt jelent. Vedd figyelembe hogy már az is csak egy módosulás ha csak a bõrszíne vagy a hajszíne más. Ha az egyik ilyen mutációja a fiamnak az lenne hogy a kisujja egy második hüvelykujj lenne akkor bizonyos dolgokban hatékonyabb lenne mint a többiek, mert biztosabban tud fogni. Az más kérdés hogy szerencsétlen gyerek hamarabb akarna öngyilkos lenni mert a fajtársai kirekesztik, és jó esélye van arra hogy nem a legéletképesebb nõsténnyel tud majd rendszeresen párosodni és szaporodni.

Nézd meg a Gattaca címû filmet. Van egy jelenet ahol is egy 12 ujjú zongorista szerepel, és egy olyan mûvet ad elõ amit 12 ujjúakra írtak. Ami mit is jelent? Hogy az az mutáció sikeresen túlélt egy olyan világot ahol csak a tökéletes az elfogadott. Õ pedig ha úgy nézzük tökéletesebb lett, mert sikeresebb zongorista lett, amivel több pénzt kereshet, amibõl jobban meg tud élni, és ami miatt a nõk biztosabban akarnak vele élni, ami miatt biztosabb hogy tud szaporodni, ami miatt biztosabb hogy születnek még olyan "génhibával" új gyerekek.

A kutya még képes szaporodni a fakrassal.. igen. De mi a helyzet a tigon agy liger nevû mesterséges fajjal? Hallottál már róluk?
Tigon:

Liger:

Bármilyen szép állatok is (számomra) nem életképesek. Szaporodásra pedig képtelenek. És nem azért mert az ember nem akarná, hanem mert nem tudnak... A természetben sem tudnak fennmaradni mert túl nagyok. Nem tudnak észrevétlenül becserkészni semmit, és túl hamar kifáradnak egy gyorsabb sprint után. Látványosságnak jók, de semmi másra. Két eltérõ faj keresztezésének az eredménye mely gyakorlatilag evolúciós zsákutcának bizonyul. (ha tudna szaporodni és magától fennmaradni a természetben akkor csóri afrikaiak nem lennének még annyian se mint most)
Definiáld légyszíves az evolúciót.
wraithLord
*alfaj
Kelta
Igen de az NEM az evolució lenne..vagy szerinted az aszterioda az evolució része?? vagy a hogy idézzelek: "vírus/marslakó/halálsugár/akármi" ezek az evolució részei?? és ezért hatnak??? érdekes...

wraithLord
Hogy ne zavarjalak össze még jobban, és akkor tényleg befejeztem. 😊 Egy nemzetségen belül a különbözõ fajok általában képesek egymással szaporodni. Az egy rendszertani kategórián belüli nemzetségek viszont sokszor nem. Így helyes.
Azért hülyeség, mert nem bizonyít semmit.
Teljesen mindegy, hogy a dínók uralták, vagy uralnák ma is. A lényeg az, hogy környezetváltozás történt, amit nem tudtak kezelni.
Ha most jönne egy vírus/marslakó/halálsugár/akármi, és az összes melegvérût letarolná, akkor megint változna a mérleg, és a hidegvérûek lennének többen. Vagy valami más csoport. És?
Ha ez egész bolygó víz és sivatag lenne, nagyon keskeny parti sávval, akor valószínûleg most is hidegvérûek uralnák a szárazföldet, a rovarokkal karöltve.
De ezzel a geológiai történelemmel, és ezzel a mostani környezettel az emlõsök sikeresebbek voltak. Ennyi.
wraithLord
Ja, kiegészítésként(ha már belekezdtem a vége felé...): a különbözõ fajok általában tudnak egymással párosodni. A nemzetségek általában nem. A kutya a farkashoz képest új faj - más a fajneve, ezzel ne kezdj el vitatkozni, ezen lovagoltál eddig nagyon kitartóan 😄.
Kelta
mért hülyeség? mert más a véleményem mint a tied? folyamatosan azt írod, hogy én írok bántókat, pedig pont te teszed😊

inkább a témával foglalkozzunk, így ha bántót írtam, bocs.

nem írtam hogy kamu..csak azt hogy téves, vagy kevés, vagy hogy nem ad magyarázatot sok dologra..vagy nagyon rosszul érvel.

www.dailymotion.com/playlist/x21mb6_davidattenb_david-attenborough-elet-a-foldon/1

Ezzel lassan zárom én is, nincs semmi értelme. A parttalan vita is jó, de csak ha jó érvelési rendszerrel szemben csinálja az ember. Lufikat durrantani még oviban sem szerettem 😞
Kelta
jó, lehet..mindegy.nem ez a lényeg...a vitában.

Nincs elméletem, csak kérdéseim, és úgy itélem meg az evolució nem ad választ, magyarázatot...értelmeset.. Nem vitatom hogy létezik egyfajta fejlõdés, kiválasztódás, de nem általános és mindenre ható,
nem tudom mi szabályozta az élõvilág kialakulását, sokrétüségét..még az is lehet hogy evolució volt, csak a mostani nagyon nem müködik..már az elv és magyarázat rendszere.
lehet fejleszteni kéne, vagy kitágítani...valahogy nem veszem be, hogy sok leletnek a helyén való megtalálása adja az érvet..de mikor más nem oda illõt találnak, az már nem illik bele, ezért hamisitvány, vagy rossz...ahelyett hogy kutatnák, és magyarázatokat keresnének az ellenmondások feloldására.

véleménye
Hagyjátok. Mintha a fallal beszélnénk. Õ maga a díszes példánya az evolúciónak: információs evolúció útján kifejlõdött troll.
Jellemzõi: hajtogatja a hülyeségét, tán még hisz is bennük, ám mindegy mit írsz, ellene megy, mert valójában egy kisebbrendûségi érzésekkel küzdõ senki. SAJÁT gondolatai, véleményem, állításai nincsenek. Egy lufi az egész, viszont nézzétek meg, mennyi felesleges idõt elpazaroltunk rá.

Tau: Mi aztán kurvára leszarjuk, hogy miben hiszel. Szerencsére a te hitedtõl függetlenül mégiscsak a Föld kering a Nap körül, és nem fordítva.
És mielõtt ebbe is belekötnél, hogy semmi ilyesmit nem írtál, halkan megsúgom: ezt úgy hívják irónia.
wraithLord
Atyaúristen. Nézz meg egy csivavát és egy rottweilert. Ugyanolyanok? Egyáltalán nem. Megváltozott a DNS-ük a farkashoz, az õsükhöz és egymáshoz képest? Igen. Tehát a DNS környezeti behatásokra spontán megváltozhat? Igen. A kutyatenyésztõk különbözõ kinézetû és adottságú kutyákat tenyésztenek, nem szörnyeket. Soha nem is volt cél "új fajt" létrehozni. Amúgy miért kell neked új faj, mikor azt sem tudod, mi az? Elárulom, semmi, csak egy kategória. Van olyanra példa, hogy egy nemzetségen belül két faj nem tud egymással párosodni, de olyan is, hogy két különbözõ nemzetség képes utódot létrehozni, még ha nem is termékeny.
Amit mondasz egy nagy baromság, már ne is haragudj. És nagyon fárasztó.
Hajtogatsz egy hülyeséget, miközben elmész az érvek mellett, és véletlenül sem próbálod meg cáfolni õket. Aztán jön a felsõbbrendû "olvasgass". Megtettem. Elvégeztem az iskolát, megnéztem jópár természetrajzi filmet. És nekem valahogy a term.filmek közben nem merült fel sose, hogy az evolúció kamu. Ellenben az ellenkezõje..

Ha ezen a szinten tudsz érvelni, akkor rövidúton abbahagyom. (Igen, kezdek felülni a lóra.)
Már ne haragudj, de ez a kutyatenyésztés is élõ példája az evolúciós elmélet zsákutcájának.

Legalább 6000 év és mégis kevés volt, irányított szelektálással megturbózva, új faj létrehozásához, hiszen bármelyik kutya szaporodóképes a farkassal.

De, ha mutatsz egy kutyát, amelyiknek pikkelyes lett a lába, vagy szarvat növesztett, netán legelészõ életmódot folytat, máris hinni fogok az evolúcióban. 😊

wraithLord
Na mindegy, megyek is. Ez sehova nem vezet sajnos.
wraithLord
Hozzátenném - de remélem ezt mindenki tudja -, hogy a nem csak feltételezzük, hogy a genetikai információ megváltoztathatóságára éppúgy vannak mechanizmusok, mint a konzerválására. Ezeket a mechanizmusokat használja fel már viszonylag régóta a biotechnológia és a génsebészet.
Szóval Tau Tang Wou gyakorlatilag olyan szinten nincs tisztába a dolgokkal, mintha valaki leülne egy négylábú székre, és tagadná, hogy õ most egy négylábú széken ül, mert nem látja (mert rajta ül).
"És megköszönném, ha leszállnám a magas lóról, én sem írtam eddig még egyszer se, hogy szánalmas amit írsz, vagy vicces, esetleg egyértelmû az,hogy tévedsz, vagy hasonlók."

Ez volt a 196.
Itt egy büdös szóval sem írom, hogy te mit írtál. Felsoroltam, hogy én mit nem írtam.

Miért kellett a pókoknak kisebb fejlõdéseken átesniük? A repülõ rovarok szintén lényegében változatlanok. Amíg a hálóval ugyanúgy el tudják kapni õket, addig nem kell fejlõdniük nekik sem.

A hidegvérnek megvannak a maga elõnyei. A melegvérû állat nagyon sok energiát áldoz a hõmérséklet fenntartásra. Ezért olyan helyen, ahol kevés a táplálék, de a hõmérséklet megszerzése nem probléma, a hidegvér kimondottan elõnyös.
Mondjuk sivatagokban.

Amennyiben túl tudja élni, úgy a fejletlenebb is fentmarad.

És kérlek írd már le te (is), hogy ha nem az evolúció, akkor mi okozta a fajgazdagságot? Kritizálni marha könnyû (ennek ellenére megszavazhatjuk, mennyire sikerült 😊 ). Próbáld meg bizonyítani a te nézeteid, meglátjuk az mennyire sikeres.
Kelta
a gepárdok az ember elött millió évekig jól megvoltak az oroszlánokkal...az emberiség 10 év alatt több gepárdot ölt meg vagy irtott ki, mint az oroszlánok millió évek alatt. ennyit errõl. téves amit írsz.

dinok vazze, vagy 400 millió évig uralták a földet..(emlös uralom mióta van??,kb 60millió éve) és ha nincs az aszterioda, valszóg még most is ök lennének a fönökök...így rossz az érved, és tudás hiányról árulkodik..olvasgass 😊

wraithLord
Ez csak egy rövidhír. Az errõl szóló cikket én sem láttam. De ez csak egy példa sok közül, és kedves troll barátunk a háziasításra nem reagált. Mégis hogy tudta az õsember a farkast kutyává háziasítani (és a kutyát több, egymáshoz egyáltalán nem is hasonlító fajtává alakítani sima kiválogatással, ahogy a környezet is "teszi"), ha minden a genetikai információ megváltoztathatósága ellen szól. Komolyan, ehhez irtó nagy korlátoltság és tudatlanság kell, és Wou trollbarátunknak ez meg is van. 😊
Kelta
196.ban megtalálod 😊

nemvolt szükségük fejlõdésre? hát ez marha jó..a nap beírása..köszi 😊😊

értem, hidegvérübõl melegvérûek lettek, mert az evolució így akarta....akkor mért nem lett az összes hidegvérû melegvérü??? hiszen mindegyikre hatott ott akkor az evolució, nem?? néhányan ellenálltak?? a kis partizánok 😊
mi alapján dõlt el melyik lesz melegvérü, és melyik marad hideg?