917
-
cylontoaster #437 A többiek vagy nem élik túl, vagy más trükköt használnak. Mondjuk bekapcsolják a fűtést a kocsiban.
-
#436 egyértelmű hogy nem, sokkal több.
szerintem az összes élt faj kb 10% ismerjük talán.
ezért ebből a 10% bol következtetést levonni az egészre, elég merész szerintem. -
csimmasz #435 Basszameg teljesen igazad van, ötvenszer is átolvastam és a nekem et minden alkalommal nem nek olvastam!
Lehet kellene már aludni menni. -
#434 ok, beszélgessünk..ha nem anyázgatsz :)
ok, változás külső hatás miatt jön létre...a tüdös hal kimászott a partra mert hatás érte....csakhogy az a hatás az összes ott lévő többi halat is érte, ők mért is nem másztak ki, tüdöt növesztve?
ha a példádnál maradva...nincs kabát senkinek, és jön a hideg..és én kabátot növesztek, és túlélem..de más nem növeszt de így is túléli, akkor rá nem hatott a hideg??? csak rám??? vagy hogy? -
Szefmester #433 Kérdésem: Szerinted csak annyi faj élt és annyi egyeddel amennyit megtaláltak? Válaszolj már erre légyszíves és akkor talán újra normálisan fogok állni hozzád. -
csimmasz #432 Folyamatosan találják meg őket, mindet sosem fogják nyilván. -
Tau Tang Wou #431 "És a nem szó benne az tényleg nem ?"
Tényleg nincs benne a "nem" szó, de most már tényleg nem értelek. -
cylontoaster #430 http://www.dailymotion.com/video/xqguiz_sivatagok-meghoditoi-david-attenborough-elet-a-foldon-7-13_animals&start=2592
Tessék. Ez kígyók kialakulásánál meglévő, ma is élő átmenetek sora.
Javaslom a sorozatot, legalább pár részt nézz meg. -
Szefmester #429 Sőt meglehet hogy azok az evolúciós elágazások végül két fajt eredményeznek nem pedig egy zsákutcát és egy sikerest. -
#428 ok, de akkor fenáll a kérdésem, hol vannak az átmeneti fajok?? a régi fossziliák, vagy a maiak? hiszen az evolució ma is zajlik:) -
Szefmester #427 Ha nem változik a környezet akkor az egyed minek változzon? te felveszel egy nagykabátot nyáron? Nem... télen felveszed? Igen... Miért? Mert megváltozott a környezet. Ha állandóan nyár lenne akkor kellene kabát? Nem? Miért? Mert nincs rá szükséged... de mi van ha hirtelen bejön a cidri? Ha nincs kabátod így jártál, míg akinek volt az felveszi és vigyorogva megy tovább.
Ha ezt nem fogod fel akkor nem tudom mit.. mellesleg fölényeskedhetsz itt az ásít... unalmasoddal, de be kéne látnod hogy míg én példákat és logikus dolgokat hoztam fel (még amikor anyáztam is) addig te csak annyit mondasz hogy: Tévedsz... vagy hogy: Nem úgy van... mert csak.
Lássuk mi a te nézeted a világmindenségről.. hidd el szívesen olvasnánk akár 2-3000 szavas cikkecskét is.. csak éppen kéne valami ami kikerül a nem és a tévedsz hatóköréből. -
#426 hülye szar zsákutcák, már rég ki kellett volna halniuk :) jobb lenne ha kollektive elharapnák saját nyakukat :) -
#425 Kelta, lehet hogy nem túlságosan célszerű átmeneti fajnak hívni, ha még ma is él valahol, ettől függetlenül ezekből rengeteg más faj alakult ki, amiknél ez egy lépcsőfok volt (fejlődésnek meg tudományos megközelítéssel semmi értelme, csak változás). Ha egyszer nincs szelekciós nyomás rajta, akkor nyugodtan életbe maradhat az is (pláne ha nem sikerül hatékonyabb változást produkálni, amivel kiszoríthatja az ahhoz képest hátrányban levő tulajdonsággal rendelkező egyedeket). -
csimmasz #424 Egyenlőre megvannak, hogy mi lessz velük az még kérdés! :) -
GixEr #423 Elvesztettem a fonalat. Vegulis mi van a geparddal? :) -
cylontoaster #422 Mondok egy jobb példát, amire tudok átmeneti állatokat.
Sok gyíkfajta átáll földalatti életre. A föld alatt a sérülékeny szemek nemhogy feleslegesek, de kimondottan hátrányosak. A kiálló, mozgást akadályozó lábak szintén.
Ezért szépen fokozatosan elveszítik ezeket.
Keresem róla a videót. -
csimmasz #421 Szerinted mi a mondókád jelentése?
És a nem szó benne az tényleg nem ?
-
Szefmester #420 "Mindenesetre bámulatos, ez a 2,4 milliárd éve feltalált tökéletesség, ami azóta se tudott tovább fejlődni. :)
Vajon mennyi idő kellett a kicsiszolódásához?"
ha egyszer az adott élettere ennyi idő alatt nem változott olyan jelentősen hogy új életképes/zsákutca válaszúthoz érjen a populáció akkor úgy maradt. ha egy fajnak semmi előnye sem származik abból hogy nagyobb lesz és pikkelyes lesz és egy harmadik tüdőlebernyegben bélgázt tartalmazva majd valami módon tüzet okádhasson, akkor azon egyedek akik csak simán nagyobbak vagy pikkelyesebbek lettek nem feltétlen fogják a génjeiket sikeresen örökíteni.
Ha holnap globálisan kijelentenék hogy csak a szőke kék szeműek párosodhatnak akkor vajon pár generáció múlva milyen lesz az uralkodó haj és szemszín? Ez evolúció, mert a szőkék és kék szeműek életben maradtak, míg a többiek nem. Te meg jöhetsz a kötözködéseddel hogy majd kontaktlencse meg hajfesték... (mint a retardált példád balesetben félkezűje), attól még ezek a csalók utódai nem lesznek szőke kék szeműek.. és ha továbbra is vadásszák őket akkor ők bizony ki fognak halni. -
#419 már a puhatestüek és a vázas halak közti átmenetet sem találták meg..pedig az nagyon nagy ugrás volt..és sehol egy átmeneti fosszilia, vagy hal, vagy puhatestű...:) -
Tau Tang Wou #418 Ugye, hogy nincs benne a "nem" szó. :) -
csimmasz #417 "Pont, hogy nekem kell az, hogy logikus legyen egy magyarázat."
? -
#416 ásít...unalmas -
#415 csakhogy ez nem átmeneti faj, hanem egy kialakult kész állatka már vagy 100millió éve..ha átmeneti, akkor mért nem fejlödött 100millió évig mássá? jobbá? -
Szefmester #414 Én kötözködöm? Mintha az első 300 kommentig türelmesen és józan érvekkel akartam alátámasztani az igazam, és miközben te annyit mondtál hogy: "csak mert szerintem nem"... Akkor ez mi ha nem kötözködés? Mint az ovis aki azt játsza hogy bármit mondanak neki ellenkezik.
Fura hogy megint egy teljesen lényegtelen kommentemre haraptál rá te is meg Kelta cimbid is.. Az előző 300ban a józan érvekre egy mondatot se... az anyázást és bunkózást már felismeritek (nyilván a saját kultúrkörödben(populációdban) az számít életképesnek és elfogadottnak), de a normális érvelést nem, vagy legalábbis ne tudjátok alkalmazni. -
cylontoaster #413 http://hu.wikipedia.org/wiki/Axolotl
http://vadonrege.blogspot.com/2010/09/kuszogeb-vagy-szemforgato-hal.html
-
Tau Tang Wou #412 A "nem" szó NEM volt benne a mondatomban, hiába beleláttad. :) -
#411 Azért az érdekes, hogy az összes lelethez odaírják: feltehöleg, vagy lehetséges, hogy ennek és ennek az állatnak az elödje, átmeneti faja..csakhogy ez nem bizonyíték...az hogy hasonlit az nem bizonyíték.
és ezek nem átmeneti fajok, hanem egykoron élt állat lelete. semmi köze a maiakhoz:) -
Tau Tang Wou #410 "ha jól tudom még most is létezik. (pl az emberi embriónál :) )"
Nem jól tudod, mert ez egy régi bukott evolúciós tanítás. -
#409 tüdős halak -
Szefmester #408 "de akkor mért nem találtak egy ilyet sem?? semmilyen átmeneti élőlény fossziliát??"
Én a bugris kis köcsög megkérdezem újra, mert látom csak az anyázás részt fogtad fel (ez is jelzi értelmi képességeid sajnos) Hogy szerinted csak azon állatok és növények éltek az elmúlt pár millió (milliárd) évben amiket megtaláltak? Komolyan az a párszáz dínó, és hangya, és szúnyog, és pocokcsontváz? Semmi több? Ha most jönnének az ufók, és beharvestelnék a teljes emberiséget úgy hogy el is visznek mindenkit, akkor a következő felemelkedő faj a régészeti kutatásai alapján azt mondaná hogy "volt valaha egy sikeres faj, az egyedszámuk lehetett pár millió is de végül kipusztultak" csak mert megtaláltak egy nagyobb városnyi csontvázat, a többi temetőt meg nem?
Ha a földön látok egy darab lábnyomot.. az is jobb lábé és 33as, akkor vajon megéri mondanom olyan baromságot hogy egy féllábú angyalka itt szállt le egy pillanatra megpihenni? Csak mert nem találtam meg a többi lábnyomot? Az nem lehet hogy azért volt csak ott nyom mert ott pocsolya volt amikor oda lépett a többi részen meg kemény talaj, és a pocsolyában megmaradt a nyoma? -
csimmasz #407 Mindíg a tályékozatlanság miatt van az evolucio elutasítása, pedig ez nem egy járvány amint mindenki elkapott!
Egyszerű józan paraszti ésszel is föl lehet fogni! -
Tau Tang Wou #406 Mindenesetre bámulatos, ez a 2,4 milliárd éve feltalált tökéletesség, ami azóta se tudott tovább fejlődni. :)
Vajon mennyi idő kellett a kicsiszolódásához? -
#405 "az hogy nem egyforma két egyed, az fajta változatosság, és nem evolució..ne keverd :)"
Ha eleget foglalkozol a témával, akkor rájössz, hogy ez egy nagy bullshit, nem tudod meghúzni a határt, hogy mi számít fajta változatosságnak, és mi nem, hány % -os genetikai különbséget engedsz meg, ami még ebbe belefér?
"ok, pl a cápák, gyakorlatilag 200millió éve ugyanolyanok:)"
Nem teljesen igaz, a cápák is ugyanúgy változtak, ma sem csak egyféle porcos hal létezik, ráadásul ha megnézed a régészeti leleteket, azért vannak eltérések a fogak között például, meg még más helyeken is. Folyamatosan változtak, alakultak és ki is haltak új fajok cápákból is. -
Tau Tang Wou #404 "Jön egy király és kijelenti hogy akinek két karja van dögöljön meg? Oké... dögöljön... de mivel az egész populációnak születésekor két karja van ezért minden születendőt ki kell nyírniuk.. így magát a populációt ölik meg.. és a király sikeresen összehozott egy evolúciós zsákutcát, hiszen az ember (de más sem) képes 1!!! generáció alatt ilyen mértékű változást eszközölni."
Minek erre szót vesztegetni?
Ebből látszik, hogy csak kötözködni akarsz és szándákosan nem akarod megérteni, amit írtam.
Mondhattam volna persze tudományosabban, hogy félkezű genetikai rendellenességgel született a főhős, de nem ezt láttam olyan fontosnak.
Persze, aki szőrszálhasogató, annak ezt hiába mondom. -
cylontoaster #403 Igen, van ilyen :)
Lentebb valahol linkeltem egy Attenborough féle sorozatot. Lényegében a törzsfejlődésen megy végig, bemutatja az egyes állomásokat, azok fontos hibáit és előnyeit, illetve egyéb tulajdonságokat. És tele van mindenféle ilyen átmeneti állattal, ahonnan tudjuk, hogy ez így ment végbe.
-
csimmasz #402 De kell mivel a világban minden ok és okozat alapján működik minden történés valami más történést idéz elő és ezek szabályok szerint működnek.
A szabályok elfogadásával el kell fogadnod azt is, hogy logikusan következik egyik dolog a másikból. -
karesz6 #401 A válasz: a kopoltyú volt előbb a tüdő a szárazra lépés után fejlődött ki.
És igen létezett a kettő egyszerre sőt ha jól tudom még most is létezik. (pl az emberi embriónál :) ) és az ebihal-béka átmenet között is. -
Szefmester #400 "ok, pl a cápák, gyakorlatilag 200millió éve ugyanolyanok"
http://www.titokzatoscapak.eoldal.hu/cikkek/a-capak-rendszerezese.html
A cápák csak ennyire nem változtak... kissé több van belőlük mint emberből a fekete, sárga, indián, és fehér.. Tuti hogy nem változtak? Kicsit sem alkalmazkodtak a más élettérhez? Azt mondod hogy ha kicserélsz két random fajt élettérben akkor ugyanolyan sikeres lesz mind a kettő? -
#399 színvonaltalan vagy, és bugris.
no comment..... -
cylontoaster #398 A gyíknak muszáj volt változnia, mert hogy eddig élt, azt nem tudta folytatni.
Ha ne tudott volna változni, kihalt volna. Kevés állat képes ekkora változást túlélni, jellemzően pont a nem túl specializáltak.
Ennek a baktériumnak nem kellett változnia, hiszen mint írtad, vígan él most is. Ha az egylábú ember is él, és szaporodik, meg a kétlábú is, akkor hiába lesz egy háromlábú ember, aki állati gyors, és minden nő álma, nem fog ez a gén elszaporodni, mert neki is lesz mondjuk 2 utóda, meg a többi 7md embernek is lesz ugyanennyi.