115
-
#75 Az emberek 95%-a akkor ne vegyen androidot. De ha mégis vesznek, akkor meg ne sírjon a szájuk hogy nem megy minden olyan zsírozottan, mint a harmadannyira összetett WP vagy iOS-platformokon. Ez egy rohadt számítógép egy komoly operációs rendszerrel. Amúgy meg széttárom mindkét kezemet: ha szarnék egy kicsit is tanulni, akkor én is a kocka szöveggel takaróznék.
Nekem is droidom van évek óta, vannak is néha problémáim, mégsem basztatom a telefonomat egész nap illetve minden nap. -
torreadorz #74 Oké egyszerüsitsünk. Vettem egy androidos HTC telefont, amin az android bugos és lassú. Továbbá van egy ismerősöm akinek androidos samu telefonja van, azon is bugos, lassú az android. Ennyi.
Ezek után milyen válaszokat kaptam:
1, csak magamra vethetek amiért másfél éve egy fostalicska HTC telefont vettem, én vagyok a hülye hogy nem néztem utánna. Ja hogy utánnanéztem és másfél éve a HTC még csúcsmárkának számított az nem lényeges.
Csak az számít hogy a kedves fórumozók szerint a vásárló a hülye mert minek vett olyan telefont. Erre nem tudok mást mondani, mint hogy aki igy gondolkozik, az remélem akkor is igy gondolkozik amikor majd a saját kocsija, háza, számítógépe, telefonja lesz selejtes.
2,az un. alap android nem bugos meg nem lassú. Nos ez lehetséges, de ez meg ki a francot érdekel? Ha gyári hibás lesz az autód mert tönkremegy a kettőstömegü lendkerék, akkor k.rvára senkit nem érdekel hogy az alap lovaskocsiban nincs kettős tömegü lendkerék...
3,Még ha lenne is jobb android verzió, nem lehet frissiteni mert a gyártók nem adnak ki a régebbi telefonokhoz frissitéseket meg újabb android verziót. Ez kőkeményen a Google sara mert sikerült kitalálnia egy igazán fostalicska terjesztési modellt az android számára. Arról nem beszélve, hogyha bármiféle security hiba esik ki az androidból, akkor a jelenlegi terjesztési modell alapján telefonok millió maradnak feltörhetőek az örökkévalóságig... Mert a gyártó nem frissit, a google nem tudja kikényszeriteni, a felhasználó meg nem fog bizonytalan forrásból származó romot telepíteni, meg maga rendszer forgatni.
Természetesen istenitsétek csak tovább az androidot, szerintem egy lassú bughalmaz, de ez mindenkinek a saját véleménye. A vitát itt lezárnám részemről, reméljük hogy 1-2 év elteltével már kiforrja magát mind a rendszer, mind a terjesztési modell, mind a gyártók. -
torreadorz #73 "Látszik még autó témához is zéró közöd van részemről kiszálltam ebből a "tartalmas" beszélgetésből."
Természetesen. Továbbra is mérhetetlen kiváncsisággal várom a videót ahol bemutatod hogy hogyan vizezik a benzint amit te a lukoilnál tankolsz. -
#72 Az a baj, hogy akik itt nagyban istenítik az androidot, azt hiszik, hogy mindenki olyan kocka, mint ők. Higgyétek el, az emberek 95%-ának kurvára nem fontos, hogy mennyire nyitott egy android, meg hogy mit össze nem lehet kutyulni, ha belemászol a kódjába. az emberek jó részének csak egy megbízható telefon kell pár alap alkalmazással, ami már mind kijött WP7-re is. az ilyeneknek tökéletes telefon, mert 1000x megbízhatóbb, mint a droid, gyorsabb, stb. az android szvsz egy használhatatlan fos, aminek semmilyen vas nem elég. legviccesebb, amikor olvastam egy cikket a Samsung Galasy S2-ről, amiben azt írták, hogy mennyire kurva jó hardvere van, a legjobb a piacon, az android is SZINTE MÁR akadás mentesen fut:D
szal a WP7 igenis egy jó alternatíva azoknak, akik beleuntak már az ájfón egyszerűségébe, használhatatlan androidot meg nem vesznek. az maradjon meg azoknak, akiknek egész nap nincs jobb dolguk, mint a telefonjukat buzerálni. -
donceleger #71 Már bocs, de pontosan tudom mi a különbség az X10 mini és xperia mini között, nem véletlenül írtam azt!
Bizony jó a hw alatta, de látom hogy laggol vazze! Miért akartok meggyőzni arról, ami szemmel látható??????
Legyen már önkritikátok androidosok!!!!!!! -
#70 OFF:Hm már valahol megakartam kérdezni hogy a lukoilnál miért "olyan olcsó" a benzin a többi kúthoz képest? -
andrejfej #69 Lehet, hogy a szolgáltatók elégedetlenek, de én azért megkockáztatnék egyet, ha felbukkanna jó áron mondjuk itt.. -
#68 Te tennéd jobban ha csöndben hallgatnád amíg ilyen szinten halvány gőzöd nincs arról amit fikázol.
És azok alapján amiket itt összehordtál, valószínűleg tized annyit nem tudsz az open source szoftverekről mint akár én, akár bárki más aki legalább már hallott róluk, ha pedig tudsz, csak ront a helyzeteden, hogy ennek ellenére beszélsz ekkora faszságokat.
Ha alap android-ot akarsz hekkelés nélkül, nexus telefont veszel, ilyen egyszerű. -
grobs #67 Nyilván az alap android sem egy mennyország, de van konzisztenciája amit sajnos a gyártók előszeretettel tesznek tönkre. A samsung kezd leszokni róla, de a htc úgy néz ki a teljes csődig erőlteti a dolgot. Az iphone4-em is fagy időnként (1 év alatt 3-4 alkalom). Ez a kommersz digitális világban benne van. A normál működést leginkább a hibás programok teszik tönkre. Erre android-nál az idióta policy miatt jó esély van. Ezért még egy kamera programot is jól meg kell nézni telepítés előtt. Az android legnagyobb hátránya, hogy erre nagyon kell figyelni, és emiatt fokozottan igaz: "a bevált dolgon ne változtass" -
#66 Nem véletlenül van egy kurvanagy developer communityje a droidos telefonoknak. Mindenki tudja hogy ez egy nyílt forráskódú rendszer, amelynek millióféle hardveren kell elfutnia. Ennélfogva a gyári szoftverrel szemben támasztott elvárásokat is ehhez kell igazítani. Nem jön be a gyári rom? Akkor felejtsd el. Válogass a jobbnál jobb főzött romok között. Jah hogy nem akarsz ezzel tökölni mert nincs időd rá vagy nem vagy power user. Akkor mi a ráknak veszel Androidos okostelefont? Főzött romok már a G1 megjelenésekor is voltak dögivel, 1 hónapon belül. -
#65 Látszik még autó témához is zéró közöd van részemről kiszálltam ebből a "tartalmas" beszélgetésből..:D
Donceleger: he??
//Xperia Mini: Ha X10mini akkor dobd el ne panaszkodj,ha Mini Pro akkor már a 2.3.4 is atomstabil rajta a telefon sebessége pedig a csúcsmodelleket (például Arc S) is odavágja mivel ugyan az a vas dobog alatta kisebb felbontású kijelzőt hajtva....:) -
torreadorz #64 Oké, akkor máshogy fogalmazok. A HTC telefonom lévő android szar. Másik ismerősömnek samuja van, az azon futó android is produkál érdekes dolgokat (néha fagy). Akkor nem mondom hogy az android szar, hanem hogy az azon a samsungon lévő androdi szar.
Csak az a baj, hogy az emberek telefont vesznek és nem androidot. Tehát elhiszem hogy az elméleti alap android nem szar, de mivel az önmagában nem müködőképes (kell hozzá egy telefon ugye ami futtatja) akkor ha az ember vesz egy tetszőleges telefont androiddal és az szar akkor az androidot fogja szidni. -
donceleger #63 Ezt beszoptad.
Az előzőből kimaradt, hogy nem mókolt ROM! -
donceleger #62 "A zártságát szídni pedig akár ios-nek akár másnak miközben a wp7-et dicséred, szintén valami félelmetes nagy tájékozatlanságra utal,..."
Te valamit félreolvastál, mert a WP-t is elutasítom, pont a zártsága miatt!
Látszik, hogy nem értesz hozzá, mert igenis próbáltam, és használtam is, pont ezen okoknál fogva váltottam, és asszonynak most is ilyen van! Sőt, a húgomnak is, aki meg ezek miatt szív most vele, már 3x volt szervizben!
Narxis
Xperia mini 2.3.4 ez megkapja majd július eleje felé az ICS-t, kíváncsi vagyok rá, ahogy azzal lesz e némi javulás! Nem sokat várok tőle amúgy, amikor a 4 magos telók tesztjénél azt olvasom, hogy laggol, holott ICS van már rajta! -
grobs #61 Vettél egy telefont a HTC-től ami köztudottan a leginkább módosított (az amazon kivételével) android-ot teszi az eszközeire a sense-nek köszönhetően. Annyira módosított, hogy bizonyos verziókat nem is tud szállítani a HTC, és a sense miatt a frissítéssel is komoly gondjaik vannak (aminek köszönhetően a HTC éppen nokia szintű mélyrepülésben van, csak a HTC-nek kevesebb az esélye).
Ezek után felsorolsz néhány hibát ami mind a sense felületben jelentkezik ... és kijelented, hogy értesz hozzá, az android szar. -
torreadorz #60 Szerintem is hagyjuk abba miszter vizes benzin. Azért ha majd egyszer ráérsz, tegyél már fel a youtubre egy videót ahogy a benzint vizezed és az elkeveredik benne...
ui:
ismerősőm meg benzinkutat vezet, szóval pontosan tudom hogy a benzint nem lehet vizezni ilyen ökörségről még csak nem is hallott. Ha át akar b@szni annak ezer meg egy egyszerübb módja van (pl. rosszul ad vissza 10-ból 5x bejön). -
#59 NOKIA???? muhahahahah :DDDD 3310es szint ment a többi nem! Nem baj afrikában még veszik a telefonjaikat :DDD -
#58 // a vizes benzin témába már csak azért se nagyon fuss bele mert 6 évet egy műhelybe húztam le és láttam pár furcsaságot (pl szarni ment AB fej suzukiban víztől,stb)... -
#57 Ellenben 1 magos 512mega ramos fujitsu siemens-et adtak el vistával és windows 7-el....
Vistra ready gép szar lassú bugos lesz akkor a microsoft a hibás? Lol...:)
Benzint vizezni igen.....És ebbe ne menj bele mert komplett hülyének fog nézni bárki aki jár autóval és tankolt már szar benzint amitől az autó gyújtása csörgött, és az autó jócskán nem ment el annyit mint a normál benzinnel....
Omg...Najó befejeztem...:D
Állj be az androidot fikázó hozzánemértő dilettáns idióták közé teis,egyel több vagy kevesebb nem mind1? :D -
torreadorz #56 Pentium 2-es gépet nem árul egyik gyártó sem win7-el mint ahogy én sem egy nokia 3210-es vettem androiddal.
Ha viszont veszek egy vista ready matricás gépet vistával és a vista szar lassú bugos lesz rajta, akkor igen a microsoftot fogom hibáztatni. Szerencsére kimaradtam ebből a körből, de mint tudjuk a fentiek miatt a vista szépen meg is bukott.
benzint vizezni.. wtf jártál fizika órára? Majd próbáld ki otthon (segítek, a fajsürüségnél keresd).
Megjegyzem, nekem nem a telefonom a sz@r, hanem a rajta futó android. A gyártót akkor hibáztatnám ha rossz helyre tette volna az antennát és nem lenne térerő, vagy kiesne a kijelző vagy hasonló. -
#55 Egyébként ha már autó....Az hogy jön ide? Csak mert a legtöbb autónál maga a gyártó csinálja az autó alkatrészeit is (persze vannak hibrid megoldások),így ha az autó szarni megy valamelyik alkatrésze miatt az autót fogom szídni a gyártóval együtt,de ha külsős ok (lásd benzin) akkor nem az autót....
Lakást szintén nem értem... Nagyon zseniális példák.:) -
#54 Tehát ha veszel egy Pentium 2-t és a windows 7 szar lassú bugos lesz rajta a microsoft a hibás...
Ha az autódba tankolsz benzint a Lukoilnál és feleannyit sem megy el az autód mint egy másik benzinkútnál tankolva akkor a benzingyártó a hibás nem a Lukoil amiért vizezi...
Logikus.:)
2012-t írunk és a mobilok ott tartanak ahol a számítógépek vagy ha úgy tetszik laptopok. Ha szart veszel utánajárás és hozzáértés nélkül ne várd el hogy tökéletes legyen,és ha nem az akkor ne a rendszer készítőit kell szídni... -
torreadorz #53 "Az vagy amiért egy HTC mögül hülyeségeket beszélsz a androidról,és amiért utánajárás/olvasás nélkül vettél egy androidos készüléket."
Aztán mégis minek kellet volna utánnajárni? Amikor vettem a HTC-ről csupa jókat irtak, és mea culpa elfelejtettelek megkérdezni személyesen téged erről...
A jókivánságaimat továbbra is fenntartom, mondom, remélem sikerül egyszer belevenned egy selejtes autóba vagy lakásba, de aztán nehogy meghalljam tőled hogy szidod azt a márkát... -
torreadorz #52 Értem, de ez engem hol érdekel? Én egy ügyfél vagyok, ha veszek egy androidos telefont és azon szarul müködik az android, akkor az androidot fogom szidni.
Szerintem ez tiszta ügy. És ahogy irtam, igen nincs kedvem visszatérni a korai windowsos meg linuxos időkbe, ahol nekem kellet drivert meg kernelt forditani meg hackelni a rendszert hogy jó legyen. 2012-őt irunk, elvárom hogy egy telefon müködjön úgy ahogy a nagykönyvben meg van irva. -
grobs #51 Ami egyik irányból előny (nagy választék) az a másik irányból hátrány (utána kell nézni mi felel meg az igényeinknek). Ahogy telik az idő még nokia wp7 telefonból is több tucat lesz egyszerre a piacon. Akkor majd ott is figyelni kell mit veszel meg. Ha zavar a sokszínűség akkor vegyél apple terméket, ott általában egy termek kategóriában egyszerre 2 ajánlat van ... egy régi és egy új.
-
#50 Az vagy amiért egy HTC mögül hülyeségeket beszélsz a androidról,és amiért utánajárás/olvasás nélkül vettél egy androidos készüléket.
Egyébként az összes telefonon ALAP android van amit a telefongyártók "testreszabnak" saját külsővel, programokkal, animációkkal,és néha jobban belenyúlnak a memóriakezelésbe és egyéb dolgokba. Arról ha egy telefongyártó szarul csinálja et és emiatt a telefon a általad említett hibákat produkálja az nem az android hanem a gyártó hibája,és ahogy írtam egy közép vagy felső kategóriás Sony vagy Samu androidon sem találkoztam ilyen gondokkal (illetve fagyasztani egyszer sikerült vhoaaaaa). -
torreadorz #49 "HTC meg....Magára vessen aki veszi,csak rossz tapasztalatokat hallottam eddig róla "
Hát ebből nekem az jött le hogy én vagyok a hülye amiért HTC-t vettem. Biztos nem tudok olvasni. -
grobs #48 Az androidot a google fejleszti. A gyártók ezt átveszik, és megpatkolják a saját cuccaikkal. kb. 30%-át cseréli le egy-egy nevesebb gyártó az alap rendszernek.
Ezért a példád sántít. A helyzet inkább a tuning műhelyekre hasonlít. Sikeres, és kevésbé sikeres tuningokról van szó amik időnként megbontják a rendszer konzisztenciáját, máskor viszont remek fejlesztések.
-
#47 Ha neked ebből az jött le hogy a vásárló a hibás...Én azt magyaráztam épp hogy a HTC a hibás nem az Android, és magára vessen aki nem néz utána mit vesz.
Egyébiránt nem jár garivesztéssel a főzött rom felrakása, Samsungék például konkrétan leszarják amíg nem a HW hibásodik meg,lévén az android mivel nyílt úgy piszkálod ahogy akarod (nem a rootolás sem jár garivesztéssel).
Te fröcsögöd az andoidra a hülyeségeket,miközben arról nem az android tehet hanem a szutyok telefongyártó. Ahogy írtam az általad említett problémákkal egy középkategóriás vagy az fölötti Samu vagy Sony telefonon sem találkoztam.
Úgyhogy szerintem itt pont te vagy az akinek vissza kéne venni és nem másokat oktatni.... -
torreadorz #46 Nos, amíg az alap androidot nem lehet feltenni garancia vesztés nélkül egy új telefonra, addig jobban tennéd ha csöndben hallgatnál.
Egyébként valószinüleg sokkal többet tudok az open source szoftverekről mint te, szóval vegyél vissza a nagy arcodból.
Ahogy írtam, nem akarok visszatérni a korai windowsos (illetve linuxos) időkbe.
Nincs kedvem főzött romot tenni a telefonomra, nem akarom rootolni, legfőképpen nem akarom magam drivert mert szoftvert fordítani.
Használni akarom a telefonom és elvárom hogyha veszek egy telefont akkor az müködjön rendeltetés szerüen. PONT.
@skynet:
Na megjött a szép magyar mentalitás is. Nem ám a telefongyártó vagy az oprendszer gyártó a hibás, hanem a user mert miért azt a telefont vette.Hát tudod mit?
kivánom neked hogy vegyél egy gyári hibás kocsit ami besz@rik alattad, meg döljön össze a házad amikor nem vagy otthon, és kivánom hogy amikor mész reklamálni az ügyintézőhöz akkor hajtson el a p.csába azzal hogy hát miért ezt az autót vetted és miért ezt a házat vetted csak magadra vessél. -
#45 Sem Sony sem Samu középkategóriától felfelé nem találkoztam az általad említett problémákkal...
HTC meg....Magára vessen aki veszi,csak rossz tapasztalatokat hallottam eddig róla (gagyi anyaghasználat,könnyen törő karcolódó kijelző, tákolt Android rendszer) -
#44 Az alap android az alap android. Ha veszel egy telefont, azon 90%, hogy nem az alap android lesz, hanem valamelyik gyarto altal modositott valtozat. A hibakert pedig az esetek 90%-aban ezek a modositasok a felelosek.
Es nem, ez rohadtul nem olyan mint a pelda amit mondtal. Latszik hogy fingod nincs a temarol, olvass utana az open source szoftver fogalmanak es hogy hogy mukodik ez az egesz, mert addig nincs mirol beszelni, nem fogok neked kiseloadast tartani. -
torreadorz #43 Mi az hogy alap android? Wtf veszek egy telefont rajta van a gyári android, nekem az az alap android.
Ez most kb. olyan mintha vennél egy kocsit amiben szar a gyári váltó, aztán valami okos ember jönne hogy hát ez egy jó autó csak a gyári váltó szar...
Kiváncsi lennék mint mondanál az autódra, hogy mekkora istenkirály... -
#42 Ezek nem az android problémái, hanem a te konkrét telefonodon lévő konkrét szar szoftver problémái. Az alap androidban semmilyen hasonló gond nincsen, minden működik. -
sanyicks #41 ilyen nekem is van hogy vagy 5 percig nem látom a telefonkönyvet bekapcs, sms-ekre is "hozzáférés a sim-hez"-t írja ki, gyak mindenre ami a sim kártyával kapcsolatos, várni kell. Csak ez egy 6 éves butafon :) -
sanyicks #40 "És itt van kilépés az egyes programokból, vagyis nem maradnak a memóriában, eleve hosszabb üzemidőt elérve ezzel és egyáltalán nem lassítva a rendszert."
Fail, itt látszik hogy úgy fröcsögsz, hogy fingod sincs a technikáról. A memória fix fogyasztású cucc, ha be van kapcsolva, fogyaszt, pont ugyanannyit fogyaszt mindenféle telítettségi szinten, akkor is ha másodpercenként gigabájtok mozognak benne, akkor is ha nem csinál semmit. Ezért is terjed mindenhol a cachelés (desktop vinfoson superfetchnek hívják az egyik részét), ami éppen azért mert a memória fogyasztás fix, teletölti mindennel amit úgy ítél meg hogy használva lesz még, így MEGTAKARÍTVA energiát, mivel nem a háttértárakról kell betöltögetni, ráadásul időt is megtakarít mert előre be van töltve. Ha más programnak kell a hely, felülírja a memóriaterületet. Ezt már a linux kernel is tudja, így az android is. -
sanyicks #39 nyilván sok hülye azt hiszi hogy mer' vindóz akkor a kod is fut rajta. Amúgy meg nyomott áron? persze hogy. Androidos cuccokat általában nem adják haszon nélkül áron alul. -
gulyasandras #38 Abszolúte láikusként lenne két kérdésem:
1. Nokia 3310-re lehet-é droidot rakni? (Kipróbálnám.)
2. Tud valaki linkelni felmérést arról, hogy a felhsználók hány százaléka van tísztában azzal, hogy milyen oprencere van a telefonon? (Hasonló a helyzet: net = kék e betű, net = facebook) -
torreadorz #37 Azért az androidnak vannak problémái.
Nekem HTC-m van, csinál fura dolgokat. Pl. ki/bekapcs után 10 percig nem mutatja a telefonkönyvben a neveket, csak a számokat. Aztán van rajta gyárilag egy rakás idióta app rajta amit nem lehet kikapcsolni ámde a háttérben fut (az egyik talán valami tőzsdeadatokat kérne le, a másik meg a hireket vagy f@sz tudja). Csak rootolva lehet őket leszedni... Vagy pl. a kedvencem amikor hiv valaki aki benne van a telefonkönyvben és mégsem mutatja a nevét csak a számát. Következő alkalommal már minden jó, de kb. 20 hivásból 1x nem mutatja a nevet...
De haveromnak samsung okostelefonja van, az meg idönként lefagy...
Szóval én pl. következőleg biztos nem droidos telefont veszek, mert f@sznak van kedve végigjátszani ugyanazt mint ami a win 98-as korszakban volt a számítógépekkel. -
sempron07 #36 Nekem a WP7-ben egyedül a metro felület tetszik, ezért annak a témáját használom az Androidomon. :)
(Motorola Defy CM 7.2)