115
-
#35 Pffff,oké tényleg hagyjuk abba....:D -
hungi #34 Na itt hagyjuk abba, a világ termelésének 99%-a p*nától az űrhajóig Kínából jön, és ez a cég történetesen a kínai elitnek gyártja a mobiljait. De hát persze a Sony az Sony! Kérdezz meg egy audiophil-t, hogy mit gondol a Sony-ról, vagy egy TV-kereskedőt, hogy Sony vagy Sharp TV-t venne-e, csodálkozni fogsz... -
#33 Nem vagyok,elég sok teló megfordult a kezemben tesztelgetés céljából alsó androidtól felsőig, nem véletlenül olcsó jó procival és átlagnál nagyobb felbontású kijelzővel az a kínai "csoda"..;) -
hungi #32 LOL milyen technológia miatt? Semmit nem mondtam arról, hogy milyen gyártó panelje van az én telómban, amúgy a Sharp ASV LCD szerintem elég jó...
Fogtam/láttam Sony telót, semmivel sem jobb összeszerelés, mint az enyém.
Szeretem az ilyen hallottam már egy emberről akinek az anyjának az ismerősének a kutyája tud olcsón típusú történeteket.
Nyilván nem vagy Sony Fan ;) -
#31 Onnantól kezdve hogy "droidfos" kár veszekedni,tipikus haterkedő barom,aki jobb készüléket egy alap 2.3.4-el nem tartott életében a kezében... -
#30 "asszonynak is droid van és nem a legolcsóbb fajtából"
Ha pontos márkát és típust írnál a rajta található android verzióval és esetleg azzal is, hogy gyári vagy főzött ROM akkor nem tűnne terelésnek ez az általánosságban megfogalmazott ostobaságok, tévhitek halmaza az androidról. Nem a legolcsóbb... kinek mi az olcsó? Van akinek a 40 ezer Ft se olcsó van akinek meg a 120ezer Ft-os okostelefon is olcsó. -
#29 Kijelzője felbontásra kisebb,látványra viszont jóval szebb a technológia miatt.
48-ért pedig ph-n levadászható független új. 42-45 körül pedig Neo V szintén ugyanezekkel a paraméterekkel. Az egész minőségéről nem beszélve...
-
hungi #28 Skynet: melyik párhuzamos univerzumban van független Xperia neo 48-ért?
Amúgy meg a kijelzője kissebb colra, felbontásra, ami azért egy telónál eléggé számít... -
#27 Abban egyetértek, hogy a symbian jobban volt használható a wp7-nél, ezzel viszont nem a symbian-t akarom dicséri, sokkal inkább a wp7-et minősíteni. Mondjuk amit az androidról mesélsz, az teljes sületlenség, látszik hogy soha nem használtad. A zártságát szídni pedig akár ios-nek akár másnak miközben a wp7-et dicséred, szintén valami félelmetes nagy tájékozatlanságra utal, a wp7 ha egy valamiben nagyot alkotott akkor az az, hogy még az ios-nél is zártabb, funkciótlanabb rendszer lett, ami azért tényleg nem kicsi dolog.
Egyébként szerintem főleg pont azért bukik a wp7-8 és a win8 is, mert a microsoft egyszerűen nem tudja, hogy hol a helye. Ugyanolyan/durvább korlátozásokat akar lenyomni az emberek torkán, mint az apple, de ezt az apple csak úgy tehette meg, hogy évtizedes munkával hype-ot, vallást épített fel maga körül, és még így sem tudják lenyomni nagyon sok ember tokán a korlátozott cuccaikat, itunes-t meg a sok másik szart. Az ms-nek nemhogy hype-ja nincs, de talán pont az ellenkezője van, ha a nevüket hallja az ember, inkább menekül, de legjobb esetben is csak közömbös. Kb az "amit szabad jupiternek" mondás jellemzi a helyzetüket. Nálük biztosan nem fog működni ez a "korlátozzunk mindent szarrá" politika amit az apple csinál, ezért buknak. -
sempron07 #26 Ott szúrja el a Nokia, hogy KIZÁRÓLAG csak Symbian és WP7-tel árulja a készülékeit. Semmi baj nincs ezekkel, sokaknak ez tetszik, de a legtöbb embernek Android kell. Kiadhatnának egy telefont Androiddal, miután kibékültek Gúgölékkel.
Még olcsóbb is lenne, de legalább a lehetőséget biztosítsák.
Symbian már tényleg szörnyen elavult, nem csoda, hogy szakítanak vele.
Android alá tényleg kell vas, de ne csodálkozzon az, akinek esetleg belassul egy 10.000 Forintos telefon alatt.
Az alkalmazásokat meg egy gombnyomásra be lehet zárni, hosszan nyomva a visszalépés gombot. (Régebbi androidokon nincs, de le lehet tölteni hozzá egy appot)
Van egy ismerősöm, aki nem hisz a modern telefonokban... Látom rajta, hogy folyton kíváncsiskodik, és kérdezget, hogy tudja-e ezt, tudja-e azt a telefonom.
Eddig minden kérdésemre az volt a válasz, hogy "van rá olyan program"....
Azóta azzal viccelődik: "kávét főzni tud? nem, de VAN AZ A PROGRAM" xDD -
#25 48-ért van Xperia Neo hasonló paraméterekkel jobb videóvezérlővel,Ics-el.:)
Középkategóriában és felsőkategória aljában Sony verhetetlen ár/teljesítmény szinten. -
Azorut #24 Hát nem tudom, alapból miért a szolgáltatók panaszkodnak? Felhasználóktól én eddig túlnyomóan pozitív véleményt hallottam. Nekem is tetszik egyébként és inkább vennék egy lumia 710-et mint egy galaxy s plust (ha jól tudom nagyjából egy árban vannak). -
hungi #23 Ja és a Zopomobile-nak van egy ZP200-as modellje + 100$-ért, ami szemüveg nélküli 3D-s kijelzős, 1GB rammal, HDMI kimenettel... -
hungi #22 Sajnos kicsit a Google tehet arról, hogy az Android-os telefon gyártóknak nem szabott követelményeket.
Nem reklámnak szánom, de:
Asszonynak most vettem egy gyönyörű, fehér Zopo ZP100-as kínai telefont, a végre piacra dobott Mediatek mtk6575-ös arm cortex9-es 1Ghz-es procijával, 960x540 pixeles 4.3"-os kijelző, 512MB ram, 4GB rom, Android 2.3.7, hd videó, 5 mpx fotó, duál sim, gps, minden ami kell.
Boot idő kb. 4-5 másodperc, nem tudom hogy csinálták, de k*rvajól van optimalizálva, minden azonnal ugrik, az ismerősöm HTC sensation telójához képest is gyorsabb. Két hét alatt nulla lassulás, lagolás, reboot, force close, "várjon az alkalmazás nem válaszol" és társai.
Ennyiért (46-48000 Ft) itthon egy szar alja Samsungot kaptam volna...
Meg is fogadtam, hogy soha többet "magyar" mobilcégtől telefont, akármilyen nagy név gyártotta... -
caius marius #21 Ùgyám. Vesz a paraszt 20ezerért egy telefont aztán meg kiabál, hogy ő nem ezt akarta, meg hogy a régi az jobb volt. Ha az ember fijja jó telót akar akkor azért már akkor is fizetni kellett amikor a nokia még király volt. Pedig az jó rég volt! :-) -
#20 WP-nek olyan követelményeket adott meg a Microfost,nehéz lenne abból szar telefont összehozni (1ghz proci minimum,stbstb). A felsőkategóriába készül minden egyes darab. Viszont az eddig megjelent nokia wp-os készülékek pl az itt fent képeke lévő is valami elképesztő ronda..:D
Tomboy, ha ilyen hw mellé rakják a androidot akkor nincs semmi baj (lásd pl Xperia Arc,amit számtala összehasonlításban a Iphone 4 fölé emelnek joggal).
Androidot nem az alsókategóriás készülékekből fakadó fórumos problémázó idióták s hírverések alapján kell megítélni,hanem kézbe kell venni egy legalább 40-50ezres készüléket és láss csodát....:) -
tomboy013 #19 Az kéne még hogy a Nokiákra is Andoidot tegyenek.... Muszáj lennék IPhone-t venni. Remélem megjelenik később Magyarországon a Lumia 900 mert arra szivesen beruháznék. A 800-ast is csak azért nem veszem meg mert kicsi a kijelzője és sok a felesleges helypazarlás a telefon alján. Amúgy szép igényes darab. Arról nem is beszélve hogy a számomra legkirályabb oprendszer fut rajta, ami tökéletesen illik a telefen dizájnhoz. -
SanMaster #18 Egy rövid megjegyzés. A régi Nokia 5800 telefonomat (Symbianos) ájfón killer (így hirdette a Nokia) próbáltam eladni. Nem sikerült! Én egy rakat pénzért vettem anno, most pedig 10e Ft se akarta megvenni senki a Vaterán. Inkább megtartom, jó lesz valamire.... Hallottam valami telefon hajító versenyről? Finnországban? :P
Az ellenpélda. Haverom iPhone 3G-t most adta el a Vaterán 40e Ft ért. Többen licitáltak rá, elment mint a szél. Régi teló, és még mindig tartja az értékét.
Nokia..pffff... én sajnálom. Barom Ellop (vagy mi a rák a neve) -
#17 Érdekes meglátásaid vannak, én épp az ellenkezőjét tapasztalom. Párom droidos telefont használ, és bölcsész. Ez mindent elmond ;) Apám céges BB után kapott droidos telót, ő is teljesen meg van vele elégedve. Anyád szintén droidos telót bütyköl, semmi gondja vele.
Apám és anyám GPS-ként is használják, anyám jútúbra, zenehallgatásra.
Nekem egy alsó kategóriás HTC Wildfire-öm van, eddig gyári rom volt rajta, teljesen hibátlan volt, kb 1 hónapja felturbóztam cyanogenmoddal, mintha kaptam volna egy új telót :) Folyamatos wifi (otthon), auto fényerő, folyamatos adatkapcsolat (mindenhol máshol) és szinkron mellett nevetve megy 4-5 napot. Igaz nem egy erőgép, de én nem játszani tartom a telefont, hanem azért hogy:
Telefonáljak vele, netet elérjem bárhonnan, céges/privát levelezés, calendar, zene, rádió, jútúb, fészbuk, g+, stb. Ezekre tökéletes, eszem ágában sincs lecserélni, pedig nyomkodtam már almás telefont is (kényelmes, nagyon felhasználóbarát az ios, de ha azt kéne csinálnia, amit a droiddal csinálok, akkor naponta kapkodhatnék töltő után, abból pedig köszi nem kérek.
Igaz nem futnak rajta a csúcs 3D-s játékok, de az UI folyamatos, nem laggol, és amire nekem kell, tökéletes :)
MS Nokiát pedig komolyan sajnálom. Minél több piaci szereplő van, annál kiélezettebb a verseny, annál jobban járunk mi, felhasználók. De per pill a WP7 nem életképes alternatíva a droid és az alma mellett. Lehet hogy a jövőben az lesz a jó desktop szinkron miatt, de az majd a wp8/win8 környékén lesz, és per pill a sikeres win7 mellett a win8-nak nincs olyan eget verő újítása, ami miatt megérné a váltás. Sőt.
BTW droidos nokiára én is rámennék ;) -
caius marius #16 Úgy emlékszem a nokia lerázta magáról a sybiant. Nem gondolod, hogy ez nem véltlen? Szerintem csak látták ők is, hogy ez az egész egy nagy darab kaka.
Akkora kijelzővel, ammekorát az inconnected pipol csinál, bármilyen telefon elmenne napokig.
Samu tabom pl. kilépteti a programokat bizonyos szám felett, ùgyhogy ez sem jött be. A htcnél eddig emiatt nem volt még sem fagyásom sem lassulásom.
De ha ez téged annyira zavar akkor irány a play és találsz rá megoldást. -
donceleger #15 Mint említettem próbáltam, és jelenleg is van droid a családban, illetve ismerősök is panaszkodnak erre a "legmodernebb csúzlira"!
Névjegyzékhez másodpercek kellenek! Na persze! Ha tényleg lenne symbianos telód akkor nem mondanál ekkora ökörséget! Még is milyen telód volt, kíváncsi lennék rá?! Ne keverd az S40-et meg az S60-at a symbianossal!
A Belle rendszer keresztbe-hosszába lenyeli a droidfost megbízhatóságban, üzemidőben. És itt van kilépés az egyes programokból, vagyis nem maradnak a memóriában, eleve hosszabb üzemidőt elérve ezzel és egyáltalán nem lassítva a rendszert. Míg a droidfosnál nincs kilépés, csak elhagyni tudod a programot, ha be akard zárni akkor külön menüpont. Ez giga LOL! És pont ilyen a nagytudású iOS is. Haver iPhone-ja a menübe kb 5 mp után volt hajlandó bemenni, mert elfelejtette bezárogatni a programokat! Vicces és szar egyben!
Ha a Symbi 10 forintot sem ér, akkor a többi rendszer gyártójának nekem kellene fizetnie, hoyg használjam ezeket a fos rendszereket, méghozzá nem is keveset, amiért hajlandó lennék megkeseríteni az életemet ilyen fosokkal! -
hunwhite #14 Szerintem el akarják adni a nokiát azért teszik tönkre a dilettáns vezetői.... -
#13 Én is örülnék ha lenne symbiannak folytatása az N8asnak nagyobb kijelzővel szerelt utódja... Android tipikusan úgy néz ki mint valami szedett vedett kínai bóvli. Bizom a Windowsos telefonokban, de ez a LUMIA nekem se jön be. -
caius marius #12 "Folyamatos bugokkal teli, laggol - nem lehet alá rakni olyan vasat ami folyékonyan vinné, randoom indít programokat amik gyakran a pénztárcát is megsínylik, fagy, újraindul stb.... "
Ezeket meg honnan veszed? Nekem két droidom is van ilyeneket mégsem csinál.
Lehet, h valamit Te ba....l el nem gondolod?
Ja és van symbianom is na az tényleg szar! Olyan lassù, hogy egy szaros névjegyzékhez is másodpercek kellenek, az egész úgy ahogy van 10 forintot nem ér. Összehasonlítani egy androiddal vagy azbalmával az nevetséges. Kb mintha az ősember bunkòját hasonlítanád e legmodernebb csùzlihoz. Ne eröltesd. Örülök a nokia kudarcának mert régen jòl megszopattak a szaros telefonjukkal, hát most akkor szopjanak ők is. Fellengzős idióta banda... -
donceleger #11 Sokan veszik az androidot mert a tömeg is azt veszi, míg más rendszereket ki sem próbálnak, csak hallomásból szar ezért rá se néznek! Pedig az android amennyire népszerű, annyira szar is.
Folyamatos bugokkal teli, laggol - nem lehet alá rakni olyan vasat ami folyékonyan vinné, randoom indít programokat amik gyakran a pénztárcát is megsínylik, fagy, újraindul stb.... Ez vicc egy ekkora óriástól! És mielőtt jönnének a trollok hogy mennyire hülye vagyok, igen próbáltam, és asszonynak is droid van és nem a legolcsóbb fajtából, és ott néha ott szitkozódik mellett az ágyban, mikor nyomogatja a készülékét.
A WP nem terjedt el eléggé, hát mert nem kell az embereknek. Erről nem a Nokia tehet, mert eddig sem kellett, s ezután sem fog!
Az iOS meg nagyon zárt és semmivel sem kompatibilis!
Marad a Symbian és nem véletlen, hogy Symbis telóm is van. Az egyetlen értelmes megbízható rendszer. Kicsit lassabb ez igaz, de legalább megbízhatóan teszi a dolgát!
Jobban tenni a Nokia, ha visszatérne ehhez a redszerhez. -
#10 Ja, ez nagy dicsőség. Véletlenül se az összes eladott számot nézd. A lényeg, hogy amazonon a top10-ben van, vállon veregethetik magukat a nokiánál elopék. :D -
#9 Nehogy már ne lehessen kritizálni valamit csak azért mert mások már megtették. Nem tetszik akkor ne olvasd. -
#8 Bizony sok, foleg az olyan marha aki felulertekeli ezeket a wp7es fostalicskakat az ilyen oldalakon... -
#7 csodalkozol ?? sok marha van a vilagon !! -
#6 nem szar , csak KaKa ! ! ! es tuti nem lesz jovoje.
Es az meg foleg unszimpatikus hogy a 'szoveg' direkt akkora hogy huzni kellesen az oldalt hogy elolvashasd. -
#5 Szar a WP7?:D Amazonon a TOP 10 rated telefonból 6 WP7-es teló és azért vegyük figyelembe, hogy androidos telóból 100x több van.
-
SlayR #4 Érdekes, hogy azok akik úgy értenek a telefonokhoz és nem divatot követve már pedig nem kevés ilyen ismerősöm van az mind dicséri a wp7es cuccokat szal valahogy ezek a cikkek nekem úgy tünnek ez az igazi felhasználó megvezető féle....Androidról meg annyi a véleményem R2D2nak jobb volt....mindenki azt mond amit akar csak nem kell mindent elhinni :) -
#3 *nem pedig arról van szó -
#2 Pedig itt piaci versenyhelyzet van ha teszik ha nem, és az marad talpon aki jobb készülékeket készít jobb szoftverrel, és többet ad el belőlük nem pedig arról hogy pár fanboynak tetszik-e a helyzet vagy nem.
A Nokiának úgy néz ki nem volt elég egyszer megdőlni a Symbiannal, kellett nekik a WP is hogy még egyszer megdőljenek, gratulálok.
Bezzeg az Androidon még az Alcatel meg a ZTE, a Huawei (ki?) is meghízott.
Az 5110-es sikeréből nem lehet megélni 2012-ben.
Egykor a Motorola volt a legnagyobb gyártó, ők is buktak a hasonló politikájuk miatt.
Ma már a név kevés ahhoz hogy eladja az elavult, versenyképtelen készülékeket, és ebből mi userek profitálunk a legjobban. A Nokia meg elmehet a francba. Vagy beszállnak a droid bizniszbe, vagy végük. -
SlayR #1 Kezd unalmas lenni már ami kintről is árad a Nokia "ellen" akinek nem tetszik nem veszi vigye a samsung óriás számológép telefonklónjait vagy a rágott almát de ezt a nokia elleni hisztit befejezhetnék...