Lehet egy négyéves olyan okos, mint Einstein?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én itt be is fejezem. További jó vitatkozást! 😊
]-[7]-[
Wow, ez nekem új. Az a vicc megvan hogy:
"-Tudsz úszni?
-Nem.
-És ha fizetek érte?
"...
]-[7]-[
Minden csak nézõpont kérdése, ezek a számok szerintem azt mutatják, ki mennyire jól tölti ki a tesztet - tehát ha arra keresel embert, hogy IQ tesztek kitöltésével foglalkoztasd, akkor nyugodtan alapozhatsz rá. Minden más esetben ez max. egy támpontot jelent az illetõ alkalmasságának eldöntéséhez, és ezt azért jó esetben magától felfogja minden érintett, IQ-tól függetlenül.
]-[7]-[
Teljes mértékben egyetértek amit írtál 7HTH7
Az idõkorlátos intelligenciatesztek régesrég elavultak, nem mérvadók.
]-[7]-[
Ha idõtényezõs intelligatesztre alapozol abban a csimpánzok nagyságrendekkel jobbak, mint az emberek. Nekik a helyzetfelismeréshez és döntéshez nagyjából tized annyi idõ is elég mint egy embernek.
Ez amit te most intelligencia tesztnek minõsítettél valójában csak egy reakcióidõ mérés.
Az olyan intelligenciateszteknél, ahol nincs idõkorlát az ember teljesít jobban. Ezért pontosan ennek kellene mérvadónak lennie, tekintve, hogy elvileg az ember intelligensebb állat, mint a csimpánz.
]-[7]-[
]-[7]-[
Ez annak köszönhetõ, hogy mikor a módszerüket kidolgozták még nem tudtak arról, hogy az ember memóriája és reakcióideje nagyságrendekkel rosszabb az emberszabású majmokétól, fõleg a csimpánzokétól.
Lentebb egy videót linkeltem a csimpánzokkal és emberekkel végzett tesztek egyikérõl. Ha tényleg olyan fontos a memória és a reakcióidõ, mint azt a menza állítja, akkor igazítsuk a teszteket az átlagos csimpánzok reakcióidejéhez és memóriájához. Ebben az esetben csak csimpánzok lesznek Menza tagok, de szinte mind. Talán egy-két vadászpilótának lenne még valamennyi esélye bejutni, de õk is csak épphogy átcsúsznának a határon.
Ha a Menzának lenne igaza, akkor most a csimpánzok építenének ûrhajókat és nem az emberek.
]-[7]-[
Plusz még évi 8k-t is le kell pengetni ha elmúltál 24, egyébként 4k. Persze csak ha akarsz tag lenni. Mondjuk ezért kapsz egy folyóiratot meg pár apróságot. Lehet, ha ingyen lenne az interneten kitölthetõ, akkor nem is lenne annyira "elit".
Egyébként félreérthetõ voltam alant: nem a kislánnyal van bajom, még jó hogy, büszke lehet magára, ahogy a szülei is. A probléma az IQ értékek túlbecslésével van. A Mensa pedig csak egy jól hangzó csoport, ami ehhez hasonló hírekkel vadászik elismerésre.
Gaming is believing.
A reakcióidõt és memóriát a problémamegoldó képességtõl külön kell mérni vagy legalábbis nem erre a kettõre kell alapozni a teszteket, mint azt a Menza teszi.
]-[7]-[
Szóval nem kéne lebecsülni az IQ szerepét, de túlbecsülni sem.
Milyen képességet? A gyors válaszadás csak a hülyeséget méri, ha valaki intelligensebb akkor vélhetõen az azt jelenti hogy az agya "bonyolultabb", több idegpálya, több idegkapcsolat stb stb. Ebbõl következõen sokkal több kombinációt forgat meg az agy, ámde ez több ideig is tart.
Az én logikám alapján ez azt jelenti hogy ha van két ember, egy kisebb és egy nagyobb intelligenciával rendelkezõ, de mindkettõ rendelkezik egy rövid idejü feladat megoldásához szükséges intelligenciával akkor a kisebb IQ-val rendelkezõ fog hamarabb megoldást találni.
Ellenben egy komplexebb összetett feladaton meg elvérezne.
Egyébként meg, az IQ csak egy szám, olyan mint a megapixel a fényképezõgépeknél. Bizonyos határok közt kell lennie, de ha az megvan akkor a fénykép minõségét már teljesen más dolgok befolyásolják, pl optika, szenzor méret stb. Persze parasztvakitásnak jó mert az emberek fejében az van hogy 10>5 tehát a 10 megapixeles biztos 2x olyan jó mint az 5-ös, akkor is ha a 10-es egy mobiltelefon kamerája a másik meg egy DSLR.
]-[7]-[
http://indavideo.hu/video/Csimpanzok_vs_emberek_memoria_teszt
Ennek ellenére mégsem a csimpánzok építenek ûrhajókat, hanem mi emberek 😊
]-[7]-[
Akkor az a rossz hírem, hogy a csimpánzok porig alázzák a legértelmesebb embereket is ebben a tekintetben. Nekik sokkal kevesebb idõ kell a döntéshozáshoz és a memóriájuk is sokkal jobb, mint az embereknek.
]-[7]-[
bekerült a világ újságjaiba, portáljaira, ismerik, van marketing értéke, lehet hogy már benne van a fejvadász cégek látókörében, a kiscsaj elõtt komoly jövõ áll, tuti nem fog csórón meghalni, azon se lennék meglepõdve, ha 16-17 évesen diplomázna, mivel már van pár év elõnye a generációjához képest és láthatóan szeret tanulni is (vagy csak a szülei köcsögök)
Gaming is believing.
egyébként én szeretem az IQ teszteket, lehet velük mérni a saját fejlõdésem. de emberek összehasonlítására pont az agyi képességek összetettsége miatt alkalmatlan szvsz.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Mensa az a club amit anno valami unatkozó gazdag öregúr kitalált mert a könyvklub meg a szivartársaság már bezárt.
Van egy olyan érzésem, hogy ha felhívnám a Mensat azzal, hogy egy jelentõsebb összeggel megtámogatnám õket, tudnának nekem olyan tesztet összeállítani ahol elérném a tagsághoz szükséges szintet...
Én általában lassabban értem meg a feladatokat mint a többi ember, ellenben könnyedén megoldom azt is amit sokan mások nem képesek.
Ez okból is fordul elõ, hogy egy kiváló tudós esetén átlagos intelligenciát mérhetnek ezekkel a tesztekkel. Az átlag feletti intelligencia nem feltétlen társul a gyors érzékeléssel, gyors döntéshozó képességgel, jó reflexekkel, stb. Csak errõl valahogy sokan megfeledkeznek. Például a Menza oldalán található teszt is ilyen a 10-15 másodperces feladataival.
]-[7]-[
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
...Mensa marketing koordinátora (ROFL)
...mint Albert Einstein (160) ??? albert jó volt, de iq tesztelve nem volt.
p.s. ez tényleg a tudomány rovatban jelent meg? 😮
és közben afrikában éheznek a gyerekek?
p.s. a szép, hogy a gyerekeknél szorozzák, de nekem a sörök? nem kõbányai világos volt, hanem a jó kemény (csapolt) budvar
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bud%C4%9Bjovick%C3%BD_Budvar
ebbõl is a
Budweiser Budvar (5,0% vol.) svetlý le¾iak
jah, a lényeg - csak nehogy a terrorrristák a wrigleyt megtuggyák... 😉
"Az IQ tesztek adott korcsoportokon belül értékelendõk" - mondta az amerikai Mensa pszichológusa, aki szerint lehetetlen a különbözõ korcsoportok IQ szintjeinek összevetése.
Ez mit jelent egy 2,5 éves srácnál? Lehúzta maga után a wc-t?
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Vagy mondhatnám úgy is, hogy tapasztalataim szerint az IQ-hányados nem jelent semmit. Legalábbis 100 és 140 között - bár ez többé-kevésbé csak tipp, lehet, hogy tágabb ez az intervallum.
\"A vallást, mint a nép illuzórikus boldogságát megszüntetni annyi, mint a nép valóságos boldogságát követelni.\" Karl Marx
往前看同志
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>