Hibásak a fénynél gyorsabb neutrínó eredmények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csakhogy nem rendszer, azaz nincs saját belsõ energiatartalma, ebbõl következõen tömege. Mérete a legkisebb ami létezik, tíz, vagy talán még több nagyságrenddel kisebb mint egy kvark.
Szerintem mindenhol ott van, valójában ez adja a teret, ez a tér "szövete".
Nincs középpontja, mert nem úgy tágul, hogy a végénél megnõ, hanem úgy, hogy két tetszõleges pontja közé tér nõ. Ebbõl pedig az következik, hogy minden pontja az Univerzumnak ugyanaz az egy pont volt hajdanán.
Ezért is van az, hogy a háttérsugárzása homogén, és minden irányban azonos nagyjából. Ha nem így lenne, akkor nem is érzékelhetnénk, mert az õsrobbanás sugárzása már régen eltûnt volna arra felé, amerre terjedne az állítólagos központból.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Nem mondod, hogy nem hallottál még a fotonról?
Mert az elektromágneses hullámok közvetítõje a foton. Ha kicsi a frekvenciája, akkor rádiohullám, ha nagyobb, akkor fény, ha még nagyobb, akkor röntgensugárzás.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
"Egyébként - errõl szintén nem kívánok vitázni - arról sem vagyok meggyõzõdve, hogy az elektromágneses hullámoknak nincs anyagi közvetítõje, maximum még nem ismerjük."
Nagyon nem errõl van szó, mindössze az volt a kérdés, hogy szükséges e !tömeggel rendelkezõ! részecske hozzá. Igazából itt derült ki, hogy nem olvastad el figyelmesen a beszélgetést.
Hogy mire szolgáltál rá és mire nem, arról nem kívánok vitázni. A példád akkor is sületlenség volt. Szerintem ezt ne ragozzuk tovább.
Egyébként az elsõ hozzászólástól kezdve végigolvastam mindet. Volt itt sok tévedés, de nem kívántam errõl a témakörrõl vitázni, csak a te rossz példádra reagáltam. Megtartom magamnak a véleményemet.
És létezik fénnyomás is ami a mûholdakat löködi. <#whatever>#whatever>
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Persze ettõl még nem dõlt össze a világ, még lehet a 9D modell igaz, de ez a 60 nanoszekundum nagyon jól jött volna nekem..... :(
http://www.tradeximp.com/
A tér anyag és annak a legegyszerûbb anyaginak kell lennie.
A foton bozon, vagyis egész spinû részecske. Abból soha nem fogsz feles spinû részecskét (fermiont) csinálni. Hacsak nincs "félfoton". :)
Lehet, hogy a most ismert elemi részecskét mind valamilyen más "abszolút elemi részecske" különbözõ megnyilvánulásai, de az az "abszolút elemi részecske" biztos nem a foton.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Lehet, hogy a most ismert elemi részecskét mind valamilyen más "abszolút elemi részecske" különbözõ megnyilvánulásai, de az az "abszolút elemi részecske" biztos nem a foton.
A kvarkok alatt vagy tíz nagyságrenddel vannak az ún. "húrok".
Tehát ha egy hidrogénatom akkora lenne mint a Naprendszer akkor egy ilyen "húr" kisebb lenne egy vírusnál.
Ezeket a mélységeket csak következtetni lehet.
... és szerintem a legalján az van amit fotonnak nevezünk.
Ez az alapanyag, ez elbomlani már nem tud, létezése tehát örök.
De a dolog elképzelhetetlen úgy, hogy ha egy atomot vagy részecskét elhagy egy Higgs-bozon akkor annak lenullázódik a tömege.
Sok részecske egymásba átalakul, illetve "osztódással" más részecskékké változnak.
Ha egy atom -(akár csak egy hidrogén atom) teljes hullámrendszerét láthatnánk elképesztõen bonyolultnak látnánk.
Nem arról van szó, hogy egy golyócska körül kering egy icipici golyócska.
Ez is azt támasztja alá. hogy a részecskék hullámrendszerek.
De amint zárt hullámot ír le a mozgása, megjelenik a tehetetlenség mint tulajdonság. (Vagyis energiát kell befektetni ahhoz, hogy odébb told).
Tehát ez adja ezt a tulajdonságot, nincs szükség ehhez részecskére.
Ha már ezekért a tulajdonságokért-kölcsönhatásokért felelõs részecskék megvannak, akkor miért ne találhatnánk meg akár a gravitont vagy a higgs bozont? Persze ezek valószínûleg mint a többi és ahogy te is elmondod hullámként írhatóak le, de attól még megvannak a részecske megfelelõik is. Nem tudom mi az igazság egyébként, de kíváncsian várom :)
Energia önmagában nem létezhet, az tulajdonsága az anyagnak.
A fény energia terjedése valamilyen anyagi rendszertõl mint forrástól.
Gyorsulása és lassulása nincs, tehát nem részecskék röpködnek a térben, hanem maga a tér anyaga kvantált, és egy ilyen kvantált rész az amit fotonnak nevezünk.
Természetesen az utolsó, egy anyagi rendszerrel kapcsolatba lépõ fotonnak "ütése" is van, ezért a kettõs természet tapasztalata.
Minden szubatomi részecske hullám.
Egy atom nem más mint egy bonyolult hullámrendszer, melynek összes energiája átszámolható tömeggé. Valójában tehát a kis térrészbe zárt energia az ami a tehetetlenséget, illetve a tömeget adja.
Természetesen a mélyben ott van valami ami rezeg, ami hullámzik.
Több meggondolásból szerintem ez a foton.
Magyarán fotonok rezgésrendszereibõl fölépíthetõ az a Világ amit tapasztalunk.
Csakhogy semmilyen modell nem fedi teljesen a valóságot.
Azt tudjuk, hogy ha két foton összekoccan akkor egy elektron és egy pozitron keletkezik, mindkettõnek tömege van.
Ha elektron és pozitron találkozik akkor eltûnnek, és elektromágneses hullám terjed tova. (Úgy is írhatnám, hogy fotonokká válnak.
Mi következik ebbõl, hogy ha két tömeg nélküli foton összekoccan, akkor két ellentétes fázisú állóhullám keletkezik (pozitron és elektron), valamint, hogy az állóhullám energiatartalma adja a tehetetlenséget (a tömeget mint tulajdonságot). Vagyis nem kell hozzá külön részecske.
Így logikus.
Ez egyébként megfelel az einsteini E=mc2 formulának is.