86
-
Artyy #6 A normális légkör alatt az ember által elviselhető légkörre gondolnak. A Marsnak mivel kicsi a tömege a gravitációs ereje is kisebb így a felszíni légnyomás mindössze 0,75%-a a földének. Hamar meghalna egy ember abban a légnyomásban. -
caius marius #5 Hàt igen. Mikor megtalàltàk csak kapkodtàk a fejüket, hogy jè meg hù. Ez amolyan amerikás kijelentés. Mink mán tuggyuk a tutit.
-
caius marius #4 "A Mars túl kis tömegű ahhoz, hogy normális légkört sokáig meg tudjon tartani."
Mi az, hogy normàlis? A Titàn is rendelkezik lègkörrel. -
lapaleves #3 ezekre az összeesküvés-elméleteidre néha őszintén rácsodálkozok, mert szerintem ezek a "hangok" nem léteznek az általad emlegetett minőségben. vagy csak belül.
mindamellett éppen az éhenhalás felé csapatunk itt is, szóval hála istennek nem fenyeget a veszély, hogy megszálljuk szegény szomszédot.
a cikkhez annyit, hogy szerintem azért elég bátor olyanokat kijelenteni, hogy a "mars egészére" meg "5000 év". persze nyilván nagyon jól alátámasztott kijelentés, de épp nemrég találtunk tök új életformákat a kicsit alaposabban ismert földön is. szóval ezt 15 műholdból meg 7 távirányítós autóból így kijelenteni kicsit merész az én józan belátásom szerint. -
halgatyó #2 Ez várható volt, szerintem.
A Mars túl kis tömegű ahhoz, hogy normális légkört sokáig meg tudjon tartani. A napsugárzás sem túl erős, ami az élet kialakulásának feltétele. Persze, ha tényleg máshonnan jött az élet, ahogyan a pánspermia elmélet állítja, akkor ez utóbbi 2 megálapítás nem mérvadó. (Én nem nagyon hiszek ebben a pánspermia dologban)
Az, hogy a Marson nem találtak életet, számunkra inkább jó, mint rossz. Nem lesznek a szokott disszonáns hangok a civilizáció-ellenesek részéről, hogy ó jaaaajj vigyázzunk az ottani környezetre, tilos legyen odamenni! Meg hogy összefertőzzük a Földet... aztán végül megtiltanák a Mars megközelítését.
Sajnos, már jól ismerhetjük ezeket a figurákat és ezeket a hangokat.
Így viszont mehetünk. -
noland #1 háhá, én vagyok az első ember aki a fórum talajára lépett! Nagy lépés volt!