Halálos egyensúly

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazad van, inkább nem veszem föl amit ír.
Írtam egy számot, iróniáról hallotál már buta pöcs?

Svájcban azért megy ilyen szinten mert ott iszonyúan fel van darabolva az egész, és mindenki tudja felügyelni a másikat.

Ebbõl az okból mindig lesz egy olyan aki ha a nagyobb elkövet valamit az jelenteni fogja. Meg hát igen ott mindenrõl népszavazás van, nekik nincsen Orbán Viktoruk.

hdo
Troll, ne etesd! 😄

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Te valamit nagyon félre olvastál jóember!
Számolni azt azért meg kellene tanulni, 1971-2011 ig az csak 40 bár lehet tévedek én csak egy buta pöcs vagyok.
És hol olvastál diplomáról, úristen!
És még ez ugat, legalább olvass vissza te buta pöcs.
"Egy frnacia forradalom jellegû esemény lenne a gyógymód."

Nem nyero, ott is par ev alatt diktatura lett belole. Az rendben, hogy a forradalom utan nem voltak nemesek, de a napololeoni diktaturabol meg haboru lett es meg azok is meghaltak akiket az egesz forradalom nem erdekelt.

Ellenben a svajci rendszer valamivel jobb. Ott valamiert mukodik meg valamennyire a demokracia es meg a gazdagok is elismerik a tobbseg donteset. Kozvetlen demokracia van, mindenrol nepszavaznak, van amirol helyi, van amirol orszagos szinten. Lassu es draga, de jo.
Igen, pont ez a baj, hogy nincs kontroll, ez nyilvánvalóan a hatalom birtokosai számára ellenérdek, az egyéneknek viszont érdek, ha lenne egy egyensúly akkor mûködhetne is.
Szeretem amikor ilyen csimmasz félék azt próbálják bemesélni hogy õk 50 éves 3842 diplomás tudósok akik feltaláltak 2138231921 dolgot.

buta pöcs

Itt olyan esetrõl beszélünk amikor az önbíráskodás gyakorlat.
De mondjuk próbálj meg keresztbe tenni egy olyan egyénnek aki a bûnözésbõl él, hidd el csak magadnak ártasz az esetek 90% ban.
Molnibalage
Meglaol bazdmeg...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hdo
Egyetlen forma állat nem így mûködik, ez az állatvilág törvénye, hogy bármilyen hierarchikus rendszerben a nagyok vannak felül!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Dehogynincs gyógymód. Egy frnacia forradalom jellegû esemény lenne a gyógymód.
Az egyszerû embernek soha semmilyen ellenõrzési joga nem volt. Sehol. Ezek csak ábrándok. Egy a hierarchiára építõ társadalomban olyan mint a "kicsik" kontrollja a "nagyok" felett nem lehet más csak ábránd. Egyszerûen azért mert az ember forma állat nem így mûködik.

往前看同志

hdo
Cigányok körében igen.

Ha már Olaszországot említed, ki is azaz embör aki rendelkezik szinte minden tv felett? Na ott aztán lehet szólásszabadság. Ehe persze. Mondjad csak úgysem hallja senki...

"És nehogy már azt képzeljük, hogy ha egy akárki elintéz egy bûnözõt, akkor onnantól kezdve majd elkerülik a többiek.
Kinyírják az egész családját vele együtt, ez van."

Sok filmet nézel sztem. Szerintem ma Mo-n nem jellemzõ a vendetta. 😊

往前看同志

A gond mindig az, ki áll a hatalom mögött és milyen ellenõrzési joga van az egyszerû embernek.
Sajna a Magyar viszonyokat figyelembe véve, a nagyobb rendõri hatalom nem biztos, hogy jótékony lenne.
Egészségesebb politika kéne, az ami ma van az szerintem beteg és nincs rá gyógymód.
hdo
Tudod, politikailag korrektnek kell lenni! ;D

hdo
Én sem látnám viszont szívesen azt a korszakot, mondjuk egy kicsit több rendõri hatalom nem ártana, undorodom a sok pimasz csövestõl akik direkt kultúrhelyeken gyülekeznek pofátlanul kéregetni, meg hangosan ordibálni.

Franciaországban ez nem így van, ott a rendõr ha meglát egy kisebbségit vagy csövest egy forgalmasabb hely, neadjisten turistalátványosság közelében, azonnal elvezeti, teljesen mindegy mit csinált vagy mit nem csinált.

Ezt de szépen mondtad! 😊))

往前看同志

És még valami a kisebbségek és a bûnözõk jogainak túlzott védelme, szerintem általános Európában, legalább is Olaszországban biztos.
Nem tudok rájönni, miért fontosabb egy kormánynak az engedély nélküli bevándorlók pátyolgatása, mint az emberek munkához juttatása?
Irgalmatlan segélyeket osztanak ki, az emberek meg elveszítik otthonaikat mert nem jutnak munkához.
Rengeteg szar van mostanában, de én nem látok problémát a szólásszabadsággal kapcsolatban.
Az önbíráskodás pedig rossz, akárki akármit mond, mert az egyszerû ember szinte semmi eséllyel nem rendelkezik azokkal szemben, akik élete az erõszak.
És nehogy már azt képzeljük, hogy ha egy akárki elintéz egy bûnözõt, akkor onnantól kezdve majd elkerülik a többiek.
Kinyírják az egész családját vele együtt, ez van.
Sajna mindig mi húzzuk a rövidebbet.
Ne sarkosítsunk, régen is lehetett ugatni a kormány ellen csak ha valaki komolyan gondolta nem vitte sokra, nyilván a példámban én is elkövettem ezt a hibát ezért bocs.
Igen, én nem láttam mindent a komm-ból, mivel 71 es vagyok, de amit láttam nem tetszett, és én nem mondom, hogy most nincs akkora szabadság mint volt.

Ez pont arról szól amirõl itt pofázok, a túlzásba vitt hiányérzet, az emberi jogok miatt.
Néhány fasznak az a mániája, hogy a kissebség nincs segítve eléggé, de õk nem akarnak segítve lenni, csak kihasználják a hülyéket.
A törvények adta lehetõségekben pedig megtalálják a gyenge pontokat.
És az sem az õ hibájuk, hogy ha valaki rasszizmust kiált az emberek készítik a bitófát, ezekkel el lehet terelni a gondokról a figyelmet.
hdo
Deh, majd minden legutolsó kekeckedõ férget felültetnek magyarországon vonatra és több ezer kilométert utaztatják gulágba ... LOL

Te is csak tankönyvbõl ismered a magyar szocializmust! 😄

Én nem tudom te hol éltél, de valamiról lemaradtál.
És nehogy már jogos legyen, egy fiatalkorút autóval fellökni 50 km/h sebességnél?
A gyerekedet kéne föllökni aztán majd utána mondjad, hogy megérdemelte, szerencsétlen.
A hangnemem meg olyan, amilyen az elõttem szólóé, csak igazodom hozzá.
És igen most lehet szídni a kormányt meg kiabálnik mindent régen hamar szibériában végezte aki sokat okoskodott, nem?
Én nem tudom mi a szar kéne egyes embereknek, mit nem tehetsz ma meg MO-on ami miatt korlátozva érzed magad?
hdo
Ha familiárisan hiperpigmentált egyén üti azt a bizonyos másikat, akkor õ bizony megússza büntetlenül, mert ha nem akkor ombudsman meg rasszizmus! 😄

Kritikán aluli a hangnemed. A rendõrnek aki elütött meg igaza volt, föleg a firkálmányod tükrében. Gondolom már akkor is ilyen stílusban kiabáltál az ablakból aztán meg csodálkoztál, hogy rádszóltak. Ja és én már vastagon éltem a 70 és 80 as években. Kis pöcs! Végtelenül kiábrándító, hogy azt hiszed, szabad vagy és azt mondasz amit akarsz, meg akkora a szólásszabadságod hogy még.
Álmodjál csak!
Nem egyszer találkoztunk rendõrrel az átkosban de érdekes, soha nem került sor semilyen összetûzésre. Biztos nem voltunk eléggé "szabadság igényesek". 😊

"Az önbíráskodást pedig verje ki a fejébõl az aki kitalálta, mert a bûnözök Kánaánja lenne ha mindenki pofán vághatná a másikat büntetlenül."
Üdvözöllek a jelenben!

往前看同志

Istenem!
Egy két emberre ráférne egy kis kommunizmus, nem durva, csak olyan 70 és 80 as évek eleje.
Amikor a rendõrök jószerivel azt tettek amit akartak, olyan, hogy rendõrt feljelenteni?
Emlékszem, amikor az utcán kiabáltam egyik haveromnak, hogy mit hozzon a közértbõl nekem, oda jött egy rendõr és csak annyit mondott, hogy ha nem fogom be a pofám bevisz a rendõrségre és úgy megver, hogy az anyám sem ismer rám!
A durva az, hogy meg is tehette volna, mint ahogy sokszor megesett másokkal.
Egyszer amikor úgy döntöttem, hogy nem állok meg a rendõrnek kismotorral, mert ketten mentünk vele, egyszerûen elütöttek a kocsival, ha anyám nem látja az erkélyrõl akkor nem történik semmi és bevisznek, igy sem lett belõle semmi csak elengedtek, de az hogy az életemet veszélyeztették az semmi.
A kis pöcsök meg itt habzó szájjal üvöltik, hogy nincs szólás szabadság, de van sõt még szabadság is van, nem úgy mint régen, külföldre is csak külön engedéllyel mehettünk.
Az önbíráskodást pedig verje ki a fejébõl az aki kitalálta, mert a bûnözök Kánaánja lenne ha mindenki pofán vághatná a másikat büntetlenül.
Miért hiszi minden kis pöcs, hogy egy szituban õ ütne nagyobbat?
"De ha valaki elkezd pl. egy forradalmat vagy puccsot konkrétan megszervezni, akkor ne csodálkozzon senki ha sittre vágják."

Egy forradalom ill. pucs elõkészítését azért ne keverjük össze a szólásszabadsággal!

" Ha törvénybe ütközõ dolgot teszel, annak következményei vannak, márpedig a fennálló rend ellen való konkrét fellépés törvényellenes, ha azt nem törvénynes keretek között hajtják végre (pl.: tüntetés, sztrájk, stb.)."

A fennáló rendet sajna mindig az aktuálpolitika szabályozza. A törvényeket pedig minden kormány a saját szája íze szerint alakítja. (lásd: Sztrájk törvény. Tiltakozhatsz? Persze ha tudsz a "törvényes" keretek között) Tehát ha az aktuális hatalom azt mondja, hogy Te nem mondhatod, hogy utálod ezt vagy azt, az a szólássszabadság korlátozása. Az, hogy milyen törvényeket hoznak éppen, ezen a dolgon nem befolyásol semmit. A krumpli leves legyen krumpli leves. Elvtársak..

" De a gyakorlatban ennek is viselned kell a következményeit, ""nem a központi hatalomtól"", hanem azoktól, akiket esetleg megsértesz."

De szép lenne ha ez így mûködne... Dehogynem hisz törvényekkel szabályozzák!

往前看同志

Bármit mondhat az ember amit akar. Szidhatod a kormányt, a szomszédot, anyázhatsz az utcán stb. De ha valaki elkezd pl. egy forradalmat vagy puccsot konkrétan megszervezni, akkor ne csodálkozzon senki ha sittre vágják. Ha törvénybe ütközõ dolgot teszel, annak következményei vannak, márpedig a fennálló rend ellen való konkrét fellépés törvényellenes, ha azt nem törvénynes keretek között hajtják végre (pl.: tüntetés, sztrájk, stb.). De ez a törvénytelen fellépés mértékétõl is függ. Ha kiláncolod magad a parlament elé, azért nem kapsz akkora büntetést, mintha fegyverrel rohamoznád meg. A szólásszabadság nem egyenlõ azzal, hogy azt teszel amit akarsz, hanem, hogy azt mondasz, amit akarsz. De a gyakorlatban ennek is viselned kell a következményeit, nem a központi hatalomtól, hanem azoktól, akiket esetleg megsértesz. Nem csak a vélemény számít, de a hangnem is, amiben elõadják. Ha valaki nekiáll mindenhol baromságokat fröcsögni, ne csodálkozzon, ha retardált fasznak tartják.

A lényeg: Szabad ember egy szabad országban azt mondhat amit akar, de csak azt csinálhat amit szabad.
"A szolasszabadsag lenyege, hogy mindenki azt mond amit akar, amig ezzel mast nem sert."

Màr bocs de ezt azèrt igen nehèz lenne betartani.
Plàne ebben az orszàgban! Màr mièrt ne mondhatnèk èn bàrmit pl a munkahalyemen vagy a korcsmàban? Ahol börtönnel fenyegetnek ha màshogy vèlekedsz vlamirõl, ès ez most tökmindegy, hogy mi, ott nincs szólàsszabadsàg!

往前看同志

A szolasszabadsag lenyege, hogy mindenki azt mond amit akar, amig ezzel mast nem sert. Az hogy mi a serto es mi nem, kuluralis okokbol eltero a legtobb allaban. A demokracia ettol fuggetlen, arrol szol, hogy a tobbseg dontese ervenyes mindenkire. Ezt erdemes meg azzal, kiegesziteni, hogy az alapveto, egyetemes, stb. emberi jogokat a tobbsegnek sem szabad azert megsertenie, bar ez ellen elvileg csak az ensz ved, ami nagyjabol semmit sem er.
Hagyd! Tulajdonképp õ nem demokráciát és szólásszabadságot akar, hanem olyan diktatúrát, ahol õ és a haverjai mondják ki a tuti igét.

hdo
Mindenhol 100%-ig biztosított a szólásszabadság, csak néhány országban ártalmas az egészségre, ha más is hallja mit mondasz! 😄

Molnibalage
Ja, és még valami. A világ egyik mintaállamának és bezzegországának tartott Svákcban a nõknek nem volt szavazi joga a '70-es évekig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mennék én - nem állandóra - csak nem tudok...

Továbbra is azt állítom, hogy balfasz vagy. Egyébként az USA-ban sem engedélyezett az önbíráskodás és a világ egyetlen országában sem korlátlan a nagy nyilvánosság felé szólásszabadság.

A különféle netes fórumokon gyakorlatilag viszont azt írhatsz le, amit akarsz. Az emberek nagy része úgy sem jelent fel bármilyen súlyosan is sérted meg a törvényt.

Tehát kicsit vicces a szólásszabadság hiányán sírni. Tudnék javasolni pár országot, ahova ruccanj ki. Ha túlélted, akkor majd írd meg...

Molnibalage
Megfélemlíteni nem, de meggyõzni igen. Pont tengapelõtt láttam véletlen egy Kun Miklós dokufilmet, ahol a szórt röplapok határásra igenis mérhetõ mennyiségben nõtt a Vörös Hadseregbõl dezertálók ÉS átállók száma. (Vlaszov üzenetét szórták szét.)

Ja értelek, ha az állam mondja meg mi a kircsi és mi nem akkor az nem önbíráskodás az állam részérõl aha. Költözz usa-ba az való neked.

Molnibalage
A jóval nagyobb léptékû 1940-es bombázások sem érték el, és a legzordabb idõk ellátás szempontjából, amikor a konvojokat iszonyatosan irtották. (1942, a boldog idõk.)

hdo
Pedig a nácik dobtak le röplapokat az angol lakosságnak, ez is a lelki terror része volt, és egy többé-kevésbé hatásos része, egészen addig amíg az angolok el nem kezdték dobálni a sajátjaikat, hogy rácáfoljanak ezekre a náci röplapokra.

Molnibalage
Ezt hívják önbíráskodásnak. Amit te vízionálsz az az anarchia...

Lehet így is magyarázni de én régebben láttam a Natgeon egy jó kis kifejtõs dokumentum filmet, ahol egy német tábornok levelében errõl írt.

Éppen ezért támadtak éjszaka sokszor, hogy minél jobban rettegjen a lakosság hogy mi lesz, és fellázadjon a sereg ellen ami képtelen a védekezésre ilyen távlatokból. Röplapokkal nem lehet megfélemlíteni senkit. Azzal maximum bíztatni lehet a maradék lakosságot valamennyire

hdo
Mostanában ez már nem káromkodás, hanem nyomatékosítás, és ezt meg is értem, ha nem is értek vele egyet.

Az elõadás mód teljesen mind1. Ha én úgy tudom jól kifejezni magam ahogy akkor ez van. Utálom amikor valaki mindent körbeír meg 2834289432 szóval helyettesít.

Tudom nem egészen erre céloztál de én azt mondom, egy baszdmeg vagy fasz vagy egy akármi szóval sokkal nyomatékosabb tud lenni a mondanivaló.

hdo
Pedig a V1-nek az volt a fõ célja, nem a lelki terror. Lelki terrorként röplapokat dobáltak le mindenfelé, náci propagandával, meg egyéb ilyen dolgokat mûveltek - pl ha tehették direkt este bombáztak stb. -.

V1 nek nem a pusztítás volt a fõ célja, hanem a háttérország hangulatának a földbe tiprása. Hogy a lakosság ne támogassa tovább a katonaságot ami nem tudja megvédeni a fõvárost sem.

hdo
A szólásszabadság a véleménynyilvánítás szabadsága. Jogod van a véleményedhez, az elõadásforma viszont egyáltalán nem mindegy, az börtönbe juttathat, ha maga a vélemény nem is.

Kérlek akkor mond meg mi a szólás szabadság..

Ha az állam korlátozza márpedig korlátozza akkor nincs szólás szabadság..

Ha a szomszéd meg dühöng akkor odamész és pofánbaszod egy lapáttal és bekussol.

hdo
Én vagyok gyerekes? Te kötekedsz szándékosan! Abban igazad van hogy krisztus elõtt tízezertõl 2011 december 30-ig mindenhol megfordultak a spanyolok, de most 500 évvel ezelõttrõl volt szó, hahó! Kurvára unom már, hogy itt sg-n válasz elõzményeket olvasni luxus!

Ezt meg olvasd el b+,
http://en.wikipedia.org/wiki/Brazil
mit is mond a táblázat mit beszélnek hivatalos nyelvként? Szóval a neved kuss!

Gyerekes és sznob vagy. Mindegy.

Ami az elkészült atombombákat illeti, az igaz. Hármat csináltak, fel is használták mindet.

De mivel a gyártósorok, atomreaktorok tovább mûködtek, egy-két hónapon belül képesek lettek volna több atombombát legyártani. Különben le is gyártottak még kettõt és ki is próbálták '46-ban. Az akció neve Operation Crossroads volt. Két bombát robbantottak fel benne.

Ami a V-1-et illeti, ha jól emlékszem körülbelül 6000 példányt lõttek ki, és az angol légvédelem, és a technikai nehézségek miatt kb. 2000 körüli érte el Londont. Tízezres nagyságrendû áldozatot követelt, többségükben polgári áldozatokat. Pár százat más célpontra is bevetettek, hasonló eredménnyel.
Viszont a bevetésük idején már a németek elvesztették a légi fölényt, és hát nekik nem volt nagyobb létszámú bevethetõ nehézbombázójuk sem. Egyszóval csak ez és a V-2 maradt, amivel bombázni tudták az angol hátországot.

hdo
"Azért félelmetes, hogy milyen biztonsággal állítod a hülyeségeidet!"

Back at you.