236
-
csimmasz #196 Én csak arra célzok, hogy attól mert az övé még a tartalom tekintetében nincs az a látványos Berlusconi magasztalás.
Vannak kimondottan olyan műsorok amikben kifigurázzák, és lényegét tekintve nem sokban különbözik a RAI on látotakktól.
Mint mondtam ez egyértelmű, hogy a bukásait bagatelizálják eredményeit felnagyítják, de mutass olyan médiát amire egyetlen párt sincs befolyással.
Vagy kormányközeli vagy ellenzéki vagy akármi, de nem pártatlan. -
finizlik #195 Én ha nagyon össze szedem magam abba is belekötök hogy nem is világháború volt hanem csak pár nemzet szarakodása ami mondjuk igaz is :D -
#194 Mai napig nem vágom, hogy a franciák mire büszkék. A kor mércéjével annyi szenvedést hozzott az a dicsőséges forradalom, ami csak a komcsikéhoz mérhető... -
caius marius #193 Ugyanmár.. amit Te látsz az már tuti, h szürt tartalom. Övé majd az összes tv csatorna, ujság stb...
Svájcnál sztem az általános jólét és az állandó félelem attól, h egyszer valaki seggbe rugja őket, ami müködtetheti a rendszert. Hisz mindenki odaviszi a zsetonját. Na igen ez elvárás is svájccal szemben ha nincs csend és nyugi akkor viszik onnan a pénzt aztán jöhet a küszöbrágás. :) -
#192 Egy jó troll ismérve, hogy mindig az igazságot írja, csak nagyon ellenszenves szemlélettel. Annál vérlázítóbb nincs, mikor az irományod igazságtartalmába nem tudnak belekötni azok, akik nem értenek veled egyet! :D -
csimmasz #191 Ugyan keveset nézem a Mediaset adásait, de azt tudom, hogy nem egyszer kritizálják Berlusconit.
Természetesen tudni, melyik műsorvezetők a seggnyalói de én nem veszem észre, hogy nagyon a pártját fognák.
Azt nem állítom, hogy pártatlanok de azért nem nevezném szólásszabadsággal való visszaélésnek.
-
finizlik #190 még tanulom a szakmát -
#189 Bezony, trollkodni csak óvatósan, hátha rátalálsz egy mégnagyobbra! :D -
finizlik #188 A kurva anyám xd -
#187 Szerintem hallott, de ez nem irónia, hanem hiperbola volt te hülye fasz! :D -
csimmasz #186 Igazad van, inkább nem veszem föl amit ír. -
finizlik #185 Írtam egy számot, iróniáról hallotál már buta pöcs? -
finizlik #184 Svájcban azért megy ilyen szinten mert ott iszonyúan fel van darabolva az egész, és mindenki tudja felügyelni a másikat.
Ebből az okból mindig lesz egy olyan aki ha a nagyobb elkövet valamit az jelenteni fogja. Meg hát igen ott mindenről népszavazás van, nekik nincsen Orbán Viktoruk. -
#183 Troll, ne etesd! :D -
csimmasz #182 Te valamit nagyon félre olvastál jóember!
Számolni azt azért meg kellene tanulni, 1971-2011 ig az csak 40 bár lehet tévedek én csak egy buta pöcs vagyok.
És hol olvastál diplomáról, úristen!
És még ez ugat, legalább olvass vissza te buta pöcs. -
kvp #181 "Egy frnacia forradalom jellegű esemény lenne a gyógymód."
Nem nyero, ott is par ev alatt diktatura lett belole. Az rendben, hogy a forradalom utan nem voltak nemesek, de a napololeoni diktaturabol meg haboru lett es meg azok is meghaltak akiket az egesz forradalom nem erdekelt.
Ellenben a svajci rendszer valamivel jobb. Ott valamiert mukodik meg valamennyire a demokracia es meg a gazdagok is elismerik a tobbseg donteset. Kozvetlen demokracia van, mindenrol nepszavaznak, van amirol helyi, van amirol orszagos szinten. Lassu es draga, de jo. -
csimmasz #180 Igen, pont ez a baj, hogy nincs kontroll, ez nyilvánvalóan a hatalom birtokosai számára ellenérdek, az egyéneknek viszont érdek, ha lenne egy egyensúly akkor működhetne is.
-
finizlik #179 Szeretem amikor ilyen csimmasz félék azt próbálják bemesélni hogy ők 50 éves 3842 diplomás tudósok akik feltaláltak 2138231921 dolgot.
buta pöcs -
csimmasz #178 Itt olyan esetről beszélünk amikor az önbíráskodás gyakorlat.
De mondjuk próbálj meg keresztbe tenni egy olyan egyénnek aki a bűnözésből él, hidd el csak magadnak ártasz az esetek 90% ban.
-
#177 Meglaol bazdmeg... -
#176 Egyetlen forma állat nem így működik, ez az állatvilág törvénye, hogy bármilyen hierarchikus rendszerben a nagyok vannak felül! -
caius marius #175 Dehogynincs gyógymód. Egy frnacia forradalom jellegű esemény lenne a gyógymód.
Az egyszerű embernek soha semmilyen ellenőrzési joga nem volt. Sehol. Ezek csak ábrándok. Egy a hierarchiára építő társadalomban olyan mint a "kicsik" kontrollja a "nagyok" felett nem lehet más csak ábránd. Egyszerűen azért mert az ember forma állat nem így működik. -
#174 Cigányok körében igen. -
caius marius #173 Ha már Olaszországot említed, ki is azaz embör aki rendelkezik szinte minden tv felett? Na ott aztán lehet szólásszabadság. Ehe persze. Mondjad csak úgysem hallja senki...
"És nehogy már azt képzeljük, hogy ha egy akárki elintéz egy bűnözőt, akkor onnantól kezdve majd elkerülik a többiek.
Kinyírják az egész családját vele együtt, ez van."
Sok filmet nézel sztem. Szerintem ma Mo-n nem jellemző a vendetta. :)
-
csimmasz #172 A gond mindig az, ki áll a hatalom mögött és milyen ellenőrzési joga van az egyszerű embernek.
Sajna a Magyar viszonyokat figyelembe véve, a nagyobb rendőri hatalom nem biztos, hogy jótékony lenne.
Egészségesebb politika kéne, az ami ma van az szerintem beteg és nincs rá gyógymód.
-
#171 Tudod, politikailag korrektnek kell lenni! ;D -
#170 Én sem látnám viszont szívesen azt a korszakot, mondjuk egy kicsit több rendőri hatalom nem ártana, undorodom a sok pimasz csövestől akik direkt kultúrhelyeken gyülekeznek pofátlanul kéregetni, meg hangosan ordibálni.
Franciaországban ez nem így van, ott a rendőr ha meglát egy kisebbségit vagy csövest egy forgalmasabb hely, neadjisten turistalátványosság közelében, azonnal elvezeti, teljesen mindegy mit csinált vagy mit nem csinált. -
caius marius #169 Ezt de szépen mondtad! :))) -
csimmasz #168 És még valami a kisebbségek és a bűnözők jogainak túlzott védelme, szerintem általános Európában, legalább is Olaszországban biztos.
Nem tudok rájönni, miért fontosabb egy kormánynak az engedély nélküli bevándorlók pátyolgatása, mint az emberek munkához juttatása?
Irgalmatlan segélyeket osztanak ki, az emberek meg elveszítik otthonaikat mert nem jutnak munkához.
Rengeteg szar van mostanában, de én nem látok problémát a szólásszabadsággal kapcsolatban.
Az önbíráskodás pedig rossz, akárki akármit mond, mert az egyszerű ember szinte semmi eséllyel nem rendelkezik azokkal szemben, akik élete az erőszak.
És nehogy már azt képzeljük, hogy ha egy akárki elintéz egy bűnözőt, akkor onnantól kezdve majd elkerülik a többiek.
Kinyírják az egész családját vele együtt, ez van.
Sajna mindig mi húzzuk a rövidebbet. -
csimmasz #167 Ne sarkosítsunk, régen is lehetett ugatni a kormány ellen csak ha valaki komolyan gondolta nem vitte sokra, nyilván a példámban én is elkövettem ezt a hibát ezért bocs.
Igen, én nem láttam mindent a komm-ból, mivel 71 es vagyok, de amit láttam nem tetszett, és én nem mondom, hogy most nincs akkora szabadság mint volt.
-
csimmasz #166 Ez pont arról szól amiről itt pofázok, a túlzásba vitt hiányérzet, az emberi jogok miatt.
Néhány fasznak az a mániája, hogy a kissebség nincs segítve eléggé, de ők nem akarnak segítve lenni, csak kihasználják a hülyéket.
A törvények adta lehetőségekben pedig megtalálják a gyenge pontokat.
És az sem az ő hibájuk, hogy ha valaki rasszizmust kiált az emberek készítik a bitófát, ezekkel el lehet terelni a gondokról a figyelmet. -
#165 Deh, majd minden legutolsó kekeckedő férget felültetnek magyarországon vonatra és több ezer kilométert utaztatják gulágba ... LOL
Te is csak tankönyvből ismered a magyar szocializmust! :D -
csimmasz #164 Én nem tudom te hol éltél, de valamiról lemaradtál.
És nehogy már jogos legyen, egy fiatalkorút autóval fellökni 50 km/h sebességnél?
A gyerekedet kéne föllökni aztán majd utána mondjad, hogy megérdemelte, szerencsétlen.
A hangnemem meg olyan, amilyen az előttem szólóé, csak igazodom hozzá.
És igen most lehet szídni a kormányt meg kiabálnik mindent régen hamar szibériában végezte aki sokat okoskodott, nem?
Én nem tudom mi a szar kéne egyes embereknek, mit nem tehetsz ma meg MO-on ami miatt korlátozva érzed magad? -
#163 Ha familiárisan hiperpigmentált egyén üti azt a bizonyos másikat, akkor ő bizony megússza büntetlenül, mert ha nem akkor ombudsman meg rasszizmus! :D -
caius marius #162 Kritikán aluli a hangnemed. A rendőrnek aki elütött meg igaza volt, föleg a firkálmányod tükrében. Gondolom már akkor is ilyen stílusban kiabáltál az ablakból aztán meg csodálkoztál, hogy rádszóltak. Ja és én már vastagon éltem a 70 és 80 as években. Kis pöcs! Végtelenül kiábrándító, hogy azt hiszed, szabad vagy és azt mondasz amit akarsz, meg akkora a szólásszabadságod hogy még.
Álmodjál csak!
Nem egyszer találkoztunk rendőrrel az átkosban de érdekes, soha nem került sor semilyen összetűzésre. Biztos nem voltunk eléggé "szabadság igényesek". :)
"Az önbíráskodást pedig verje ki a fejéből az aki kitalálta, mert a bűnözök Kánaánja lenne ha mindenki pofán vághatná a másikat büntetlenül."
Üdvözöllek a jelenben!
-
csimmasz #161 Istenem!
Egy két emberre ráférne egy kis kommunizmus, nem durva, csak olyan 70 és 80 as évek eleje.
Amikor a rendőrök jószerivel azt tettek amit akartak, olyan, hogy rendőrt feljelenteni?
Emlékszem, amikor az utcán kiabáltam egyik haveromnak, hogy mit hozzon a közértből nekem, oda jött egy rendőr és csak annyit mondott, hogy ha nem fogom be a pofám bevisz a rendőrségre és úgy megver, hogy az anyám sem ismer rám!
A durva az, hogy meg is tehette volna, mint ahogy sokszor megesett másokkal.
Egyszer amikor úgy döntöttem, hogy nem állok meg a rendőrnek kismotorral, mert ketten mentünk vele, egyszerűen elütöttek a kocsival, ha anyám nem látja az erkélyről akkor nem történik semmi és bevisznek, igy sem lett belőle semmi csak elengedtek, de az hogy az életemet veszélyeztették az semmi.
A kis pöcsök meg itt habzó szájjal üvöltik, hogy nincs szólás szabadság, de van sőt még szabadság is van, nem úgy mint régen, külföldre is csak külön engedéllyel mehettünk.
Az önbíráskodást pedig verje ki a fejéből az aki kitalálta, mert a bűnözök Kánaánja lenne ha mindenki pofán vághatná a másikat büntetlenül.
Miért hiszi minden kis pöcs, hogy egy szituban ő ütne nagyobbat? -
caius marius #160 "De ha valaki elkezd pl. egy forradalmat vagy puccsot konkrétan megszervezni, akkor ne csodálkozzon senki ha sittre vágják."
Egy forradalom ill. pucs előkészítését azért ne keverjük össze a szólásszabadsággal!
" Ha törvénybe ütköző dolgot teszel, annak következményei vannak, márpedig a fennálló rend ellen való konkrét fellépés törvényellenes, ha azt nem törvénynes keretek között hajtják végre (pl.: tüntetés, sztrájk, stb.)."
A fennáló rendet sajna mindig az aktuálpolitika szabályozza. A törvényeket pedig minden kormány a saját szája íze szerint alakítja. (lásd: Sztrájk törvény. Tiltakozhatsz? Persze ha tudsz a "törvényes" keretek között) Tehát ha az aktuális hatalom azt mondja, hogy Te nem mondhatod, hogy utálod ezt vagy azt, az a szólássszabadság korlátozása. Az, hogy milyen törvényeket hoznak éppen, ezen a dolgon nem befolyásol semmit. A krumpli leves legyen krumpli leves. Elvtársak..
" De a gyakorlatban ennek is viselned kell a következményeit, ""nem a központi hatalomtól"", hanem azoktól, akiket esetleg megsértesz."
De szép lenne ha ez így működne... Dehogynem hisz törvényekkel szabályozzák!
-
Cef #159 Bármit mondhat az ember amit akar. Szidhatod a kormányt, a szomszédot, anyázhatsz az utcán stb. De ha valaki elkezd pl. egy forradalmat vagy puccsot konkrétan megszervezni, akkor ne csodálkozzon senki ha sittre vágják. Ha törvénybe ütköző dolgot teszel, annak következményei vannak, márpedig a fennálló rend ellen való konkrét fellépés törvényellenes, ha azt nem törvénynes keretek között hajtják végre (pl.: tüntetés, sztrájk, stb.). De ez a törvénytelen fellépés mértékétől is függ. Ha kiláncolod magad a parlament elé, azért nem kapsz akkora büntetést, mintha fegyverrel rohamoznád meg. A szólásszabadság nem egyenlő azzal, hogy azt teszel amit akarsz, hanem, hogy azt mondasz, amit akarsz. De a gyakorlatban ennek is viselned kell a következményeit, nem a központi hatalomtól, hanem azoktól, akiket esetleg megsértesz. Nem csak a vélemény számít, de a hangnem is, amiben előadják. Ha valaki nekiáll mindenhol baromságokat fröcsögni, ne csodálkozzon, ha retardált fasznak tartják.
A lényeg: Szabad ember egy szabad országban azt mondhat amit akar, de csak azt csinálhat amit szabad. -
caius marius #158 "A szolasszabadsag lenyege, hogy mindenki azt mond amit akar, amig ezzel mast nem sert."
Màr bocs de ezt azèrt igen nehèz lenne betartani.
Plàne ebben az orszàgban! Màr mièrt ne mondhatnèk èn bàrmit pl a munkahalyemen vagy a korcsmàban? Ahol börtönnel fenyegetnek ha màshogy vèlekedsz vlamiről, ès ez most tökmindegy, hogy mi, ott nincs szólàsszabadsàg!
-
kvp #157 A szolasszabadsag lenyege, hogy mindenki azt mond amit akar, amig ezzel mast nem sert. Az hogy mi a serto es mi nem, kuluralis okokbol eltero a legtobb allaban. A demokracia ettol fuggetlen, arrol szol, hogy a tobbseg dontese ervenyes mindenkire. Ezt erdemes meg azzal, kiegesziteni, hogy az alapveto, egyetemes, stb. emberi jogokat a tobbsegnek sem szabad azert megsertenie, bar ez ellen elvileg csak az ensz ved, ami nagyjabol semmit sem er.