43023
  • Alexease
    Csak az nKP-t tudom, azt probaltam nehanyszor (az nyirta ki az elozo v.kartyam, csak ablakban ment, vSync nem mukodott, 5000fps, sipolo alkatreszek, moria leeges:P).

Az volt az alap gondom, hogy a MAX-ben az alap texturakon kivul, semmi egyeb infot nem lehetett hozzarendelni, mindent csak a sajat editorban. Igy a shaderezes (bump, shine stb.) csak ott (igazabol ott sem:P) mukodott. Plusz arnyekolas es egyeb dolgok.

Amivel nem lenne gond, ha material nevekkel dolgozna (road1, roadb, grassa, grassb, pita, house1, treea, treeb stb), ugy mint az ISI, es feleslegesen ugyan, de kulon editorban lehetne beallitani ezeket.

De nem, minden object sajat texturat kapott, nev nelkul (2000 object, 2000 textura). Mivel csak egyesevel lehetett kivalasztani az objecteket, igy eleg macera vegig allitgatni, foleg amikor 2-300 darab amugy is egyforma:D

A leirtak (es az export jellege) alapjan, ez most sem valtozott, bar az exportnal (FXB) elvileg mar mukodik a material nev (hogy hasznaljak-e az t nem tudni), es remelhetoleg legalabb a csoportos kivalaasztas valahogy mukodni fog?!

De a legnagyobb cumi az volt, hogy ha utana a MAX-ben modellezgettem ezt-azt, utana ujbol export, es lehetett kezdeni elolrol az egeszet:/
    De ha mukodik majd a material import, felsimeri, megjegyzi, akkor talan mar ezzel sem lesz gond.

Sajnos Kunos foleg ingyenes es nyilt forraskodu dolgokkal operal, ez az ASE/FBX export is hasonloan barkacs:/

Remeltem, hogy megkozeliti az ISI szintet, es ir(att) plugin(eket), legalabb a MAX-hez.

Azert az ISI nagysagrenddel profibb: 3DS MAX, MINDEN letezo beallitas (render, fizika, scriptek), 1 gombos export (5 sec), ALT-TAB, es lehet korozni a jatekban:)

Emiatt felo, hogy hasonlo minosegu cuccok jonnek majd hozza, mint az nKP-hez (alap, natur texturas konvertek). Az uj palyak meg egyszeruen cumisak, feleslegesen idoigenyesek es macerasak.

De azert remelem, foleg ha moddingra szeretnek a progit, hogy legalabb ezt a material dolgot megoldottak;)
    Amug az FXB exportnak annyi (nagy) elonye van, hogy mindenfele plugin nelkul lehet barmilyen programban modellezni, ami tud ilyen formatumban exportalni.
  • lac coo
    De mitol olyan gaz a sajat editorban shaderezni ? Sose lattam, nem tudom ....
  • tonio2006
    BUÉK srácok!

Eljutottam oda, hogy döntöttem rf2 és AC között. AC a nyerő!
    Bízom benne, hogy jönnek hozzá majd normális modder csapatok által készített autók és pályák.

Joux Plane érdekes és egyben tök más mint RBR-ben. De jó kis hegyi pálya. Az alap pályák is királyak és egy gyengébb gépen is jól futnak. A kormány beállítással kellett szórakozni, de már az is meg van. Így már frankó.

• Screenracer #7394
    És természetesen, Laccoonak is.
  • Screenracer #7393
    Boldog új évet minden szimulátorozást szerető, értő és játszónak.
  • Alexease
    Kozben erdeklodtem toluk palyakeszitessel kapcsolatban, kicsit benan, ne legyen gyanus, de igy is visszakerdezett, honnan tudok ezt-azt:)))

A lenyeg, ugyanaz mint az nKP, szektorokra bontott, object orientalt, shaderezes es egyeb csicsa a sajat editorban (ettol feltem:P).
    Annyi valtozott, most mar nem ASE export van, hanem FBX (lenyegeben ugyanaz, csak frissebb es mas a neve:P).

Vagyis akinek meg van a korabbi nKP-s palyak konvertalt forrasa, egyszeruen atnevezve a "vezerlo" objecteket (start, finish, pit) eleggyorsban tud mentegetni majd AC palyakat:)
    A problema hasonlo lesz, mint az nKP-vel, hogy ha nem valtozott az editoruk, akkor senki nem fog a shaderezessel szarozni, hasonloan lapos konvert palyak lesznek mint az nKP-ben.
    Mert amugy az nKP kinezetre nem volt rossz, lenyegeben ugyanaz mint az AC, annyi a kulonbseg, hogy az AC-nak mar dinamikus bevilagitasa es arnyekolasa van, dinamikus hatterrel es felhovel, mukodo postprocess-szel (pl. HDR, bloom, ami mar az nKP-ben is bene volt, csak nem volt engedelyezve:P).
  • Alexease
    BUEK!
  • Tomsteel
    BÚÉK srácok! Örülök, hogy van ahova most ezt leírhatom, van ami összehozott minket!
  • lac coo
    BUÉK Mindenkinek !
  • bardocz
    Fú, pont akartam kérdezni, hogy joux mikor kerül bele a gtr-es rank-ba, de már benne van
  • nortsen
    Igen a BF4 egy hypolt bugos szar, de k**** jó! ;)
  • bardocz
    Igen, ennek örülök hogy egyáltalán befordul :DD
  • Screenracer #7385
  • B0GE5z
    háhá ez jó volt
  • Screenracer #7383
    Miért? Randizni akarsz?
  • B0GE5z
    te vagy a képen?
  • Screenracer #7381
    "Autóválaszték meg jelenleg mindenkit csúnyán bealáz ! :DDDD"

Pedig ezt még be se jelentették.
  • lac coo
    De csak pici különbség, ha MAX-ban modellezel, texturázol mapolsz, és utána valami editorban tudod egyenként, vagy inkább név szerint állítgatni shadereket, fizikát árnyékot.... Általában felhasználóbarátabb, ha van egy editor hozzá, mint MAX-ban görcsölni ezekkel, bár nyilván arra is lehet írni olyan plugint, amit gyerekjáték kezelni ....

Én abban bízok, hogy modellezek, texturázok-mapolok, editorban megnyit, név alapján beállítgatom ( Road1,2,3, , ,grass1,2,3 stb...) és kész :)
  • Alexease
    Az teny, az nKP modolas csak kenyszer/bonusz megoldas volt.
    Remelhetoleg itt jobban ragyurtak.
    De barmit csinalnak, az a megoldas verhetetlen, amikor: MAX-export -> Game-start:) Ennel mar csak rosszabb megoldas letezik;P
  • lac coo
    Én is pályára értettem ....

Gondolom belenyúlnak ebbe is rendesen, NKP azért soha nem volt moddolhatóként reklámozva ....
  • Alexease
    En a palya editalasra gondoltam, autoval sose foglalkoztam.

Az nKP-nel (es valszeg itt is), a MAX-bol fapados ASE-t kellett menteni, aztan a sajat editorban allitgatni (shader, fizika stb.). Ami nem lenne gond, de mivel tobb ezer object-et mentett, minden objecthez sjata, vagyis tobb ezer texturaval, ha valtoztatni akartal 1 texturat (materialt), akkor pl. a fentlevo 500db fat egyenkent kellett piszkalni:D
    Aztan export, teszt, es ha valami modell-szinten nem jo, akkor MAX es kezd elorol az egeszet:D

A material es a bevezetett surface beallitasok miatt, ez valszeg mar valtozott. Remnelhetoleg ilyen szintu ganyolas mar nem lesz.
    De ha a sajat editorban maradtak az alapbeallitasok, akkor meg mindig problemas lehet a gyors teszt lehetoseg a MAX es a jatek kozott:/

Ami nem gond egy cegnel, ahol profi dolgozik, munkaidoben, penzert.
    De egy otthoni hobby moddernek a legertekesebb dolog, a legszukebb keresztmetszet az ido.
  • lac coo
    Lehet jó is egy saját editor, ha betöltve a modellt, kattintgatva, egyszerűen lehet állítgatni mindent benne ....
  • lac coo
    A fülke bealázza CARS-ot is, ez a lényeg. :))
    Autóválaszték meg jelenleg mindenkit csúnyán bealáz ! :DDDD

10-15 nap, hagyjuk már .... egy nyomorult gumit nem sikerült még kilottózni nekik, 3 év alatt :DDDD
  • Alexease
    Egyelore semmi leiras nincs, de elnezve a rendszert, nKP-szeru eleg fapados, semmi extra. Ujdonsonsagnak szamit az AI, es a fix 3 retegu dinamikus groove: elore modellezett 1-3 atlatszo gumireteg, amit dinamikusan tud az engine atlatszosagban allitani, es majd kesobb tapadasban szamitani. Egyelore se idojaras se ejszaka (igy sem reflektor, se "kozvilagitas"), meg le sincs programozva. Igy ezekkel nincs gond:P

Az egyetlen szuk keresztmetszet, ami erosen hatraltathat es bena lehet, az a sajat editor:/
  • Alexease
    Az autok fizikaja es beallitasa jo, van egy jo alapjuk. De messze nem pocsolnek vele annyit (feleslegesen?!:P) mint az iR. Mas vilag.

A modellek is (boven) jok, de pl. a CARS-tol messze van, legalabbis technikailag: naluk valodi multiplatformra epitik, rengeteg LOD-dal es egyebbel, fizikas-fityegos torheto alkatreszek vannak, igazi nextgen render megoldasokkal.
    Naluk, a leirasok alapjan, 10-15 nap 1-1 komplett auto, aztan max finomitgatjak. (Persze, most tovabb tart, mert kozben keszul az engine, folyamatosan valtozik a cel:P)
  • Dietrich
    felháborodás??? valamit benéztél akkor.
  • Timbu
    Egyrészt miután nem kell a megjelenés után "ráfizetni", valamint egyébként is van early access kedvezmény, ráadásul senki nem kényszerít senkit, hogy béta állapotban megvegye, nem egészen értem a felháborodást.

Másrészt az Origin nyitólapjáb a Battlefield 4 (a nem digital deluxe) 59,99 EUR helyett "akciósan" 41,99-ért van hirdetve, ami ~12 000 Ft.
  • PacsutaTibi
    "A modderek inkabb a palyakra gyurjanak ra, mert azokkal kapcsolatban hatalmas a csend."

Akkor kérdezném, hogy parád hogy áll? :D

Egyébként található valahol leírás hozzá? A hivatalos fórumon nézegettem a témák címeit, mert hát miért is lehetne nézni(!!!) egy hivatalos fórumot regisztrálás nélkül..
  • lac coo
    Ahhoz képest elég jól összedobják őket. modellezés profi, fizika is többnyire jó. Igaz, nyilván nem vagyok se mérnök se versenyző, lehet kicsit vagy nem kicsit más mint az igazi, de nekem lövésem sincs milyen egy Ferrari....:) Vannak dolgok amiken még javítani kell, gumi felfüggesztés , de gondolom ez most nincs napirenden .
  • Alexease
    Lesz ehhez boven auto, valszeg mar licensz is tobb van, mint amennyit meg tudnak csinalni. Egyelore kellenek a promo eladasok, az 1.0, aztan az elso DLC-kbol a bevetel, azzal lehet novelni a kapacitast, es az tovabbi DLC-t es bevetelt general:)

Ilyen stilusu alapprogrammal es autogyartassal, hosszutavon valoan nincs szukseg havidijas szolgaltatasra (bevetelre) es darabonkenti tartalomszolgaltatasra.

Mivel nem pocsolnek az autokkal, nem ulnek a mernokok honapokig 1-1 auton (mint az iR-nel), igy szo szerint tucatjaval tudjak gyartani es eladni oket.
    Ez a tervezett 5 ev alatt valszeg 100-as nagysagrendre fog felkuszni.

A modderek inkabb a palyakra gyurjanak ra, mert azokkal kapcsolatban hatalmas a csend.
  • lac coo

• lac coo
    Assetto Corsa : Abarth, McLaren, Classic Team Lotus, BMW and Mercedes Benz licenses extended, plus new Car Brands incoming. Japanese cars? Sure. See you next year.

Ciao
  • lac coo
    Ennyi erővel bedobhattak volna egy autót, van ott még bőven :)))
  • lac coo
    Bf meg mittudomén 10 00 volt :) egyik rakás szar, muszáj olcsón adni, másik jó, lehet emelni az árat ! :DDD
  • Dietrich
    Tudom, hogy annyi volt, de most már nem annyi.
  • Alexease
    Szerintem nincs vele gond, plusz 1 auto. Ennyi erovel mondhattak volna azt is, hogy ez lesz az egyik extra auto a szeptemberi fizetos DLC-ben.

Nem tudom meddig huzzak az Early Access-t, de ha maradnak a szamozasnal es a ketheti frissitesnel, akkor meg minimum 3 honap.
    Persze ha a 0.9 utan elkezdenek jatszani a tizedekkel, azutan a szazadokkal, es vegul vegig mennek az ABC-n, akkor eltarthat egy ideig:D

Talan/valszeg meg boven belefer, hogy a veglegesig 1-1 bejelentessel parhuzamosan, beletolnak meg 1-1 autot. Ami mar lehet megvan, ki van talalva, be van tervezve, de kelleni fog a folyamatos promozashoz;)
  • lac coo
  • Alexease
    Ahogy tegnap irtam, az ajandek az, hogy ezt is beleteszik az 1.0-ba, nem DLC lesz, nem kell kesobb megvenni;)
  • lac coo
    Mondjuk kemény felfüggesztéssel, azért nem lehet rossz ez LaFerrari, erő van benne mint az állat ....
  • Alexease
    Igen, de az AC reteg jatek, raadasul csak 1 platformra, 1/100 annyi eladassal (sem).