• Alexease
    Csak az nKP-t tudom, azt probaltam nehanyszor (az nyirta ki az elozo v.kartyam, csak ablakban ment, vSync nem mukodott, 5000fps, sipolo alkatreszek, moria leeges:P).

Az volt az alap gondom, hogy a MAX-ben az alap texturakon kivul, semmi egyeb infot nem lehetett hozzarendelni, mindent csak a sajat editorban. Igy a shaderezes (bump, shine stb.) csak ott (igazabol ott sem:P) mukodott. Plusz arnyekolas es egyeb dolgok.

Amivel nem lenne gond, ha material nevekkel dolgozna (road1, roadb, grassa, grassb, pita, house1, treea, treeb stb), ugy mint az ISI, es feleslegesen ugyan, de kulon editorban lehetne beallitani ezeket.

De nem, minden object sajat texturat kapott, nev nelkul (2000 object, 2000 textura). Mivel csak egyesevel lehetett kivalasztani az objecteket, igy eleg macera vegig allitgatni, foleg amikor 2-300 darab amugy is egyforma:D

A leirtak (es az export jellege) alapjan, ez most sem valtozott, bar az exportnal (FXB) elvileg mar mukodik a material nev (hogy hasznaljak-e az t nem tudni), es remelhetoleg legalabb a csoportos kivalaasztas valahogy mukodni fog?!

De a legnagyobb cumi az volt, hogy ha utana a MAX-ben modellezgettem ezt-azt, utana ujbol export, es lehetett kezdeni elolrol az egeszet:/
    De ha mukodik majd a material import, felsimeri, megjegyzi, akkor talan mar ezzel sem lesz gond.

Sajnos Kunos foleg ingyenes es nyilt forraskodu dolgokkal operal, ez az ASE/FBX export is hasonloan barkacs:/

Remeltem, hogy megkozeliti az ISI szintet, es ir(att) plugin(eket), legalabb a MAX-hez.

Azert az ISI nagysagrenddel profibb: 3DS MAX, MINDEN letezo beallitas (render, fizika, scriptek), 1 gombos export (5 sec), ALT-TAB, es lehet korozni a jatekban:)

Emiatt felo, hogy hasonlo minosegu cuccok jonnek majd hozza, mint az nKP-hez (alap, natur texturas konvertek). Az uj palyak meg egyszeruen cumisak, feleslegesen idoigenyesek es macerasak.

De azert remelem, foleg ha moddingra szeretnek a progit, hogy legalabb ezt a material dolgot megoldottak;)
    Amug az FXB exportnak annyi (nagy) elonye van, hogy mindenfele plugin nelkul lehet barmilyen programban modellezni, ami tud ilyen formatumban exportalni.