43023
  • bardocz
    Jól látom, hogy a McLarenben belül MPH van írva a sebességhez, de a játék a kmh értéket írja ki?
  • alma2
    off:
    Itt valaki jart mar? probalta valaki? Gondoltam 2500-at fel orara meger, kiprobalni, egy allitolag "uberszuper" mozgo vaz, es egy oculus rift gyors proba a kedvenc jatekaimmal.

Aztan az oldal alajara tekerve, ennek kulon ara van, igy felejtos.
    15000/ora

http://sim-city.hu/csomagok-es-foglaltsag/arak.html
  • CamelX
    Zsíír! :P
  • Jackal
    http://www.virtualr.net/lancia-037-for-assetto-corsa-first-previews
  • Ginger17
    Ezzel nem lehet vitatkozni...
  • Adam Jonas
    Jó, de ennek nincs olyan hangja, mint egy sugárhajtású repcsinek. :D

• szancsopanza
    Ezt volt szerencsém élőben meglesni! :) Nulláról a kipufogóba dugtam a fejem (kicsit ittasan) :D Igaz utána nem hallottam semmit + a dobhártyám majdnem beszakadt, de nagyon adta.
  • Ginger17
    OFF

Négykerekű vadászgép? Ez a "néma levente"? Csak vicceltek ugye?
    Ez "A" négykerekű vadászgép... hogy beleremeg a Brickyard.

ON
  • lac coo
    Asszem 15.-étől .

egyelőre elég sok mindent nem tud még AC-val, bár maga a játék se nagyon, majd frissiti....Bár attól fél , hogy Kunos sem fog semmi infot adni neki .....Mint codemasters...
  • neilszab
    Köszi, pár napja nézegettem a honlapjukat, de akkor mintha még nem lett volna ott az AC/pCars felirat, így azt hittem, hogy még csak béta és nem publikus és/vagy egy másik csapat csinálja.

Mióta van kint?
  • lac coo
    DashMeterPRO for AC/pCars , androidos, szóval google play .
  • neilszab
    Ennek az app-nak mi a neve és honnan elérhető? Köszi
  • lac coo
    Szimulátor, Korea :

• bardocz
    Nacsak első kereket nehéz égetni gyorskör előtt. De amúgy nagyon tetszik, ahogy elindul érezni, hogy ez pár száz kilóval könnyebb, és rendes futómű van benne.
  • lac coo
    Gagyi 15 ezres tablet :DDD Erre jó, másra meg nem használom .
  • TeeBeee
  • TeeBeee
    Valóban vannak furcsaságok.
    Ha csak én megyek akármelyik pályán, akkor ugyanazokat az FPS-eket mérem. Ha a verseny event-eket indítom, akkor hiába a sok autó, szinte alig esik az FPS. Viszont ha pl. 599xx-el indítok egy versenyt (Alex féle hackkel), akkor nagyon alacsony az érték függetlenül attól hogy látom az ellenfelet vagy sem. A GPU terhelés hatalmas, szerintem indokolatlanul. Itt még lesz mit javítani.
    Az AI szerintem a DTM-es E30-nál a legjobb eddig, de azért még így is megdöbbentő dolgokat tud csinálni.
    És ami különösen zavar (bár lehet csak nálam van ez), hogy amikor több autó van a pályán nekem az egész egy nagy hangzavar. Felüdülés a fülemnek befejezni egy versenyt.
    Laccoo:
    Király a dashmeter, én a kék presetet konfigoltam át, az majdnem olyan mint az igazi versenyautóknál. RPM Digit-> Horizontal a felső sávban még elférne, nálad van hely, gondolom ez nagyobb 4,3 collnál. :)
  • lac coo
    Elég lassan melegszik, de égetve azért felmegy 100 fölé is :)
    Az valami félkész fizika lehet még, nekem pl fura az is, hogy 1,7 literrel elfutkos Imolán ....

• lac coo
    Szerintem sokkal jobb már nem lesz :) Én nem nézegetek semmiféle terheléseket, de tekintve, hogy jól néz ki, és egy kis garázsprojekt, teljesen rendben találom !

Az fp és a szagatás, akadozás nem függ össze, az hülyeség, hogy magasabb grafon jobban fut, az lehet, hogy valami miatt simábban, de gyorsabban nem .
  • Tyuki80
    Szia!
    Amit írtál totál meglehet.Teszteltem elég sokat,mértem az fps-t a videokártya teljesítményét,a proci teljesítményét.A gépemben egy Q 8400 as 4 magos 2.7 proci egy 7770 kártyával dolgozik,6 gb rammal.Sokan míg nem mértem azt mondták felejts el,gyenge ez-gyenge az.Nem hagyott nyugodni a dolog és elkezdtem tesztelni én is.Nagyon meglepő edményeket mértem: játék szimpla körözgetésnél: kicsi felbontásban 1280*1024 (motion blur és hdr nélkül a többi kb közepe alja felé húzva), magasabb fps értékkel(110-130),a cpu 45% on ,a gpu 99%!!! on volt terhelve,a további végletes állítgatásoknál sem változott a helyzet,csak az fps mozgott a kártya fullon dolgozott!!
    Az Ai elleni versenynél viszont a cpu értelemszerűen felugrott 65-70%ra de a gpu teljes élsímítással+ a többi feltolásával majdnem minden maxon,kivétel motion blur +hdr -el lement 70%!!körülre kb50-60 fps mellett.Számomra teljesen érthetetlen módon használja a kártyámat,mert azt gondolnám(nem vagyok egy nagy szaki)hogy ha több autó van a pályán akkor jobban kéne terhelni a gpu-t ezzel ellentétben leesett 98% -ról 70% ra,ha a csökkentem az élsimítást akkor akár 55-60%-ra is le tudom vinni.
    Az egészben az az érdekes,hogy nagyon pály és autófüggő a dolog,mert más pálya autó kombó teljesen más eredményeket hoz.
    Valószínüleg még fogják ezt optimalizálni.Vagyis remélem!Szerintetek?
  • csubi1985
    Csak egy kis furcsaságot szeretnék veletek a játékkal kapcsban megosztani.
    Én is küszködtem a grafikai beállításokkal sokat.Csak full Hd -be játszadoztam.A videó kari egy 550Ti. Levettem a grafikát kb közepes szintre
    és szaggatott elég rendesen. Élvezhetetlen volt.Az Fps-t azt sose nézem, nekem a szemem az Fps Gondoltam lejjebb veszem a szűrőket meg ilyeneket. És ugyan olyan rossz volt. Sőőőt Aztán még lejjebb és így tovább.... Ez ment napokon keresztül. Nem volt élvezhető mert lassúcska volt a tempó. Amikor aztán fogtam és felküldtem jó rendesen a grafikát szinte Full-ra, és láss csodát Folyékony lett a Game!!! Na ezt máig se értem de most tökéletes lett a grafika és a játék teljesítmény is. Gondoltam leírom másnál is hátha segít. ÜDV
  • bardocz
    Az S3-as 458-asnak bugos a gumija? Imolán próbálgatom, és 65fok fölé nem nagyon megy.
  • NIBI
    Igen és nem is mondtam hogy ellentmondok neked. :) Csak másképp közelítettem meg a témát. Persze ez a nyomaték dolog rettenetesen autó függő és talán egy (gyors) mondjuk GT autóval vagy gyorsabbal tán nem is annyira lényeges. :)
  • Adam Jonas
    Lényegében most bebizonyítottad azt, amit pár hsz-szel ezelőtt írtam, hogy bizonyos esetekben érdemesebb a maximális forgatónyomaték környékén váltani. :)
  • NIBI
    Tudom hogy off, de ha már belekezdtünk. :)
    Mára rájöttem (hihi) hogy a nyomaték használatának még egy megszokott fajtája van, amit egyesek alkalmaznak a szimes világban, legalábbis akik nem üveghangon húzatva mennek át a kanyarkombókon. :D (Bár eddigi megfigyeléseim alapján úgy látom kevés versenyző használja ezt a nyomatékos stílust.)
    Szóval: sokszor csinálom hogy egy egy kanyaron vagy leginkább kanyarkombón egyel nagyobb fokozatban megyek át mint amit a józan ész diktálna. És mégis ugyanúgy gyorsítok ki, ugyanaz a köridő mint ha szétrobbantanám a mocit közben, viszont ezzel a módszerrel jelentős kopástól kímélem meg a mocit, és egyenletesebb/finomabb a kigyorsom (a gázadásom) és a váltási időt sem bukom el vele (minimális idő ugyan de sok kicsi...).
    Tehát ezt minden körben alkalmazza az ember, pláne ha ráérez hol hogyan érdemes.
    A másik alkalmazási módszert még titkolom azé is. :P
  • botondi
    1920x1080 a felbontásom,ez a kártya meg 2012 októberben jelent meg,szóval nem annyira öreg.Más játék(F1_2013,Dirt,iRace,stb)max. grafikán simán elmegy...
  • NIBI
    Sőt az sem utolsó dolog, hogy megpróbálsz előbb váltogatni mint a max (vagy mint a megszokott), és nézed az egyenes végén elért csúcssebességed. Ha az megegyezik a full fordulatos váltásoknál mért csúcssebességgel akkor egyértelmű, hogy fölösleges húzatni... Illetve megtudható meddig érdemes húzni. :) És ez egy könnyen kimutatható dolog, nem érzésre megy hanem mérhető sebességbe.
    Valamint van egy tippem még mikor jó a nyomaték, eddigi tapasztalataim alapján van egy trükkje hol és mikor kell inkább azt kihasználni, de ha elmondom sokan rákapnak. :D És igazából még nem teszteltem sok szimben de a GTL-ben egyértelműen érezhető/látható ha valaki nyomatékból megy. :)
    Szabi már régebben felhozta ezt a témát, azóta se kapott érdemleges választ rá (úgy értem amit szimben hasznosíthatna), én pedig azóta is agyalok hogy publikáljam-e a tapasztalataimat. :D És az is lehet hogy ez csak a GTL tulajdonsága... Ha talán kicsit mélyebbre ásnék a görbékben ( viszont megőrülni nem akarok tőle :D), lehet összefüggést és bizonyítékot is találnék, de így marad csak tippnek. :)
    Mondjuk a GTL-es kollégákat meghallgatnám a témában, hátha már tapasztalták csak nem tudták miért van. :P
  • TeeBeee
    Jó volna tudni a felbontást. Nem mai kártya, a HD felbontásban már szerintem hajlamos elvérezni. Nekem az előző kártyám egy HD6870 volt (560Ti-nél erősebb ha jól tudom), ami kicsivel 100 FPS felett produkált, de gyermek felbontáson (1280x1024).
    Pár napja, hete én is fejlesztettem gépet, i5 4670 meg GTX770 4GB stb stb, most 250-300FPS között ugrál. De ismétlem atom kicsi felbontáson. Majd április körül lesz triple sceern, akkor beszámolok az FPS-emről.
    Valszeg örülhetek, ha lesz 80-100 FPS.
  • Jacek
    :DDD ez hazai

• Szabi #7930
  • MerlinW
    A négykerekű vadászgép?:)
  • Alexease
    4:34

• lac coo
    Egyenes úton is nagyobb munka kell hogy előbb érj el valahová ! :)

De teszteld le drag futamon. Szerintem általában, és jó eséllyel többet vesztesz azzal, hogy előbb váltasz és ezáltal a következő fokozatot kevesebb fordulaton kezded mint amennyit nyersz, hogy azt a némi teljesítmény csökkenést átugrod egy korábbi váltással ....

• botondi

Sziasztok, kérdésem lenne az FPS-el kapcsolatban.
    A következő kombóval:
    i5-3570(3,40GHz)/8G RAM/GTX650Ti(1GB)/Samsung(s830)SSD/Win7_64/G27
    Közepes grafikán max. 60-70 fps, ha csutkára lehúzok mindent akkor max.100-110fps, ez normális vagy ennyire gyengusz a GTX650?
    THX
  • Adam Jonas
    Igen, ez jogos is egyébként. :) Igazából arra próbáltam volna meg elsősorban rávilágítani, hogy az ideális váltási tartomány mindenképpen a nyomaték maximuma és a teljesítmény maximuma között van. Sokan beleesnek abba a hibába szimulátorozáskor, hogy húzatják a motort tiltásig, aztán meg jön a meglepi - főleg GT autóknál -, amikor valaki jóval alacsonyabb tartományban vált el, és mégis gyorsabb lesz a végén. Nyilván ez motorfüggő meg szériafüggő is, hogy melyiket meddig érdemes, pl. kistúraautók (WTCC, BTCC) esetén annyit nem igazán számított a dolog, hogy 8500-nél (tehát a tiltásnál) váltottál, vagy 8000-nél.

A linkelt képből nem jön ez le teljesen, de a nyomatékgörbe elvileg nem annyira lineáris, inkább valamilyen hatványfüggvényszerűséget követ. Ugye ahogy írtad Te is, P = M*2*pi*n, ahol az "n" fordulatszám lineárisan változik, míg az "M" nyomaték pedig a fentebb leírtak szerint nem lineáris elvet követ. Ebből adódhat az szerintem, ami miatt én így szétszedtem a kettőt ennyire külön, de nyilván a valóságban ez ennyire nem lesz - vagy csak nagyon nehezen - elkülöníthető.

Kicsit visszakanyarodva a linkelt görbékhez: ott ugye elég jól látható, hogy kb. 3750-es fordulaton 235 Nm nyomatékot tud a motor, az 5500-as fordulatú teljesítménycsúcsnál pedig mindösszesen csak 200 Nm. 5000-es fordulatig pedig mindösszesen csak 15 Nm-t fog esni a nyomaték, ezután a fordulatszám után pedig a nyomatékgörbe meredeksége változni fog, egyre meredekebb lesz. Szóval ennél a konkrét példánál az arany középút az 5000-es fordulat, ha meg nagyon precíz akarsz lenni, akkor meg szerintem az lenne, amit írtam.

A nagyobb teljesítménynek szerintem inkább emelkedőn lehet nagyobb hasznát venni, ha jól tudom, akkor ezt szokták is így emlegetni, hogy a minél nagyobb LE-vel rendelkező autóval lehet a legkönnyebben feljutni a hegytetőre. :) (Emlékszem anno, amikor Ausztriába mentünk az 1.4-es Focus-szal, faternak igencsak pörgetnie kellett 1-2 emelkedőn, hogy jó tempóban tudjunk felmenni. ) Pl. ez utóbbi példából kiindulva, Imola-ban a középső szektor dupla balosa jó példa: ott érdemes majdnem tiltásig pörgetni a kocsit, mert meglehetősen meredeken mész felfele egy ideig, oda pedig nem árt nagyobb teljesítmény (=tehát nagyobb munkát kell végezned ahhoz, hogy ugyanannyi idő alatt érj fel azon a szakaszon a csúcspontra, mintha ezt egy teljesen sík részen tetted volna meg).

Én legalábbis így vélekedek a dologról, remélem azért sikerült kicsit érthetőbbé tenni, hogy miért gondoltam így, de ha tévedek, akkor javítsatok ki. :)
  • Szabi #7924
    alapon van a fov
  • GPx8
    Nálam csak G25/G27 profil van, de én is próbáltam már ezekre a gomborkra rakni és nem működik, csak gépháztető vagy ütköző néztben.
    Mennyi nálad a FOV? Nem értem, hogy mi a baja...
  • Szabi #7922
    igen, lehet rosszul emlékszem, de szerintem nem állítgattam semmit, van alap DFGT profil
  • GPx8
    Belső nézetből? Melyik gombokra raktad?
  • Szabi #7920
    DFGT-m van és tudok oldalra nézni :D