43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
sziasztok megvettem az ac-t, 6 ev utan leporoltam a g25-t, kicsit visszaternek a szimezes vilagaba. egy windows os, illetve ac-n beluli kormanybeallitasra lenne szuksegem mielott inditom a jatekot...:) köfi -
? Azért ez a topik5 éve létezik majd 40ezer hozzászólással, nehéz itt már bármit 'megmagyarázni' pláne ilyen módon reagálva az ellenvéleményre.
Aki használja az AC-t az pontosan tisztában van a nyűgjeivel, és a hibáival, merem mondani hogy sokkal jobban mint aki nem vagy keveset használja. ..még az is lehet hogy párat már kiküszöbölt, mert rájött a trükkjére, vagy ismer rá egy App-t, vagy mittomén.
..és ha már a Cars felmerült, szerte a világban remek csapatok vannak akik jókat versenyeznek a Cars-l, az rF2-vel, az AC-val ligázva. a francnak kell akkor állandóan bsztani a másikat..az idevágott videóra nem tudom mit kellene reagálni, az a gond hogy csaj és tud vezetni? ..egy két helyen nem megy eléggé a határon, és alacsony az FFB így ránézésre, amit nem csodálok vékony karjai vannak, de nem megy rosszul. Semmi bajom azzal ha valaki csaj a kormány mögött, ha vagy jól vezet, vagy kellően fertőzött benzinnel..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Semmi sértődés, de a: nem érdekel hogy ronda-e, én lfs-en meg gpl-en nevelkedtem és b: sok órám volt az rf2-ben is, bármikor körbementem bármivel, de egyszerűen pont a legjobban várt gumi fizika nem tetszett.
Az én erősen szubjektív véleményemmel tök felesleges szembe menni, ne idegeskedj, nem éri meg.
A fentebb linkelt videó 1:04-nél meg pont az van amire az ac képes, ha határon megyek (az én határom) akkor szűkebb kanyarban bármikor produkálom ezt a jelenséget gt3-mal is. -
Sejtem mire gondolsz, de nem feltelen van igy szerintem. Aki gyorsabb a masiknal 5 masodperccel, O max nem tudja stabilan hozni a koridejet, netan mindig jobbat akar menni, de azokon a vizeken amin o evez, ott mar fenyevekkel nehezebb hibazni es megtalalni azt a nagyon pontos vezetest a egesz palyan, amit az ideje megkovetel.. Olyan mintha valaki a piramis tetejen ulve egyensulyozna (a leggyorsabb) mig aki hozza a stabil koroket, de lassabb, a piramis felenel jar, azert ott nem olyan nagy szam egyensulyban tartani a dolgokat. Igy joggal feltetelezheted, hogy a leggyorsabb, a lassabb koridejeit, csukott szemmel hozna atomstabilan, kikapcsolt monitorral.
Mint ahogy mindenki talalkozik nala lassabb versenyzovel is es kb folyamatosan azt erzed, hogy szived szerint letolnad a palyarol, mert olyan lassu, neked meg uncsi setagaloppozas lesz a mogotte vezetes, ezzel teret adva a jatszadozasnak es mindne masnak.
Szoval aki gyorsabb nalam es egyszeruen nem erzem, ertem, hogy hol es miert, akar a replayet nezve sem, akkor akaratlanul is az ember azt gondolja tobb fogalma van a dolgokrol mint neki.Szerintem ez az elet rendj.e (megha csak neki osztonbol jon ez, es nem tudna magyarazatot adni ra, netan meg azt se tudna megmondani, te hol vagy lassu)
ui: persze abban is van valami amit laccoo mond.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.04. 18:57:41 -
goldboy #39576 Akármilyen lesz, azért a modell jól sikerült
-
goldboy #39575 Itt van a replayem Norbival
Átültem hozzá hogy majd lessek egy-két ívet, de nekem nagyon fura volt az egész, elvileg az volt a 23.8-as köre amikor a korlátban végzi.
Néztem kívülről, belűről de szerintem ez alapján elemezni lehetetlen
-
Én már nem tudom miről van szó, csak kis különvélemény...
egyáltalán nem biztos az, hogy aki lassabb az nem megy határon még akár ugyanazzal a setuppal is. egy picit máshogy áll a kormány, egy picit hevesebb a gázadás, egy picit később lazít a féken stbstbstb...és máris csúszkál, holott köridőre meglehet, hogy lassabb még hiba nélkül is ... -
croatianus #39573 Leginkább csúszáshatárról volt szó. Az kábé mindenkinek ugyanott van. 
Ha valaki másodpercekkel gyorsabb ugyan, de nem képes tíz kört menni kipörgés nélkül, akkor nem biztos, hogy "több fogalma van". -
neilszab #39572 Ádám, itt nincs olyan, hogy "Ti".
Legalább 5-6 ember van benne ebben a beszélgetésben, mindenki külön véleménnyel, értékrenddel, tapasztalatokkal és szerintem nincs két ember aki teljesen ugyan azt mondaná, vagy teljesen egyetértene egymással. Te is csak egy vagy közülük és a többiek sem nem helyezkednek egységként szemben veled.
Eddig azt próbáltad bizonygatni, hogy túl hirtelen csúszik meg az autó és nem lehet megfogni... ezt azóta többen is megpróbálták legjobb tudásuk szerint cáfolni. Ha nem tudod érhetően elmondani, alátámasztani amit szeretnél, arra nem az az értelmes felnőtt reakció, hogy elfogult bagázsként megbélyegzel itt mindenkit, majd sértődötten elvonulsz.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 17:49:47 -
croatianus #39571 Legjobb a macska 1:12-nél.
-
Ki az aki ffb nelkul tolja, nehogy elromoljon a kormany? :)
Akkor lenne relevans sokak hozzaszolasa, ha ismernenk milyen idoket mennek a tobbi hozzaszolohoz kepest. Vagyis nekem hiaba ir valaki hataron autozasrol, amikor a masik hozzaszolo csukott szemmel masodpercekkel gyorsabb nala, es valoszinu meg nala is gyorsabb valaki. Igy az utobbi a jatekon beluli "hataron autozasrol" valoszinu tobb fogalma van, mint az osszes tobbi elotte hozzaszolonak.
Amugy azzal osztom a velemenyem, hogy az AC-ban messze a legkonnyebb megfogni a kocsit az IR-RF2 harmasbol es a legtobb legerthetobb visszajelzest is az AC adja szamomra. Persze lehet tobb idot kell tolteni a masik kettovel es azoknal is egyertelmubb lesz mit akar mondain a jatek. De mivel ennel az elso masodperctol fogva igy erzem, igy nem feltetelzem ezt, hogy az ido segit
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.04. 17:37:26 -
Solt #39569 Így kell ezt... ahelyett, hogy elolvasnád miről van szó, inkább kezdj el túlozni... próbáltam információt adni arra vonatkozóan, hogy az általad érzékelt "probléma" mi mindentől függ, azt kezdesz az infóval amit akarsz... Nekem nincsenek ilyen megfogási nyűgjeim, szóval részemről... :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.01.04. 17:29:30 -
croatianus #39568 Hmm... Aszittem, végre kiderül, hogy mit is akarsz közölni velünk ilyen nagyon, de ha nem, hát nem... Nyilván afféle "mögöttes tartalmakhoz" mi fel nem érhetünk.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2017.01.04. 17:27:20 -
Igazából kár volt belemenni ebbe az egészbe, mert kezd egy pCARS 2.0 topik kialakulni.
Élvezzétek, versenyezzetek jót, nevezzétek, aminek akarjátok, igazából lesz*rom nagyívbe. :) Van jobb dolgom is, mintsem olyanokról vitatkozzak, amit megmagyaráznék, majd jönnek a válaszok, "dehát engem nem érdekel hogy számol". :)
Tőlem meg nem kell tartani, eltakarodom innen a büdös...oda. :)
Élvezzétek a videót inkább:
Sziasztok!
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:23:04 -
Senki nem mondta, hogy profi lennék, vagy azért fasza, mert rF2. Ezt inkább Ti szoktátok mondani, hogy hűdekirály, mert AC. Aha. Tehát akkor megfordítom a kérdést: azért, mert Te körbetudsz menni az AC-val határon, akkor az AC a fasza, a többi meg szar? :)
Nyugodj meg, fizikai oldalról vannak turpisságok bőven, amit Ti nem akartok belátni. Az, hogy Titeket ez nem érdekel, oké, legyen. De akkor ha nem ismeritek a dolgok mögöttes tartalmát, nem tudom, hogy akarjátok ráfogni, hogy az márpedig reális. Igen, rF2-t sem lehet megfogni, ha jól elmelegítetted és elnyaltad a gumikat. És igen, iR-t is próbáltam, és tudom azért nagyjából, hogy működnek ott is a dolgok.
De leírtam már azt is: AC versenyautókra nem jó, utcaiakra igen. (Lásd lentebb, Cayman GT4 pl.)
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:18:00 -
croatianus #39565 Hát egy kicsit már én is belezavarodtam...
Ha neked, mint íberprofinak 1-1,5 órán keresztül nem sikerül végigmenni pörgés nélkül a pályán, az fasza, mert rF2? Ha meg nekem, mint nem igazán íberprofinak órákon át sikerül megpörgés nélkül határon ótózni, az kaka, mert AC?
Én se rF2-őt, se IR-t nem űzöm, de úgy emlékszem, mindkettővel kapcsolatban, de főleg IR-nél, arról szokás beszámolni, hogy lehetetlen megfogni, ha megcsúszik.
Én AC-ban akárhányszor megpördülök, mindig viszonylag pontosan tudom, hogy hol volt az a pont, ahonnantól tútótam (és ha ez túl szűk határon belül volt, akkor nyilvánvalóan változtatnom kell a beállításokon
). Ez így volt már jópár gumimodellel ezelőtt is, viszont ezzel a tízessel kerültek bele olyan finomságok, amik számomra elképesztő élettel töltik meg az egészet. Úgyhogy én egyszerűen nem értem, hogy merülhet fel a visszajelzések, a fokozatosság hiánya.
Persze fingom sincs, hogy ezt hogyan, milyen "egyszerűsítéssel" érik el, de számomra egy élményorgia. (Főleg egy rF1-hez képest. Nem is tudom, hogy jött ez ide. Az egyszerűségnek is vannak azért fokozatai.)
Arról nem is beszélve, hogy a valós belső videókkal összehasonlítva pont, hogy elég hihetőnek tűnik az egész.
De mondom, én nem vagyok íberprofi (ráadásul rF2-t, IR-t csak valamikor régen épp, hogy kipróbáltam, és azóta biztos sokat változtak), úgyhogy ez csak az én koránt sem mértékadó személyes véleményem (ja, még jogsim sincs!
).
Viszont szeretném, ha feloldanád az első bekezdésemben vázolt ellentmondást.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2017.01.04. 17:12:41 -
Jó persze, 144 Hz-es monitor alatt szóba se álljunk egymással. :D Innen is látszódik, mekkora vicc lett ez egész szimulátorozásnak nevezett szarhalmaz. -
Solt #39563 Nem nézlek semminek, szerintem egyértelmű volt amit írtam. -
Te most tényleg ennyire balfasznak nézel engem?
Persze, ha a határ + 2-3 mp-re megy az ember, akkor tényleg nincs probléma.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2017.01.04. 17:00:39 -
A megcsúszás mértéke szemre sem ugyanakkora, tehát nem. -
-
Na jo de ha a Norbi video spektator , vagy replay de nem az ove ,akkor arra kar is szot fecserelni.... -
Én egyébként más választ akartam írni, mert egy nagy mentésre készültem a hozszólásod alapján a videóban. Arra készültem hogy majd a seggünket fogom szóba hozni :) Mert az egyetlen dolog amiben csalni kell egy szimnek, hogy az egyik legfontosabbnak tartott dolog, a fenék az ugye kimarad az érzékelésből, ezért nagyon nagy eséllyel le kell késsed a korrigálást, megélhetsz egy kis felülkormányzásból, mert az óriási pályaismeretnek, és autóismeretnek köszönhetően, ami a szimesek sajátja, tudod hogy mi fog következtetni. de azt a fajta korriglást ami minimum idő alatt születik meg a versenyzőben, azt az indítja el hogy a versenyző megeérzi...nem az FFB-n hanem a fene tudja, egyensúlyérzék az üléspozícióból adódóan...ezt mindenki egyszerűen segg-nek szokta megnevezeni.
Ezt gondoltam válasznak, de a videóban nem láttam semmi különöset, ezért azt írtam amit.
az rF2-vel nem tudunk menni részhez:
nagyon sok időt töltöttem az rF vonallal, ahogy az rF2-vel is, a kezdetetktől, nem azért veszi meg az ember drága pénzért, hogy aztán sárba döngölje fórumos villongásokban, loguikus hogy hazsnálni akarod, ezt nem nullázhatod le azzal hogy nem tudunk körbemenni. Dehogynem. Nem is rossz tempóban, csak nem vésődtem be, nem élvezem...márpedig a vezetést sztem élvezni kell, az nem bűn. Nem sokan akarnának tapadáshatárig feszíteni egy köridőt, ha nem élvezetes feszíteni ezt a húrt. A versenyző ilyenkor kifakad, mert bele lehet halni. Egy motoros ha nem tud játszani a tapadáshatárral akkor nem csinálja mert vagy elmegy az eleje, vagy átdobja a hátulja, és ilyenkor töri a csontjait. Az autóversenyző meg töri a technikát...egyik sem jó. Az AC-ban nekem ilyen problémám nem volt, illetve a néha belefutok moddolt autóknál, de azokat kidobom. -
Solt #39557 Őőő... itt hol a probléma? :)
Egyébként az, hogy mit tudsz megfogni, függ a reflexedtől, a kormányodtól (pl frissítés, FFB erő), a monitorod input lagjától, de még az FPS szám is közbeszólhat, ha nincs meg a 90 FPS. LINK
És akkor a futómű beállításokat még szóba sem hoztuk... Szóval a valós videók linkelgetése ebből a szempontból gyakorlatilag felesleges szerintem. :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.01.04. 15:48:57 -
neilszab #39556 Norbi videó 1:20-nál az nem pont ez? 
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 15:43:04 -
En mar kezdem elveszteni a fonalat...
Most akkor az a baj, hogy foghato vagy az hogy nincs atmenet es eldobja az ember...? -
És igen, ez is pont egy olyan szituáció, ami AC-ban össze-vissza működik. Van, hogy ilyet nem is tudok csinálni, mert annyira betapad, máskor pedig ahogy írtam, majdnem 300°-ot kéne fordítani a kormányon, 60-70-es tempónál. Ami azért valljuk meg, vicc. -
911 RSR-t ne keverd ide, inkább egy utcai autóra hasonlítanak, mint egy versenypályára épített versenyautóra. GT4-es Cayman, ami szintén inkább közelebb áll az utcai tesójához, valahogyan jobban koordinálható AC-ban, mint a GT3-asok. -
végignéztem a videót :)) ..azt hittem látok majd egy nagy mentést, de végül rá kellett keressek az 1:04-re. Ezt miért nem tudod megfogni az AC-ban? időzítés kérdése. -
neilszab #39551 Nem értem mi ebben az extrém, kanyarból kijövet mikor már amúgy is veszi vissza a kormányt, akkor picit sok a kráft és kell egy kis (>90°) ellenkormányzást csinálnia... nekem ez egy standard mindennapos szituációnak tűnik. Én GT3-mal nem nagyon megyek, de 911 RSR-rel majd minden körben megcsinálom. Vagy nem jót nézek?
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.01.04. 15:23:33 -
Szintén no offense, de rF1 egy vacak szar, mert egyszerű a gumimodell, de AC a király, mert egyszerű gumimodellt használ, wtf :D (Ez most pont nem neked szól Alex, csak volt itt már olyan kolléga, aki szarrá fikázta az rF1-et is, de az AC meg maga a tökély - holott sztem semmivel sem jobb az AC, de ez meg már egyéni szoc.probléma a részemről. ) -
Pedig lennie kell fokozatoknak, maximum a határok nem olyan élesek. (De már csak az anyagból kiindulva is, a gumi nem az a fajta anyag, amit egyik pillanatban feszítesz X erővel, következő pillanatban meg ripityára tört.)
Bármiféle sértegetés v minden nélkül, de: rF2-t Ti azért nem próbáltátok nagyon, mert a) ránéztetek, és jajjfújronda, b) 10 perc alatt nem sikerült egy megforgás/megcsúszás nélküli kört menni, és akkor ez szar. Érzékeltetésképpen: nem az újoncok közé tartozok, van egy pár 10 ezer km sztem már a kezemben/lábamban, de valamelyik nap nekem is 1-1,5 órámba telt, mire rF2-be a Simtek-féle GT3-mal össze tudtam rakni úgy egy kört, hogy nem pörögtem meg/nem csúsztam meg. -
Tipikus példa, ami nekem (és szerintem Tomnak is ezek a szituációk) a bajom, 1:04-nél:
Na ez az, amit Te AC-ban az életben nem fogsz meg, mert majdnem koppra át kéne tekerni a kormányt hozzá - amit meg lássuk be, nincs olyan ember, aki 0,1 mp alatt felfogja, hogy mi történik, és ennyi időt alatt -90°-ból átkapja a kormányt ~ + 270°-ba... (Mielőtt megkérdezitek, honnan tudom én ezt, egyik nap kipróbáltam...mert az ilyen helyzetekben van a legnagyobb szenvedés.) -

Ez a hatranya, ha valami nem csak latvanyelem:)
-
Persze hogy nézőként. Ketten voltunk a szerveren, ráadásul low minőségű replay, szóval azért is csalóka -
Nehéz téma. Szerintem nem egyértelmű hogy tapadásvesztésnél fokozatokat kellene keresni/érezni. Biztos van ilyen és olyan szituáció is.
RF2-t több mint egy éve nem használom, pont az ottani gumifizika nem tetszett, azóta már lehet tetszene...ez mostanában nem fog kiderülni. :)
Viszont a v10-es AC gumi nekem most tetszik, főleg utcaiba.
De egy GT3 slickjétől mind várunk valamit, amiröl fingunk sincs hogy 100% valóság lesz-e! Örökzöld téma. :D -
En sokszor probaltam AC t es RF et osszehasonlitani azonos autoval azonos palyan, de RF ben a kurva felho mindig folem jon, arnyekot vet es lehuti az aszfaltot ! :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.01.04. 11:32:19 -
Az osszehasonlitas gumiban (rF2 vs. AC) foleg azert nehezkes, mert az AC "egyszeru" megoldassal akar jol es foleg elvezetesen mukodot gyartani, az rF2 meg a jol mukodore alapozott, ami sok mindentol fuggoen (mod, beallitas, kormany) lehet jo vagy "rossz" erzes is. Mindkettonek vannak elonyei es hatranyai; pontosabban mindkettonek az elonyeibol adodnak a hatranyai:DDD
De a legnagyobb kulonbseg ami meghatarozo (mukodesre, ezesre, meitelesre), hogy az utobbi 4 evben az AC-t folyamatosan 4 evig fejlesztettek, az rF2-ot "ossze-vissza" 1 evig.
Persze ez a resze – "mi lett volna ha" –, teljesen ertelmetlen. Az AC egyertelmuen mindenbol a "legjobb" (nepszerubb, eladhatobb, emeszthetobb, hasznalhatobb stb.) megoldast valasztotta (koncepcio, tartalmak, licencek, forgalmazas, fizika, gumi, kinezet, kiszolgalas, korites). -
AC-ban sem jó minden autó, túl sok. Sokkal nagyobb munka lenne mindet kicsiszolni, ráadásul kiadják, aztán ha nem népszerű kocsi, akkor a csiszolgatásban előre kerülnek azok az autók amiket a nagy többség használja. A sok autó viszont kell, mert a piac lehúzza ha kevés a kínálat, hiszen a konkurencia több autót vonultat fel, ez sajnos logikus..így termeljük ki a sallangokat.
DE, egyfelől rengeteget számít az autó beállítása, mint mittomén Interlagos, Hamilton/Mercedes és a Grosjean/Haas közé a qual-n egy másodpercet mérhettél be egy 1:10-s rövid pályán, belső kamerában meg ég és föld.
és még DE, ritkán láttam Norbi-t úgy vezetni mint ahogy mondjuk én, én állandóan bsztatom a kormányt, így volt F1C alatt is és azóta is,..Norbi meg nem így vezette már az F1C-s Porsche-t sem, és semmit sem...egy dolog viszont azóta sem változott, sokkal gyorsabb :))
Még amikor Monza-ban átkozottul levették a szárnyakat az NR2003-ban a GTP módban, és brutál időket mentek, én meg átnéztem hogy vezetnek, még akkor is sokkal tisztábban vezetett mint én....elszállt futamon is, de nem rángatta, általában ha belenyúl akkor rohadt gyorsan, se előtte, se utána semmi káosz. Lehet hogy kamionon elkurvult azóta :)))..de nem hiszem.
...
AC gumi, az én véleményem szerint az egyetlen gumi, nem minden autón tökéletes, el tudom fogadni, viszont ahol jó ott az egyetlen ami jó.
DE
ott van pl. Ingy, ha jól emlékszem ő is driftelgetett egy Sierra-val, és én is, mégis Ingy az rF2-re esküszik, én meg az AC-ra...ezt nem tudom hova tenni, és azóta sem. Megpróbálom elfogadni, hogy kétféle, legalább kétféle elvárás létezhet a tapadás kezelésére, és ezzel le is zárom, mert ezt megfejteni nem tudom, én piszkosul azt érzem hogy ez a f@sza, Ingy meg piszkosul azt érzi hogy az a f@sza, és magam véleményét nyilván nem fogom alárendelni, ezért min. egál. -
Sajnos a saját tapasztalataimat láttam visszaköszönni a videón is, de bízom benne, hogy valóban torz képet mutat.