43023
  • bardocz

Ez nálam jobb.
  • bardocz
    Hát nekem ez elég érdekesen jön be :S
  • Alexease
    BES, 3 Hours, Monza
  • Jacek
    Felpillantasz és láss csodát "Házigazda: Alexease" OMG
  • endy papp
    És mi(ki) akadályoz meg benne hogy ott is ilyen keményen lépjél fel....
  • barcalaci84
    na igen...
    szerintem ebben a tapadáshatáros dologban nagyon igazad van...
    AZ AC szerintem akkor mutatja ki igazán a legnagyobb értékét amikor már tényleg igazán gyors köröket megy az ember. Ahol a világcsúcstól (RSR szerint)csak másfél másodpercre vagyok lemaradva ott érzem igazán h nagyon rendbe van a fizika...Ha 2 mp-vel lassabb köröket megyek teljesen másnak tűnik a fizika a tapadás a gumik viselkedése stb és ez így van rendjén szerintem...
    erre mondtam én h könnyű gyorsan , szépen menni, de egész más ha tényleg a határokat feszegeti az ember...
  • b-type

Sztem s versenyautó szimekhez..ha szimulálni akarják:
    Egy versenyautó elsődleges célja hogy a tapadáshatáron(!) milyen jól kezelhető, milyen korrigálásokat enged, hiszen a gyors körök legnagyobb része állandó korrigálás.
    Tök mindegy, hogy a tapadáshatár alatt, vagy felette hogy viselkedik
    az előbbi tök jó csak nem versenyképes..azaz erőforráspocséklás, az utóbbi esetében meg már kármentésről kell beszélni.
    Másodlagos tulajdonsága speciális, azaz endurance jellegű, gumikezelés, fogyasztás, erővesztés..stb.
    Sok mindentől függ milyen köridőre képes egy autó, de jól reagáló és jól kezelhetőnek kell lennie, mert az az ideális.
    Kicsit hasonló az eset a MotoGp-s Ducati esetéhez aki nézte tudja, ha az eleje elmegy, mert nem közvetít a versenyző felé, akkor az elesik...ha ez a versenytechnika jellemzője, akkor a versenyző elveszti az önbizalmát.
    Teljesen rossz irány, és tévút egy olyan versenytechnikát a versenypályára tenni ami nem kezelhető a határain is. Ettől még 100 ok miatt el lehet szállni, koncentrációvesztés, tapadásváltozás, versenyhelyzet, műszaki dolgok...fékhő elvesztése..stb.
    Az autónak kezelhetőnek kell lennie, és ezért ezt érdemes szimulálni is.
    Az tök mindegy hogy a határai alatt 2 másodperccel hogy viselkedik..
  • Alexease
    Lenyegeben ott sem kellene, ott is szivesebben olvasnek a progirol:P
  • Alexease
    Nekem sem az a celom, hogy osszetorjek minden autot;)
    Amit irtam, az foleg a kritikus pontokra ervenyesek (foleg gumi), amit a legnehezebb megoldani. Szamitasban es a jatekosoknak valo talalasban is.

Az AC jo. Az egyik legautosabb, legelvezetesebb, leghasznalhatobb cucc.
    Az hogy ezt hc-technikaval erte el vagy a szokasos Kunos "egyszeru de nagyszeru" uton, azt biztosra nem tudom, bele kellene nezni a data file-okba:D De tippem szerint a masodik;P De a lenyeg, mukodik.

De erzesre, ha csak a gumit nezem, es ott is csak a lat/long slip-curve erzeseket, osszehasonlitaskent az iR a kiritus reszeknel kicsit "rovidebb" az AC kicsit "hosszabb" mint kellene.
    Vagyis az iR erzekenyebb es buntet, az AC jobban turi es megbocsat.

Egyik sem rossz, de valszeg a ketto kozott lehet az igazsag.

Termeszetesen csak erzesre tudok velemenyt mondani, mert sose vezettem versenypalyan, foleg nem versenyautot. Igy marad a videok es egyebek alapjan a megiteles:DD Azon belul is a kormany, valto es pedal hasznalat.

Persze az AC meg messe nincs kesz (nem mintha a tobbi kesz lenne:P), ez meg sokat fog valtozni.
  • Screenracer #10086
    Vagy inkább, ott se. ;)
  • Alexease
    Az ilyen iranyu ertekezeseket, foleg ilyen hangnemben es stilusban, a CARS topic-ra tartogassatok:) Koszi:P
  • endy papp
    Ha nem csak néznél látnál is nem csak AI elleni vidiket láthattál,de annyira gyengék a próbálkozásaid hogy csak ilyen szalmaszálakba tudsz bele kapaszkodni.
    De persze ha meg se nézted hogy is feltételezhettem,volna hogy észrevedd a különbséget.
    Okoskodni leginkább te szoktál.
    Mellesleg,megint bebizonyítottad hogy csak fröcsögésből áll a tudományod.
    Ember vedd már észre nem neked írtam azt a hsz.amire te fröcsögéssel reagáltál,nekem .
    Én téged nem szólítottalak meg,mert annyira nem tartalak hogy .....
    Akinek meg írtam az normális kulturált hangnemben válaszolt.
    De tudom ez tőled messze áll.
    Na szevasz ha lehet szakadj le rólam .....
  • lac coo
    Szakadék van, de jó mindkettő ...

De hogy a Cars topikban beraksz 50 videót milyen jókat versenyzel ( igen , AI ellen ...), itt meg okoskodsz, hogy minek az AI, az simán trollkodás , nem más ...

No mindegy, ez van .....

• endy papp
    Majd pont te mondod meg a tutit aki miután megjelent az f12013 épp úgy el voltál tőle ájulva ahogy most az AC-tól,pedig nem kis szakadék választja el a kettőt egymástól.
    Ahogy a te fröcsögésed is fárasztó ahogy előadod magadat minden topicba....
  • lac coo
    Nalam ez nem nehezseg, hanem elvezet kerdese :) Nem azert kapcsolom ki, higy nehezebb legyen, hanem mert jobb vezetni.Mondjuk en a setupot is kepes vagyok rontani, csakhogy kicsit izgagabb legyen az auto.... :)
  • barcalaci84
    na igen erre értettem...
    ha csúszkálósabb nehezzebben kezelhető autókázásra vágyok akkor nem kikapcsolom a gyári abst is hanem , keresek olyan autót amiben gyárilag nincs...f40-t imádom, Lauda Ferrariját szintén stb
    szerencasére van bő autóválaszték...
  • lac coo
    En azoknal kapcsolom ki, amelyekben jol mukodik a fek abs nelkul is, lehet nem elethu, de jobb :) Pl a Huayraval alig erzek valamit a fekbol, az tuti abs -re lett beallitva....
  • barcalaci84
    szerintem félreértettél elég rendesen:)
    Minden segítség ki van kapcsolva nálam is ...
    pont arról írok h hülyeségnek tartom h páran kikapcsolják billentyűkombinációval az autó gyári abs-t pl...
    és igen ezt írom h ez legalább nem takonyszimulátor kamunak tűnő effektekkel...
  • barcalaci84
    persze az f1201x rohadt árkád, szép volt jó volt , de már nem vinne rá a lálek h elindítsam :)
    azért írtam h mivel játszottam ezelőtt , h látszódjon h "szimulátorszűz"- ként kellett választanom... így nekem nem voltak meg azok az előítéleteim, mint itt szinte mindenkinek...egyszerűen választani akartam , amiben csak az befolyásolt h Szerintem melyik van legközelebb vezetési élményben a valós tapasztalataimhoz...
    autókezelésben az AC tűnt magasan a legjobbnak nekem...
    IR-t sajnos csak párszor próbálhattam és az is nagyon bejött, bejön...
    a multirendszere szenzációs, de fizikában nekem valósághűbbnek tűnik az AC...(persze nyilván nem ismerem eléggé)
    kicsit borsosnak érzem az árát...helyette inkább load cellás pedálra spórolok:)
  • Ginger17
    A segítségeknél bekapcsolt ABS messze nem az a "segítség", mint ami valójában az autóban van. Ha kikapcsolod, attól még a valós - autóban lévő - ABS bentmarad. Ahogyan kell. Ezt jelzi a vonatkozó aplikáció is (ECU?). Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ez a szim, pedig pont, hogy nem takony... végre nem irreálisan csúszik az autó. Előbb utóbb, úgyis ezt az utat választod, mert cseszi az agyadat, hogy mi van. Ez az út egyirányú. :)
  • lac coo
    Mondod te aki szerint a CARS élvezetes ! :DDD

Szerintem ne trollkodj tovább, az , hogy szerencse ha nincs AI, meg ez az állandó sírásod a semmiért, most miért ez van miért ez nincs fárasztó és alaptalan ....
  • endy papp
    Teljesen megértelek és nem is bírálatból ,vagy bántásból írom,de az f12013-hoz képest......minden szimulátor.......,még akkora hulladékot amit az nem tapasztaltam "irányítás"és egyéb téren ,nem sokat láttam.
    Esetleg ha van rá lehetőséged az iRacinggel is tégy próbát,persze nem csak az alap kocsikkal pályákon,biztos változni fog a szimekkel kapcsolatos véleményed.
    Igaz ott nincs AI)szerencsére)
    Mellesleg ahhoz nem kell kimondottam hc szimnek lennie valaminek hogy,
    "jól menni könnyű , de gyorsnak lenni viszont kutya nehéz (remélem majd azért sikerül :) )...óriási különbségek lehetnek időben, holott szemre szépen megy valaki..."

• Norbi1990
    Vallelunga Club-on próbáltam a Z4-es driftes Challanget megcsinálni erre az első kanyarba egy bug miatt elbaszódik egy 60-as kombóm

Kanyar belső részén van egy láthatatlan fal...
  • barcalaci84
    én pár hónapja döntöttem úgy hogy az f12013 helyett kéne már valami komolyabbal játszani, így el kezdtem végigpróbálgatni egy pár szimet.
    de valahogy egyiknél sem fogott el az az érzés h tényleg rendes autót vezetnék...valahogy kamueffekteknek , kamunehezítéseknek tűntek a dolgok mindegyik szimnél...
    ahogy észrevettem a szimes társadalom nagy része nem a valóságérzetre gerjed, inkább azt szeretik ha minél nehezebb a kezelhetőség, csúszik minden mintha taknyon mennénk és az nem szempont h a valóságban milyen stabil is az adott autó...
    ehhez kapcsolódik ez a "segítségnácizmus" is a szimesknél...(aki segítségeket használ azt egyből lefikázza valaki)Itt AC-ban pl nem nagyon értem h mi értelme van kikapcsolni egy autóban az ABS-t amikor a valóságban kikapcsolhatatlan...innentől már nem reális szerintem az egész...
    már nem tudom ki írta h az AC olyan drivergame-es valamilyen szinten...
    Szerintem az AC legnagyobb erőssége az h "lassan " körözgetni illetve szépen menni viszonylag egyszerűnek tűnik... de amint racing simulator-ként kezded kezelni egyből megváltozik a játék...
    jól menni könnyű , de gyorsnak lenni viszont kutya nehéz (remélem majd azért sikerül :) )...óriási különbségek lehetnek időben, holott szemre szépen megy valaki...
    és a szimesek nagyon nyavalygósnak tűnnek:)
    ha kapnak valamit , rögtön megy a sírás , h dehát ez sokkal jobb egy másik játékban, miért ezt kaptam, én új pályát akartam...

tisztelet a kivételnek...
  • Jackal
    Szerintem pénteken kezdik el összerakni a csomagot amit délután kiadnak és biztos 1-2 dolog kimarad belőle. Aztán mikor rájönnek, gyorsan hozzácsapják. (pl. az új plecsni a két lotus ikonján nem volt első tötéskor, helyette még a régit jelölte újnak)
  • b-type
    Sztem(!) Nem kell minden autót összetörni mint blues brothers.
    Az említett McLaren-nél is tetszik hogy pl. a Parabolica-n kétszer is bele tudtam nyúlni amikor kezdett elúszni.
    rF-nél ez rögtön csapkodás, AC-nál tudok elég gyors lenni.
    Mint a linkelt Nordschleife Z4-Porsche...amikor valakit lekövetek ennyire, akkor nyilván nem tökéletes semmi, ráforulás-ívváltás-fék-kigyors, mert nem látom, mert alkalmazkodni kell.
    De nem kell eldobni egy méregdrága kocsit mert az a get real, senki sem versenyezne, én sem azért szimezek már 10+ éve hogy minden szimulátorban orrb@bsszanak hogy látod ezért nem lehetsz versenyző...mert ezt soha nem fognád meg. :)
  • TeJ2107
    Tehát minden update alkalmával egy új játékot kapunk Bár én azért kíváncsi lennék(persze csak érdekességképpen) ezekre a sorozatszám nélküli random update-ekre, hogy azok vajon mik lehetnek... amint lett 0.8.5 utána 1-2 órán belül volt 2 db is.
  • lac coo
    Jah, a McLaren hangja is teljesen más lett, sokkal jobb , hangosabb a hajtás :DD
  • Alexease
    En vegig szokatm nezegetni a file-okat minden update utan, es valoban sokkal tobbet piszkalgat. Pl.: a mostaninal bekerultek a tobb processzoros cuccokhoz (max 2 :) kulonfele allitasok, lehetosegek. Az osszes auto data file valtozott. Sok autonal a modell es a LOD-ok. Palyak, AI utvonalak, hangok, autokhoz setup-ok, video menu stb.
    A changelog-ban igazabol csak az ujdonsagokat irja le.
  • lac coo
    Hát én már évek óta csalok a setuppel, próbálom úgy belőni, hogy kicsit vadabb legyen ...

De itt sem egyformák az autók, KTM pl szerintem teljesen jó, abban semmi végsőkig tűrést nem látok, a GT-k már tényleg kicsit szemkitolósak, bár gondolom az igaziból is ilyen ,de azért nekem jobb lenne, ha pl gázadásra megforogna néha :) De nekem még sikánban sem nagyon jón össze, kivéve ha megdobja az autót a kő ...

De az tuti, hogy folyamatosan piszkál olyat is ami nincs leírva a listában, a pattogás is eléggé sokat javult mára, gumik is, szerintem most ffb-n is javított valamit .
  • Alexease
    Es talan a gumi is jobb lett, mert korabban mintha durvan tapadt volna, es csak a kasztni csavarodasat lehetett erezni(?!). De teny, utobbi idoben kevesebbet hasznaltam, eleve eleg nagy a boseg zavara az autok teren, nincs eleg ido igazan vegig tesztelni:)

De ami meg mindig piszkalja a csorom: megyek vele, tetszik; tolom neki, meg jobban tetszik; kitolom a szemet, egyre jobb, vigyorgos; elkezdek vadulni, bedobalni a kanyarba, erre negy kereken csuszik, sodrodik, driftel... ez mar kicsit... nem annyira jon be;)

Igazabol a "kritikus ponton" erzem problemasnak, de ez igaz a tobbi programra (szimre) is!
    Sot, mindharom kicsit maskeppen, ra jellemzoen visekedik:
    - iR: kiszamithato, jo erzes, ha megfogom akkor tuti 100% korrekt, de altalaban elszallok a retekbe:)
    - rF2: kicsit kiszamithatatlan, de kiismerheto, de random hattal jovok ki a kanyarbol;D
    - AC: a vegsokig turi, megbocsat, nem szeretne elvenni a kedvem, ezert inkabb a fektavokkal operal, es beletolja az elejet a susnyasba;)
  • lac coo
    Megnéztem a McLarent nekem így első tippre magasabbra vették a kormányszöget, attól lett olyan komfortos ...
  • Alexease
    - A hibakat javitottak, gondolhatod, a 0.85 verzional tart;)
    - Nem fogjak kolcson adni, Steam account-hoz kotott. Max valamelyik bator emnber, aki odaadja az SG-re 1 napja regisztralt embernek:D
    - Csak DX10.1, de inkabb DX11-es kartyan LEHET hasznalni. Billentyuvel nem sok ertelme van, arra vannak mas kesz programok (Shift, Grid, NFS es hasonlok).
    - Ha megjelenik (2-6 honap) utana lesz belole ingyenes demo, ki tudod probalni.

Es a tovabbi program beszerzesevel kapcsolatos dolgokat privatban legyszi, mert visszatorlom az egeszet:) THX!
  • lac coo
    4/5 előtt pl már teperni kell rendesen :)))

• bzolli801
    aki tudna segíteni a legújabb verzió megszerzésében légyszives jelezze nekem itt vagy privátban úgy is jó ha kölcsön adná valaki egy tesztre megköszönném nagyon
  • Tyuki80
    Egész nap nem voltam net közelben,de erre a hátra való driftelésre,ha már linkeltetek egy pár szép farolást szerintem nem maradhat ki az őrült olasz rally fenegyerek Gigi Galli:
    https://www.youtube.com/watch?v=ewxrNSOKFow
  • bzolli801
    hát igen ez a verzió most kipróbálásra van nálam de nem győzött meg így hogy nem megy a gépemen de majd ha kijön a végleges azt meg akarom venni csak azért kérdeztem hogy javítják e ezeket a hibákat meg másnál is volt e mert ha nem megy a gépemen akkor felesleges kifizetnem érte 10 ezret még
    de amúgy a játék nagyon tetszik a hangok főleg a régi f1 Lotusnak ahogy pukkadozik azzal szórakoztam hogy egyhelybe túráztattam hogy visszapukkanjon a kipufogó csak anya átjött szólni hogy mi ez a hang azt hitte kint valaki randalírozik :D
    azért nem tudok még vele normálisan menni mert sajnos billentyűzettel megyek most és alig lehet normálisan kormányozni a verdát :S
  • lac coo
    Mivel Steam, magától leszedi, hacsak nincs letiltva ...
    De mivel most szerezted, és mivel régi verziót nem tudsz szerezni Steamről első blikkre azt mondanám meg kell venni ! :D
  • bzolli801
    méég anyi amit elfelejtettem, hogy 15 perc után beakad a hang és bejön egy fekete kéeprnyő, se kép se hang, csak a gép restart segít :S
    valami nagy gebasz lehet az én verziómmal vagy minden 0.2-es verzió ilyen? ti honnan szeditek le a patcheket hozzá?
  • lac coo
    Rakok be erosebb autot is, az kinez mindenhonnan :)))