43023
  • Pitti
    Na kié a WR Monza / Formula Abarth kombóval?
    Noooorbi
  • macleody
    Az csak a Cars-ba kell, ott szoktak szembe jönni az AI-k :)
  • barcalaci84
    sőt nagyon színessé lehet tenni a mondandót...kék zászló-t mondja stb...
    "egy idióta szembe jön" stb :)
  • barcalaci84
    de egyébként nagyon friss még a dolog...
    tegnap rakta fel a srác az első verziót...reggel már lehetővé tette h hang is legyen a dolgokhoz...holnapra lesz olyan is h írja /mondja h : még mindig melleted van...illetve sok más is lesz szerintem hétvégéig...
    illetve lehet majd választani h csak hang , csak text vagy mindkettő legyen...(elvileg ezt is megcsinálta a 0.3 ban csak valami miatt nem jól működik...)
  • bardocz
    De abból nem tudom, hogy most tényleg mellettem van, vagy még mögöttem. Ez meg ha berakja az orrát, jelezne. És jobban látszik.
  • barcalaci84
    proximity arrow eddig is volt :)
  • b-type
    Monza gusztustalan tud lenni (ennek ellenére most mentem rajta a DTM Bímerrel), ahogy átdöngetnek a sikánon :(
  • bardocz
    Uh, tudod hogy kéne ezt megcsinálni, hangok nélkül? Nem szöveget ír ki, hanem lenne két nyíl, és arra világít, amerre vannak melletted. Ha mindkét oldalon, világít mindkettő.
  • Totti5
    Tegnap is próbálkoztam pár instant multiélménnyel. Kvalin kilöktek, mert mi az hogy másodpercekkel lassan versenyzőt meg akarok előzni, ő nem engedi. Aztán egy fél órás kvali után 0.005-el lemaradva a poleból egy jó 15 fős szerveren a versenyem az első kanyarig tartott. Silverstone slő jobbos és mi az hogy én nem padlón veszem be belső íven ( amikor mellettem volt az 1. ) erre padlón hátulról jött mindenki.

Király élmény. Publikon halál, teljesen értelmetlen. Eleve a legtöbb nem használ semmi tükröt, nem látja hol vagy, egyszerűen belédfordul. A másik meg hogy 50m helyett 200nál fékez s így menj mögöttük székárnyékban monzában...

Már mentem vagy 10 versenyt, de mindig kitettek:D
  • barcalaci84
    itt a link, ha valaki szeretné az én intő szavaimat hallani:)
    magyar spotter
  • barcalaci84
    átszerkesztettem magyarra a spottert:)

ez még a 0.2 -re épül...azóta jött ki 0.3 viszont valamit elrontott benne a készítő és nem működik...
    de hamarosan bővül rengeteg mindennel remélhetőleg...
  • BooMiller
    Ajj de jók voltak istenem... Talladega SS a kedvenc:DDD nyélen mint a disznó:P
  • b-type
    Nascar kemény suli.
    a szimezés meg mint a játékpénzes póker, kell egy jó társaság, ahol nem tologatnak vakon fél kiló babot emelés gyanánt egy 4 szemes potra..
    ..mert szimre fordítva abból lesz az egy életem egy halálom első kanyaros féktáv. :)
  • Alexease
    Sokan az elozest csak odaig tervezik meg, hogy befer majd a masik melle:)
    Onnantol mar logikusnak tunik neki, tovabb megy ugy mint maskor:P
    Ha elengedik vagy a masik kulson kicsuszik (mert o sem szamolta bele az uj ivet), akkor igen. De ha a masik ott tartja kulso iven, akkor sokszor nem jon ossze.

Olyankor jon az a baleset magyarazat, hogy: ott voltam mellletted. Igen, de ilyenkor miert kellene feladni a teljes palyaszelesseget?! Ha mar bement belulre, akkor valszeg gyors, ugyes, jo az auto, forduljon el ott;P
  • Alexease
    Az emberekre raferne egy kis ovalozas, olyan 2 oras versenyhosszakkal:) Ott annyira "egyforma" mindenki (most Kiss Norbit, es meg egy-ket embert ne vegyunk ide, mert meg ott is fel kort vertek rank:DDDD), hogy nem jelent semmit, hogy "gyorsabb" vagy "jobb" vagyok, hosszutavban kell gondolkodni es tervezni.
  • Pitti
  • b-type
    Nem bevédve a hülyéket....DE
    sztem a görcsöléssel van a gond. szvsz nem kell annyira ráfeszülni a tempóra, mert ők azok akik nem tudják elengedni a szitut...mert hű gyorsabbak.
    Sztem a gyorsaknak sem jár alanyi jogon a tiszta pálya.
    Értem én hogy sz@rul esik ha feltart, pláne ha kiüt.
    De ettől nem fog tutira megmenteni a pole sem....
    sprintfutamon lehet hogy törtetni kell, de hosszabb távú versenyeken, egész biztosan oda fogsz érni a helyedre, még akkor is ha nem a pole-ból indulsz, sőt a verseny első körében inkább a mezőnyre figyelsz.
    Egy versenyző nem csak gyorsaságból áll, a két legfontosabb tulajdonság a koncentráció megtartása, és a ritmusváltás.
    Nem lehet szétesni, mert valaki feltart, behúz eléd, vagy a darálóból rajtolsz.
    ...és ha az elején 2 másodperccel lassabb köröket vagy kénytelen menni, akkor is tudsz tempót váltani amikor kell.
    Jelenleg azt érezem, hogy sok virtuális versenyző előre menekül, mert fél a darálóból, a mezőny közepéből rajtolni...de ugyanakkor mutogat arra aki onnan rajtol, és aztán elveszti a kontrollt.
    ...valamint a koncentráció fenntartása is csak üres pályán, tempóra korlátozva megy.
    Ez egy virtuális tér, nem lesz egyenes ágon Oxxo, Zengő támogatott senkiből, nyugodtan lehet tanulni, vagy fejleszteni a mezőnyben autózást is, nem csak a tempóra feszülést....mert az egyébként meglepően kevés tud lenni sok versenyhelyzetben.
  • Pitti
    Sajnos nem, nekem is pont az a bajom, hogy a nézőpont a szélvédő előtt van a motorháztető felett, egy oldalra nézve kb az A oszlopig látod mi van melletted. Ha cockpit nézetben nézel oldalra akkor kb a B oszlopig.
    Ha valaki a C oszlopnál tart akkor arra emlékezetből kell felkészülni :) :)
    Ezért én is inkább cockpit nézetben játszom.
  • Alexease
    Nem probaltam, de altalaban az jobban belathato.
  • Alexease
    Kunosek mar varialnak, kicsit bevettek (biztonsagosabba tettek?!) a lobby szervert, kicsit bonyolitani kellett a kodon:/

Koszi az infot Jackalnek!
  • neilszab
    Motorháztető nézetből nem látsz többet oldalra, elvégre eleve előrébb van a kamera.
  • Alexease
    Ez a kuplung modell (ha van egyaltalan:D) egy foss;) A pedalt rendesen hasznalja, de a kapcsolasa tuti a digitalishoz kozelit;D
  • barcalaci84
    ez mondjuk tényleg megnehezíti az ilyen autóknál a problémamentes futamokat...
    H váltós autóknál nagyon durva különbségek vannak tényleg féktávokban , illetve kigyorsításokban...
    tegnap pl direkt néztem 1-2 embert spectator-ból és azért a célegyenes végén voltak akik 70-80 méterrel később fékeztek mint én...
    a rohadt kuplungot meg állandóan elrontom egy csomószor, és csak recseg :)
  • barcalaci84
    persze h benne van , ahogy az életben is a rajt lehet mindig a legproblémásabb...
    azért szoktam én is előlről menni esténként , de úgy még nem nagyon sikerült túlélni a rajtot...
    talán pont azért mert én sokszor túl óvatos is vagyok és rajtnál nyilván csak arra figyelek h nehogy belemenjek az előttem lévőbe és sokkal hamarabb kezdek lassítani mint ami feltétlenül indokolt...rajtnál azért illene alkalmazkodni ahhoz h az előtted lévő mit csinál...persze hátulról valaki úgyis elindítja a dominót...
  • Alexease
    Es meg azt is bele kell szamolni, hogy nem tudjuk ki hogy megy. Aki motorhaztetorol tolja vagy esetleg hatulrol, az cseppet konnyebb helyzetben van, jobban belatja a dolgokat.
  • Alexease
    Foleg az ilyen regi autoknal, ami nem sinauto-F1, es a koridon kivul az autokezeles a masik legnagyobb kihivas, es egyben az jelenti az elvezetet is.

Tegnap is irtam, aki minden autot pillangozik es ketpedalozik, nagysagrendel jobb, konnyebb, kenyelmesebb helyzetben van.
    Es nem a korido a lenyeg, hanem az autokezeles es a biztonsag.

Ketpedalozasnal semmi koze az autokezelesnek, kihivas nulla, csak az idore kell figyelni. A fektav eg es fold, de meg a kigyorsitas is teljesen mas. A valtasokat meg nem is erdemes emliteni;)

A lenyeg, aki "normalisan" megy, ahhoz szokott, az mindig benne hagy "szandekosan" a korben egy keveset, foleg versenyben, a tobbiek kozott.

Hotlapon nem szamit, kicentizhetem, ha elkuplungolok, berecseg a valto, megfogja a motorfek, max megyek a susnyasba, aztan majd a kovetkezo korben jobb lesz.
    De versenyben necces elbaltazni, mert ott vannak a tobbiek.
  • Tyuki80
    Teljesen világos!Nem vagyok egyedül.Azért is írtam Lacinak,hogy nem kell ezeket a kis rajbaleseteket meg féktávon történő kisebb nagyobb koccokat túlértékelni!Ez sajnos benne van!Minél hátrábbról indulsz a versenyen,annál nagyobb az esélye értelemszerűen.Az élmenők nem véletlenül kerülnek előre:)
    Hülye barmok meg mindig lesznek,akik arra élveznek,hogy más játékát tönkretegyék.
  • barcalaci84
    pl az említett problémát én pont vasárnap éreztem a leginkább (ahol te nem voltál:) )
    elvileg mindenki elég gyors volt, hasonló időkkel stb...
    és ott éreztem leginkább h mindenki csak a bejáratott íveken hajlandó közlekedni és a versenyzőtársakra egyáltalán nem figyeltek...
    és nem csak a "lassabb pilótákkal", az UFÓ-kra talán még jellemzőbb ez ha valami miatt kicsit hátrébb keverednek időlegeen a versenyen...
    hétközi funokon még az autók /pályák tanulásával küzd az ember sokszor , de azért így vissznézegetve néha a replayt, elég érdekes bevetődéseket, ráhúzásokat látni a mezőny minden részében...
  • Pitti
    Nem vagy egyedül, ezeket én betudom a nyílt fun szerver sajátosságának.
    Időmérőn a gyoes körömet kezdem, kolléga kijön elém a boxból majd végig szándékosan feltart, mintha versenyeznénk. Jó mondom valahogy meg kell előznöm mert a következő köröm is kuka lesz. Egy jobb kigyorsítással elmegyek mellette a célegyenesben, majd első kanyar féktávon teligázzal belémtrafál.
    Teljesen érthetetlen.
  • Alexease
    Az ISI engine, tukor szempontbol, azert egy fokkal jobb.
    Egyreszt van lehetoseg 3 virtulais tukorre, raadasul allithatok a tukrok. Az eleg sokat szamit.

Itt van minden szempontbol egy fix, aztan ennyi.

De termeszetesen a tukor csak az egyik resze a problemanak, altalaban a hozzaallassal van a gond...
  • Pitti
    Na a hangok a másik probléma nálam. Vagyis nem tudom, hogy csak nálam rossz a többi autó hangja?
    A sajátom jól "szól" de a többi hullámzóan vinnyogós.
  • Alexease
    En feherrel mentem:)
    Nem is ertem, miert mem cserelgetnek az emberek festest, azert egy fokkal normalisabb lenne (OK, ennel az autonal csak 3 festes van).
    Vagy mindenkinek a piros kellett?!:))))
  • Tyuki80
    Nem mindegy amúgy hogy az ember a mezőny melyik részében foglal helyet!
    Elől jó képességű pilóták megoldják ezeket a szitukat,ahogy mondod!Nekem sem okozott eddig még sok problémát!Egyszer kétszer megtréfált már,de nagyobb gond nélkül kijöttünk belőle.Szervezett fun racen még nem volt semmi gondom.Nekem nem tudom miért de lehet csak szokás kérdése,de simbin-es játékoknál jobban éreztem az ellenfél elhelyezkedését mellettem,mozgása kiszámíthatóbb volt,a tükörben a poziciója jobban érezhetőbb volt.
  • Tyuki80
    Ez így van!De megvédve 1-2 versenyzőt:Ha nekem aki jó sok éve szimezek,meg más egyéb fronton is toltam a versenyzést(pl Forza motorsport3-4)és a hotlap rankokon sem megyek rossz időket,de még engem is megtréfál a dolog párszor,akkor azoknál akiknél gyorsabb vagyok 2-3 mp-el mekkora akadályok ezen hiányosságok.Nem nagyon szoktam ezen pörögni ha valaki kilök,pedig gyakran előfordul.Ameddig szándékosság nincs benne addig nincs gond.A gond ott kezdődik pl ez szombaton történt velem:Mugello gt3 public:Az előttem haladót utolérem practison,miután a fűről visszaevickél a pályára,persze az ívre elém,benne marad 1.5 mp,lőttek a körömnek,majd mikor mennék el,mindig bekormányozza az autót elém,(kb 4 mp el voltam gyorsabb nála:)feltart,majd az utolsó kanyarban előtt lemaradok és egy jobb kigyorsítással simán elmegyek mellette,(persze a dudát folyamatosan nyomtam,jelezve neki,ideje lenne elengednie)Majd az első kanyarba érkezve fék nélkül kiüt a pályáról,úgy hogy ki is repülök...Na ez már problémás.
  • neilszab
    "Hihetetlen,hogy bizonyos szituációknál,a pilóta csak érzésre tudja,hol lehet a másik versenyző,mert az ellenfél sem a tükrökből,sem a nézetváltásból sem látszik."

Lassan 10 éve toljuk a Simbin különböző szimulátoraival, ott sincs se jó tükör, se spotter, se nyilak, se jobb látószög, se semmi... mégis lehet tudni ki/hogy van melletted... igen érzésből.

Nem értem mi ezzel a gond, hegyezem a fülem, figyelem a tükröt és használom a fejem, ha vki eltűnik a tükörből, és a hangját is hallom, akkor mellettem van és hagyok neki helyet. Ennyi, ennél nem kell több.

A jobb tükörből amúgy sem látni magad mellé, arra ott az oldalra nézés gomb, az meg kiválóan működik, ha arra van szükség. Sztem egyébként nincs, havonta ha egyszer használom, ha nagyon nem vagyok biztos a dolgomban..
  • lac coo
    Proximity arrow.ini....
    Talan a system / cfg konyvtarban van, de nem emlekszem fejbol .
  • barcalaci84
    igen , valóban nagy a holttér, az ütközésmodell se jó még és a szélárnyék is sokat dobna, viszont a pilótákkal van a nagyobb gond még mindig szerintem:)
    az általad leírt szituációnál is az a gond szerintem h az előzött pilóta se figyel rendesen , de ha figyel is akkor is foggal körömmel ragaszkodik az általa megszokott ívhez és egyáltalán nem alkalmazkodik ahhoz h már vannak mellette és más íven kéne fordulni...nem veszi el még véletlenül se a gázt és más ívet sem hajlandó választani, h helyet hagyjon a másiknak...
  • Tyuki80
    Valószínüleg ez a probléma (ütközésmodell)meg a nagyon gyenge tükör ill hátra oldalra nézés.Hihetetlen,hogy bizonyos szituációknál,a pilóta csak érzésre tudja,hol lehet a másik versenyző,mert az ellenfél sem a tükrökből,sem a nézetváltásból sem látszik.Amihez hozzájön még,hogy nincsen szélárnyék ami elősegítené azt a tempókülönbséget ami az előzéshez kellene.Így nagyon hosszúak az előzések,(feltéve ha két közel azonos tudású pilótáról beszélünk)sokáig mennek az autók a holt térben amivel nő az ütközés lehetősége.
    Nem érzem magam egy lassú,figyelmetlen pilótának,aki sokat rizikózik,de volt olyan előzésem amit úgy éreztem,hogy tök simán megvolt,szépen mentem tovább az íven aztán az autóm hátsó sarka szépen kiütötte a mögöttem lévőt.
    Nekem ilyen szitukban a legjobban ami hiányzik az egy szélesebb látókörű oldalnézet.Főleg úgy,hogy egy 4:3 as monitoron játszom.Azon aztán még szűkebb a nézet.Kipróbáltam a tv-n 16:9 ben 106 cm -en,hát ég és föld.
  • neilszab
    Az esti FUN program Lotus Type 49-es lesz a régi Monzán, infók itt!

• Gadfly13
    A fekete Ferka én voltam. :D Ahogy G-BOR írta bárány is voltam, mert sajna (videón is látható) volt egy elbénázott féktávom, amivel másokat is magammal sodortam. Mentségemre szóljon, hogy az első köreim voltak ezzel a géppel és utána bevártam a "sértett" felet. :)
    Amúgy igen én is azt vettem észre, hogy arányaiban sok a rajtbaleset. A hétvégi "A" szerveres futamokból 3-an tudtam indulni és mindegyiknél volt vmilyen rajbaleset, ebből 2-ben én is megszívtam. Pedig itt elvileg már "szelektált" versenyzők voltak, viszont nagyon sokat számít szerintem a nagyon gyenge ütközés modell is. Nekem kicsit flipperes a jelenség, mert elég egy apró oldalsó kocc v. súrlódás és vmi ismeretlen erő hajít el a másik irányba. :)
    Remélem ezt mihamarabb javítják, mert így az Multis test-test elleni csaták felejtősek.