43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Holnap is?mert ha ragondolok már unom:) -
Persze AMD Vga kell neki (írja is menüben nekem h "AMD 1080p" -
Gt2 -vél olyan 40 kor a max jelenleg (elfogy a benzin :))
Kis rakeszules és menni fog a stabilitás is... De ez igazából sprintfutamoknal is kellene... :)
Ha meg nem vagy elég gyors akkor mész a b szerverre ahol hasonló tempojuak mennek...
-
neilszab #13896 A ma esti a FUN azzal az autóval lesz, ami a délután jobban áll a szavazáson...
-
Gondolom amd-s VGA-n, ugye?
Mert a procim nekem is amd, csak sajnos még ddr2-s rendszeren, általában elég, nagyjából két játékra kell a gép, a körökre osztott fantasy HoMM6 tökéletesen fut, az AC meg kisebb kompromisszumokkal, főleg online.
mást már nem nagyon futtatok, már rF2-ről is leszakadtam egy másfél hónapja kb. -
Nvidiahoz ott a Shadowplay, olyan mintha lenne egy Avermedia kartyad
-
Azt hittem, hogy 60 körös nagyságrendű a verseny. A felkészültséget arra értem, hogy még kicsit idegen a játék és nem tudok stabilan autózni, tizedeken belül szórni a köröket. Meg kell szoknom, pár dolog más, mint az eddig használt szimekben. -
A versenytav szerintem nmeolyásolja h felkészült vagy-e:)
7 körre is ugyanolyan felkészültnek kellene lenni mint 20ra ...
Csak hosszabb távon még kevésbé fontos h milyen gyors vagy amúgy...
-
Nem tudom, hogy egy hosszabb versenyre felkészültnek érzem-e magamat, ráadásul nincs túl sok időm készülni meg ezzel foglalkozni még, más versenyét meg nem rombolnám, nem lehetne esetleg ma este is gt2-es autóval? -
Csak AMD-nel engedi az 1080p-s mp4-et... -

Nagyon szép menet, miközben néztem azon filóztam, hogy tudnék versenyezni, mert apróságokban de másként megyünk, főleg a pálya második felében.
Ott néhány kanyarban jóval bátrabban mész.
Jellemző hogy ahol a nagy ellenkormányzás volt, ott kaptam a büntit, és a pofont a palánkon. :))
feldobtam a replay-m, ha megnéznéd, ..mert nálam szaggat ha felveszek.
egyébként én megvettem a Mirillis Action!-t, talán egy éve, de nekem mp4-ben nem engedi 1080-ra tenni, csak 720-ra.
replay Nord_dtmBmw_7_48 15mb! -
neilszab #13888 Most hétvégén is lesznek komoly szervezett futamok nagyobb versenytávon!
Itt lehet szavazni, hogy a BMW M3 GT2, vagy a Lotus Exos legyen-e a főszereplő!
-
-
Kipróbáltam Nordschleife-t az E30-al. Brutál jó.
-
ja így már értem, köszi -
Akkor valószínűleg már fenn voltál. ...
Ettől függetlenül tudsz bookingolni is pluszban :)...
Ha nevezve vagy akkor csak a 2 perc booking idő után jelenik meg a join gomb... -
Hellboy76 #13883 Kicsit én is hozzászólnék a tegnapi futamokkal kapcsolatban:
-Ezen a pályán még a büntetések bekapcsolása mellett is meglehetősen viccesen lehet venni a sikánokat. Teljes autóval a zöld műfüvön sem oszt bunti másodperceket. Bünti kikapcsolása nélkül pedig részemről igencsak felejtős.
-A pályára visszajövetel pedig tényleg katasztrófa volt egyes emberkéknél.
Emberünk a gyors sikánból kijövet a parabolika előtt megelőz. Semmi gond, lassú vagyok, viszont ő a pályavágás miatt konkrétan már közvetlenül a kijövetnél hatalmas tempóelőnyben volt.
Következő körben a második Lesmo-ból kijövet beleáll a belső palánkba, de pánikba esik, hogy elgurulok mellette az úton és inkább amilyen gyorsan csak lehet visszajön a pályára pont belém. Tetőn csúsztam kicsit, majd dobott a boxba. Rá 2mp-re emberünket is dobta a boxba. Tényleg remek volt. Grat neki.
-Az aszfathoz ragasztott autó az ütközéseknél kb. 3 méteresre nyúló fütőművekkel pedig még mindig elég viccesen néz ki. :) -
Az megtörtént, be is zöldítette a nevemet az oldalon. -
minden futamra külön nevezni is kell... -
Én egyébként a prekval ellenére csak bookinggal tudtam belépni. Mit csináltam rosszul? -
Pitti #13879 A verseny újraindítás szerintem az idő miatt nem fér bele, 2 perc booking 10 perc qual és 7 kör éppen belefér fél órába de még ez is néha necces. Így jön ki a 20:00 20:30 21:00 ...stb verseny indulási időpontok. Ami pl tök jó hogy kiszámítható, így nem késem le :) -
a gyors emberes dologgal kapcsoltaban abszolút egyetértek... egy ember már nekem is van a fekete listámon:) aki tényleg 2 kanyart nem bírna várni h biztonságosan el tudjon menni...
tegnap mondjuk pont nem ez volt a gond:) -
Amugy ha rajtnal nagy baleset van miert nincs ujrainditva ? Regen ez volt a szokas funon.
En azt tapasztaltam, hogy a gyors emberekkel van a baj, egy pillanatot nem tud varni ....Meg idomeron se, marpedig miert dobnam el a koromet mert mogem ert.....?
A lassabb , alazatos, nem verre meno versenyzokkel sokkal kevesebb a baj.
A rajt meg a hasznalhatatlan tukor miatt olyan gazos, ok ha nem latom hagyok helyet, de kinek, melyik oldalon, mindket oldalon...stb ? :)
Ott vaktaban probal mindenki helyezkedni . -
ezzel mondjuk nem értek egyet...azért kell a változatosság...és szerintem a többségnek kell így esti funoknál...
pl a tegnapi autóval Monzán megint hasonló lenne a helyzet ,ez meggyőződésem...főleg ugyanezekkel az emberekkel...
azért a kezelhetőbb autókkal egész jó versenyek vannak már 8 órától...és tényleg egyre jobbak lesznek...
ha kevesbben vagyunk akkor persze a hardcore verdákkal is elég jókat mentünk...pl f40, lotus49.. -
persze rossz az "ütközésmodell" egyelőre, de tényleg lehet fair és izgalmas csatákat vívni ha partnerekre talál az ember...az apróbb surlódásokkal ,koccokkal nekem speciel az utóbbi pár napban már nem is volt gondom...meg lehet szépen fogni az apróbb koccoknál is...de arra kell törekedni h ne is legyen, mert ez alap szerintem h ne is érjünk össze csatázás közben...
a szélárnyék sokat fog dobni ez tény....
csak ha lesz szélárnyék akkor se árt ha megtanulnák az emberek használni a tükröt...vagy használjon spottert is:)
a leszorítások még mindig nagyon jellemzőek , ami szinte csak abból fakad remélhetőleg h nem érzik h már mellette van a másik...
-
+1
Szerintem is ez egy jó út lehet, hogy pl. minden hétre 1 v. max 2db autó, viszont naponta más pályák. Így lenne értelme setupolni ill. a 2. v. 3. versenyen már feltehetően többen is biztonságosabban tudnának menni az autóval (v. épp fordítva és bevállalós lenne már mindenki
).
-
Nyilván vannak az általad említett esetekből is (sajnos), viszont ezek szerint én lehet túlságosan is magamból indultam ki, mert én be merem vallani, hogy sokszor azért nem megyek bele egy előzésbe mert rettegek, hogy ha netán egy enyhe súrlódásra is összeérek a "partnerrel", akkor vmelyikünk oldalbarúgás szerűen kipattan vmelyik irányba és onnantól kuka az egész. Lehet, hogy javult az ütközésmodell az első multi óta (én nem vettem észre), de véleményem szerint ez még attól is messze van, hogy egyáltalán megkapja azt a nevet, hogy "ütközésmodell"! Egy szélárnyék fizika sokat segíthetne a kétes szituációk elkerülésére, de ugye ez sincs. Így marad az erőltetés és hát vkiknek ez megy, de vkiknek egyáltalán nem és jönnek a hibák.
Persze ha 2-3 olyan versenyző verődik össze, akik érzik az autó határait és bármilyen szitut képesek lekezelni, akkor abból még ilyen "gyenge" környezetben is kialakulhatnak fair és élvezetes csaták. Nem egy ilyenben volt már nekem is részem.... (az ilyenek kb. 20%-a pont Veled volt Laci ;) ) -
Pitti #13872 A szélárnyék már nagyon kéne, oválhoz meg szerintem kötelező. :) -
Kipróbáltam pár pályát így reggel.
- Brands Hatch
szeretem a pályát, de ez a verzió még éppen hogy alkalmas körözgetni, hotlap-ban betesz az erdőbe, grafikailag sem kidolgozott még, sztem túl korai.
-Road America:
detto szeretem a pályát, és szinte minden igaz amit Brands Hatch-re írtam ide is.
A pálya vonalvezetése az egyetlen ami jó.
-Indianapolis
a két RC változat bőven kihagyható, izgalomentes, és egy kissé kopár is.
VISZONT
az ovál mehet.
e30 DTM Bmw-vel mentem rajta 58.1-t, és odafigyelős, nem telibegázas, nagyon jó és ovál(!).
Mindjárt megnézem AI-val is, de szólóban is élvezhető,...persze kár hogy nincs szélárnyék, ez van. Még csak ezt a bímert hajtottam rajta, de ez jó. -
akkora már a fél banda lelépett az előző futamok morálja végett...:)
ha nem lennék lusta összevágnék neked egy videót a tegnapi előtte lévő futamokból egy pár ember nézetéből...igen érdekes dolgokat lehetett látni...
a pályára visszajöveelek külön megérnének egy videót...:)
kedvencem...megyek egyedül az első sikán felé, és látom megpördülnek előttem ...szembe áll velem,nem indul nem indul...venném normálisan a sikánt és akkor szépen elindul h kilökjön...:)
nekem tegnap biztos sok volt a haragosom:)
de amúúgy tényleg jók szoktak lenni ezek az esti futamok , tegnap zimplán sok volt ez a kocsi a mezőnynek és egyesek elég frusztráltak lesznek ha nehezebben kezelhető az autó.. -
Pitti #13869 A tegnapi 9 órás futamon a rajt után az első sikánba úgy sorakoztunk be mintha tanulók gyakorolnák a cipzárelv működését.... vagy lehet, hogy mindenki tőlem fél és csak akkor van ilyen óvatosság mikor én is jövök?
Alexen kívül még senkit nem szorítottam le vagy löktem ki
-
fél belemenni? :) inkább semmitől se fél...abszolút nem veszik figyelembe sokan h előtte megy valaki , aki nem feltétlenül ugyanolyan féktávot fog venni...leszorítások stb nem az ütközési modellen múlnak...
ahogy az se h a rajtnál is meg vannak őrülve h 1-2 helyet nyerjenek, persze ilyenkor se az előtte ,mellette haladóra figyel...
azt se hinném h az ütközési modell hibája h túlerőltetik az adott verdát és folyamat elveszitik az uralmat a kocsi felett...
lehet menni tizedekre , századokra egymástól, csak parnerek kellenek hozzá...
multi megjelenésének napján amikor még rosszabb volt az ütközésmodell, 5 körön keresztül mentem egy srác lökhárítóján ,az utolsó körben tudtam rendesen bemenni mellé a parabolicában...és nem szorított le stb...24 ezreddel nyertem...:) -
Pitti #13867 Lehet, hogy nekem eddig szerencsém volt, de nem nagyon láttam kirívóan unfair szituációt a magyar szervereken. A jelszavason meg főleg.
Nekem pont ellenkező tapasztalataim vannak. Nem vetődnek be féktávon meggondolatlanul, helyet hagynak, aki hibázik előttem nem próbál gyökkettővel védekezni, hanem félreáll az ívről. Viszont ha mögöttem látványosan gyorsabb autó érkezik, én sem védekezem ellene.
Komolyan nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak, szeretem a masters szerverre jönni.
Egy-egy public szerveren van olyan cirkusz, hogy nem lehet felkészülni mindenre. Sikánokat szándékosan vágják padlógázon, már meg sem lepődök. Nem egyszer látszik, hogy a mögöttem lévő belekalkulálja a féktávba, hogy rajtam fog elfordulni. Ha szerencsém van akkor nem ott és úgy fordulok ahol ő várja és szépen kirongyol egyedül a pályáról. Ezekhez képest felüdülés a magyar szerver.
-
De ezt a Ferrarit azért még cseréljétek le ! :)) -
Én ennél jobban preferálnám azt hogy esetleg heti fix autó van és 1-2 naponta pályaváltás. Persze ez csak az én véleményem. -
neilszab #13864 Ha van olyan versenyző, akivel rendszeresen gond van, mármint úgy értem, hogy napról napra konstans barom, akkor privátban írjátok meg és elbeszélgetünk vele.
Mondjuk így, hogy nincs replay, azért kicsit nehéz lesz ezt korrekten intézni, mert sokszor azért könnyebb a egyből másikat hibáztatni, mint belátni a saját felelősségünket is egy adott szituban.
Egyébként lehet az kéne, hogy nem minden nap váltunk kocsi/pálya kombót, hanem 2-3 napig nyúzunk egy felállást, úgy lehet a végén egész jó mentek lennének... -
en siman elkezdenem mar irni a szegyentablat ide a forum tetejere, lenne is egy-ket jeloltem, aki kovetkezetesen nem korrektul, megy jatszik.
Persze akkor hamar megfelezodne az igy is kis letszamu magyar kozosseg. -
Kevés online km-em miatt én még az ütközésmodellt nem nagyon figyeltem meg, bár tény hogy hátulról megtoltam valakit és én is megpördültem. Viszont ha azt javítják akkor az elvileg érkező fwd tc autókkal nagyon komoly csatározásokat lehet majd tolni. Én ismerőssel nyomtam 12 körös hungaroring futamot 06-os accord túraautóval, és végig másodpercen belül egymáshoz, de a 12 körből kb 8-at töltöttünk századokra egymástól, gyakorlatilag levonatoztuk a verseny háromnegyedét. Itt is előbb utóbb kialakul majd az ilyen verseny még a fun esteken is szerintem. -
Szerintem nem voltak rosszak ezek a futamok sem. Bár lehet azért vagyok vele így, mert sikerült elkerülni jó néhány esetet. Ezt meg is örökítettem, mikor a 2. futamon késői rajtrácsra felállás miatt, a boxból engedett csak rajtolni. Pár kör és már a 2. helyen voltam. 
Sajnos én is láttam jó pár vágást ill. más egyéb eseteket is, de szerintem ezeknek x százaléka biztos, hogy azért is történnek, mert egyszerűen az ember fél belemenni egy test-test elleni csatába a jelenleg még igencsak BUG-os ütközésmodell miatt. A nagy hézagtartás miatt viszont könnyebben elfordulnak a vágások/szélesítések. (Mondjuk ilyenkor az lenne a fair, ha előny szerzés történik, akkor illene visszaadni a pozíciót.)
A voteing rendszer meg ahogy láttam nem sok mindenre jó. Az első futam után vki restartoltatta a sessiont, ami még ok, viszont a rajtrácsra kiállva standing listát nem lehetett eltüntetni a képernyő közepéről. Így elég érdekes lett volna vezetni.
Sok még az apró és bosszantó hiba, remélem ezeket mihamarabb kijavítják....pl. most pénteken!
Köszi a futamokat és a csatákat (tegnapiakat is!)
-
precise #13860 Azért jó volt, volt hogy találtam normális embert akivel jót és tisztát vívtunk. Nagyon hiányzik az a fránya szélárnyék...