43023
  • alma2
    Megneztem koszi.
    Amugy meg kit zavar, ha "reklamozol"? Az egesz banner egy nagy reklam.
    Beletekerve a videoba, 22:50 korul van a legjobb resz :)

• barcalaci84
    Írtam privátot, mert nem reklámozunk :)
    ha vanmég egyáltalán hely...
  • alma2
    Engem hidegen hagynak tenyleg a festesek, matricak, de ez a rozsdas cucc tetszik :)

Hol is erheto el ez a "bajnoksag" ?
  • barcalaci84
    én AC-t próbáltam Oculus rift dk1-el...lag az nem volt...
    viszont annak a felbotása még kicsi volt így nem volt az igazi...homályo volt minden:)
    hányinger se volt, mondjuk csak 10-15 percet mentem...
  • Thread
    OKe, azert ha lesz korrekt rumble jel a kormanyomon, semmi nem akadalyozza meg, hogy az ulesbe bevigyem :) penzbe sem kerul.
    Ha informaciot a csuszashatarrorol nem is ad.

Oculus riftet senki se probalt meg? Allitolag a lag-gel kuzdenek ott is, persze ott konkretan hanytato hatasa van.
  • Alexease
    Szerintem egyelore felesleges tul bonyolitanod;) A mostani gamepad-edhez mar barmilyen normalis FFB-s kormany nagysagrendu elorelepes lenne;)
    Raadasul ezeknek eleg komoly penzugyi vonzatai is vannak. Mar egy "egyszeru", hasznalt G25 is majd' felhavi fizetes:) Termeszetesen ma mar vannak eleg komoly lehetosegek (kormanyok, pedalok, valtok, cockpitek, megjelenitok, hangrendszerek, egyeb kiegeszitok), nem tudom milyen a penzugyi helyzeted, de ezeket millios tetelekbe lehet feltornaszni, hatar a csillagos eg:)))))
    Egyelore, ha AC-vel es szimekkel akarsz foglalkozni, probalj szerezni egy normalisabb kormany-pedal kombot (pl. hasznalt G25), mar az is vegtelen elorelepes lesz a bananhoz kepest.
  • Thread
    Oke, ertem en, a G25 proba utan majd torhetem a fejem mit vegyek, remeljuk ezek a szimek mar tenyleg szamitanak mindent, pl razokoveket egyenkent, aztan a mechanikai rendszerek egymasra oda-vissza hatasat [na ott mar valszeg nagyon komoly egyszerusiteseket muszaj tenni] es persze a legfontosabb a jo gumimodell.
    Azert persze a kormannyal meg nem allna meg az elet, ha a szeked is reagalna [helyes fizikaval] nagyon megdobna az elmenyt, es aztan az elektromotoros meg hidraulikus G-ero szimulalas, de valszeg a kormanynal huzodik az esszeruseg hatarvonala, meg aztan szabvanyositani kellene dolgokat.
    De pl. a G-sync-nek is szabvanynak kene lenni mar tv-ben is, orulnenek a gamerek rohadtul, de meg sokaig marad a tearing meg a stutter. [vagy min. 20-50 ms plusz lag]
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun
    KEZDÉS: 2014.08.20. 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:20 PÁLYA: Melbourne
    AUTÓ: corvette c6r V3 !!!!!!!!
    pálya: albert park Melbourne
    autó: corvette v3
    a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
    a pálya tapadása időmérőn 94 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk
  • Alexease
    Az a BMW total sinauto, de az is a lenyege:) Hosszutavu versenyekre epitettek, aminel ne az auto kezelesevel kelljen kuzdeni.
    Blackwood igazabol "mini LeMans", ugy is kellett hozzaallni;) En foleg az attetelekkel szorakoztam, azzal lehetett a legtobbet nyerni vagy vesziteni. Erdemes volt fokozatonkent atnezni, mert a kigyorsitasokon is sokat lehetett nyerni, ha atallitottam az aljat. Meg persze felul sem volt mindegy, foleg az 5.-nek a vege es a 6. hossza, a ragyorsulas, tempotartas es szelarnyek miatt.

Az a BMW nagyon jo lenne, kicsi, izmos, turbos, raadasul HPattern+3pedal, vagyis elegge gepeszkedos, eppen emiatt elvezetes. De eppen emiatt, mivel durvan szamit az autokezeles (valto+pedal), es foleg aki meg a turbot is tudja kozben nyomogatni, elegge egyelotlen es szethullos a mezony.
  • Alexease
    A rezgo/rumble effektek a gamepad-ek miatt szuksegesek, es 10 eve volt nagy divat (foleg ISI engine), amikor meg nem voltak annyira reszletesek a fizikai szamitasok (es a HW-k sem), hogy az aprobb dolgokat is vissza adjak a kormanyok.

Pl. regen a kerekvetok 1 lapbol alltak. Ehhez "kellett" a rubmle effekt, ami rahajtva razogatta a kormanyokat. De persze, ennek semmi koze nem volt a kerekvetohoz, se a sebesseghez se a meretekhez.
    Ma mar 10-100x reszletesebbek a szamitasok, centimeteres eltereseket is lehet ereszni az aszfalton, nem hiaba altak at a szkennelesre.
    Teljesen feleslegesek es felrevezetok ezek az effektek.

Vagy ha auto effekt, akkor mondjuk a valtasok. Azoknal is rantott a rumble, de persze annak sem volt semmi koze az egeszhez.
    Ma mar sokkal pontosabb es reszletesebb a hajtaslanc szamitas, ami korrektebbul megjelenik a kormanyon is. Igy ezeknek az effekteknek a hasznalata is feleslegesse valik.

Persze meg mindig leteznek ezek az effektek (az AC-ben is lehet valamit kapcsolgatni), foleg az egyszerubb, regebbi kormanyok (esetleg a gamepad-esek) miatt. De normalis cuccokon teljesen feleslegesek, egyszeruen elnyomjak a korrekt visszajelzeseket.
  • Alexease
    Ezeket a programokat (AC, rF2, iR, CARS), vagyis a szimeket, azert fejlesztik evekig (minnel reszletesebb fizikai engine), hogy a manapsag ezekhez elvarhato es alap, az atlag vagy inkabb annal jobb, korrekt FFB kormanyokon (es egyeb kiegeszitokon) minnel jobbak, pontosabbak, korrektebbek legyenek.

Ezeknel a programoknal teljesen felesleges a gamepad-del es rumble cuccokkal kinlodni, peldalozni, arra alapozni. Arra ott vannak a "nagyon jol" egyensulya hozott konzolos cuccok, a GRID, SHIFT, NFS, Codies F1 es hasonlok.
    Persze lehet kezelni ezeket is banannal, csak kerdes mennyi erelme van. Es itt most vegeredmeny szempontjabol nem az az ossehasonlitasi alap, hogy gumi no vagy igazi no, hanem a banannal egyszeruen csak recskazol:DDDD

Raadasul ezek szimek, amihez hozzatartozik az auto kezelese is. Abszolut meghatarozo, csak ugy van ertelme.
    Itt mar nem az a kerdes hogy kormany, hanem hogy milyen, mekkorra elfordulasokkal, milyen pedalokkal es valtokkal, milyen kezelesi technikaval.
    Teljesen mas elmenyt adnak, koridoben, versenytempoban mar az egyszeru valtas tipusa is autotol fuggoen masodperceket jelenthet.

Ezeknel a programoknal a gamepad teljesen erdektelen.
  • b-type
    Sztem mehet, Tyukodi említette a GP2-t talán Aosta-n, szal szerintem Melbourne mehetne egy formula autóval is, Gp2 pl. ...kipróbáltam az F1 moddal, de én hülye vagyok hozzá, viszont azért még én is szívesen kipróbálnám a hangulat miatt.
    Nem nagyon vágom az AC formula autókat, de a GP2-t dicsérik, és biztos van más tapasztalat.
    ...és persze nem formula autóval is.

A link itt volt a pályáról.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.20. 11:37:59
  • barcalaci84
    estére menjen egy ilyen? (linket dobhatnál :)
    vagy maradjon a tegnapi?
  • b-type
    Jó ez az Albert Park, az új Corvette-l néztem, mindkettőről jó a vélemény.

• barcalaci84
    hidd el AC ffb-ben ,rezgésben stb nagyon jó... kb mindent érezni a kormányon a mit közölni lehet... controllerrel a rezgésssel csak a felszínt karcolgatod...arról nem beszélve h valóban szerintem se sok köze van autóvezetéshez ha a gombát tologatod...

a rezgésnek én se vagyok híve más játékban , de pl mióta a fanateccel tolom , tetszik h magas fordulatnál finoman rezeg a kormány illetve ha bizonyos % felett nyomom a féket...stb meg persze rengeteg testre szabási lehetőség van ...
  • Thread
    Akkor megnezem majd G25-el, hany nap alatt szokom meg. Ezt a jatekot igazabol G-erokkel kene jatszani, anelkul olyan mintha... :)
    Az xbox kontroller azert zavart Teged kulonosen, mert az oldaliranyu eroket a ket motorral jelzi az AC, nade a jobboldali kistomegu, a baloldali nagytomegu, igy egy darabig ra se jossz, hogy mit is akar jelezni. En kivittem a rezgofotelbe a ket oldal jelet, a kontrollerben meg csak a kistomegu motor megy mindket oldal eseten.
    A forza jobban csinalja a rumblet, annyira jol, hogy biztos hogy kormany mellett is hangulatos lenne ha a szek a razokovon megrazza a fenekedet, es a valtast is erzed ugyanott. Persze ez a szek se szabvany eszkoz, csak egy masszazsszek. A butttkicker meg nem telemetriabol megy hanem a hangbol ha jol tudom.
    Az AC tud kiadni telemetriat?
    A kormany akkor tuti nagy segitseg, ha erezni az elkonnyulessel a tapadascsokkenest, igy sokkal simabb mozdulatokkal lehet a hataron tartani.
  • MooneyR
    A map display app-ot amit régebben linkeltetek, azt hogyan kell használni? Bent a van a python mappában, de játékon belül a jobb oldali appok között én nem találom.
  • MooneyR
    Blackwood tegnap este, jó volt.. gyakorlatilag padlógáz/padlófék :D Első futam.. imádom ha nincs mért kör, akkor betesz az utolsó rajtrácsra, a mezőnyt nem is látni : ) De így is sikerült az első kanyarban az ötödik helyre feljönni.. mentem Alex neve után a füstfelhőben :D (a tyre smoke ini-t most már megnézem, hogy mit tudok rajta átírni, mert nem látok semmit másodpercekig rajtnál sem)
    Pár csendélet:

Ez a motor meghibásodásos ikon ez borzalom:D

Ez meg még a múltkori 1M futamról

• neilszab
    Ez már elégé off topik:
    Én Lag-ról nem tudok a G25/27 esetében, a rumble-nek meg az ég világon semmi értelme ha van benne FFB, az is tud rázni ha kell, már ha a futóműből ilyen jellegű erők érkeznek. Ha ez nem elég, lehet kapni buttkicker-t, azt oda rakod ahova akarod és ott ráz neked.

Én ha lusta vagyok feltenni a kormányt és csak a szervert akarom tesztelni, akkor XBOX 360 kontrollerrel megyek, hát a rázás csak arra volt jó, hogy idegesítsen, de másban nem segített, az a kisgyerekek hülyítésére való. Hidd el, ezt a cuccot kormánnyal kell nyomni, a gamepad olyan mintha kesztyűben rejszolnál.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.08.20. 00:51:38
  • bardocz
    Aki a belső sávban a külső sáv tempójával halad, agyon kéne lőni
  • barcalaci84
    elpattant:) de csak összeszedte a kerekeket:)
  • Alexease

• Alexease
  • barcalaci84
    éppen hazaestem a q végére, de jó volt így elsőre , csak jó lett volna ha nem húzom ki a pedál kábelt a 9-ik körben és nem egy fél perc alatt jövök rá h miért nem megy a verda:)

• Firerock
    ???
    annyit hozzáténnék hogy mod- autóval ha leveszem a grafikát minimumra,akkor is ugyanaz mint közel maximumon.
  • lac coo
    Off, aztarohadt !!! :DDD
  • Thread
    koszi, olvasgatom, 2009 ota akkor lenyeges valtozasok nem voltak, a masik, hogy a lag-et nem emlitik benne, logitechrol pedig ilyet is olvastam.
    Volt nalam egy G25 regen mikor iRacinget megneztem, majd megint elkerem.
    A rumble vagy vibra fícsört akkor nem tartja sokra a cikkszerzo, lehet az FFB mellett kormanyon nem kell, de akkor is pl. az ulesben hangulatos ha a razoko megraz, es erzed a valtast is.
    A kormanyokra ad ki rumble jelet az AC?
  • b-type
    Melbourne, kipróbáltam, szép és jónak tűnik.
  • neilszab
    Igaz nem ma írtam, de javarészt még igen aktuális:
    Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz

Ha ezt alaposan elolvastad, utána a cikk topikjában szívesen válaszolok a kérdésekre.
  • alma2
    Szerintem olvass utana, nezz meg par videot, ezerszer ki lett mar vesezve ezer forumon, itt senkinek nem lesz ereje, kedve ebbe belemenni :) Vagy csak probalj ki egy normalisabb kormanyt egy normalisabb jatekkal, pl ezzel. aztan mindenre megkapod a valaszt.
    De miert kellene cockpit barmilyen kormanyhoz is. Meg a t500-at is siman ket mozdulattal felteszed az iroasztalra, aztan ha nem kell, leveszed a pedalt meg arrebb tolod a labaddal, ha nem azon akarod mindig pihentetni a labad.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 21:32:36
  • Thread
    Nem erzem hogy keves az analog pozicio amit tud a joy, de lehet. A kormanyhoz valami cockpit is kell, foleg ha valtos, pedalos.
    Melyik a legjobb kormany? A G25 meg G27-nek tenyleg van lag-je?
    Na es a kulonbozo kormanyokon az FFB mellett vannak rumble effektek is? Ezek szabvanyositva vannak, vagy ahany annyifele?
    Az ACban az xbox joy-on most az oldaliranyu erok vannak megjelenitve, razassal. A forza4ben job megoldas volt, gyors es lassu razkodas, gyors pl. mikor egy motor uveghangon ment, vagy kezdeti megcsuszas, lassu razkodas mikor razoko, gyep, es egyet rantott valtasnal.
  • cstibikeee
    Gondoltam kipróbálom a Monaco-i pályát. Végül 46 kört mentem a Formula Abarth-al. Igazán tetszik.
  • alma2
    kormany es az ffb nem egy dolog.
    Ha csak abba belegondolsz, hogy a kontrollereden kb 10 poziciot tudnal max barmikor megkulonboztetni, amig kitolod jobbra, addig barmilyen kormanyon ami elfordul 2xx fokot maris 100-nal van ez a szam. Vagyis 10x finomabban tudod iranyitani.
    Aztan mi van azzal ami 900 fokot fordul pl.

Az ffb jo dolog, nagyon sok jatekban gagyi es semmi plusz informaciot, segitseget nem ad, csak az elvezeti faktort probalja novelni. a veletlenszeru razkodasaival, rangatasaival. De egy normalis jatekban sokat hozzaad, mint pl ebben. Itt erzed, ahogy csokken a tapadas, ugy egyre kisebb az ellenallasa a kormanynak. Ha csuszik mind a 4 gumi, akkor gyakorlatilag 0-ra csokken. (leszamitva a kormany felepitesebol adodo fix ellenallast)
    Aztan akar erezheted ahogy a kocsi tomegkozeppontja kiul az egyik oldalara, az uthibakat, es sokmindent. gamepaddal olyan jatszani, mint gumival dugni egy csunya not, nem sok elvezetet ad :) De persze attol meg tud hatekony lenni jo kezekben.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 20:46:47
  • b-type
    na?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.19. 18:45:15
  • Thread
    Hogyan tudtok a hataron autozni ilyen keves kormanymozdulattal? En regebben probaltam kormanyokat, de arra jutottam, a FFB inkabb csak egy plusz nyug, g-erok nelkul. De ehhez a finom kormanyzashoz lehet hogy hozzasegit egy jo kormany? Lehet erezni a megcsuszasokat rajta? Ha mar a fenekunkkel nem erezzuk. En xbox kontrollerrel nyomom, persze meg tanulni kene a finomabb mozdulatokat.
  • Firerock
    Az miért van hogy gyári pályán,gyári autóval hibátlanul megy a játék,viszonylag magas beálltásokkal,akár 15 ai-val is. De amint az autó,vagy a pálya nem original akkor a practice is teljesen használhatatlan,mert 5 másodpercenként 5 másodpercre megakad.
  • b-type
    Nulláról nagyon szép munka. Nem is gondoltam.
    Ezek szerint azért ha nem is felhasználóbarát, de hazsználható az editor ha ilyen cuccokat lehet építgetni.
  • Alexease
    Megnetem megegyszer, ezt nullarol csinalta. Es eleg korrekt, normalisan meg vannak csinalva a texturak is, mar elo van keszitve az esohoz es tukrozodeshez is, mint a tobbi gyari palya.
  • Alexease
    Donington ranezesre (editor) nullarol keszult vagy egy nagyon lecsupaszitott SRW konvert. De latszik, hogy "szabalyosan" akarja osszerakni, minden normalisan el van nevezve, group-ok vannak, van visual es physics road, minden utkozo reszhez kulon object es hasonlok.
    Talan SRW (ami jo mert szkennelt), csak leszedett rola minden csicsat, es majd aprankent felepiti. Igazabol csak igy tud normalisan mukodni.
  • Alexease
    Meg nem probaltam oket, de tioppeltem volna (azert is irtam a LOD-okat:P) hogy valszeg valamelyik vagy mindketto kicsit lassu lesz. Az eredei Codies cuccokon rengeteg object van, ami itt mar nincs vagy leszedtek, pl. 3D-s fak, animalt 3D-s kozonseg, zaszlok es kismillio egyeb. Itt eleve lecsereltek lapokra a fakat es kozonseg sincs. De eleve sok az object, az ilyen konvertekhez tuti kellene majd a group/LOD vagy egyeb beallitas.